Dieta Instytutu Odżywiania RAMS - recenzja

Zasilanie

Adres: Moskwa, Kaszirskoje shosse, 21

Telefon kontaktowy: recepcja dla dorosłych: +7 (499) 613-01-07, +7 (499) 613-14-92, recepcja dla dzieci: +7 (499) 613-08-38

Nie udało ci się przedostać? Pomożemy Ci znaleźć lekarza w Moskwie: 8 (499) 519-36-72

Wstęp w najbliższej przyszłości, rabaty nawet do 30%

Dodatkowy opis

Instytut struktury Żywienia Klinicznego zawiera żywienia klinicznego, który jest tylko centrum multi-terapeutycznych i diagnostycznych i badań medycznych w kraju, łącząc najbardziej zaawansowaną technologię medyczną z unikalnych technik żywienia klinicznego, co gwarantuje najwyższą jakość i efektywność opieki zdrowotnej.

W klinice wykonywane szpitalnych, leczenie ambulatoryjne oraz kompleksowej rehabilitacji pacjentów w każdym wieku, w wielu chorób, w tym chorób przewodu pokarmowego, wątroby, w tym przewlekłe zapalenie wątroby o różnej etiologii i stanu po chirurgii przewodu pokarmowego, choroby układu sercowo-naczyniowego, w tym stan po operacjach na sercu i naczyniach krwionośnych; różne zaburzenia metaboliczne, choroby alergiczne, zespół metaboliczny, otyłość, jadłowstręt psychiczny i bulimia, różne choroby wieku dziecięcego.

Tylko w Klinice klinik żywieniowych kraju są wysoko wykwalifikowani opiniodawczo medyczny pomoc pacjentom w wieku od 2 do 17 lat z nadwagą, otyłością, anoreksją, alergie pokarmowe, atopowe zapalenie skóry, choroby przewodu pokarmowego, alergii oddechowych, wątroby i żywności.
Klinika obejmuje oddział naukowy i konsultacyjny (polikliniczny) dla dorosłych i dzieci, których specjaliści wykonują badanie ambulatoryjne i dynamiczną obserwację pacjentów z różnymi chorobami.

Klinika ma potężną bazę laboratoryjną i kliniczną oraz instrumentalną. Ze względu na najwyższe kwalifikacje specjalistów pracujących w Klinice oraz wyposażenie jej oddziałów w najnowocześniejszy sprzęt diagnostyczny, możliwe jest przeprowadzenie kompleksowego badania pacjenta.

Unikalną cechą leczenia w szpitalu Klinika Instytut Żywienia i leczeniu ambulatoryjnym jest, aby odpowiednie indywidualne diety żywieniowe dla dzieci i dorosłych poprzez wykorzystanie nowoczesnych technologii do badania przemian metabolicznych. Umożliwia to znaczne zwiększenie skuteczności leczenia farmakologicznego i utrwalenie wyniku przez długi czas.
W leczeniu pacjentów, oprócz odpowiedniego leczenia medycznego i dietetyki w klinice są aktywnie korzysta z pełnego zakresu fizykoterapii, w tym fizjoterapii, błota i terapii wodnej, masaży i innych. W porozumieniu z lekarza i lekarz-pacjent fizjoterapeuta może podjąć dodatkowy kurs fizjoterapii, odwiedź solarium i siłownię.
Pacjenci mają możliwość poddania się rehabilitacji kardiologicznej, która jest jedną z najważniejszych metod nielekowego leczenia chorób układu sercowo-naczyniowego.

Telefony jednostek Kliniki Instytutu Żywienia RAMS na Kashirce:

Przewodnik Klinika, sala przyjęć 8 (499) 613-92-57

Oddział naukowo-konsultacyjny (polikliniczny):
Kierownik sekcji 8 (499) 613-10-58
Senior Nurse 8 (499) 794-37-13
Biuro rejestracji 8 (499) 613-01-07, 8 (499) 613-14-92

Biuro przyjęć: sala recepcyjna 8 (499) 613-17-13

Zakład Dietetyki Prewencyjnej i Rehabilitacyjnej:
Zastępca Kierownika Wydziału 8 (499) 613-19-96
Ordinatorskaya 8 (499) 613-17-72

Katedra patologii układu sercowo-naczyniowego:
Zastępca Kierownika Wydziału 8 (499) 794-31-48, Ordinatorsky 8 (499) 794-35-52

Katedra Gastroenterologii i Hepatologii:
Zastępca kierownika działu 8 (499) 613-10-82, Ordinatorsky 8 (499) 794-35-62

Podział chorób metabolicznych:
Zastępca kierownika działu 8 (499) 613-11-95, Ordinatorsky 8 (499) 613-11-89

Zakład Dietetyki Pediatrii:
Zastępca kierownika działu 8 (499) 794-35-08, Ordinatorsky 8 (499) 613-71-01
Rejestracja w oddziale pediatrycznym 8 (499) 613-08-38

Departament Alergologii: Ordinatorskaya 8 (499) 794-36-12, Registratura 8 (499) 613-08-38
Dział fizjoterapii: biuro 8 (499) 613-11-08
Laboratorium Biochemii Klinicznej i Nutrimetabolomics: Gabinet Naukowców 8 (499) 613-16-15
Sektor żywieniowy (żywienie): Dietetyk 8 (499) 794-36-92, kierownik. produkcja 8 (499) 613-08-58
Dział organizacyjno-metodyczny 8 (499) 613-20-03
Serwis dla public relations +7 (926) 608-68-88, 8 (499) 613-20-03
Dział zamówień (płatne usługi) 8 (499) 794-32-86
Pharmacy 8 (499) 613-91-80
Departament żywienia 8 (499) 613-17-14

Klinika odżywiania RAMS. Czy ktoś może się przydać?

Ta klinika jest jednym z wiodących szpitali żywienia w kraju. Oddział alergologii jest po prostu wspaniały, leczy atopowe zapalenie skóry, alergie, astmę. Kierownik, Revyakina Vera Afanasyevna, osobiście bada wszystkie dzieci przy przyjęciu głównym i kontroluje dalsze leczenie. Warunki pobytu są wspaniałe.

Również na trzecim piętrze znajduje się oddział dla dzieci z Dietologii, Gastroenterologii i Hepatologii. Z całego kraju dzieci przychodzą tam, aby leczyć. Ale to nie takie proste...

Byliśmy w tej klinice z ograniczonym budżetem. Oznacza to, że pobyt, jedzenie i leczenie za darmo przez 2 tygodnie, ale ankiety (testy, uzi) są wypłacane. Po 2 tygodniach, w zależności od ciężkości choroby, pobyt budżetowy może zostać przedłużony.

Jest też pobyt dla OMS, jak rozumiem, w kierunku powinien być od razu wskazany, "stay by CHI". Ale to też nie obejmuje wszystkiego, bardziej niż budżetu, ale mimo to niektóre badania są płatne.

I wreszcie trzecia możliwość pobytu to kwota. Wszystko to za darmo, zgodnie z limitem.

Pobyt rodziców z dziećmi poniżej 4 lat - bezpłatnie, przez 4 lata - 700 r, na osobnym oddziale 1700.

Nie jest tak łatwo dostać się do tej kliniki. Kierunki są odbierane przez Ministerstwo Zdrowia. Ale mieliśmy szczęście, zostaliśmy wysłani prosto z Filatovskaya. Szef alergologii w Filatovskaya pracował w tej klinice. Więc dziewczyna leżała z synem, zadzwoniła do kliniki, w tym wydziale i nauczyła się, jak zdobywać i co robić. Mogę powiedzieć na pewno - będzie pomoc! Oto wynik wizualny:

Dieta przez 21 dni

Idealne fizjologiczne proporcje ciała, a także miniaturowa smukłość, to charakterystyczne cechy genetyki, które mogą pochwalić się tylko wybranymi przedstawicielami naprawdę pięknej i delikatnej połowy ludzkości.

Dieta przez 21 dni to zbilansowana dieta

Zgodnie z wynikami niezależnych badań, które przeprowadzono w 2014 roku, dietetycy, naukowcy z Instytutu Badawczego amerykańskiej, na planecie, co czwarta osoba ma predyspozycje do zestawu z nadwagą lub otyłych już we wczesnych / ciężkie etapy. Dlatego szczególną rolę w życiu jednostki zaczął odgrywać żywieniowe techniki do normalizacji procesów metabolicznych w organizmie człowieka i, w konsekwencji, zmniejszenie wskaźników liczbowych wielkości i wagi.

Pomimo ogromnej różnorodności wariantów diecie niskokalorycznej, szczególnie popularne wśród osób, które były w stanie osiągnąć znaczące rezultaty w utracie wagi, uznawane dietę przez 21 dni, w którym saldo, wielu zatwierdzonych produktów i stosunkowo prosty sposób przygotowania potraw dietetycznych. Teraz zrozumiemy cechy diety przez 21 dni i zapoznamy się z opiniami kobiet, które straciły na wadze, które zmniejszyły swoją wagę tą metodą.

Dieta Instytutu Odżywiania RAMS na 21 dni: charakterystyka

Zmniejsz spożycie cukru

W przeciwieństwie do zdecydowanej większości praktyk żywieniowych, unikalny 21-dniowa dieta jest potężnym narzędziem w walce z nadmiarem tkanki tłuszczowej, które narosło w głębokich warstwach skóry właściwej ze względu na zaburzenia tkanki tłuszczowej, wody i soli w metabolizmie organizmu.

  • Istotne i dodatkowe posiłki powinny pojawić się w tym samym czasie. Zasada ta przyczynia się do normalizacji przewodu żołądkowo-jelitowego, a także stymuluje rozwój kultury żywności.
  • Wszystkie posiłki powinny być podzielone, w ciągu jednego dnia kalendarzowego zaleca się zorganizowanie posiłków co najmniej pięć razy.
  • Z codziennej diety osób całkowicie wykluczone żywności, różniących się dużym procentem węglowodanów w swoim składzie. To jest fast food, półprodukty, słodkie owoce z lepką miazgą, niektóre rodzaje warzyw, zboża.
  • Zabrania się włączania do codziennej diety mąki i słodkiego słodyczy, nie wolno nawet jeść cukierków na fruktozie.
  • Zużycie proszku cukru i fruktozy, które są stosowane jako wzmacniacz smaku herbaty lub kawy, jest zabronione.
  • Dzienny poziom kalorii wszystkich posiłków spożytych w ciągu dnia kalendarzowego odpowiada półtora tysiąca kalorii. W zależności od stanu osobnika i ilości dodatkowych kilogramów wskaźnik ten może się zmniejszyć lub zwiększyć.
  • W ciągu jednego dnia kalendarzowego zaleca się wypicie około dwóch litrów wody, wciąż mineralnej, zawierającej suplementy mineralne.
  • Napoje alkoholowe w Okresie zgodność Dietetyczne Instytutu metodologii Odżywianie RAMS Zabrania się zużywają one sprowokować zaostrzenie receptorów smakowych, zwiększają apetyt, może wywołać załamanie.

Jak można zauważyć, podstawa diety przez 21 dni na metodologii Instytutu Żywienia RAMS sformułowała zasadę ułamkowego i zrównoważonego odżywiania. Jest to ludzki organizm zaczyna przekształcić w energię z tkanki tłuszczowej z głębokich warstw skóry właściwej, co pozwala mężczyznom i kobietom schudnąć w 21 dni przez siedem do dziesięciu kilogramów bez szkody dla zdrowia i partii niewygodne.

Menu diety przez 21 dni: lista dozwolonych produktów i opinii

Zieloni i sałatki mogą wejść do codziennego menu

Dieta, obliczona na 21 dni kalendarzowych, jest jedną z najskuteczniejszych metod korygowania nadmiaru masy ciała ze względu na jej równowagę i niską kaloryczność.

Pomimo faktu, że prawie wszystkie zatwierdzone produkty, zgodnie z zasadami diety przez 21 dni, nie różnią się odżywianiem, głód nie jest odczuwany przez ludzi, którzy tracą wagę w ramach tego programu. W ciągu 21 dni możesz gotować i jeść następujące produkty:

  • Produkty z kwaśnego mleka o zawartości tłuszczu nie większej niż dwie jednostki na sto gramów. W menu znajdują się jogurty bez dodatku cukru w ​​proszku, jogurt, maślanka, kefir, twaróg, mleko.
  • Zielone warzywa z dużą ilością grubego włókna w składzie cząsteczkowym. W menu mogą znaleźć się kapusta, topinambur, rzodkiewka, bakłażan, dynia, marchew, itp.
  • Słodko-kwaśne owoce i jagody w formie świeżej lub pieczonej.
  • Dietetyczne mięso z kurczaka, indyk w postaci gotowanej lub pieczonej.
  • Zieloni i sałatki z octowym dressingiem.

Jeśli jesz pięć razy dziennie z przepisanymi pokarmami, możesz stracić 10-14 kg w ciągu zaledwie trzech tygodni kalendarzowych. Liczne przeglądy i wyniki wskazują, że zminimalizowane są wizualne objawy efektu skórki pomarańczowej, mniej jest wiotczenia skóry i rozstępów. Twoja waga będzie znormalizowana, a proporcje fizjologiczne poprawią się, jeśli będziesz przestrzegać dietetycznych wymagań RAMS 21 dni.

Wszystkie blogi Nie boli! →

Nauczyłem się o instytucie żywienia Kashirka przez przypadek.

Interesowało mnie zagadnienie żywienia i nagle, w majowe święta, dotarłem tam! Najwyraźniej nikt nie chciał iść do łóżka, pamiętali mnie!

W Instytucie zrównoważona dieta i ruch są traktowane przez wszystkich! Osądźcie sami: Jestem nadciśnieniem, piję miksturę, aby zmniejszyć ciśnienie, 5 aw instytucie na diecie bezsolnej ciśnienie spadło i musiałem dodać mocną herbatę.

Albo na terytorium idzie dziecko z mamusią - twarz od alergii rozkwitła do skorupy! Efekt przybycia do Instytutu jest natychmiast widoczny na twarzy!

Co to jest tajemnica - nie wiem, ale po wizycie tam, myślisz o wadze naszych misek z sałatką, o ilości pieczeni, ręka sięga po sól i posypuje solą, wkłada sól w szczyptę!

W ciągu jednego dnia muszę pokonać 6 - 8 km. Dzwonię do mojego zięcia, sam pójdę do mleka, nie idź!

Instytut ma ogromną liczbę zabiegów - natrysk Charcot, kąpiele perełkowe, terpentyna, siłownia, terapia ruchowa.

Badanie wszystkich rodzajów - Znalazłem ciekawy test na temat bilansu żywienia - pokaż na zdjęciach komputerowych ciasteczka, naleśniki, ogórki, zapytaj ile jesz chleb w dniu kawałków? A ile syrnikov? Chleb powinien wynosić 100 gramów dziennie, to 4 plastry.

Test jest interesujący, pokazał ile kości, tłuszczu, wody we mnie. A potem postanowiono, że woda lub tłuszcz zniknie? Eksperci doradzają każdego dnia.

Karmili nas tam wyjątkowo dobrze, ale bez soli. Co dwie godziny, zjedz coś!

Pierwsze śniadanie jest gęste o 9h30m, potem po 2 godzinach - pomarańcza i plasterek cytryny. Gęsta kolacja w 14h30 m, a po 2 godzinach szklanka rosołu biodrowego! Kolacja o 18.00 nie później niż w nocy kefir!

Wynik utraty wagi na wszystkie sposoby. Mam 3 kg. Z czego? Ja sam nie rozumiem, tak często jem i schudam! Dużo mięsa i gotowanych kurczaków jest wliczonych w dietę instytutu. Jakoś jest wielka tajemnica, mój przyjaciel stracił 12 kg z dużej wagi, ale to nie jest cel, najważniejsze jest, aby uciec od chronicznej choroby lub nie pozwolić im przez nie magiczne tabletki, ale prawidłowe odżywianie.

Przeprowadzenie konsultacji było bardzo łatwe - wziąłem paszport i rejestr do okna, bez żadnego kierunku!

Chcesz zjeść odpowiedni obiad?

Ryba gotowana 100gr

Ragout warzyw z olejem 250 gr

Mam wiele pytań do zadawania pytań, a ty masz pytanie lub odpowiedź, jak nie odzyskać? Ile przenieść?

Życzę Wam wspaniałego zdrowia! I być pięknymi przy pomocy specjalistów lub bez ich pomocy, od których jest po prostu przynależny do natury. A kto ma trudności - to wiedz o Instytucie Żywienia w Kashirskaya!

To nie jest reklama, to informacja dla tych, którzy, jak ja, nie wiedzieli, jak dobrze zjeść?

Dieta Instytutu Żywienia

Mięso, ryby, produkty mleczne, o niskiej zawartości tłuszczu. Nieograniczona ilość owoców i warzyw (z wyjątkiem, być może, ziemniaków i marchwi). A także woda. Nie więcej niż półtora litra na dzień.

W tym samym czasie powstaje pytanie: jak długo możesz trwać na takim dieta do odchudzania bez owsianki? Przy czym nie tylko ryż, kasza gryczana czy pszenna, ale także wykluczyć z menu dość dietę z płatków owsianych, mango... W skrócie, wszelkie znane zboża.

Deweloperzy Diety Instytutu Żywienia RAMS twierdzą, że taka dieta może być przestrzegana bez trudności. Aby to zrobić, dietetycy są nie tylko opracowane różnorodne menu i umieszczone w Internecie, a są one szczególnie potrzebują oferowanych na leczenie w instytucie. Wydaje się, że za darmo... "W listopadzie dowiedziałem się o cenach" - pisze Lisa. - Free wyjątkiem tego, że „jak”... Leczenie dla mnie wart prawie dwadzieścia jeden tysięcy rubli, a jeśli masz swoje ręce wszystkich testów - dwa tysiące mniej... „” Za te pieniądze można latać do Bangkoku - słyszał o tym, Anastasia powiedział. - Powiedziano mi, że istnieje wiele różnych klinik i efektów, o wiele lepiej.

"Ale wierzę, że musisz być leczony w szpitalu dla tych, którzy nie mają siły woli", Valery podzieliła się swoim doświadczeniem. - Menu dietetyczne Instytutu Żywienia RAMS kij nie jest łatwy, ale przecież jesteś pod nadzorem specjalisty. Pod koniec leczenia wynik był na mojej twarzy. Spędziłem miesiąc w instytucie i zrzuciłem dziewięć kilogramów. Jednak wtedy popełniłem błąd. Po wypisaniu, jak z łańcucha, wszystkie zjadły i zjadły. Musiałem znów iść spać. "

Dieta Instytutu Żywienia RAMS

Dieta Nutrition Institute of Russia został opracowany od czasu upadku Związku Radzieckiego (a może nawet wcześniej). Jej dieta wynosi tysiąc dwieście - tysiąc osiemset kilokalorii dziennie (w zależności od wagi osoby).

Jednocześnie dietetycy zalecają stopniowe zmniejszanie kalorii. To różni się od podobnego dieta Amerykańskiego Instytutu Żywienia, która oferuje dzienną zmianę liczby spożywanych kalorii. Tak więc przez pierwsze trzy dni Amerykanie zalecają spożywanie sześciuset kalorii dziennie. Następne cztery dni - dziewięćset, w drugim tygodniu diety - już tysiąc dwieście. A następnie liczba kalorii drastycznie zredukowana do sześciuset i dziewięciuset na przemian.

Zanim przeczytasz menu, warto przeczytać i zapoznać się z podstawowymi zasadami, których musisz przestrzegać podczas diety w celu zrzucenia wagi.

Tak więc nie jest to nowość, o której należy pamiętać, że należy jeść w ściśle określonym czasie od pięciu do sześciu razy dziennie. Nie mniej niż pięćdziesiąt procent tłuszczów w diecie powinien być olej roślinny (odpowiednio, produkty muszą być wybrane z najniższą zawartością tłuszczu). Ciekawostką jest również zalecenie, aby pić dziennie nie więcej niż półtora litra płynu - inne napoje dietetyczne są zwykle zalecane znacznie więcej.

Przygotuj się na przygotowanie dietetyków bez soli. Jeśli nie możesz się bez niego obejść - sól przed podaniem. Ogólnie, aby go użyć, zalecają nie więcej niż jedną łyżeczkę dziennie.

Również (to, bez wątpienia, jak „głodu”), pomidory, ogórki, świeże zioła - w skrócie, warzywa (z wyjątkiem marchwi i ziemniaków), owoce i jagody może być stosowany w dowolnej ilości. I należy zauważyć, że są one podstawą diety tej diety do utraty wagi. Oprócz warzyw, dietetycy z instytutu polecają drób, chude ryby, cielęcinę, wołowinę, jajka, beztłuszczowy twaróg i jogurt. Co ciekawe, w bardzo małych ilościach, w szczególnych przypadkach, dieta nadal pozwala na wprowadzenie do menu zbóż o niskim indeksie glikemicznym (np. Owsianka). Należy jednak zauważyć, że wśród receptur tej diety bardzo trudno jest znaleźć takie menu (nawet jeśli długo kopie się w Internecie).

Nie tak oszczędne i bardziej skuteczne - dieta kefirowa Larisa Dolina.

Dieta kefirowa Instytutu Żywienia

Niemal każda dieta menu Instytutu Żywienia Rosji zawiera produkt z kwaśnego mleka - jogurt z nadcieczem.

Co więcej, dietetycy specjalnie dla tych, którzy chcą schudnąć, opracowali prawdziwą dietę kefirową, zaprojektowaną na trzy tygodnie. Co ciekawe, gdy je się je, oferowane są co dwie godziny w małych porcjach. I, oczywiście, skupiają się na tym, żeby nie jeść po szóstej wieczorem.

Punktem kulminacyjnym tej diety, według jej twórców, jest stopniowe obniżanie kaloryczności spożywanych produktów. Jednak zdecydowanie zaleca się wykluczenie z niego chleba, ziemniaków, wszelkich ciastek, smażonych, tłustych, słonych. Dopuszcza się mięso, ryby, owoce, warzywa bez skrobi.

W zasadzie wszystko jest takie samo jak pozostałe diety opracowane w tym instytucie. Ale... to jest, gdy wspomina się o wchłoniętej cieczy... Z półtora litra, który może być wchłaniany przez dietetyków, jeden litr powinien stanowić kefir. Cóż, lub inne produkty z kwaśnego mleka. I, co jest warte odnotowania, sok warzywny może służyć jako alternatywa dla nich. Więc kefir może być dość niepewny.

Trzy tygodnie później dieta kefirowa Instytutu Żywienia Zalecamy opuszczać stopniowo, jak po każdym innym. Pierwszego dnia lekarze zalecają stosowanie tak zwanego lekkiego jedzenia, na przykład bulionu, zbóż bez oleju i soli, mięsa gotowanego lub parzonego (lub ryb).

"Spodobała mi się dieta", powiedziała Natasha, "chociaż nie mogłem tego zrobić bez lekarza. Przez trzy tygodnie zrzuciłem dziesięć kilogramów. Szczerze mówiąc, nawet nie myślałem, że to możliwe. Ponadto cieszę się, że ciało oczyściło się z wszelkiego rodzaju toksyn i toksyn. "

Opinie Diet Diet Institute of RAMS

Dieta Nutrition Institute of Russia jest często krytykowany. "Wierzę - mówi Lera - że w tej diecie jest zdecydowanie za mało białka, co może mieć negatywny wpływ na zdrowie. Ponadto, w oparciu o produkty, które oferuje ta dieta, piętnaścieset kalorii dziennie nie jest nawet blisko. " Tłuszcze są również potrzebne organizmowi ", zgadza się Dasha. - Dozwolony olej roślinny zawiera bardzo mało tłuszczu Omega-3. Ponadto oferują one do picia każdy posiłek z płynem, a to jest surowo zabronione! "

Jedną z najbardziej postępowych i nowych diet jest dieta Mayo Clinic.

"Jakoś porównywałem dietę Amerykańskiego Instytutu Żywienia z Rosjaninem" - powiedziała Katia - i szczerze mówiąc, nie znalazłem żadnych szczególnych różnic. Zastanawiam się, które z nich pojawiły się wcześniej? " Rzeczywiście, - zgadza się z nią Masza. - Są pewne różnice w niektórych małych rzeczach. W Ameryce można pić więcej płynu, uważa się, że skutecznie usuwa toksyny i toksyny z organizmu. Można również jeść marchewki i gotowane ziemniaki (w przeciwieństwie do naszego). No i ostatni posiłek, który mają z jakiegoś powodu o piątej wieczorem. " Ponadto Amerykanie mogą pić kawę i herbatę, w diecie Instytutu Rosji nie jest zachęcany. Możesz też jeść chleb - Albina dołączyła do ich porównań. - Zastanawiam się, czy to dlatego podczas amerykańskiej diety można uprawiać sport, ale nasz nie jest: silenok to za mało. "

W rzeczywistości muszę powiedzieć, że wielu uczestników forum jest krytykowanych przez Instytut Żywienia. Dotyczy to nie tyle samej diety, co leczenia szpitalnego, a raczej jego kosztów.

"Ludzie zawsze mnie zaskakiwali, gotowi zapłacić dużo pieniędzy za utratę wagi" - powiedziała Glasha. "To jak wychodzić i pozwalać im odejść." Osobiście sam zgubiłem pięćdziesiąt kilogramów, korzystając z diety, którą znalazłem w Internecie, oraz wychowania fizycznego. "

"A jeśli nie mogę samemu zrzucić wagi? - Sophia sprzeciwia się jej. - W domu jest jedna rzecz, która przeszkadza, a potem druga. W instytucie przebywałem przez dwa tygodnie i zdjąłem osiem kilogramów tłuszczu. A także tam zrozumiał: kluczem do sukcesu jest właściwe odżywianie i sport. Po wyjściu ze szpitala nie wyrzuciła diety - i straciła kolejne dwadzieścia kilogramów (już sama). "

"Mimo wszystko, myślę, że nie można doprowadzić do takiego stanu, że przestrzeganie diety idzie do kliniki - nie zgadza się z jej Praskovya. - Leczenie musi rozpoczynać się od głowy. Jeśli jesz, przytyjesz i nie możesz przestać - zdecydowanie, w mózgu są pewne problemy. Istnieje już potrzeba skontaktowania się z psychologiem. Może kompetentni lekarze pójdą we właściwym kierunku. I po tak drogim leczeniu, jakiego chcesz - nie chcesz, ale kontynuuj dietę. Zbierz trochę pieniędzy, przytyjesz trochę - i znowu możesz chcieć być traktowany. A doświadczeni specjaliści mogą kompetentnie "położyć" na leczenie, na regularne, drogie badania i procedury. Lepiej wziąć w swoje ręce zalecenia otrzymane od nich i kontynuować samodzielną pracę. "

Klinika Instytutu Badań nad Żywieniem RAMS

Adres: Moskwa, Kashirskoye shosse, 21
Główny lekarz: Zainudinov Zainudin Musaevich
Witryna: dietology-ion.ru

Lekarze:

Recenzje:

Znakomity dentysta. Dlaczego jest wspaniale, bo robi to ze swoją duszą. Z poważaniem, Andrei Evgenyevich.

Korzystam z kliniki przez długi czas. Chcę wyrazić moją wdzięczność kierownictwu za organizację pracy całego personelu. Ceny usług są absolutnie do zaakceptowania. Ale najważniejszą rzeczą jest oczywiście zespół lekarzy. Chciałbym wspomnieć o pracy wybitnych specjalistów mojej sprawy: Oksany Plotnikovej, Galiny Nikolayevny Engelhardt i wszystkich lekarzy pracujących w tej cudownej klinice. Przez trzy miesiące straciłem wagę o 14 kg, pracujemy dalej nad utratą wagi, przeprowadzono pełne badanie całego ciała. Zejdź, poczułem się młodszy i ładniejszy! Potrafię ocenić poziom przeprowadzonego leczenia, porównując go z zagranicznymi klinikami. Dziękuję, że umiesz dawać życzliwość i miłość swojego serca! Elena Grigorevna, pacjentka Oddziału Chorób Metabolicznych Kliniki Żywienia

Odwołał się do Golubevy, Alexandra Andreevna, aby wykonać echokardiografię. Zawsze umiesz znaleźć właściwe słowa. Zachęci ich to do tego, aby nie wpadać w panikę. Inspekcje w tym miejscu są niezwykłe. Sprawdzi wszystko absolutnie. Na jej przyjęciach, pacjent bez uwagi i komentarzy, po prostu nie pozostanie. Dziękuję.

Ogólnie słyszałem wiele dobrych rzeczy, widziałem przykłady zdjęć, kiedy pokazywały wagę ciała przed wizytą w klinice i po niej. Niektórzy ludzie są pod wrażeniem i zmuszeni myśleć o pójściu tam. Tylko ja od razu powiedziałbym wszystkim, że nie powinieneś myśleć, że będziesz miał dokładnie to samo, co inni. Nie, wszystko jest bardzo indywidualne, więc możesz stracić nie tyle kilo, ile byś chciał. Tak to dla mnie wyszło, ale nadal jestem zadowolony z wyniku, na pewno bym tego nie wyrzucił, nie przyzwyczaiłem się do dyscypliny w żywieniu i regularnym ruchu.

Apelowano do lekarza, aby początkowo przekazać nagranie w recepcji. A ona, tak miła i sympatyczna osoba, że ​​jednocześnie ja i badane. Cierpiała z poważnym kaszlem. Lekarz badał mnie od stóp do głów, sprawdzał wszystko: moje gardło i słuchał. I postawił diagnozę - silny ARD. Natychmiast poszedłem na spotkanie leków, przepisując antybiotyki. Jestem bardzo wdzięczny jej za takie przyjęcie. Proszę, nie żałuj tego.

Lekarz jest po prostu profesjonalistą. Wykonuje pracę na najwyższym poziomie. Jest perfekcyjna w swoim zawodzie. Ma złote ręce i dobre serce. Ogromne ludzkie dzięki.

Lekarz zasługuje na najwyższe uznanie. Żona była potrzebna do złożenia podania u tego specjalisty. Nie żałowaliśmy, że doszliśmy do tego. Wiele już wszystkich metod leczenia minęło, a wszystko bez rezultatu. Ostrożnie przenikała istotę, a dopiero potem przepisała leczenie. Co dość skutecznie pomogło mojej żonie. Teraz wszystko jest dobrze. Dziękuję.

Cierpiałam na tym, że często cierpiałam na nadciśnienie. Za radą mojego kolegi zwróciłem się o pomoc do Alexandra Andreyevna Golubeva. Nie było nadziei. Ale lekarz "postaw mnie na nogi". Jest wspaniałą specjalistką. Dziękuję bardzo.

Podobało mi się podejście do leczenia Inny Borisovny. Bardzo dużo wie i stosuje swoją wiedzę w praktyce. Lekarz stosuje nowoczesne metody leczenia. Bardzo skuteczny. Dziękuję

Lekarz, można powiedzieć, wyciągnął mnie z innego świata. Traktował mnie po poważnej operacji. Jestem jej za to bardzo wdzięczny. Dziękuję bardzo. Czuję się o wiele lepiej!

Lekarz jest bardzo dobry. Pomagała mi, mojemu mężowi i córce. Jesteśmy zadowoleni. Lekarz w sposób gammatyczny podszedł do leczenia, biorąc pod uwagę indywidualność każdego z nich. Dziękuję bardzo!

Pomogła mi Inna Borisovna. Grammatno podszedł do rozwiązania mojego problemu. Dziękuję za to. Czuję się świetnie, właśnie dzięki tobie. Radzę Innie Borisovnie wszystkim, którzy potrzebują pomocy.

świetny lekarz. Przez ponad 15 lat zachowano 11 pieczęci i dwa odrestaurowane zęby! moja matka i ja - tylko dla niej. Dziękuję. Golovina Valentina i Natalia.

Doctor Tin Irina Felixovna wybrała dla mnie bardzo skuteczną dietę na odchudzanie. Od trzech miesięcy zrzucam kilka kilogramów każdego miesiąca. Jestem bardzo zadowolony z moich wyników! Ale bez Iriny Feliksovny nie osiągnąłbym tego. Wszystko dzięki niej!

Był na konsultacji! Bardzo dobry specjalista!

Inna Borisovna Pupko jest lekarzem od Boga. Prawdziwy profesjonalista. Rzadki przypadek, gdy lekarz nie leczy choroby, ale pacjent. Najważniejsze, jak połączyć techniki opracowane przez krajową medycynę z zaawansowanymi metodami zagranicznymi. To więcej niż tacy lekarze - nie byłoby konieczne udanie się do żadnego Izraela i Niemiec.

Inna Borisovna jest lekarzem od Boga. Prawdziwy profesjonalista. Rzadki przypadek, gdy lekarz nie leczy choroby, ale pacjent. Najważniejsze, jak połączyć techniki opracowane przez krajową medycynę z zaawansowanymi metodami zagranicznymi. To więcej niż tacy lekarze - nie byłoby konieczne udanie się do żadnego Izraela i Niemiec.

Dieta Instytutu Odżywiania RAMS z komentarzem trenera

Dzisiaj wielu ma obsesję na punkcie utraty wagi i prowadzenia wszelkiego rodzaju diet. Wśród ogromnej różnorodności diet znajdują się rosyjskie "wynalazki", na przykład dieta Instytutu Żywienia Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych, opracowana przez rodzimych dietetyków i przetestowana na naszych obywatelach.

Dieta Instytutu Odżywiania RAMS została zaprojektowana na 18 dni - to wystarczająco dużo, aby odbudować dietę i zmienić nawyki żywieniowe.

Istotą diety jest zmniejszenie kaloryczności diety do około 1200-1800 kcal dziennie.

- Jeśli Twoja waga wynosi do 60 kg, dzienna wartość kaloryczna na diecie RAMS wyniesie 1200 kcal;
- Od 60 do 70 kg zwiększa się porcję do 1500 kcal;
- Ponad 70 kg - 1800 Kcal dziennie (przez zwiększenie porcji);

Spadek spożycia kalorii wynika wyłącznie z węglowodanów (głównie prostych), a także tłuszczów. Zużycie białka wzrasta, co pozwala skutecznie zmniejszyć wagę bez odczuwania głodu i negatywnych skutków zdrowotnych.

Co można i nie można jeść na diecie RAMS?

Głównymi produktami spożywczymi są:
- chude mięso, kurczak, ryby, owoce morza,
- jajka,
- mleko i kefir bez cukru i niskiej zawartości tłuszczu,
- twarożek i niskotłuszczowy ser (np. "domowy"),
- warzywa, z wyjątkiem ziemniaków i marchwi,
- niesłodzone owoce,
- oliwa z oliwek.

Tutaj na ogół to wszystko. Przyprawy, sól i tłuszcze (warzywa i masło) są spożywane bardzo umiarkowanie. Oczywiście, płyn - woda, niesłodzona herbata i herbaty ziołowe powinny być wypijane co najmniej 1,5 litra na dzień. "Podstawa" racji składa się z warzyw i produktów białkowych.

W rzeczywistości taka dieta zapewnia nam niezbędne minimum składników odżywczych, pozwalając na schudnięcie bez szkody dla zdrowia. Lista produktów zabronionych jest szersza, obejmuje wszystkie produkty cukiernicze, ciastka, ziemniaki, wszystkie smażone, solone, wędzone, produkty wędliniarskie, tłuste sosy, artykuły spożywcze, fast food, itp. Sposób gotowania - gotowanie, duszenia, pieczenie, gotowanie na parze.

Na pierwszy rzut oka dieta jest bardzo trudna, jednak wykluczone produkty są głównie źródłem "pustych" kalorii, tłuszczu, cukru i soli. A przydatne kupony, chleb i ziemniaki muszą wrócić do diety, ale trochę później.

Orientacyjne dzienne menu diety RAMS

Menu jednego dnia wygląda następująco:

Aby zmienić, oto druga opcja menu:

Jak działa dieta Instytutu Żywienia RAMS?

Ta dieta, wymyślona wiele lat temu, wygląda na nowoczesną dietę "białkową", która udowodniła swoją skuteczność. Tracimy wagę, zmniejszając kalorie, rezygnując ze słodyczy i tłuszczu, pozbywając się obrzęków. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i metabolizmu, co pomaga również organizmowi spalać tłuszcz. Uprawianie sportu podczas tej diety jest możliwe, ale nie tak łatwe - bez węglowodanów trening jest utrudniony (sam sprawdzasz).

Wyniki diety

Według niektórych doniesień, 18 dni takiego odżywiania może spaść nawet do 10 kg! Ale, po pierwsze, wszystko zależy od początkowej wagi i liczby dodatkowych kilogramów. Pełni ludzie i ci, którzy mają dużo nadwagi, łatwiej tracą na wadze. A ci, których waga jest większa niż normalnie o 5-7 kg, będą mogli zmniejszyć masę ciała o 2-4 kg. A po drugie - zrzucona masa to nie tylko tłuszcz, ale także woda i, przepraszam za szczegóły, zawartość jelit.

Dieta Instytutu Odżywiania RAMS należy do kategorii niskowęglowodanowej i ogranicza jej zawartość, dzięki czemu wykazuje dobry nadmiar płynu. Warzywa i owoce oczyszczają jelita. Ogólnie rzecz biorąc, wynik tego - dobry i trwały, pod warunkiem, że na jego końcu nie wpadniesz na pizzerię ani na gotowanie.

Pod koniec diety nie należy natychmiast powracać do swojej zwykłej diety - w przeciwnym razie wszystkie wyniki zostaną utracone. Twoim celem jest naprawienie wyniku. Zmień menu nie jest tego warte, po prostu dodaj złożone węglowodany - płatki, chleb zbożowy, rośliny strączkowe, oczywiście z umiarem.

Dieta RAMS może być doskonałym "początkiem" dla tych, którzy dopiero zaczynają obniżać wagę i dobrą opcją dla tych, którzy już zrzucili kilka kilogramów. W przybliżeniu jest to racja sportowców, którzy zmniejszają wagę przed zawodami - nic zbędnego, ale ma wszystko, czego potrzebujesz. Ta dieta nie jest odpowiednia dla wszystkich. Osoby, które mają problemy z nerkami i wątrobą powinny skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem takiej diety. Nie pasuje do młodych matek karmiących, kobiet w ciąży. Moim zdaniem od kobiet taka dieta będzie wymagała żelaznej siły woli, szczególnie dla tych, którzy lubią słodycze.

Recenzje naszych czytelników: (9)

Cóż z 1200 kalorii to naprawdę śmiech, więc kilka nawet dziewcząt o wadze 50 osób uprawiających kulturystykę przed zawodami nie je, nie upadnie i nie wstanie! Tajemnicą sukcesu jest to, że co najmniej 3 podstawowe techniki plus 2 przekąski, więcej białka jest mniejsze niż szybkie węglowodany (od rana do jedzenia), pić wodę 1,5-2 litrów dziennie. i fakt, że jesteś na tej diecie przez 2-3 tygodnie i nie ma rezultatu, wtedy ciało nadal "nie rozumiało", że nie musisz oszczędzać, że zawsze będzie karmione, kiedy chce...

A następnie, jak schudnąć, zwiększyć aktywność bez zmniejszania zawartości kalorii, więc co?

A co dalej? Jak schudnąć? Albo jak utrzymać wagę już cienką.

Oczywiście, oczywiście starałem się schudnąć. Ale w końcu zwróciła się do origuyu - pod nadzorem lekarzy, bez bólów w żołądku jest spokojniejsza i bezpieczniejsza jakoś w mojej opinii

Czy można jeść zboża z taką dietą? (brązowy ryż, płatki owsiane, gryka)

Na podstawie głębokich badań wielostronnych pracownicy Instytutu Żywienia opracowali zasady dietetycznej terapii najczęstszych chorób i zaproponowali szeregowy system diet, który do niedawna był stosowany we wszystkich placówkach medycznych i profilaktycznych w kraju.

anja, dzięki za informację!

Dlaczego nie można zmniejszyć spożycia kalorii poniżej 1200 kalorii

Poziom podstawowej przemiany materii to ilość kalorii, jaką organizm wydaje na utrzymanie swoich funkcji - oddychanie, kołatanie serca i tak dalej. Kiedy organizm zaczyna regularnie otrzymywać mniej kalorii, ciało przechodzi do trybu awaryjnego "Czy głód!" I podejmuje kroki w celu zmniejszenia wydatków. Zwróć na to uwagę - nie zaczyna się pozbywać tłuszczu, redukuje jego koszty. U przeciętnego człowieka poziom podstawowego metabolizmu wynosi około 1200 kalorii.

Codzienna potrzeba organizmu w kaloriach to poziom podstawowego metabolizmu + kalorii dla innych wydatków (chodzenie, siedzenie, praca umysłowa, aktywność fizyczna). Przeciętny zdrowy człowiek potrzebuje 1500-3000 kalorii dziennie.

Typowa historia typowej utraty wagi z typowym wynikiem.

Na konkretnym przykładzie z wyjaśnieniami.

Dane początkowe:
Waga: 73 kg.
Ilość tłuszczu w ciele: 32% (całkowitej masy ciała)
Ilość kalorii potrzebnych do utrzymania ciała w obecnym stanie wynosi 2000 kalorii dziennie.
Cel: schudnąć do 57 kg.

1. Aby schudnąć, musisz wydawać więcej kalorii niż konsumować - o czym wszyscy wiedzą.
Utrata wagi wynosi 1500 kalorii dziennie, co powoduje deficyt 500 kalorii.

2. Ostry spadek ilości spożywanych pokarmów daje ciału sygnał, że nadszedł czas głodu. Ciało zawiera automatyczne mechanizmy przeżycia i uczy się funkcjonować na 1500 kalorii dziennie.

3. Ciało najpierw adaptuje się, pozbawiając wody i mięśni (ponieważ utrzymanie masy mięśniowej pochłania najwięcej kalorii), a drugie - z tłuszczu. Tłuszcz jest najcenniejszy dla dalszego przeżycia stada, więc organizm pozostawia go w najbardziej ekstremalnej postaci. Badania pokazują, że na ogół na każde 5 kilogramów wagi utracone w wyniku diety wymagane są około 3 kg mięśni i 2 kg tłuszczu.

4. W miarę jak mięśnie stają się mniejsze (stąd koszty ich utrzymywania się zmniejszają) organizm dostosowuje się do 1500 kalorii dziennie, a utrata masy ciała ustaje.

5. Aby nadal schudnąć, utrata wagi powinna ponownie zmniejszyć ilość spożywanych kalorii. Od 1500 r. Przełącza się na 1000 kalorii dziennie.

6. Ciało ponownie pozbywa się mięśni i tłuszczu, aby dostosować.

7. Kiedy organizm dostosowuje się do 1000 kalorii dziennie, utrata masy ciała ustaje.

Wyniki na ten moment:
Waga: 62 kg (minus 11 kg od oryginału, w tym: 5 kg tłuszczu, 6 kg mięśnia)
Zawartość tłuszczu w ciele: 30% (całkowitej masy ciała) (- 2)
Liczba kalorii utrzymujących ciało w obecnym stanie wynosi 1000 kalorii na dzień (-500)

W tym momencie sytuacja wygląda następująco. Ponieważ organizm jest w stanie chronicznego głodu, zawiera dodatkowe środki w celu oszczędzania energii - zmniejsza się funkcjonowanie układu hormonalnego. Ponadto, ponieważ prawie połowa utraconego ciężaru była mięśniowa, metabolizm jest zmniejszony i występuje letarg i senność. Letarg powoduje brak mobilności, a organizm spala jeszcze mniej kalorii niż przedtem.

Nie ma dokąd pójść. Zmniejszenie spożycia kalorii jest niemożliwe. Spalaj także kalorie, zwłaszcza nic - masa mięśni znacznie się zmniejszyła, metabolizm spowolnił, układ hormonalny jest powolny. W tych warunkach jest prawie niemożliwe, aby schudnąć, ale można bardzo łatwo wybierać: uczucie głodu w tym momencie staje się natarczywe i trudne do kontrolowania.

Wtedy dzieje się nieuniknione.

Ponieważ organizm przystosował się do 1000 kalorii dziennie, aby utrzymać organizm w obecnym stanie, przy obecnym poziomie aktywności fizycznej (bardzo niska), dodatkowe kalorie nieuchronnie prowadzą do zestawu ciężaru, który organizm zamieni w tłuszcz. Ponieważ uczucie głodu stało się nie do zniesienia w tej chwili, wcześniej czy później człowiek się załamuje i zaczyna się okres intensywnego obżarstwa. Ilość tłuszczu w ciele wzrośnie do pierwotnego i wyższego, ponieważ organizm zyska w rezerwie, w przypadku kolejnego nieoczekiwanego strajku głodowego (a mianowicie diety).

Co mamy w ciągu roku:
Waga: 78 kg (+ 5)
Ilość tłuszczu: 38% (+ 5)
Liczba kalorii do utrzymania ciała w obecnym stanie: 1500 (-500).

Tłuszcz stał się bardziej, ale teraz trzeba siedzieć na diecie, aby nie wzrosło!

Ci, którzy często i długo siedzą na restrykcyjnych dietach, metabolizm może zmniejszyć się do tego stopnia, że ​​zaczynają przytyć, nawet patrząc na ciastka. Znajdują się w rozpaczliwej sytuacji: albo jedzą tylko ogórki, dręczone przez głód, albo odbierają tłuszcz z każdego kawałka chleba, a mimo to wciąż mają dużo nadmiaru tłuszczu.

Już tydzień na takiej diecie nie traci w ogóle wagi ((((

Instytut Odżywiania RAMS

Wszystko na świecie jest nudne, z wyjątkiem jedzenia.

Dietetyczny przepis Instytutu Żywienia RAMS

Rodzaj diety - niskokaloryczne

Utrata masy ciała - 8-10 kg

Czas trwania - 18-20 dni

Instytut odżywiania Rosji nie mógł znieść i opracował własną dietę do utraty wagi. Jak wszystkie diety dietetyków, jest dość długa, kaloryczna zawartość produktów nie jest tak zredukowana, że ​​czułaby uczucie ciągłego głodu i, co najważniejsze, jest dość zrównoważona. Ponadto może być używany przez długi czas bez szkody dla zdrowia. Dlatego strona fotodiet.ru poleca ją do utraty wagi przez długi czas.

Główne zasady diety Instytutu Żywienia Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych

- kaloryczna zawartość żywności w diecie może wynosić od 1200 do 1800 kalorii, w zależności od celów i dziennego wydatkowania kalorii;

- liczba posiłków powinna wynosić co najmniej 5-6 razy dziennie;

- powinny wykluczać strawne węglowodany zawarte w słodyczy, pieczeniu, ziemniakach;

- jak zmniejszyć ilość tłuszczu z powodu chudego mięsa, ryb, produktów mlecznych o niskiej zawartości tłuszczu;

- zaleca się spożywanie małych skrobiowych warzyw i owoców;

- ilość cieczy jest ograniczona do 1,5 litra na dzień, biorąc pod uwagę wodę zawartą w produktach;

- spożycie soli jest również ograniczone do 1 łyżeczki dziennie;

Orientacyjne menu dietetyczne Instytutu Żywienia Rosji dziennie w tempie 1500-1600 kcal (bez chleba):


Pierwsza wersja diety instytucji żywienia

Dieta Instytutu Żywienia RAMS

Jeśli chcesz dużo czasu, aby rozpocząć walkę z nadwagą, ale nie wiem od czego zacząć, Instytut Żywienia RAMS diety - to, czego potrzebujesz! Od 20 lat dietę tę stosują wiodący dietetycy, gwiazdy muzyki pop i filmu, znani politycy i proste gospodynie domowe. Oraz Instytut Żywienia dieta odchudzanie jest opracowany przez specjalistów - a mianowicie, pracowników, lekarzy i naukowców Instytutu. Dlatego nie ma wątpliwości co do słuszności naukowej metody dietetycznej tej diety. Autorzy diety sugerują, że całkowicie zmienisz swoje nawyki żywieniowe, nie "naruszając" swojego ciała, a nie ograniczając się do pysznego jedzenia. Więcej szczegółów na temat głównych zasad diety Instytutu Żywienia Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych zostanie opisanych w naszej dzisiejszej publikacji.

Funkcje dietetyczne

Główną cechą diety jest to, że nie oznacza to znaczących ograniczeń w żywności, ale wręcz przeciwnie, sugeruje, aby zacząć schudnąć z większą ilością kalorii, stopniowo zmniejszając wartość energetyczną diety, aby nie zaszkodzić metabolizmowi. Oznacza to, że utrata masy ciała, a także adaptacja do nowego stylu żywienia, będą następować stopniowo. Dieta dietetyczna przedstawia dzienną dawkę 1200-1800 kcal. Jednocześnie wszystkie produkty stosowane w diecie Instytutu Żywienia Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych są dość tanie i dostępne. Postępując według wszystkich zaleceń i zasad diety, stopniowo przejdziesz na zdrowszą dietę niskotłuszczową i zapomnisz o nadwadze "jako straszny sen". Jeśli chodzi o dietę, jej menu opiera się na wykorzystaniu dużej liczby warzyw i owoców, na drugim miejscu - niskotłuszczowe źródła białka i trzecia - złożone węglowodany (zboża o niskim indeksie glikemicznym). Do autoryzowanych produktów diety Instytutu Żywienia RAMS należą:

  • parze cukinia, trawiona lub kapusta, pomidory, ogórki, inne warzywa, ale bez dodatku oleju i z małą ilością soli;
  • mięso z kurczaka i indyka, odtłuszczony ser i jogurt, chude ryby i owoce morza, cielęcina i wołowina, jaja;
  • jabłka niesłodzone odmiany, arbuzy, melony i niesłodzone jagody.

Odmowa powinna pochodzić ze smażonych i tłustych produktów spożywczych, przetworów i marynat, marynat, wyrobów cukierniczych i produktów mącznych. Zaleca się również spożywać co najmniej cztery posiłki dziennie w małych porcjach.

Cóż, rozważymy bardziej szczegółowe zalecenia dotyczące menu dietetycznego Instytutu Żywienia Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych.

Menu dietetyczne Instytutu Żywienia RAMS

Jak wspomniano wcześniej, zasada żywieniowa Instytutu Odżywiania RAMS to stopniowe zmniejszanie zawartości kalorii w diecie. Dlatego w ciągu pierwszych dwóch tygodni należy przestrzegać diety o wartości 1800 kcal, po czym przejść do bardziej intensywnej utraty wagi, zmniejszając liczbę spożywanych kalorii do 1200. Po osiągnięciu pożądanego rezultatu można powrócić do pierwszej wersji menu diety.

Tak więc menu diety jednodniowej na 1800 kcal wygląda tak:

  • Śniadanie: sałatka z kapusty z sokiem z cytryny, omlet z dwóch jaj, herbata z niskotłuszczowym mlekiem.
  • Drugie śniadanie: rosół z dogrose, niskotłuszczowy twarożek.
  • Lunch: sałata ze świeżych warzyw, zupa z kapusty, kompot lub rosół z dzikiej róży, pierś z kurczaka.
  • Przekąska: szklanka odtłuszczonego mleka, wywar z owoców róży lub soku.
  • Kolacja: gulasz warzywny lub duszone warzywa (bez ziemniaków), 100 g gotowanej ryby lub jeden kotlet parowy, herbata.

Menu jednego dnia diety na 1200 kcal wygląda tak:

  • Śniadanie: pełnoziarnista kanapka z kawałkiem gotowanej cielęciny, trochę zielonego groszku, herbata bez cukru.
  • Drugie śniadanie: 50 g twarożku, jedno pieczone jabłko z cynamonem.
  • Lunch: zupa jarzynowa bez ziemniaków, sałatka ze świeżych warzyw, kawałek ryby, kompot.
  • Przekąska: bulion z dogrose lub herbaty karkade bez cukru.
  • Przed pójściem spać: szklanka niskotłuszczowego kefiru.

Plusy i minusy diety Instytutu Żywienia RAMS

Zalety diety Instytutu Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych obejmują jej wysoką skuteczność bez szkody dla zdrowia. Dieta dietetyczna obejmuje szeroką gamę produktów, dzięki czemu można tworzyć różnorodne menu, a nie łamać. Ponadto dieta Instytutu Odżywiania RAMS pozwala na odtworzenie ciała i psychiki w nowy zdrowy system żywieniowy.

Jeśli chodzi o niedociągnięcia, mają dietę Instytutu Żywienia RAMS nieistotne: konieczność liczenia kalorii i prowadzenia dziennika żywienia. Jednak dla tych, którzy chcą uzyskać harmonię bez szkody dla zdrowia, liczenie kalorii przyniesie tylko przyjemność.