NIEBEZPIECZNA MEDYCYNA

Metastazy

Potwierdź dołączenie do zamkniętej społeczności

Wysłano żądanie połączenia

Dziękuję za zainteresowanie!

Wyślij ostrzeżenie

  • żywienie sportowe
  • tryptofan
  • kreatyna
  • glutamina
  • koktajl proteinowy
  • hejny
  • karnityna
  • spalacze tłuszczu
  • kompleksy przedtreningowe
  • białka
  • serwatka
  • witaminy
  • steroidy
  • żywność
  • minerały
  • multiwitaminy
  • dodatki poprawiające wyniki
Pokaż wszystko →

Tryptofan jest aminokwasem do utraty wagi i dobrego samopoczucia

Jeśli odczuwasz ciągłe zmęczenie i podrażnienie, masz przerywany sen lub bezsenność, możliwe, że twoje ciało nie ma tryptofanu.

Tryptofan jest niezbędnym aminokwasem, który wraz z magnezem, niacyną i witaminą B6 Używana przez mózg do produkcji seratoniny ("hormonu szczęścia"). To on jest w stanie podnieść nastrój, usunąć zmęczenie, dać siłom wigor i energii.

Zastosowanie tryptofanu

Tryptofan może być porównywana z naturalną antydepresyjne, to naturalnie pomaga normalizować sen, ustabilizować nastrój, zmniejszyć lęk i stres (medytacja, aby złagodzić napięcie i stres reliever wzmocnienia efektu).

Lekarze od dawna stosują tryptofan do leczenia nadaktywności dziecięcej, niektórych chorób serca, zwiększenia ilości hormonu wzrostu.

Tryptofan pomaga zapalonym palaczom poradzić sobie z nałogiem. Ponadto zmniejsza indywidualne objawy zmian w organizmie, które są spowodowane piciem alkoholu, a nawet w stanie zapobiec rozwojowi alkoholizmu.

Duże znaczenie tryptofanu w regulacji wagi, przyczynia się do jego redukcji. Przy odpowiedniej diecie (na przykład diecie dr Kovalkowa) skuteczność wzrasta kilkakrotnie. Ponadto sama dieta jest znacznie łatwiejsza do tolerowania, ponieważ tryptofan zmniejsza łaknienie pokarmów zawierających węglowodany.

Tryptofan, będący prekursorem niacyny (witamina B3), który może hamować pierwotne tworzenie się składników tłuszczowych (trigliceryny), zmniejsza ryzyko otyłości. Z anoreksją i bulimią normalizuje apetyt, i dlatego z powodzeniem stosuje się je w leczeniu tych chorób.

Pod wpływem serotoniny, która powstaje z tryptofanu, nie tylko poprawia nastrój, ale także zwiększa motywację do kontynuowania żadnej diety (np dieta grupa krwi lub dieta gwiazd muzyki pop na metody odchudzającej królowej). Znacznie zmniejsza apetyt, a zatem utrata masy ciała i dostosowanie wagi jest znacznie łatwiejsze.

Oprócz wymienionych nieruchomości, Tryptofan pomaga stymulować produkcję hormonu wzrostu, co jest bardzo ważne w treningu, aby zmniejszyć tłuszcz i ćwiczenia, aby zwiększyć masę mięśniową. Zmniejsza wrażliwość na ból, pomaga pozbyć się depresji i agresji, odgrywa ważną rolę w leczeniu różnych zaburzeń odżywiania.

Jak prawidłowo wziąć tryptofan

Bez względu na to, jak dziwnie to zabrzmi, tryptofan należy spożywać z produktami zawierającymi węglowodory (ryż, chleb, cukier, fruktoza), tak że jego uderzenie w mózg było maksymalne. Aby tryptofan mógł pokazać swoją aktywność, musi ponownie połączyć się z systemem transportu aminokwasów, z którym wejdzie do mózgu. Dlatego też, jako dodatek, tryptofan jest przyjmowany tuż przed posiłkami.

Używanie Tryptofan dla relaksu, weź go między posiłkami w ciągu dnia i pij z wodą lub sokiem, ale w żadnym wypadku napoje mleczne zawierające białko. Idealny jest połączenie tryptofanu i witamin z grupy B. Zaadsorbowany tryptofan w przewodzie pokarmowym.

Aby zastąpić zużyty aminokwas w metabolizmie białek dorosły zdrowy człowiek potrzebuje 3,5 mg. za 1 kg. ciężar ciała. Pomimo faktu, że ryzyko przedawkowania i uzależnienia jest minimalne, pojedyncza dawka tryptofanu nie powinna przekraczać 2 gramów, aby nie powodować uczucia skrajnego zmęczenia po treningu i ćwiczeniach.

Tryptofan w produktach

Tylko Źródłem uzupełnienia tryptofanu jest pokarm bogaty w białko. Może to być: wszelkiego rodzaju mięso, grzyby, twaróg, banany, mleko, jogurt, orzeszki piniowe, suszone daktyle, sezam, owies, białka roślinne. Duża ilość tryptofanu znajduje się w grze, kaczkach, wieprzowinie. Najlepszym źródłem tryptofanu są orzeszki ziemne (orzechy, masło orzechowe). Tryptofan występuje również w ziarnach kukurydzy, ale w stosunkowo niewielkiej ilości.

Skutki uboczne i przeciwwskazania do stosowania tryptofanu

Skutki uboczne tryptofanu nie zostały ujawnione, ale jednak nie zaleca jego stosowanie u pacjentów z astmą (może powodować trudności w oddychaniu), kobiety w ciąży i tych, którzy karmią piersią.

Zjedz w prawo, Obejmuj pokarmy bogate w tryptofan w codziennej diecie, a potem, być może, nie będziesz potrzebował dodatkowego spożycia aminokwasów, zawsze będziesz zdrowy, pogodny i w dobrym nastroju. Lekarz obiecuje!

Recenzje lekarzy i pacjentów o Tryptophan Evalar

Naturalny skład leku dla wielu osób jest podstawowym kryterium wyboru konkretnego leku. W końcu te leki nie powodują szkód zdrowotnych i nie prowadzą do uzależnienia. Jednym z takich środków jest aktywny biologicznie dodatek Tryptofan z firmy Evalar. Dowiedzmy się, jaki rodzaj oceny ten lek podaje ludziom, którzy mają doświadczenie w stosowaniu tego naturalnego antydepresanta.

«Cześć! Okazuje się więc, że czasami muszę pić antydepresanty, a to nie jest najprzyjemniejsze zajęcie, z powodu skutków ubocznych, które nieuchronnie mają. W zeszłym roku ponownie przyłapałem się na jesiennej depresji, z wszystkimi konsekwencjami iw tym momencie nie miałem najmniejszej ochoty wrócić do psychotropów. Postanowiłem znaleźć mniej agresywny lek.

Tak więc w polu widzenia dostałem Tryptofan Evalar. Początkowo przestraszony ceną, co się cieszy, gdy słoik aminokwasów i witamin z grupy B kosztuje 720 sterów. Niechętnie kupiłem lek i zostałem nagrodzony za moją udrękę. Najważniejszą rzeczą dla mnie jest całkowity brak pryszczów.

Tabletki tryptofanu można również łączyć bez problemów z użyciem innych leków. Emocjonalne pochodzenie wyrównane już w pierwszym tygodniu przyjęcia, obsesja i złe myśli zanikły. Koszmary pozostały w drugim tygodniu. Zauważyłem, że bolesność zmniejszyła się podczas cyklu. Taki namacalny efekt, nie mogłem uzyskać z jakiegokolwiek środka przeciwdepresyjnego przez wiele lat prób. Polecam wszystkim, którzy potrzebują spokoju! "

"Jestem sceptyczny wobec wszelkiego rodzaju suplementów diety, zawsze starałem się unikać tych wszystkich bio dodatków. Ale pewnego dnia przeczytałem i zainspirowały mnie opinie o formule tryptofanu dla formuły spokoju i postanowiłem spróbować tego na sobie. Nadzieje specjalne nie żywiły się, ponieważ sądząc z natury kompozycji nie można było uwierzyć, że narzędzie to może pomóc w silnym stresie. Odbiór rozpoczął się, tak jak powinien, 2 kapsułki dziennie.

Czujesz stałe zmęczenie, depresję i drażliwość? Dowiedz się o lek, który nie jest dostępny w aptekach, ale lubią wszystkie gwiazdy! Aby wzmocnić system nerwowy, jest to dość proste.

Jar Tryptophan przeznaczony jest do comiesięcznego kursu. Byłem bardzo zaskoczony, kiedy zacząłem odczuwać efekt w trzecim dniu odbioru. Poczułem poczucie całkowitego odprężenia, całe napięcie, kiedy ręka wystartowała. Kapsułki te zapewniają ładunek dodatni przez całe życie. Z bezsennością lek radził sobie bliżej końca miesiąca, ale udało mi się! Z wad tylko koszt: 800 rubli. "

"Pozdrowienia! Opowiem ci o moim doświadczeniu z tryptofanem z Evalaru. Biorę kapsułki ze szczególnym celem kontrolowania apetytu podczas odchudzania. Towarzyszącym jej celem jest zachowanie równowagi w trudnych dla mnie okresach diety. Również w chwilach postu nie można zasnąć, dzięki czemu to narzędzie z powodzeniem radzi sobie.

Tryptofan pozwala mi spokojnie reagować na jedzenie i nie pękać. Stan umysłu jest również kontrolowany dzięki temu lekarstwu. Wieczorem myję tabletki zieloną herbatą, uspokaję się i śpię dobrze. Na moim ciele tryptofan działa przez dokładnie miesiąc, po którym łaknienie jedzenia nie spada, więc robię sobie przerwę około 3 tygodni i zaczynam przyjmować nowe podejście. "

"Jestem psychoterapeutą. Biologicznie aktywne dodatki nie są objęte standardami leczenia i nie podlegają przepisywaniu. Jednak słyszałem wiele recenzji od kolegów lekarzy na temat leku Tryptophan Evalar.

Lek ten charakteryzuje się łagodną, ​​naturalną i bardzo skuteczną. aminokwasów, która jest częścią, ze względu na ich aktywne wzorze stymuluje syntezę serotoniny (hormon radości i szczęście), a tym samym poprawia nastrój w dzień i w nocy łagodzi, wspomaga szybki zaśnięcia. Naturalne substancje zawarte w kapsułkach tryptofanu nie wywołują skutków ubocznych. "

"Tryptofan pomógł mi przywrócić moją efektywność!" To był trudny okres w moim życiu, kiedy moje dłonie nie powstały, ale moje nogi nie chciały. Po prostu obojętność na wszystko, co się dzieje. Wypiłem 2 dania przez miesiąc i ożyłem. Zaskakujący był brak senności w ciągu dnia. Mam taką reakcję na jakiekolwiek pigułki, ale od tryptofanu jestem wesoły, wesoły i bez zahamowań. Działania niepożądane nie wystąpiły.

Gdyby nie za cenę, postawiłbym 10 punktów na 10. W moim mieście słoik kosztuje 790 rubli miesięcznie, to koszmar! Próbowałem odebrać tańsze analogi tryptofanu i znalazłem Timogen, wyprodukowany w Rosji, w cenie 370 rubli. Planuję spróbować porównać. "

"W pogoni za pogodą, ponownie przeczytałem fora, w poszukiwaniu praktycznych porad na temat środków, które łagodzą napięcia nerwowe i przynoszą radość życiu. Zacznę od tego, że sen znikł, bo dzień wydawał się być wiecznością. Próbowałem zabrać Melaxena, ale od niego stan tylko się pogorszył.

A potem, po przestudiowaniu entuzjastycznych recenzji suplementów diety Tryptophan Evalar, pobiegła i kupiła go w pierwszej aptece. Zająłem wersję budżetu na dwa tygodnie za 240 rubli. W końcu wypiłem Tryptophan 3 miesiące, od zawodowców tylko fakt, że stali się silniejsi niż paznokcie. Wszystko dzięki witaminom grupy B, jako części kapsułek. Nerwy są silniejsze, niestety, nie. Jeśli chodzi o sen, powiem, że zacząłem zasypiać nie o 5 rano, ale o 4.30. Przepraszamy za wydane pieniądze. "

"Dobra pora dnia! Mam bardzo nerwową pracę, stres zdarza się prawie codziennie. Nerwy są na granicy, apetyt zniknął, sen też. Przyjaciel zaleca wypicie aminokwasu Tryptofan z Evalaru. Przeczytałem instrukcje, połknąłem 2 tabletki, efekt zero.

Nie zatrzymałem się na tym, co osiągnąłem i dobrze wypiłem lek przez kolejne 2 tygodnie, po czym uspokoiłem się jak słoń, czasem nawet wesoło. Działanie tabletek jest kumulatywne, a nie natychmiast widoczne. Reszta jest pełna radości i harmonii. Zacząłem się wyspać i nie jestem już tak zdenerwowany. Zacząłem nawet jeść zgodnie z planem. Cena absolutnie nie jest humanitarna, to duży minus, ale czego nie zrobisz, dla spokoju ducha. "

"Depresja poporodowa doprowadziła do ataków paniki. Żyła w ciągłym poczuciu strachu i niepokoju. Na tym tle istniała śmiertelna słabość i niechęć do życia. Nie mam czasu na odwiedzanie psychoanalityków, dlatego podjąłem się poszukiwania odpowiedniego leku.

W Internecie pojawiła się opinia dziewczyny na temat formuły spokoju Tryptofan Evalar. Miała podobną sytuację życiową i ten dodatek bardzo jej pomógł. Po rozpoczęciu zabiegu efekt nie był obserwowany przez około 6 dni, wtedy zauważyłem, że lęk stopniowo się zmniejsza.

To nie powstrzymało biegu, bo pod koniec drugiego tygodnia panika nie poszła na marne. Zwykle piję 2 miesiące tryptofanu, potem robię sobie przerwę przez 1 miesiąc, po czym znów zaczynam. Dzięki produktom Evalar napotykam nie po raz pierwszy, wrażenia są zawsze dobre. "

"Z pomocą Tryptofanu Evalara pozbyłem się straszliwych migreny. Moja głowa była chora przez kilka lat. Żadne Analgin i Pentalgins nie pomogły. Bolesność w moim przypadku miała charakter neurotyczny. Tryptofan radził sobie z bólem już w piątym dniu przyjmowania. Nie mam nic przeciwko tym złym, chociaż cena jest z pewnością zawyżona. Przyjaciele mówią, że zacząłem wyglądać lepiej. I nie jest to zaskakujące, wyobraź sobie, jak wygląda mężczyzna, ze stałymi bólami głowy. Lek jest bardzo zadowolony.

Chcesz schudnąć przed latem i poczuć światło w ciele? Specjalnie dla czytelników naszej witryny 50% zniżki na nowy i bardzo skuteczny środek odchudzający, który.

Neuroleptic.ru forum - konsultacje psychiatryczne online, opinie o przygotowaniach

Tryptofan

Alex86 04 maja 2016 r

Czy można pić hydroksytryptofan z fluoksetyną?
Jak prawdopodobny jest zespół serotoninowy?

Olga58 30 września 2016

L-tryptofan i 5-HTR to nie to samo. Tryptofan jest pierwotny i wytwarza 5-HTR.

Dlatego dawki zalecane do picia są różne.

Odpowiednio 500-1500 i 300.

Tj. 5-HTR jest czystszą substancją pochodzącą z depresji.

Ale dlaczego lekarze zalecają picie dokładnie tryptofanu, mówią, że jest bardziej użyteczny.

Z powodu czego? To jest pierwsze pytanie.

Z obu, wynikiem jest serotonina.

Dlaczego więc dostajemy tłuszcz od Sioz, a od tryptofanu i 5-HTR - tracimy wagę?

Olga58 01 października 2016

Kto odpowie na tryptofan. Gdzie są mądrzy ludzie na temat narkotyków?

Rush85 01 października 2016

5-HTP i tryptofan są dodatkami do żywności. Dokładniej, tryptofan jest niezbędnym aminokwasem, uzyskanym przez organizm z pożywienia.

Leki przeciwdepresyjne są substancjami syntetycznymi. Działając w zupełnie innym mechanizmie i są zewnętrznym czynnikiem wpływu, a tryptofan - wewnętrznym, tj. naturalne dla ciała.

Z obu, wynikiem jest serotonina.

Olga58 01 października 2016

Pośpiesz się, dziękuję za tę odpowiedź ze zdjęciami i diagramami.

Pozostało jednak pytanie - co jest bardziej przydatne w tryptofanie lub 5-HTP?

Czytałem, że lekarze zalecają pierwszy, ale dlaczego?

A jednak - przecież pod wpływem sizy i tryptofanu serotonina staje się bardziej - tylko na różne sposoby.

I przytyć z czego? Od serotoniny? Or.

lub w przypadku siozy, serotonina jest sztucznie zwiększana, a tryptofan ją naturalnie zwiększa i sekret przybiera na wadze?

Rush85 01 października 2016

Na to pytanie sądzę, że tylko dobry biochemik może odpowiedzieć. Wszystko jest skomplikowane.

Jeśli krótko o pierwotnej różnicy między nimi: kilka substancji powstaje z tryptofanu (w tym 5-htp). I od 5-htp - tylko jedna serotonina.

Przemiany metaboliczne tryptofanu:

Co wybrać: tryptofan lub 5-HTP?

Musisz znać przyczynę obniżonego poziomu serotoniny. Jeśli występuje niedobór diety tryptofanowej, należy ją uzupełnić pokarmem i / lub dodatkiem L-tryptofanu.

Jeśli przyczyna braku enzymu hydroksylazę tryptofanową, przyjmowania kapsułek z 5-HTP oszczędzania stanu, ponieważ pozwala na ominięcie pierwszego etapu w łańcuchu przemian tryptofanu serotoniny i wprowadzić korpus bezpośredni prekursor serotoniny. Ponadto, 5-HTP jest łatwiejsze niż tryptofan przenika przez barierę krew-mózg do mózgu.

Jeśli organizm nie ma enzymu tryptofanu i hydroksylazy tryptofanu, oba te suplementy są pobierane.

Sergom, 12 listopada 2016 r

Jako coś źle omawianego.

1991 więcej może W. Prove, Pöldinger, Szpital Psychiatryczny Uniwersytetu w Bazylei, że 5-HTP ma taką samą skuteczność w leczeniu depresji jak konwencjonalne leki przeciwdepresyjne. Leczenie odbywało się przy użyciu naturalnego składnika o znacznie mniejszej liczbie skutków ubocznych niż w przypadku leków chemicznych. Zwłaszcza w depresji dwubiegunowej, w zmniejszaniu potencjału agresji, a także napady lękowe można ustalić z dostawcami serotoniny znaczną poprawę.

Sergom 17 listopada 2016 r

„Zalecane” żona, 5-HTP, aby poprawić stan subdepresyjne na tle przewlekłego stresu i konfliktów w pracy, powiedział, że nie jest już molo chcą iść do pracy w ubiegłym tygodniu, spada z nóg i rzeczy. Potrzeba 6 dni na 100 mg. Dwa razy dziennie dodawano siły, wieczorami nie padały, uśmiechały się, śmiały.

Tutaj coś takiego, link do zamówienia (nie reklama)

macocha, 07 stycznia 2017 r

Kupiłem na Iherb różne 5 HTP, akcja jest inna. Powyżej, którzy lubili mniej niż inni. Jestem bardzo wrażliwy na światło, zimową melancholię mojej dziewczyny. Ale z 5HTP trenuję, pracuję, hobby, zarządzam wszystkim i robię to z przyjemnością. To mi pasuje. Próbowałem GABA w tym wszystkim. Konieczne jest wybranie leku, piję 100 mg. w nocy.

Sergom Jan 07, 2017

Kupiłem na Iherb różne 5 HTP, akcja jest inna. Powyżej, którzy lubili mniej niż inni. Jestem bardzo wrażliwy na światło, zimową melancholię mojej dziewczyny. Ale z 5HTP trenuję, pracuję, hobby, zarządzam wszystkim i robię to z przyjemnością. To mi pasuje. Próbowałem GABA w tym wszystkim. Konieczne jest wybranie leku, piję 100 mg. w nocy.

Nie wiem do kogo, może tak się zbiegło. wykonał strzał w nocy Milgamma i 100 mg. 5-htp i razem spowodowali nie silny, ale alarm.

Tak biorę 100 mg raz dziennie. Nie wiem, czy to działa, czy nie, ale nie pogorszyło się to dla mnie.

Po pobraniu w ciągu 20 dni nie ma jasnych wrażeń, ale także negatywnych. Nie ma również chęci użycia czegoś "bardziej skutecznego".

Tryptofan jest asystentem w walce z depresją i bezsennością

Tryptofan - brzmi jak nazwa leku, a niektóre dość rzadkie i dość drogie. W rzeczywistości jest to tylko aminokwas. Chociaż. definicja "tylko" w tym przypadku jest mało odpowiednia, ponieważ tryptofan jest niezbędnym aminokwasem. Znaczenie tryptofanu do ludzi podkreśla fakt, że brak tryptofanu w organizmie zaczyna się niepowodzeniem w swojej pracy, a w niektórych przypadkach może prowadzić do poważnej choroby, co zaowocowało całkiem realne, nawet śmiertelne. W przypadku szczególnie wrażliwych osób chcę zauważyć, że takie choroby są niezwykle rzadkie, a zgony są na ogół pojedyncze. Ale często można znaleźć mniej niebezpieczne, ale bardzo nieprzyjemne i dość czułe konsekwencje braku tryptofanu.

Największy wpływ ma na tryptofanu syntezie serotoniny, co z kolei, jako „hormon szczęścia” można dość zepsuć nastrój. Tak, jest nastrój. brak serotoniny może zatruć życie.

Jakie konsekwencje może spowodować brak tryptofanu

  • Depresja
  • Niepokój
  • Drażliwość
  • Impulsywność
  • Niemożność koncentracji
  • Przyrost masy ciała lub niewyjaśniona utrata masy ciała
  • Powolny wzrost u dzieci
  • Przejadanie się i / lub "pragnienie węglowodanów"
  • Zły sen / bezsenność

Ponieważ poziom serotoniny wprost proporcjonalna do poziomu zależy od tryptofanu, który w związku z tym wpływać na behawioralnych (brak motywacji, obniżenie nastroju, skłonność do syuitsidu, bezsenność, a nawet zrzędliwość) może przyjmować tryptofanu. Najważniejszą rzeczą do rozważenia jest to, gdzie ten aminokwas jest zawarty w dużych ilościach.

Pokarm zawierający tryptofan

  • Tłuste ryby
  • Wątroba (wołowina lub kurczak)
  • Jasne warzywa i owoce
  • Ser
  • Grzyby
  • Banany
  • Orzechy
  • Fasola

Ale, niestety, nie jest tak prosta, a nawet jeśli masz tylko pokarmy, które zawierają tryptofan, to jest mało prawdopodobne, aby w pełni zaspokoić potrzeby organizmu, szczególnie jeśli walczą z depresją, bezsennością i otyłości. Od jakości zaawansowanych produktów już powiedział więcej niż raz, plus wszystko, tryptofan jest słabo wchłaniany przez organizm, szczególnie jeśli korpus występuje niedobór magnezu i witaminy B6. Dlatego bez względu na to, jak jesteś traktowany dodatkami do żywności (BAD), ale w przypadku tryptofanu jest to najbardziej niezawodny i niezawodny sposób na znormalizowanie jego poziomu.

Ceny tryptofanu

Suplementy diety zawierają tak zwany L-tryptofan. Nie będę wchodził w szczegóły techniczne, powiem tylko, że jest to nieco zmodyfikowana formuła naturalnego tryptofanu, który jest lepiej wchłaniany przez organizm. Liderem wśród krajowych producentów suplementów diety jest niewątpliwie firma Evalar, który wytwarza dodatek o nazwie "L-tryptofan, formuła spokoju". Cena L-tryptofan Evalar waha się od 800 do 1000 rubli za opakowanie w 60 kapsułkach. Przypomnijmy, że jedna kapsułka zawiera: L-tryptofan - 250 mg witaminy B5 - 2,5 mg (50% minimalnego NORM), witamina B6 - 1 mg (1/25 dziennej normy), ale NIE zawiera cytrynianu magnezu!. Dawkowanie - 2 kapsułki dziennie (500 mg tryptofanu). Tj. Opakowanie jest zaprojektowane na miesiąc, a koszt miesięcznego kursu wynosi odpowiednio 800-1000 rubli.

Zobaczmy teraz, co oferuje nam portal AyHerb:

  • L-tryptofan, 500 mg - 120 kapsułek po 500 mg (dawka dzienna) produkowanych przez Source Naturals (USA). Cena to 1280 rubli (przez 4 miesiące 330 rubli miesięcznie);
  • Kwas pantotenowy, witamina B-5 - 250 tabletek o dawce 250 mg (norma dzienna) Source Naturals (USA). Cena to 830 rubli (przez 8 miesięcy! 102 ruble miesięcznie);
  • Solgar, witamina B6 - 100 tabletek po 25 mg, dla większości przyjmujących 1 tabletkę dziennie. Kurs trwa 3 miesiące. Cena wynosi 350 rubli (116 rubli miesięcznie)
  • BioCitrate Magnesium - 90 kapsułek z 400 mg magnezu (stawka dzienna!) W cenie 470 rubli (z rabatem). Tj. miesięczny kurs leku będzie kosztować tylko 150 rubli. Produkcja Solaray (USA). Nie zawiera glutenu i tłuszczu zwierzęcego!Jest wysoce zalecany do stosowania tryptofanu

Należy tu zauważyć, że ostatnie dwa leki całkowicie zastąpić bardzo często i kosztownego leku Magne B6 Forte, który jest przeznaczony do leczenia i zapobiegania chorobom związanym z naruszeniem układu nerwowego.

Razem możemy łatwo podniósł zastąpienie drogich dodatków z Evalar: koszt kursu kombinacji tych leków (na miesiąc) będzie kosztować około 550 rubli, a jeśli dodać zalecaną cytrynian magnezu, a następnie 700 rubli miesięcznie. A witaminy B5 i B6 będą obecne w wymaganej dziennej dawce.

Ludzie przyjmujący leki przeciwdepresyjne, znanych jako selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny (SSRI) (takie jak fluoksetyna, paroksetyna i sertralina), należy przeprowadzić przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku lub inne dodatki, które także zwiększa ilość serotoniny w organizmie.

Tryptofan. Recenzje.

Jeśli masz już doświadczenie z tryptofanem, nie bądź leniwy, opowiedz o jego stosowaniu. Lepiej jest, jeśli określisz dawkę, czas podawania i powód, dla którego zdecydowałeś się wziąć tryptofan. Z góry dziękuję!

Recenzje: Formuła spokoju Tryptofan

  • Evalar, Rosja
  • Okres ważności: do 01.03.2021
  • Evalar, Rosja
  • Okres ważności: do 01.12.2020
  • Evalar
  • Okres ważności: do 01.03.2021

Opinie klientów o Formule Tranpility Triptofan

Brat kupił dla taty Tryptofan Formuły umysłu, kiedy miał bardzo trudny czas w pracy, i widzieliśmy, jak on przeżywa, obawy, a nawet nie może spać. Oczywiście nie od razu, ale lek pomógł. Wypiłem kurs trwający 1 miesiąc. Zniknął wzrost nerwowości, nastrój poprawił się i zaczął zasypiać normalnie w nocy, a zatem odpoczywać. Ważne jest, aby produkt był naturalny.

Wzięła dla męża tryptofanu formułę spokoju, aby nerwy mogły "leczyć" trochę. W tym samym czasie normalizował się sen. Tak, a ogólny nastrój poprawił się. Bali się, myśleli, że to uzależnia, ale nic podobnego. Lek działa. Dzięki producentowi.

Kupiłem ten lek głównie w celu normalizacji snu, sen stał się lepszy, a aktywność zwiększała się kilkakrotnie w ciągu dnia. Może dlatego, że mam już dość snu, ale może tryptofan pomaga czuć się lepiej. W każdym razie lek działa i pomógł mi. Wdzięczny.

Zauważyłem, że jeśli mam zaburzenia snu, wystarczy pić tryptofan 1 kapsułkę, w tym przypadku, 2 małe opakowanie odbierać, jakby nerwów jest niezbędne w celu doprowadzenia, to istnieje maksymalna musimy działać i bez dużego opakowania nie podołać - 2 kapsułki dziennie da szybki efekt, zamanifestuję go w 5 dni)

Tryptofan długo wahał się, boi się, że każdy sen stanie się normalne, a dzień będę warzywem, lub odwrotnie, w ciągu dnia będzie zbyt aktywny i w nocy nie mogłem zasnąć), ale w końcu po miesiącu używania tryptofanu, zdałem sobie sprawę, że efekt jest dokładnie taki sam, jak opisano producent) Szczęśliwy dzień dobry występ, aw nocy słodki, zdrowy sen. Teraz będę okresowo przechowywać ciało z tryptofanem... przydatnym aminokwasem!

Zwykle piję tryptofan zimą - wczesną wiosną, kiedy nie ma już siły i nastroju z powodu długiej zimy. Sen o to naprawdę staje się trudne, zatrzymać budzi się w środku nocy, siły i wigoru, zbyt, jest ona dodawana, możliwe jest oczywiście ze względu na fakt, że sen jest coraz lepiej :) jestem na aplikacji iPhone, który zdiagnozuje snu, więc po dwóch tygodniach przyjmowania tryptofan, jest znacznie wyrównany, staje się głęboki.

Dobry produkt. Jestem zadowolony, dziękuję sprzedawcom.

Tryptofan jest aminokwasem pierwszy zaczął się mojemu mężowi, że jest sportowcem, kołysząc się ciężko na siłowni, a chciałby podczas intensywnych treningów pomogły zarówno jego ciało radzenia sobie ze stresem. Ja wtedy zainteresował się tego aminokwasu Przeczytałem, że kiedy dodatkowy wlot poprawia nastrój, samopoczucie, idź problemy ze snem, nabyte tryptofan z Evalar, początkowo nie zaobserwowano żadnego wpływu, ale gdzieś w drugim tygodniu od otrzymania zawiadomienia, że ​​sen rzeczywiście stał się lepszy zaczął zasypiać i stał się bardziej energiczny w ciągu dnia. Teraz jest to jeden z moich ulubionych narkotyków, pić to zwykle pod koniec zimy, gdy siły zaczynają opuszczać z powodu długiej zimy.

Tryptofan jest wspaniałym lekiem poprawiającym sen i ogólne samopoczucie. Sen staje się silniejszy nie w pierwszym tygodniu jego odbioru, ale efekt po przebiegu tryptofanu jest wystarczająco osobisty przez wystarczająco długi okres.

Przedłużyłem problemy ze snem. Najpierw urodziła córkę, potem kolkę, po prostu po prostu spała strasznie w nocy. Byłem głodny chwili, gdy wszystko się zmieni, ale wszystko było w porządku przez półtora roku! Skończyłem grę i zdecydowałem, że nie mogę tego więcej zrobić! Zwróciłem się do miejscowego lekarza, powiedziałem mu wszystko tak, jakbym był w duchu, a on powiedział mi, że problemy ze snem są częstym zjawiskiem, szczególnie wśród młodych matek i przepisują mi tabletki tryptofanu. Kupiłem go, wypróbowałem, wynik nie kazał mi czekać. Mój sen był normalny, a system nerwowy stał się bardziej stabilny, stałem się spokojniejszy! ogólnie, dzięki)

Staram się trzymać właściwej drogi życia, teraz jestem na diecie, to jest dla mnie trudne, jestem nerwowy i wybuchowy, zasypiam źle. Tryptofan został powiadomiony przez matkę, mówi, że bierze ją, gdy jest zdenerwowana. I to prawda, kilka razy przyjmowali kapsułkę dziennie, a trzeciego dnia mniej słodyczy)) mniej byli zaniepokojeni przez krewnych)) i spali słodko)))

Tryptofanowa formuła spokoju została mi zalecona przez miejscowego terapeutę, kiedy zwróciłem się do niej z zaburzeniem snu. Powiedziała, że ​​nie ma nic poważnego, ale nadal musisz wypić coś miękkiego, kojącego. W tryptofanie nie ma składników leczniczych, jest to zwykły dodatek biologiczny, zawiera witaminy B i aminokwasy l-tryptofan. I to wszystko. Bardzo mi pomógł, w ciągu pięciu do sześciu dni odczułam zauważalną poprawę, wieczorem zacząłem czuć się lepiej i szybciej, nie martwiłem się. Ukończyła kurs na 31 dni, zapomniała, czym jest bezsenność.

wydaje się działać

Naprawdę podobał mi się ten lek. Akcja jest widoczna od razu - emocjonalne tło się ustabilizowało, nastawienie do jedzenia w końcu stało się adekwatne (zniknął zhor!). I, co szczególnie przyjemne, w ciągu dnia, nie najmniejsza senność, aw nocy wręcz przeciwnie - głęboki, głęboki sen. Świetne narzędzie!

Doskonałe narzędzie do nastroju i pięknego snu. Biorę 1 tydzień. Wynik na twarzy! Polecam!

Tryptofan

Ekaterina Ruchkina 18 czerwca 2014

Opis i instrukcja leku Tryptofan

Tryptofan jest aminokwasem, który bierze udział w wielu ważnych procesach zachodzących w ludzkim ciele. Zasadą jest, że substancja ta znajduje się w różnych biologicznie aktywnych dodatkach, na przykład w formule Wzmocnionej światłem Reduxin. Ponadto niektóre leki mogą zawierać tryptofan - na przykład Timogen.

Jedną z najważniejszych cech tej substancji jest jej prekursor syntezy serotoniny - tak zwanego "hormonu radości". Ponadto, w trakcie przemian biochemicznych można syntetyzować melatoninę, "hormon snu". Również tryptofan jest w stanie aktywować układ odpornościowy. Właśnie te właściwości wyjaśniają zastosowanie tego składnika w preparatach i dodatkach.

Zwykle osoba pobiera tryptofan z pożywienia. Najwięcej znajduje się w serze, rybach oceanicznych, kurczakach i jajach, indyku, mięsie króliczym, roślinach strączkowych, orzeszkach ziemnych i tak dalej. Należy zauważyć, że w mięsie i rybach tryptofan jest zawarty w tłuszczu, a nie w mięśniach lub tkankach łącznych. W produktach roślinnych ten aminokwas jest mały. Jest szczególnie uboga w kukurydzę, co może negatywnie wpłynąć na zdrowie tych, którzy jedzą głównie ten produkt.

Tryptofan jest stosowany do:

  • Zaburzenia lękowe, fobie, depresje i inne stany związane z brakiem serotoniny;
  • Zwiększona agresja spowodowana zaburzeniami metabolizmu serotoniny;
  • Ciężki zespół napięcia przedmiesiączkowego;
  • Zaburzenia żywienia, w tym bulimia i otyłość;
  • Bóle głowy i migreny;
  • Abstynencja w uzależnieniu od alkoholu lub narkotyków;
  • Zaburzenia snu;
  • Syndrom zmęczenia;
  • Zespół bólu;
  • Potrzeba utrzymania odporności;
  • Konieczność uzyskania efektu regenerującego na ciele;

Uwalniają tryptofan, jak już powiedzieliśmy w postaci różnych preparatów z ich własnymi nazwami handlowymi. Na terytorium Federacji Rosyjskiej substancja ta jest zarejestrowana jako surowiec do produkcji dodatków. Instrukcja tryptofanu lekowego, który jest zapakowany w kapsułki, informuje, że nie można go myć napojami białkowymi, na przykład mlekiem. Użyj tego narzędzia, które potrzebujesz między posiłkami.

Leczenie tryptofanem powinno wyznaczyć lekarza. Określa dawkę, częstotliwość odbioru, całkowity czas trwania kursu.

Przeciwwskazane tryptofan dla:

  • Wspólne stosowanie z innymi lekami, które wpływają na układ nerwowy;
  • Ciąża i laktacja;
  • Zwiększona wrażliwość na tę substancję;

Skutki uboczne tryptofanu

Adnotacja tej substancji nie opisuje jej negatywnych właściwości. Ale to nie znaczy, że tak nie jest. Najczęstszymi, ale łatwymi zaburzeniami stanu może być senność, zaparcia, wzdęcia, nudności. Ale inne zjawiska są również możliwe: redukcja ciśnienia, błędy bicia serca, reakcje paradoksalne (agresja, bezsenność i tak dalej).

Recenzje Tryptophan

Aby spotkać opinie o Tryptophan jest najłatwiejszy na forach, na których ludzie komunikują się z różnymi zaburzeniami sfery emocjonalnej, snu. Szczególnie wiele dyskusji dotyczy spożycia tej substancji w zaburzeniach snu:

- Próbowałem pić suplementy diety z tryptofanem po południu. Nie mogę powiedzieć, że efekt był natychmiastowy. Po około kilku tygodniach poczułem się lepiej. Ale zasnęła tak samo źle.

- Nie pomagałem tryptofanowi na bezsenność. Nawet sama melatonina nie działa.

- Dodatki z tryptofanem są bardzo miękkie. Nie tyle zasypia, ile normalizuje się proces snu. Tylko, zacząłem się martwić, że jeśli przestanę pić ten aminokwas - wtedy wszystko znowu pójdzie nie tak.

Mówią więc o tym aminokwasie tych, którzy wierzą lub wierzą w jego skuteczność. Ale ich przeciwnicy twierdzą, że tryptofan jest już zawarty w różnych produktach spożywczych. Dlatego dodanie go do diety jest praktycznie bez znaczenia.

Również tryptofan niezależnie próbuje przyjmować pacjentów cierpiących na depresję i ataki paniki. Oni również nie zauważają specjalnego pozytywnego działania tej substancji:

- Zacząłem pytać mojego lekarza o tryptofan. Ale był sceptyczny i powiedział, że trawienie byłoby zakłócone, a nie panika.

Ogólnie rzecz biorąc, nie przeceniaj możliwości tej substancji i jej dodatków. Rzeczywiście, możesz zwiększyć zawartość tryptofanu, po prostu dostosowując dietę. W razie konieczności lekarz przepisze ci lekarstwo w składzie leków.

Tryptofan

Opis jest aktualny 12/2/2014

  • Nazwa łacińska: Tryptofan
  • Składnik aktywny: L-tryptofan
  • Producent: Teraz żywność (USA) Vitaline (USA) Evalar (Rosja) - Formuła spokoju

Skład

Każda kapsułka zawiera główną substancję: L-tryptofan.

Dodatkowe składniki: metyloceluloza, stearynian wapnia.

Forma wydania

Lek jest dostępny w postaci kapsułek żelatynowych zawierających lek, zapakowany w fiolkę.

Działanie farmakologiczne

Tryptofan - co to jest?

Ta substancja jest najważniejsza aminokwas, o połączonym działaniu.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Aminokwas L-tryptofan uczestniczy w syntezie Serotonina i Melatonina, a także hormony regulujące biologiczne rytmy i ogólny nastrój. W tym przypadku substancja ta nie jest produkowana w organizmie, dlatego należy zapewnić jej spożycie w składzie żywności lub suplementach.

Zastosowanie Vita Tryptophan pozwala wyeliminować zaburzenia depresyjne i snu, zmniejszyć liczbę wahań nastroju, drażliwość i napięcie.

Ponadto aminokwas stosuje się w leczeniu uzależnienia od alkoholu i nikotyny, zespołu abstynencyjnego.

Preparat charakteryzuje się dobrą adsorpcją z przewodu żołądkowo-jelitowego. Skład krwi penetruje większość substancji w postaci związanej. Jednocześnie wolne pierwiastki konkurują z neutralnymi aminokwasami, przenosząc substancję do regionu mózgu. Dodatkowe spożycie składnika do diety zwiększa stężenie w osoczu, przesuwając stosunek z innymi aminokwasami na swoją korzyść. W rezultacie wzrasta w organizmie serotonina, melatonina i inne neuroaktywne metabolity.

Wskazania do stosowania

L-tryptofan jest niezbędny do:

  • stany depresyjne;
  • stale obniżane lub z wahaniami nastroju;
  • sezonowe zaburzenia czynnościowe;
  • lęk i inne zaburzenia emocjonalne;
  • nerwicaobsesje;
  • zaburzenia odżywiania, na przykład: bulimia, przejadanie się, niektóre formyotyłość;
  • zwiększona drażliwość lub agresywność;
  • migreny i inne bóle głowy;
  • wysoka wrażliwość na ból;
  • uzależnienie od alkoholu;
  • zaburzenia snu;
  • zespół przewlekłego zmęczenia.

Przeciwwskazania do stosowania

Należy powstrzymać się od przyjmowania aminokwasu, gdy:

  • jednoczesny odbiór z innymi lekami w leczeniu zaburzeń układu nerwowego;
  • laktacja, ciąża;
  • wrażliwość na substancję.

Efekty uboczne

Jak pokazuje praktyka kliniczna, lek ten jest dobrze tolerowany przez pacjentów, nie powoduje uzależnień i innych efektów uspokajających. W rzadkich przypadkach: suchość w jamie ustnej, senność, utrata apetytu. Zwykle objawy te znikają po wycofaniu leku.

Instrukcja dotycząca tryptofanu (metoda i dawkowanie)

Jak informuje instrukcja stosowania, przy leczeniu przewlekłym bezsenność przepisać 1-3 g leku, który należy pobrać przed snem.

Leczenie skojarzoneuzależnienie od alkoholu i narkotyków zakłada przyjmowanie dziennej dawki 1-4 g 3-4 razy, podczas spożywania pokarmów bogatych w węglowodany, co zwiększa wydajność aminokwasu.

Jeśli lek jest przepisywany jednocześnie z innymi lekami, instrukcje dla Tryptophan Evalar zaleca, aby tolerancja takiego leczenia była uzgodniona z lekarzem prowadzącym.

Tryptofan w żywności

Pytanie "jakie pokarmy zawierają ten aminokwas?" Podnieca wielu ludzi. Z reguły są to produkty, które zawierają również dużą liczbę białek. Na przykład: grzyby, banany, owies, sezam, suszone daktyle, orzeszki piniowe, jogurt, mleko i twaróg. Soja, orzeszki ziemne, ryby i wszystkie rodzaje mięsa są produktami zawierającymi ten aminokwas. Dlatego eksperci zalecają różnorodne odżywianie, z obowiązkowym włączeniem do codziennej diety ryb, mięsa i innych przydatnych produktów.

Przedawkowanie

Przypadki przedawkowania Tryptofan Evalar i jego inne gatunki nie zostały ustalone.

Interakcja

Jednoczesne stosowanie tego leku z Neuroleptyki, leki przeciwdepresyjne, leki przeciwlękowe prowadzi do zwiększenia ich działania uspokajającego.

Leczenie skojarzone z Inhibitory MAO, heterocykliczne i trójcykliczne leki przeciwdepresyjne, aselektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny zwiększają ryzyko zespołu serotoninowego, któremu towarzyszy drżenie, nadciśnienie, mioklonie, nadpobudliwość, halucynacje i inni. Zwykle wszystkie objawy znikają po wycofaniu leczenia.

Kiedy ten aminokwas jest połączony z mocznik stwierdzono znaczącą dekarboksylację.

Warunki sprzedaży

Tryptofan jest uwalniany na receptę.

Formuła spokoju Tryptofan Evalar sprzedawany jest bez recepty.

Warunki przechowywania

Tabletki należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, z dala od dzieci.

Data wygaśnięcia

Analogi

Głównym analogiem tego leku jest Timogen.

Mają podobny efekt: Cytoflawina, Mexiprim, Mexidol, Keltikan, Armadine i inni.

Alkohol

Ustalono, że ten aminokwas może wzmacniać działanie uspokajające alkoholu.

Recenzje Tryptophan

Dyskusje na temat tego leku można znaleźć na różnych forach, których tematyka związana jest z leczeniem zaburzeń emocjonalnych. Jednocześnie, recenzje l-tryptofanu pokazują, że jest on równie aktywny w zaburzeniach snu. Jak twierdzą niektórzy pacjenci, bardziej prawdopodobne jest skorzystanie z Formuły Spokojności Tryptofanu, która ze względu na łagodne działanie nie powoduje tak wiele, jak normalizuje proces zasypiania.

W większości przypadków, przeglądy raportu Tryptofan Evalar, że choć efekt pojawia się powoli, ale po około 2 tygodni, pacjenci zaczynają odczuwać spokój, stają się mniej drażliwe, lepiej spać.

Należy zauważyć, że opinie lekarzy na temat tej substancji mają inny charakter. Niektórzy twierdzą, że nie jest konieczne przyjmowanie tego aminokwasu dodatkowo, ponieważ wystarczy włączyć produkty zawierające je w diecie. Inne, wręcz przeciwnie, zalecają, aby przyjmowanie substancji wyłącznie z pożywienia nie było wystarczające.

Jednak są też tacy użytkownicy, którzy pytają, czym jest Tryptofan i dlaczego jest on potrzebny? W tym samym czasie inni ludzie chętnie opisują, czym jest i jakie jest zapotrzebowanie na funkcjonowanie organizmu.

Oczywiście możliwość tej substancji nie powinna być zawyżona w przypadku poważnych naruszeń. W takich przypadkach wymagane jest dodatkowe leczenie, które ustala kompetentny specjalista.

Cena Tryptofan, gdzie kupić

Cena tryptofanu w aptekach wynosi od 1000 do 2500 rubli.

Kup Tryptofan Evalar Formula of Tranquility może być wyceniony na 600 rubli.

Jeśli potrzebujesz L-tryptofanu, możesz go kupić w cenie 1100 rubli.