Proteflazide

Metastazy

Wymiana wiedzy, komunikacja i wsparcie dla osób z zapaleniem wątroby

Proteflazide, opinie o leku

Proteflazide, opinie o leku

Twoja wiadomość AlexGalina »25 października 2012 09:06

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Serega »25 października 2012 r. 9:27

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość AlexGalina »25 października 2012 10:08

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Serega »25 października 2012 10:20

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Zoya »25 października 2012 10:20

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Zoya »25 października 2012 10:23

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Serega »25 października 2012 10:26

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Serega »25 października 2012 10:29

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość nikczemny »25 października 2012 12:49

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość AlexGalina »25 października 2012 13:22

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Zoya »25 października 2012 13:35

Re: Proteflazid, smakołyki czy okradanie?

Twoja wiadomość Zoya »25 października 2012 roku o 13:44

Recenzje dla Proteflazid

Produkt: Ekstrakt do podawania doustnego

Dziekan (pozytywne opinie)

Dzięki niemu mógł obejść się bez poważnych narkotyków

Nadal jestem zszokowany faktem, że tak prosty lek może wyleczyć mnie z opryszczki narządów płciowych - i to tylko w 2 tygodnie. Proteflazid I nie tylko pił - również na medyczne tampony, z których korzystał. Bądź ostrożny - krople zawierające alkohol i roztwór przygotowany zgodnie z proporcjami opisanymi w instrukcji (3 ml kropli na 20 ml soli fizjologicznej) okazuje się zbyt płonący - po raz pierwszy poczułem, jakbym był wylany kwasem na ranę. Dlatego zamiast 3 ml preparatu Proteflazide zalecam przyjmowanie 2-2,5 ml - w zależności od tego, jak się czujesz. Następnie w tym gotowym rozwiązaniu należy umieścić gazikowaty gazik, poczekać, aż płyn zostanie w nim wchłonięty i delikatnie w nim wejść. Używałem tych tamponów 2 razy dziennie, a już na trzeciej ranie zacząłem mnie puścić. W rzeczywistości praktycznie zniknął przed 8 dniem leczenia, ale do tego czasu doszło jeszcze do wysypki, więc musiał być traktowany dalej. Ale pod koniec dnia udało mi się wyzdrowieć - minęły dwa tygodnie, a żadne skruchy ani wysypki nie pozostawiły żadnych śladów. Cieszy mnie fakt, że udało nam się obejść bez użycia poważnych leków z opryszczki - od nich, w każdym razie, mają miejsce efekty uboczne, ale Proteflazid był całkowicie bezpieczny i nie wyrządził mi żadnej szkody.

Margarita (pozytywne opinie)

Bezpieczny i skuteczny dla dzieci

W przeciwieństwie do wielu leków zaprojektowanych w celu zwiększenia odporności, Proteflazyd nie zawiera niczego niebezpiecznego, takiego jak interferony, które wciąż niejasne są w jaki sposób są pobierane i jak wpływają na naturalną odporność dziecka. Ale Proteflazid został zaprojektowany tylko po to, aby go wzmocnić - raz i składa się wyłącznie z ekstraktów roślinnych - dwóch. Dzieci mogą otrzymywać lek od urodzenia i używać go do różnych wskazań. Ale osobiście dostosowałem krople, aby zapobiec ARVI u 4-letniego syna, który jest 7-8 razy chory w zimnym sezonie. Używaj ich po prostu - 2-3 krople (ilość zależy od wieku) rozcieńczasz w ciepłej przegotowanej wodzie i podajesz dziecku picie. Proteflazid pachnie ziołami, smak tego nie jest odczuwany, a problemy z odbiorem u nas nie pojawiły się absolutnie. A narzędzie działa idealnie, chociaż kompozycja jest prosta do punktu horroru. Syn zaczął je przyjmować od września, w wyniku czego przed początkiem lata chorował tylko 4 razy i nawet bez typowych komplikacji był dla nas wielkim osiągnięciem. Nie było żadnych skutków ubocznych - żadnych alergii, nudności, nic innego nie było odczuwalne. Jeśli nie ma indywidualnej nietolerancji, myślę, że nie zaszkodzi żadnemu dziecku. Z minusów mogę przynieść tylko dwa, a potem nie bardzo poważne: spadek był bardzo trudny do znalezienia, i są one bardzo drogie, to wszystko. Ale kiedy efekt jest tak wysokiej jakości, warto patrzeć i wydawać, jak sądzę.

Veronica (negatywna opinia)

Dla dzieci to po prostu nie jest bezpieczne

Jeśli lekarstwo opiera się na ekstraktach roślinnych, ludzie na maszynie uważają, że jest całkowicie bezpieczny. Niestety, a ja byłem tak samo naiwny i z powodu mojej naiwności moje dziecko cierpiało. Dałem kroplę 2-letniej córce - pediatra przepisał Proteflazide z powodu opryszczki, która pojawiła się jakby znikąd na ciele dziecka. Dziecko w tym wieku nie może mówić, a ja od razu nie rozumiem, płacz, wzdęcia, czerwone plamki na skórze i niedomykalność są spowodowane właśnie przez te krople. Potem czytam kompozycję, a tam - alkohol 96%! Nie, w ten sposób możesz dodawać alkohol do kropli, które są dozwolone dla dzieci? Nawet jeśli dajesz dziecku kilka kropli na raz, etanol jest bardzo drażniący dla żołądka, a u dzieci jest już bardzo wrażliwy - dlatego moja córka bekała i wzdrygała się. Po drugie - skąd wiemy, czy dziecko będzie miało alergię na składniki szczepionki Proteflazide? Rośliny zawarte w kropelkach nie rosną, nie mamy z nimi problemu - jest całkiem możliwe, że dziecko ma reakcję na te dziwne ekstrakty, może się zdarzyć nawet wstrząs anafilaktyczny, a nie skórka staje się czerwona. Fakt, że moja córka jest uczulona, ​​zdałem sobie sprawę, kiedy przestałem jej dawać krople - wszystkie plamy zniknęły i już się nie pojawiły. Dzięki Bogu, że wszystko załatwiliśmy, ale wciąż skarżyłem się na fakt, że wtedy bez zastrzeżeń uwierzyłem w pediatrę. A ty radzisz mi - omijając stronę Proteflazide, jeśli kochasz swoje dzieci i nie chcesz rozwiewać smutnych konsekwencji przyjmowania tych kropli.

Recenzje na temat leku Proteflazid

Zebraliśmy prawdziwe opinie na temat leku Proteflazid, które są publikowane przez naszych użytkowników. Najczęściej odpowiedź jest pisana przez matki małych pacjentów, ale także opisują osobistą historię stosowania leku na sobie.

- infekcje skóry herpeswirusa i błon śluzowych wywołane przez wirusy opryszczki pospolitej (Herpes simplex typ 1 i 2), w tym opryszczka narządów płciowych.

Dyskusja

Mój przyjaciel pomógł proteflasid (krople). I zwracaj uwagę na stres i przeciągi.

. otivovirusnye „i tak zwane immunomodulatory o działaniu przeciwwirusowym -. tsikloferon, likopid, polyoxidonium, timogen, Kagocel, panavir, Neovir, izoprinozin, groprinosin, proteflazidum itd. również zostały spowodowane kliniczne badania bezpieczeństwa i skuteczności, a nie powinny być stosowane, zwłaszcza u dzieci. Większość z tych leków są od 10 lat lub mniej, a jeszcze nie znam ich „long-playing” działania niepożądane (katamneza) zdolność do „pobudzania” układ odpornościowy do rozwoju chorób autoimmunologicznych i systemowych... „post” Efektywność Viferon „Offline forums.rusmedserv.com lekarz chorób zakaźnych Vetrov Timofey Aleksandrowicz, kandydat medycznej.

w czasie ciąży nie można stosować acyklowiru. instrukcje powinny być napisane. Byłem leczony proteflazidem (ale najpierw muszę zapytać G, czy go potrzebujesz) 2 miesiące.. dobrze doradzimy i doradzę.

O spermie, hysterosk. już odpowiedzi są kompletne. Dołączam. Kosztem odporności pomagały mi krople Proteflazide! Nawet teraz lekarz mianował lub nominował w profilaktyce. cele w przededniu wszelkiego rodzaju wirusów i grypy. Milong, nie choruj i powodzenia.

Dzień dobry, Eleno! Mam tę samą historię. Ale dziś byłam z moim lekarzem i napisała mi PROTEFLAZID. Ponieważ przeziębienie w trzecim dniu wargi przepisało już preparat zgodnie z tym schematem: 1 dzień - 8 kropli co 2 godziny, 2-3 dni - 7 kropli co 3 godziny, od 4 dnia - do 7 kropli 3 razy dziennie (1 tydzień), drugi tydzień - 10 czapek 3 razy dziennie, trzeci tydzień - 6 czapek 3 razy dziennie, 4 tygodnie - 8 czapek 3 razy dziennie. Kropelki wyjmują jedzenie, ociekają cukrem lub kromką chleba. Chcę powiedzieć, że ten lek został zażyty także podczas pierwszej ciąży. skłonność do tego przeziębienia.

. otivovirusnye „i tak zwane immunomodulatory o działaniu przeciwwirusowym - tsikloferon, likopid, polyoxidonium, timogen, Kagocel, panavir, Neovir, izoprinozin, groprinosin, proteflazidum itp. - po prostu nie przeszła odpowiedniego badania klinicznego bezpieczeństwa i skuteczności, a nie powinny być stosowane, zwłaszcza Y detey.Bolshinstvo leki te występują około lub mniej niż 10 lat, a mimo to nie wiadomo o ich „trwałe” efektów ubocznych (katamneza), zdolność do „pobudzania” układ odpornościowy i do rozwoju chorób autoimmunologicznych chorób układowych Ogólnie, jako podsumowanie - SARS w leczeniu przechodzi przez 7 dni, a bez leczenia - przez kilka tygodni.

Proteflazyd jest bardzo dobrym lekiem. byłoby bardzo dobrze go wypić. Ja sam wypiłem to dla profilaktyki, pomogło i teraz pomaga.

Propefidzydid jest bardzo dobrym lekiem przeciwwirusowym, zostałem przepisany w czasie ciąży, właśnie leczyłem opryszczkę - jest miesiąc do picia zgodnie ze schematem (w instrukcji), wciąż nie pamiętam ttt. Naprawdę pomógł

. blistrze, i nie pozwala mu rosnąć do nierealnych rozmiarów. Gdy blistry zostaną zdmuchnięte, wypal się przy pomocy jakiejś nalewki z alkoholem. A ogólnie rzecz biorąc, podczas mycia ciąży, G napisał, że Proteflazidum jest taką nalewką, to pod receptą czy robię. Ale to bardzo pomaga. Wypiłem butelkę i przez 2 lata pozbyłem się opryszczki, chociaż piszą, że jego działania są chwytające.

Byłem chory zbyt długo, do mnie mianował lub mianowany proteflasid, wydaje mi się, że jest on immunostymulantem.

Dobrze mi pomogła Proteflazid w obu ciążach

"Proteflazid": recenzje i instrukcje użytkowania

Z infekcją herpeswirusa musi zmierzyć się co drugi mieszkaniec planety. Problem polega na tym, że patologia nie zawsze ogranicza się do brzydkich erupcji na wargach. Opryszczka może stanowić zagrożenie dla zdrowia i życia w ogóle. Całkowicie pozbyć się infekcji nie może. Jednak terminowa terapia pomoże uniknąć niebezpiecznych powikłań i nawrotów w przyszłości.

W leczeniu chorób spowodowanych przez wirus opryszczki pospolitej, narkotyk "Proteflazyd" jest szeroko stosowany. Komentarze lekarzy na temat tego narzędzia można usłyszeć w najlepszym razie. Jednak nie możesz sam używać tego leku. Samoleczenie może prowadzić do nieprzewidywalnych konsekwencji.

Skąd pochodzi opryszczka?

Zakażenie należy do kategorii zakaźnych. Niewiele osób wie, że nosiciele opryszczki stanowią 90% światowej populacji. Wirus może istnieć przez długi czas w organizmie człowieka, nie dając się poznać. Choroba objawia się tylko wtedy, gdy zmniejsza się odporność (odporność). Istnieje wiele odmian wirusa opryszczki. Przeziębienia na ustach, znane wielu - najczęstsza manifestacja. Jednak opryszczka może pojawić się na skórze głowy, na genitaliach, palcach, paznokciach, spojówkach itp.

Opryszczki nigdy nie należy pozostawiać bez uwagi. Wirus może wpływać na narządy wewnętrzne, a także na komórki rozrodcze obu płci. Odmowa szybkiego leczenia może prowadzić do poważnych komplikacji, aż do bezpłodności. Najszybszy rozwój opryszczki u dzieci spowodowany niską odpornością. Dlatego popularne jest używanie "Proteflazid" dla dzieci. Opinie rodziców pokazują, że terminowe stosowanie leku pozwala zatrzymać proces zapalny.

Rozwiązanie lecznicze

W tej formie lek jest najczęściej przepisywany dzieciom. Dodatkowo, możesz wziąć i zewnętrznie, a wewnątrz leku "Proteflazide". Opinie ekspertów pokazują, że lek jest naprawdę uniwersalny. Jeśli zaczniesz przyjmować pierwsze oznaki procesu zapalnego, możesz zatrzymać rozwój choroby.

Dodatkowo lek ma naturalny skład. To jest trawa szczupaka i trawa trzciny. Etanol jest stosowany jako środek pomocniczy. Ze względu na fakt, że alkohol jest zawarty w kompozycji, nie zaleca się stosowania leków dla dzieci w wieku przedszkolnym. Chociaż pediatria są szeroko stosowane krople "Proteflazide". Komentarze lekarzy pokazują, że etanol szkodzi organizmowi znacznie mniej niż wirus opryszczki.

Czopki (czopki)

W tej postaci dawkowania lek jest bardzo popularny. Świece "Proteflazide" można również przepisać dzieciom. Recenzje pokazują, że dzieci postrzegają to leczenie znacznie lepiej niż przy stosowaniu roztworu o nieprzyjemnym posmaku. Składniki aktywne są takie same jak w poprzednim opisie. Dodatkowo, kompozycja leku przeciwwirusowego obejmuje glikol polietylenowy.

Świece rozpuszczają się wystarczająco szybko w temperaturze ludzkiego ciała, dlatego nie powodują dyskomfortu ani u dorosłego pacjenta, ani u dziecka. Pomóż szybko odzyskać świece "Proteflazid". Z recenzji wynika, że ​​pacjent odczuwa znaczną ulgę następnego dnia po rozpoczęciu terapii. Takie nieprzyjemne objawy, jak ból i swędzenie, znikają, a liczba wysypek opryszczkowych zmniejsza się.

Farmakokinetyka

Składniki aktywne negatywnie wpływają na żywotną aktywność mikroorganizmów chorobotwórczych, w wyniku czego tracą szansę na rozmnażanie i wkrótce umierają. Stymuluje siły ochronne przygotowania organizmu "Proteflazid". Przeglądy pokazują, że po leczeniu znacznie zwiększa się podatność na wirusa opryszczki. Prawidłowo przeprowadzona terapia nie może zagwarantować całkowitego usunięcia patologii, ale zwiększa się prawdopodobieństwo rozwinięcia się ciągłej remisji.

Po zastosowaniu lek szybko wchłania się do żołądka lub jelita cienkiego. Całkowite usunięcie leku z organizmu obserwuje się 7-9 godzin po przyjęciu. Składnik aktywny nie kumuluje się w organizmie.

Kiedy można stosować lek?

Wielu jest przyzwyczajonych do postrzegania opryszczki jako brzydkiej wysypki na ustach. Jednak nie jest to jedyna patologia, w której można użyć leku "Proteflazyd". Instrukcje użytkowania, opinie, opinie specjalistów - wszystkie te informacje należy przeanalizować przed rozpoczęciem leczenia. Opryszczka narządów płciowych staje się coraz bardziej powszechna. Nie możesz zarazić go podczas stosunku płciowego. Jeśli organizm ma już wirusa, może objawiać się na śluzówce, zmniejszając obronę organizmu. Tkanki narządów płciowych są idealne do szybkiego rozmnażania mikroflory chorobotwórczej.

Opryszczkowe zapalenie spojówek jest również powszechne. Problem polega na tym, że wiele osób odpisuje na chorobę bakteryjną i rozpoczyna leczenie niepoprawnie. A wszystko, co musisz zrobić, to użyć kropli "Proteflazide". Opinie na temat dzieci pokazują, że poprawa pochodzi z pierwszych dni terapii, jeśli proces zapalny nie został rozpoczęty.

Jeśli jeden z członków rodziny cierpi już na opryszczkę, zaleca się, aby reszta została poddana leczeniu profilaktycznemu. Jednak wstępne instrukcje muszą koniecznie zostać zbadane przed agentem "Proteflazide". Recenzje pokazują, że pomimo naturalnego składu lek nie jest odpowiedni dla wszystkich.

Przeciwwskazania

Pierwszą rzeczą, której może uświadomić pacjent, który pierwszy raz zażywa lek, jest nadwrażliwość. Grupa ryzyka to przede wszystkim pacjenci, którzy mają tendencję do rozwijania reakcji alergicznych. Przed rozpoczęciem leczenia zaleca się przeprowadzenie prostego testu. Niewielką ilość roztworu należy nałożyć na wewnętrzną część nadgarstka i obserwować reakcję ciała po 10 minutach. Jeśli nie ma swędzenia i zaczerwienienia, lek można stosować bez ograniczeń.

Leki w postaci roztworu są niepożądane dla dzieci, a także dla pacjentów uzależnionych od alkoholu (ze względu na obecność etanolu). Wewnątrz leku jest również przeciwwskazany do stosowania u osób z wrzodem żołądka lub dwunastnicy w fazie zaostrzenia. Przy ostrożnym stosowaniu leku na zapalenie żołądka. Środek w postaci roztworu nie jest przypisywany kobietom w okresie ciąży i laktacji. Świece można przepisać po ocenie potencjalnych korzyści dla matki i ryzyka dla dziecka. Ostrożnie lek przeciwwirusowy stosuje się u pacjentów z niewydolnością nerek i wątroby.

Cechy leku

Sposób użycia leku zależy od tego, gdzie przejawił się wirus opryszczki. W niektórych przypadkach specjalista zaleca metodę łączoną: lek podaje się do miejsca zranienia, a także stosuje się go wewnętrznie. W tym ostatnim przypadku krople roztworu są nakładane na plasterki rafinowanego cukru lub skrobi ziemniaczanej. W ten sposób można wygładzić gorycz. Aby usunąć nieprzyjemne objawy infekcji herpetic, wystarczy wziąć 5 kropli leku trzy razy dziennie przez tydzień. Informacje zwrotne pokazują, że następnego dnia nastąpiła znaczna poprawa.

Medycyna zewnętrzna jest stosowana w postaci balsamów. Aby to zrobić, 1,5 ml leku należy rozcieńczyć w 10 ml solanki i zwilżyć sterylną gazą w otrzymanej kompozycji. Zmień balsam polecany jest trzy razy dziennie. W opryszczce narządów płciowych kobiety mogą używać tamponów dopochwowych zgodnie z tą samą zasadą.

Instrukcję należy przestudiować przed zastosowaniem leku "Proteflazyd". Dla dzieci (opinie potwierdzają to), znacznie wygodniej jest używać lekarstwa w postaci świec. Przebieg leczenia określa pediatra zgodnie z postacią choroby i wiekiem pacjenta.

Zdarzenia niepożądane

Z reguły pacjent dobrze toleruje lek "Proteflazydu". Komentarze ekspertów wskazują, że najczęstszym działaniem niepożądanym jest reakcja alergiczna. Aby uniknąć kłopotów, możliwe jest, aby przed rozpoczęciem terapii wykonać odpowiedni test.

Niepożądane zjawiska mogą pojawić się przy podawaniu leków wewnętrznych w przypadku przedawkowania. Często występują mdłości, które powodują wymioty. Ludzie z chorobami przewodu pokarmowego są zagrożeni. Przed rozpoczęciem leczenia należy dokładnie przestudiować przeciwwskazania.

W okresie leczenia pacjent może zauważyć krótki wzrost temperatury kilka dni po rozpoczęciu kursu. Taki efekt uboczny jest podawany samodzielnie, dostosowanie dawki lub wycofanie leku nie jest wymagane.

Drobne ma skutki uboczne "Proteflazide". Recenzje pokazują, że stosowanie leków zgodnie z instrukcją redukuje nieprzyjemne objawy do minimum.

Interakcje leków

Terapia infekcji herpetycznych nie może ograniczać się do stosowania jednego leku. Pacjent może mieć wzrost temperatury ciała, ból w dotkniętym obszarze. Usuń nieprzyjemne objawy za pomocą niesteroidowego leku przeciwzapalnego. Powszechnie używane fundusze "Nurofen", "Paracetamol", "Panadol". Leki te można łączyć z roztworem lub świecami "Proteflazid". Leczenie należy omówić z lekarzem.

W leczeniu naskórka dotkniętego opryszczką można dodatkowo stosować środki antyseptyczne, takie jak "Furacilin", "Miramistin" itp.

Analogi

Nie zawsze można znaleźć lek przepisany przez specjalistę w aptece. Pacjent powinien wiedzieć, co zastąpić lek. Lek "Acyclovir" jest często stosowany zamiast roztworu "Proteflazid" dla dzieci. Recenzje pokazują, że lek jest bardzo skuteczny. Plus, że "Acyclovir" jest wydany w kilku formach. Są to tabletki, maść i roztwór. Niska cena to kolejny plus. Za tubkę z maścią będziesz musiał zapłacić tylko 16 rubli, podczas gdy środek "Proteflazid" kosztuje około 200 rubli.

W roli składnika aktywnego jest substancja o tej samej nazwie - acyklowir. Wazelina wchodzi również w skład maści. Lek wykazuje wysoką aktywność wobec herpeswirusów pierwszego i drugiego typu. Hamuje on reprodukcję patogennej mikroflory, dzięki czemu nieprzyjemne objawy szybko znikają.

Lek nie jest przeciwwskazany w czasie ciąży. Podczas laktacji lek "Acyclovir" należy przyjmować z zachowaniem ostrożności. Udowodniono, że aktywny składnik wchodzi do mleka.

Inne skuteczne analogi obejmują następujące leki: Valaciclovir, Gerperax, Zovirax, itp.

Memo dla osób cierpiących na opryszczkę

Jeśli pojawiają się wysypki na wargach lub innych częściach ciała, osoba staje się szczególnie zaraźliwa. W tym przypadku użycie "Proteflazydu" nie jest wystarczające, aby chronić krewnych i przyjaciół. Pacjent musi przestrzegać następujących zasad:

  • nie możesz dotknąć miejsc dotkniętych wysypką;
  • konieczne jest używanie przyborów osobistych i artykułów higienicznych (w tym ręcznika);
  • tymczasowo nie używać soczewek kontaktowych (wirus może rozprzestrzeniać się na błonę śluzową oka);
  • maść leczniczą na dotkniętym obszarze należy nakładać nie rękoma, ale bawełnianym wacikiem.

Recenzje o leku

Pacjenci zauważają, że środek "Proteflazide" szybko usuwa nieprzyjemne objawy. Instrukcja użytkowania dla dzieci, referencje - wszystkie te informacje należy sprawdzić przed rozpoczęciem leczenia. W takim przypadku możliwe będzie uzyskanie najlepszego efektu terapeutycznego.

Eksperci przypominają, że przyjmowanie leku nie powinno się zatrzymywać po ustąpieniu objawów. Ważne jest, aby przejść pełny cykl terapii.

Recenzje proteflazid

Twoja wiadomość Justin »Czw 20 sierpnia 2009 14:54

Twoja wiadomość Alex »Czw 20 sierpnia 2009 15:01

Twoja wiadomość Sowa »Fri 21 sierpnia 2009 11:49

Twoja wiadomość Justin »Fri Aug 21, 2009 12:54 pm

Twoja wiadomość Bysinka26 »Pt 02 października 2009 14:14

Twoja wiadomość Justin »Pt 02 października 2009 18:41

proteflazid

Twoja wiadomość sakura29 »Wt. 17 listopada 2009 10:35

Proteflazide

Opis jest aktualny 07/21/2014

  • Nazwa łacińska: Proteflazidum
  • Kod ATX: J05AХ10
  • Składnik aktywny: Ekstrakt z mieszanki ziołowej
  • Producent: NPK "Ecopharm", Ukraina

Skład

Skład 100 ml produktu leczniczego obejmuje ciekły ekstrakt z mieszaniny roślin: szczupak ziołowy i ziela trawiaste lądowe.

Zawiera co najmniej 0,32 mg flawonoidy pod względem rutyna, i nie mniej niż 0,3 mg tej ilości kwasy karboksylowe pod względem kwasu jabłkowego.

Ponadto, kompozycja środka jest zawarta jako dodatkowy składnik alkohol etylowy 96%.

Forma wydania

Proteflazyd jest dostępny jako roztwór do stosowania doustnego i miejscowego. Jest to ciemnozielona ciecz o specyficznym smaku. Przy dłuższym przechowywaniu może tworzyć się żelopodobna struktura, która podczas wytrząsania ulega zniszczeniu.

Krople znajdują się w plastikowej lub szklanej butelce po 25, 30 lub 50 ml.

Działanie farmakologiczne

Flawonoidy dzikie zboża wchodzące w skład tego środka mają zdolność hamowania polimerazy DNA i kinazy tymidynowej (są specyficznymi enzymami wirusów). Te procesy występują w komórkach ciała, które zostały zainfekowane wirusami. Ze względu na zahamowanie tych enzymów replikacja DNA wirusa zostaje zawieszona. W wyniku tego przestaje on mnożyć się w klatkach.

Pod wpływem Proteflazide, niespecyficzna odporność. W ciele poziom endogenny interferon. Zwiększa to ogólną odporność organizmu na wirusy i bakterie.

Agent ma właściwości przeciwutleniacz, w związku z tym zatrzymuje gromadzenie się w ciele produktów peroksydacji lipidów. Przy długotrwałym codziennym leczeniu normalizują stan immunologiczny danej osoby, znormalizowany. Dlatego też proteflazyd można stosować przez dłuższy czas w leczeniu przewlekłych nawracających chorób zakaźnych.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Po przyjęciu leku, częściowe wchłanianie zachodzi w żołądku, a po nim reszta z niego jest już wchłonięta w jelicie cienkim.

Nieznaczna część rozpadów flawonoidów z powodu metabolizm przedukładowy, to znaczy podczas pierwotnego przejścia przez wątrobę. Ich główna ilość spada do komórek narządów i tkanek, przenikając do komórek zainfekowanych wirusem.

Na komórkach, które nie zostały zainfekowane, a zatem nie mają wysokiego poziomu aktywności enzymów specyficznych dla wirusa, czynnik ten nie działa. Enzymy są tłumione wyłącznie w zakażonych komórkach.

Okres półtrwania u osoby dorosłej wynosi od 5 do 9 godzin, więc wskazane jest przyjmowanie leku trzy razy dziennie.

Wskazania do stosowania

Lekarstwo stosuje się w następujących schorzeniach i stanach:

  • infekcje wirusowe, które zostały sprowokowane przez prostego wirusa opryszczka pierwszy i drugi typ (pęcherzykowe zapalenie skóry,wyprysk, pharyngutzillite, zapalenie dziąseł, zapalenie opon mózgowych i zapalenie mózgu, choroby opryszczkoweh, opryszczka narządów płciowych);
  • półpasiec;
  • Choroby zakaźne przejawiające się w wyniku działania wirusa Herpes simplex typ IV, zarówno ostre, jak i przewlekłe;
  • choroby zakaźne wywołane przez wirus opryszczka typu piątego;
  • WZW typu BiC (kompleksowa terapia);
  • infekcje wirusowe, grzybicze, bakteryjne (kompleksowa terapia);
  • grypa, ARVI (zapobieganie, leczenie);
  • Zakażenie HIV i AIDS (kompleksowa terapia).

Przeciwwskazania

Proteflazyd nie ma zastosowania, jeśli zostanie odnotowany:

Efekty uboczne

W większości przypadków nie ma efektów ubocznych podczas leczenia lekiem. W pojedynczych przypadkach wystąpił zaburzenia przewodu pokarmowego, towarzyszy wymioty, nudności, ból w okolicy nadbrzusza. W 3 - 10 dniu terapii odnotowano wzrost temperatury ciała do 38 ° C.

W rzadkich przypadkach doszło do rozwoju reakcje alergiczne, manifestowały się głównie w formie rumieniowaty wysypki na skórze. Rzadko się pojawił bóle głowy, który zniknął po dostosowaniu dawki leku.

Podczas leczenia zapalenia wątroby około 15% osób z zespół cytolityczny zwiększona aktywność aminotransferazy.

U osób z przewlekłymi schorzeniami zapalenie żołądka i jelit, zaostrzenie choroby, rozwój refluks żołądkowo-przełykowy.

Jeśli Proteflazyd zostanie zastosowany miejscowo, może się rozwinąć swędzenie, uczucie pieczenia, suchość powłoka skórna. W takim przypadku konieczne jest zmniejszenie stężenia leku.

Instrukcja użytkowania Proteflazydu (metoda i dawkowanie)

Instrukcja Proteflazide zapewnia, że ​​krople przed spożyciem doustnym są podawane na cukier lub kawałek chleba. Jak przyjmować lek, szczegółowo maluje lekarza, zalecając przebieg leczenia.

Standardowe postępowanie z instrukcją stosowania leku Proteflazydu opisano w następujący sposób: w pierwszym tygodniu leczenia należy przyjąć 15 kropli na dobę, dawkę tę dzieli się na trzy dawki. Drugi i trzeci tydzień leczenia - 30 kropli, które należy podzielić na 3 dawki. Począwszy od czwartego tygodnia leczenia, należy przyjmować 24 krople dziennie, a także podzielić je na trzy dawki.

Ogólnie leczenie trwa przez miesiąc, jeśli istnieje taka potrzeba, można przeprowadzić drugi cykl leczenia.

W przypadku dzieci dawka leku Proteflazide jest określana przez lekarza. Z reguły 1 kropla dziennie otrzymuje dziecko od urodzenia do wieku dwóch lat. Dzieci w wieku 2-4 lata otrzymują w pierwszym tygodniu leczenia 1 kroplę dwa razy dziennie, w drugim - 2 krople dwa razy dziennie. Dzieci w wieku 4-6 lat otrzymują w pierwszym tygodniu leczenia 2 krople trzy razy dziennie, w drugim - 3 krople trzy razy dziennie. Dzieci w wieku 6-9 lat otrzymują w pierwszym tygodniu terapii 3 krople trzy razy dziennie, w drugim - 6 kropli trzy razy dziennie. Dzieci w wieku 9-12 lat otrzymują w pierwszym tygodniu terapii 4 krople trzy razy dziennie, w drugim - 7 kropli trzy razy dziennie. Po 12 roku życia dziecko otrzymuje 5 kropli w pierwszym tygodniu terapii trzy razy dziennie, drugie - 8 kropli trzy razy dziennie.

Ze względu na obecność w kompozycji alkoholu etylowego do szóstego roku życia, krople są podawane przez rozpuszczenie pożądanej dawki w małej ilości słodzonej wody.

Jeśli pacjent ma częste nawroty chorób zakaźnych, praktykuje się 3-4 cykle przyjmowania leku Proteflazide na rok. Jeśli infekcja jest utajona, dwa takie zabiegi są wskazane każdego roku.

Miejscowy proteflazyd stosuje się w leczeniu zmian opryszczkowych na błonach śluzowych i skórze. W tym celu 1,5 ml leku rozpuszcza się w 10 ml 0,9% NaCl, po czym nanosi się go jako balsam na miejsce uszkodzenia. Pacjenci z opryszczką narządów płciowych mogą stosować lekarstwo na tampony dopochwowe. W tym celu 3 ml leku rozpuszcza się w 20 ml 0,9% NaCl. W powstałym roztworze należy zwilżyć tampon z gazy, który następnie wprowadza się do pochwy. Procedurę tę powtarza się dwa razy dziennie przez co najmniej dwa tygodnie.

Przedawkowanie

Nie ma dowodów na przedawkowanie produktu leczniczego Proteflazide.

Interakcja

Istnieją dowody na możliwość i możliwość równoczesnego stosowania proteflazydu z antybiotykami, a także z lekami, które mają działanie przeciwgrzybiczne w leczeniu infekcji wirusowych grzybiczych i wirusowo-bakteryjnych.

Nie ma dowodów na negatywne interakcje z innymi lekami.

Warunki sprzedaży

Lek można kupić na podstawie recepty lekarza.

Warunki przechowywania

Proteflazyd należy przechowywać w ciemnym miejscu, temperatura powietrza nie powinna przekraczać 25 ° C. Zamrażanie kropli jest niedozwolone.

Data wygaśnięcia

Okres trwałości - 3 lata

Instrukcje specjalne

Jeśli leczenie lekiem wykazuje wzrost temperatury ciała do 38 ° C, musisz przez okres (2-3 dni), zmniejszyć dawkę leku o połowę.

Otrzymanie funduszy nie wpływa na szybkość reakcji, więc nie ma negatywnego wpływu na zdolność prowadzenia pojazdów i pracy z precyzyjnymi mechanizmami

Analogi Proteflazydu

Analogi tego środka zaradczego na wpływ na organizm to leki: Herpes simplex, Arbidol, Detoksopyrol, Ingawiryna, Imustat, Armenicum, Ferrovir, Kagocel, Panavir, Flavozid, Jodantipiryna. Wszelkie analogi tego leku można stosować zamiast Proteflazide tylko po konsultacji z lekarzem.

Dzieci

Użyj środka na leczenie dzieci może być od pierwszych dni życia.

Z alkoholem

Nie ma ścisłych przeciwwskazań dotyczących wspólnego przyjmowania proteflazydu i alkoholu. Jednak alkohol znacząco osłabia działanie leku na organizm ludzki.

Proteflazyd w czasie ciąży i laktacji

W każdym trymestrze ciąży, ten lek jest przepisywany kobiecie z ostrożnością, lekarz musi koniecznie ocenić korzyści i możliwe ryzyko dla płodu i matki. Podczas badań przedklinicznych nie zaobserwowano negatywnego wpływu na płód. Doświadczenia związane z leczeniem lekiem w drugim i trzecim trymestrze ciąży oraz karmienie dziecka mlekiem z piersi wskazują, że nie ma żadnych negatywnych skutków.

Recenzje o Proteflazide

Istnieje wiele pozytywnych odpowiedzi od lekarzy i pacjentów na temat skuteczności tego narzędzia w leczeniu chorób zakaźnych. W szczególności rodzice zauważają, że krople stosowane u dzieci miały wyraźny efekt antywirusowy.

Skuteczny również jako immunomodulator: w recenzjach dotyczących Proteflazide często mówi się, że po przebiegu takiego leczenia pacjent rzadziej choruje.

Istnieje wyraźny korzystny wpływ Proteflazydu na leczenie infekcje herpetyczne, zmniejszenie częstości nawrotów po takim leczeniu. Jako negatywne impresje na temat leku zauważono jego nieprzyjemny smak, a także wysoką cenę.

Cena Proteflazide, gdzie kupić

Na Ukrainie można kupić ten lek w dowolnej aptece. Cena Proteflazide w Charkowie, w Odessie, w Doniecku iw innych miastach wynosi od 200 do 230 hrywien za butelkę 30 ml.

Kup Proteflazide w Moskwie może wynosić średnio 2000 rubli.

Podstawowa temperatura od A do Z

* Drodzy przyjaciele! Tak, to reklama, wirująca tak, jak powinna!

Proteflazide - Plusy i minusy

Dziewczyny, drodzy! Kto został przepisany lekiem na proteflazid? Mam miano wirusa cytomegalii. Lekarz nazanachila te krople. Recenzje w Internecie są różne!

Przeczytaj komentarze 17:

Piłem raz z opryszczki, normalnych kropli, warzyw, ale one nie pomogły. Następnie byłem leczony tabletkami herpeswiru i przez prawie rok zapomniałem o opryszczce. ale od wirusa cytomegalii nie wiem. Cóż, myślę, że nie będą zbyteczne, gdy już będą roślinami

Lekarz powiedział, żeby pić z mężem. Ponieważ jest jedna butelka 150 UAH., Ale potrzebujesz dwóch, nie spieszę się do zakupu. Jeśli to naprawdę pomaga, to pieniądze to nie szkoda.

Widziałem, biegnąc przeciwko wirusowi brodawczaka, czułem się normalnie.

to coś w rodzaju dodatku biologicznego, teraz już go nie kupię, jest drogi i mało wydajny

Dla męża, jeśli u mnie jest to wirus cytomegalii, oznacza to u niego lub on też. Lekarz powiedział, że wirus w mojej ostrej postaci jest konieczny do przełożenia na przewlekły.

Analiza Peresday w innym laboratorium. Może nie masz tego wirusa.

Dziewczynki, jeśli ktoś przepisuje ten lek, powiem ci. Dzisiaj konsultowałem się z doktorem nauk medycznych jako ginekolog-położnik (jest on ojcem chłopca, z którym uczę się angielskiego, czasami bardzo chcę omówić z nim całą moją sytuację z "nie-ciąży", ale wydaje się, że w jakiś sposób jest to nieetyczne). Więc powiedział, że jest to po prostu boli lek przeciwwirusowy, nic, on nie może, a nawet został powołany, nawet dla kobiet w ciąży, jeśli podwyższone miana do opryszczki lub wirusem cytomegalii, ale jego cena nie uzasadnia (150 USD) może być taki sam aflubin (około 45 USD.) Został powołany, ponieważ lekarze pracują dla niego (jak podejrzewałem)!

fakt, że lekarze otrzymują odźwierny od producentów drogich leków, nie jest od dawna żadnym sekretem. mój mąż został przepisany proteflazydem w leczeniu ureaplasma i HPV, czułem się dobrze. Następnie lekarz wyznaczył lub wyznaczył imunoflazid do profilaktycznego leczenia grypy i ORVI (w tym preparacie substancja czynna - proteflaid). piła i zwykle czuła się sobą, choć potem miesiąc później zachorowała, ale w tej chwili moja matka była chora i prawdopodobnie złapałem ją od kontaktu. Nie wiem, jak komentować działanie leku, ale nie wyrządziło to żadnej szkody. ale co do kosztów - cóż, co możesz zrobić? spójrz na kompozycję! może zwykła odporność nie jest gorsza

Proteflazid Recenzje

proteflazyd.

Proteflazide

Narkotyki na ziołach, szczerze ufam bardziej niż jakikolwiek inny, na przykład, ocillococcinum, który zawiera niezrozumiałe enzymy z wątroby nieistniejącej kaczki. To naprawdę reklamowane bzdury i manekiny.

Immunostymulant na pewno nie wyleczy, ale będzie chronił przed komplikacjami, zapaleniem oskrzeli, zapaleniem płuc, zapaleniem zatok
Te nie będą gorsze

Pomógł mi. Nie wiem, czy placebo działa lub działa naprawdę, ale pomogło mi pozbyć się uporczywej dławicy.

Kto przyjmował lek Proteflazide w kroplach w czasie ciąży?

Miałem typowe ciężkie przeziębienia i bez opryszczki było widoczne na ustach. I tak nieustannie. Lekarz wyznaczył lub mianował, powiedział lub powiedział, że w moim przypadku jest to konieczne. Musiałem pić przez dwa miesiące.

Przy okazji, dziewczyny, nie czułem żadnego nieprzyjemnego zapachu i smaku. Chociaż całe B wokół mnie śmierdziało. Wziąłem to z wodą. Cóż, popijając wodą. Mimo to nie podoba mi się smak alkoholu.

Ogólnie rzecz biorąc, jeśli po raz drugi będę musiał wziąć to podczas B, nie będę się bał. Tak, lekarze są osobnym tematem. Musisz znaleźć swojego lekarza, aby mu zaufać. A potem bez zaufania, nie chcesz niczego akceptować. I przerażające. Miałem szczęście.

Teraz jestem z synem, on jest duży i solidny. W tym roku cierpiałem maksymalnie 2 razy. A potem jest słaby.

Proteflazide

Krople Proteflazyd jest fitopreparatem o wyraźnym działaniu przeciwwirusowym. W trakcie przechowywania dopuszczalne jest tworzenie żelowatej struktury, która pęka po wytrząśnięciu.

Proteflazide

Nata82 »24 września 2014, 02:59

Odp.: Proteflazide

Larissa »30 września 2014, 12:44

Odp.: Proteflazide

Nata82 »30 września 2014, 12:52

Odp.: Proteflazide

Varvara »01 października 2014, 21:56

Odp.: Proteflazide

Nata82 »01 października 2014, 22:03

Odp.: Proteflazide

Olga »02 października 2014, 20:02

Odp.: Proteflazide

Varvara »02 października 2014 r., 20:34

Odp.: Proteflazide

Nata82 »3 października 2014 r., 00:41

Odp.: Proteflazide

Nata82 »03 października 2014, 00:43

Odp.: Proteflazide

Olga »29 czerwca 2015, 12:39

Aktywne elementy medycyny: wyciągi z trawiastej łąki i trzciny niskie. Jest sprzedawany na receptę. Do analogów proteflazydu należą: Detoksopyrol, Imustat, Panavir, Flavozid.

Zgodnie z podanymi instrukcjami, podczas stosowania leku wewnątrz kropli należy zastosować niewielki kawałek cukru, skrobię spożywczą.

Zastosowanie protheflazydu jest wskazane, gdy:

  • Zapobieganie AIDS, HIV;
  • ARVI, grypa;
  • Choroby zakaźne wywołane wirusem opryszczki.

Proteflazydu nie wolno przyjmować w przypadku diagnozy wrzodów, nietolerancji na elementy kompozycji.

W badaniach klinicznych ustalono wykonalność i możliwość stosowania fitopreparatów z antybiotykami, lekami przeciwgrzybiczymi.

Według zebranych recenzji o Proteflazide jego recepcja wywołuje rozwój:

  • objawy alergiczne;
  • zaostrzenia gastroduodenitis;
  • napady nagłych nudności, ogólne osłabienie.