Forum zapalenia wątroby

Metastazy

Wymiana wiedzy, komunikacja i wsparcie dla osób z zapaleniem wątroby

Phosphogliv, recenzje

Phosphogliv, recenzje

Twoja wiadomość Wędrowiec »15 czerwca 2011 08:55

Re: Phosphogliv.

Twoja wiadomość Sovok-59 »15 czerwca 2011 09:23

Re: Phosphogliv.

Twoja wiadomość Gudvin »15 czerwca 2011 10:35

Re: Phosphogliv.

Twoja wiadomość Serega »04 grudnia 2011 13:27

Re: Phosphogliv.

Twoja wiadomość inna81 »04 grudnia 2011 13:48

Recenzje Phosphogliv

Produkt: Kapsułki

Lytkova L. (pozytywne opinie)

Dobry lek od zaufanego producenta

Doradzał lekarzowi prowadzącemu w szpitalu. Powiedział, że pomaga wątrobie i zmniejsza niepożądany wpływ różnych leków, które otrzymałem w dużych ilościach podczas leczenia. Opakowanie zawiera 50 kapsułek, po prostu wypił dwie paczki w ciągu miesiąca, nie odczuło żadnych nieprzyjemnych efektów. Lek jest wytwarzany z korzenia lukrecji i soi. Początkowo mały rozmiar, duże kapsułki, pomalowane na jaskrawe kolory: czarny i pomarańczowy. Później dowiedziałem się, że do powłoki używa się barwnika, który może wywoływać alergie. Ale nic nie spowodował ode mnie, chociaż mam tendencję do takich reakcji. Stan zdrowia po przyjęciu był lepszy, lekkość w ciele, worki pod oczami zniknęły.

Katerina (negatywna recenzja)

Najlepszy lek na leczenie wątroby

Zimą grypa była ciężko chora, a później były problemy z wątrobą. Lekarze przepisują drogie leki, ale radzili ci wypróbować Phosphogliv w aptece, po cenie tańszej, ale bardziej skutecznej. Ponadto, Phosphogliv jest lekiem przeciwwirusowym i antyalergicznym, więc jeden lek może pozbyć się kilku chorób. Teraz okresowo piję, aby zapobiec, ale problemy z wątrobą już się nie martwią.

Cyryl (negatywna opinia)

Przekupiono cenę Phosphogliva, więc kupiłem ją po raz pierwszy. Inne podobne leki są oczywiście droższe. Dzięki skuteczności mogę powiedzieć, że zdecydowanie nie jest gorszy od innych. Teraz to akceptujemy, wszyscy są szczęśliwi.

Raisa Holodenko (recenzja neutralna)

Musiałem anulować odbiór

Po leczeniu dławicy piersiowej antybiotykami, miałem komplikacje z wątrobą. Lekarz wprowadził ścisłą dietę i wyznaczył Phosphogliv. Głównym składnikiem są fosfolipidy, które przywracają strukturę wątroby. Podczas przyjęcia moje ciśnienie krwi wzrosło i pojawiły się bóle głowy. Musiałem anulować lek i zacząć pić kolejny (Essentiale Forte), który jest podobny do Phosphogliv, ale kompozycja jest nieco inna. Ogólnie rzecz biorąc, lek jest dobry, zacząłem czuć ulgę, bóle w mojej stronie ustąpiły, szkoda, że ​​mnie nie pasował i nie ukończyłem kursu. Wszystkie organizmy są indywidualne, więc trudno jest znaleźć coś skutecznego i bez pryszczów.

Valentine (pozytywne opinie)

Dla pacjentów z marskością wątroby

Lek pojawił się na rosyjskim rynku nie tak dawno temu, ale zdobył już wiele nagród. Został nazwany, między innymi, "Platinum Uncja" w nominacji "Otwarcie roku". Wykonany jest z naturalnych składników, z dużą ilością korzenia lukrecji. Widziałem w niektórych opiniach, że ludzie rzekomo z powodu fosfoglikonu zwiększali ciśnienie krwi i wydawali się istotą. Wątpię, aby w tym leku, w jego składzie, nie było niczego, co mogłoby podnieść presję człowieka. Wziąłem go z powodu postępującej marskości. Efekt jest niesamowity! Elastyczność wątroby poprawia się, nie spodziewałem się, że pomoc będzie tak dobra.

Natalia (pozytywne opinie)

Zbawienie dla wątroby.

Po długim leczeniu zaczęły się problemy z wątrobą. Była chora, dźgnęła, czasem nie mogła oddychać w spokoju. Na uzi powiedzieli lub powiedzieli, że wątroba jest nieco zwiększona i konieczne jest wydawanie na napoje preparatów przywracających. Najpierw kupiłem Essentiale, a następnie farmaceuta w aptece został poinformowany przez Phosphogliva, ich kompozycje są identyczne, ale cena była znacząco inna. Wziąłem 2 kapsułki trzy razy dziennie. Opakowanie wystarcza na 8 dni. Po zmniejszeniu się bólu lekarz zalecił okresowe wykonywanie terapii fosfoglikonem, a także przestrzeganie diety. Ból rzadko mnie niepokoi, ale dzięki Phosphogliv. Lek, który mogę doradzić.

Oleg (pozytywne opinie)

Pomocny będzie dobry lek

Wszystko byłoby niczym, dobrym narkotykiem w tym Phosphoglivie, ale z mojego zatrudnienia to tylko tortury, muszę pić kapsułki trzy razy dziennie i jestem pewien, że po jedzeniu, czasami zapominam o jedzeniu, czasami to jest nerwowe, biorę dużo czasu. Podobał mi się efekt Phosphogliva, pomimo przełęczy, ból z prawego podżebrza pozostawił dość szybko. Zapisuję przypomnienia na telefonie i trzymam w domu paczkę Phosphogliv oraz paczkę w pracy.

Leila (pozytywne opinie)

Lek rodziny Fotogliv

Gorąco polecam wszystkim, aby przede wszystkim przestrzegali diety, a przede wszystkim żywienia swoich dzieci! Chętnie Fosfogliv stał się naszym "rodzinnym" narkotykiem, a mój mąż i ja byliśmy traktowani, a syn! W dzieciństwie, oczywiście, obserwowali jedzenie, ale najwyraźniej nie podeszli do nich - gdy tylko poszedłem na uniwersytet, problemy natychmiast się zaczęły. Na leku powiem, że jesteśmy z niego zadowoleni, lekarz za każdego wyznaczonego i czas trwania kursu i diety, teraz mój syn i ja wszystko w porządku, mąż leczy hepatozę. Bądź zdrowy!

Karina (pozytywne opinie)

Po 2 tygodniach mój stan się poprawił

Nigdy nie byłem szczególnie zainteresowany moim zdrowiem. Uważałem, że konieczne jest odebranie wszystkiego od życia, a ciało zadba o siebie. Ale po mocnym uderzeniu w los doprowadziłem do bardzo ciężkiej depresji. Musiałem wypić dużo tabletek, żeby wydostać mnie z tego stanu. Dziękuję rodzinie za wsparcie w trudnym momencie. Ale po leczeniu pojawiły się problemy z trawieniem i okropną wysypką. Nie mogłem zrozumieć, co się dzieje, zwróciłem się do lekarza, a on powiedział, że moje leczenie zaszkodziło wątrobie i teraz nie może poradzić sobie z ładunkiem. Zarejestrował dietę i Phosphoglivum, aby wydać na napoje 1,5 miesiąca. Po 2 tygodniach stan się poprawił, wysypka zniknęła. Nie miałem żadnych problemów z Phosphogliv.

Alina (pozytywne opinie)

Fosfogliv był bardzo skuteczny w naruszaniu wątroby. U mnie na US wykazało, że lewy udział jest wystarczający. Lekarz wyznaczył lub wyznaczył, by spędzał na napoju kurs tego preparatu. Początkowo myślałem, że powinienem przyjmować 2 tabletki 3 razy dziennie, ale po wypróbowaniu tygodniowego kursu kontynuowałem i odczułem zmiany: po prawej stronie zniknął ból podczas ruchu, brakowało duszności i nudności po jedzeniu. Phosphoglive skutecznie oczyszcza wątrobę z toksyn i pomaga w zatruciach i niektórych rodzajach zapalenia wątroby. W cenie nie jest całkiem zadowolony, ale jakość i wynik są zachęcające. Ponadto nie ma przeciwwskazań do stosowania leku i nie obserwuje się działań niepożądanych. Wygodna forma uwalniania w postaci kapsułek.

Raisa (recenzja negatywna)

Ponad dwa lata temu znalazłem Phosphogliva w aptece w pobliżu domu. Poradził mi farmaceuty, kiedy w żaden sposób nie zająłem się problemem, myślałem, że nie połączono wątroby. Ale jak się okazało, skóra jest głównym wskaźnikiem zdrowia wątroby. Zacząłem brać Fosfogliv zgodnie z instrukcjami i co zrobiłem, aby przejść przez alergię.

Sergey (pozytywne opinie)

Od dawna biorę tabletki, które mają negatywny wpływ na funkcjonowanie wątroby. Nie zawsze przestrzegam diety, często pozwalam sobie na tłuste i smażone. Wraz z kolejną dostawą testów stwierdzono wzrost aktywności enzymów wątrobowych, ALT i AST, prawie 3-krotnie. Chociaż wcześniej leczyłem wątrobę, piłem kurs Ovesoli, ale te tabletki są związane z suplementami diety i musiałem leczyć wątrobę dotkniętą toksynami, to znaczy potrzebowałem leku. Lekarz zalecił wybór kilku leków: Essentiale forte, Rezalyut i Phosphogliv. Za cenę, którą dostałem tylko od Phosphoglypha, również nie jest to lek budżetowy, ale tańszy od innych. Powinien być leczony przez długi czas, do trzech miesięcy, 2 kapsułki, 3 razy dziennie. Dzięki działaniu fosfogliwa jestem szczęśliwy, lek usuwa stany zapalne z wątroby, odbudowuje, usuwa toksyny i zwiększa odporność. Gdzieś w ciągu tygodnia poczułem poprawę, nastąpił ciężar i nudności, ból w prawym podżebrzu. Po półtora miesiąca od przyjęcia Fosfoglivy przeszło biochemiczne badanie krwi, wskaźniki ALT i AST zbliżały się do normy. Po 3 tygodniach leczenia preparatem Phosphogliv i zakończeniu badania krwi, jestem pewien, że wszystko będzie dobrze. Cokolwiek leczenie było skuteczne, trzymam się diety i nie pozwalają sobie ani nic szkodliwego.

Margarita (pozytywne opinie)

Świetna alternatywa dla Essential

Kiedy poszedłem do kliniki z reklamacjami na temat ciężkości wątroby i nudności rano, zaproponowano mi wykonanie testów, a następnie wyznaczenie odpowiednich leków. W rezultacie okazało się, że muszę oczyścić wątrobę i pomóc jej wyzdrowieć. Po zaleceniach mój wybór padł na Fosfogliv. Chodzi o to, że kilka lat temu zdałem już kurs z Essentiale, ale bardzo mi się to nie podobało i zdecydowałem się na ten nowy lek. Przez dwa tygodnie piłem 2 kapsułki trzy razy dziennie. Znacząca poprawa rozpoczęła się w dniu 5. Rano piątego dnia obudziłem się energicznie i w dobrym nastroju, i od tego czasu nie zawracałem sobie głowy. Ale tłuści i smażyłam, że obcinam swoją dietę, a wtedy wątroba szybko zawiedzie.

Recenzje lekarzy o Phosphogliv

  • Pharmstandard, Rosja
  • Okres ważności: do 01.05.2021
  • Pharmstandard, Rosja
  • Okres ważności: do 01.03.2021
  • Pharmstandard-Ufavita, Rosja
  • Okres ważności: do 01.11.2018

Recenzje ekspertów na temat Phosphogliv

Ostatnio zaczęły mnie niepokoić mdłości. Jakbym nie rozwodził się nad tym tak bardzo, myślałem, że nie jem zbyt wiele. Kiedy nudności stały się regularne, poszła do lekarza. Tam już mam i zdiagnozowałem dystrofię tłuszczową wątroby. Powód całego alkoholu, z nim, ja oczywiście natychmiast związany. Zdrowie jest droższe. Fosfogliv pił dokładnie trzy miesiące, wypijając 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Poprawił się stan zdrowia, ultradźwięki wykazały dobre wyniki. Ale poważnie upośledziłem moją wątrobę, więc kurs będzie musiał zostać powtórzony

Zgadzam się z pozytywnymi opiniami na temat Phosphogliv. Pomógł mi, dolegliwości spowodowane wzrostem wątroby szybko ustąpiły, gdy zacząłem brać ten lek. Ale oczywiście musiałem wypić cały kurs, trzy miesiące, żeby wszystko minęło całkowicie.

W ustach pojawiło się paskudne uczucie goryczy, nieustannie pojawiały się rano, czasem nawet w ciągu dnia. Koledzy zgodzili się, że to z wątroby, wielu ją ma, oni również doradzali Phosphogliv. Przeczytaj o nim, recenzje są dobre, nieszkodliwe. Zdecydowałem, że spróbuję, a jeśli to nie pomoże - wtedy do lekarza. Tak więc, oczywiście, nie doradzam nikomu, ale absolutnie nie byłem nikim! I okazało się, że wszystko w porządku, po rozpoczęciu leczenia, ta paskudna gorycz minęła!

Zastosowany fosfoglulikator, gdy zdiagnozowano hepatozę. Była leczona przez długi czas, ale została wyleczona. Spodobał mi się ten narkotyk.

Z wrzodami żołądka żyję już 5 lat. Jestem traktowany tylko z lekami, bez operacji, ponieważ nie ma żadnych komplikacji. Ale najwyraźniej z tego leczenia miałem problemy z wątrobą. Początkowo nie zwracał uwagi, dopóki nie zaczął się codzienny ból w prawym górnym kwadrancie, uczucie mdłości. Ostatnio zostałem zbadany przez innego gastroenterologa, przepisano mi inny lek na żołądek, a za wątrobę powiedziano mi, aby pił Phosphogliv. Po ukończeniu pełnego cyklu leczenia, nie martwi się ani żołądkiem, ani wątrobą.

Brała Fosfogliv przez 2 miesiące, potem owinęła się wokół swojej pracy, kilka razy go opuściła i tak porzuciła. Ale spełnił on swoje zadanie, zgodnie z normą biochemii, ultradźwięki są normą. Wyjaśniam, że nie miałem globalnych problemów zdrowotnych, ale nadal. Dobry lek.

Jako nastolatka jadła słabo, poczuła się w wieku 26 lat. Powiększenie wątroby za pomocą ultradźwięków, zdiagnozowanie otyłości, słaba analiza. Była leczona preparatem Phosphogliv, wszystko na zalecenie lekarza, dwa kursy rocznie przez 3 miesiące i 4 miesiące. Otyłość i wzrost nie ma, testy są zbliżone do normalnych. Kurs po 3 miesiącach znowu trzeba powtórzyć.

Wcześniej nie wiedziałem, że stan wątroby bezpośrednio wpływa na stan i wygląd skóry. Miałem problemy ze skórą i starałem się je rozwiązać za pomocą masek domowych i zakupowych, oczyszczania twarzy i różnych procedur w salonach kosmetycznych, ale szczególnie to nie pomogło. Problemy ustały dopiero po tym, jak wypiłem Phosphogliva i zacząłem monitorować moją dietę.

Bardzo słynna utrata wagi, gdy przepisali dietę numer 5 i Phosphogliv. Na początku nic, potem ciało najwyraźniej posprzątało, zarobione i natychmiast zostawione dodatkowe funty!

Fosfogliv został zalecony jako doskonały środek do zatrucia. Przypomniałem sobie, kiedy czułem, że za dużo wypiłem na wakacjach z piwem i mięsem. Postanowiłem żałować i żałować wątroby, wykluczyć najbardziej szkodliwe produkty, alkohol i wypiłem Phosphogliv trzy miesiące. Zdrowie dokładnie poprawione, czuję się dobrze.

Trzy miesiące Fosfogliva + stół numer 5 zostały zarejestrowane. Ciężko jest usiąść na diecie, ale teraz jest przynajmniej zdrowe.

Jeśli żona nie wysłała do kliniki, dopóki nie dowiedzieliby się, że żółtaczka zachorowała. Został potraktowany z Phosphogliv, pomógł i szybko.

Z phosphogliv spotkał straszliwy sposób - lekarz zdecydował, że to jest mój ostatni raz był bardzo zły analizy (pojawił się mylić mnie z inną damę) i zalecił mi go wydać na drinka. Ogólnie rzecz biorąc lek nie twierdzi, że w żadnym wypadku nie poszło na dobre, na przykład zostawił mnie rzadki dokuczliwy ból po obżarciu. Ale nie życzę sobie takich wrogów! Polecenie Phosphogliv, jeśli to)))

Była leczona fosfoglinem po podaniu innego leku, co wiązało się z niewydolnością wątroby, ale nie odzwierciedlało jej w najlepszy sposób. Phosphogliv pomógł naprawić sytuację.

Fosfogiloto traktowany przez długi czas, ale sam powiem, że lek naprawdę pomaga.

Jesteśmy prawie wszyscy w rodzinie próbował Phosphogliv przy różnych okazjach, mogę powiedzieć z naszego doświadczenia obejmują: łagodzi objawy dość szybko, ale oczywiście trzeba pić do końca - w przeciwnym razie trochę pomocy. Dopiero po pełnym teście pokaż, jak naprawdę robisz rzeczy. W naszym przypadku nikt nie musiał przedłużać kursu - całkowicie się wyleczili.

Dla mnie zarejestrowałem Phosphoglivum, kiedy szukałem agenta, który będzie chudnie. Mówi się, że nadwaga powodu złych nawyków żywieniowych, a to jest złe dla wątroby, wątroba nie może sobie poradzić, ogólny stan jest słaba i trudno ponownie wychodzić na spacer - to błędne koło obraca. Dieta nie uczynił oczywiście, ale trzeba było zbudować normalny obwód zasilania, oraz w leczeniu wątroby, dodatkowy CG topi się przed naszymi oczami. Bardzo zadowolony z Phosphoglivoy!

Fosfogliv przepisany mężowi po bólu gardła. Wątroba doznała namacalnego skutku, otrzymując podwójne uderzenie: najpierw potraktowano ją metodami "ludowymi" (wódka z pieprzem), a kiedy wszystko już się zaczęło, trzeba było pić antybiotyki. Objawy z wątroby były - nudności, zwłaszcza rano, nie było apetytu, pociągnął za prawą stronę, wszystko, jak piszą w artykułach. Analizy potwierdziły, że wszystko nie jest w porządku. Był traktowany jako wynik trzech miesięcy, Phosphoglivus pił trzy razy dziennie, dwie kapsułki. Powiedzieli, że jeśli testy po kursie nadal będą złe, leczenie zostanie przedłużone do pół roku. Rozciągnij się przy okazji, ale tylko na miesiąc. Analizy były z pewnością czasami lepsze, ale wciąż wymagały leczenia. Po czterech miesiącach leczenia wszystko wróciło do normy.

Podobnie jak wielu prawdopodobnie, wątroba utknęła na własnej głupocie. Zostałem kategorycznie zakazany alkoholowi, musiałem przyjąć ścisłą dietę. I pił Phosphogliv. Szybko wprowadzono poprawkę, zatwierdzono przepisany schemat leczenia i lek.

Zdiagnozowane zapalenie skóry zaczęło rozumieć, co - z, wszystko wskazywało na wątrobę. Analizy nie są najlepsze, stan zapalny, wzrost. To było traktowane Fosfogliv. Początkowo skóra stała się czysta, poszła do lekarza. Analizy zdecydowały się przetestować

Wszystkie funkcje wątroby po przebiegu Phosphogliva zostały skorygowane, analizy są dobre

Działa, jeśli pijesz wszystkie trzy miesiące (jest to standardowy kurs dla wszystkich, jeśli nie dla poważnych chorób).

Szukałem najbardziej budżetowego wariantu hepatoprotektora i wybrałem między Phosphogliv i Essl. Zatrzymał się phosphogliv ponieważ okazało się, że stara „Phosphogliv -. Gepatoprotektor tylko ze sprawdzonymi efektów przeciwzapalnych Oznacza to, że jego skuteczność nie jest w wątpliwość, ponieważ zweryfikowana w licznych badaniach klinicznych i praktikoy.K niestety, znaleźć w źródłach otwartych, wiarygodnych danych dotyczących klinicznych działań badawczych Essl- to nie jest możliwe ".

Po raz pierwszy dowiedziałem się o problemach z wątrobą na wakacjach. Domy najwyraźniej nadal są jednak łatwiejsze do jedzenia, ale za granicą kupowano fast food, lokalne potrawy z przyprawami, szaszłyki. Urlop był prawie zniszczony po każdym obiedzie-kolacji usiadłem niemal bez ruchu w bok wciśnięty tak, że żebra zranić uczucia, może być przeciągnięty tylko do pokoju i położyć. Czasami przez kilka godzin nie puścił. Przyszliśmy do domu, natychmiast do lekarza. Według analizy wszystko jest złe, powiększenie wątroby wyraża się w ultradźwiękach, stwierdza się też otyłość wątroby. Widziałem Fosfogliva cztery miesiące, po tym jak pierwsze dwie przeszły na testy, nastąpiła już poprawa, ale daleko do odzyskania. Za cztery miesiące to prawie normalne. Zostanę na diecie przez jakiś czas, a następnie powtarzam kurs już od trzech miesięcy. Zatwierdzam lek, pomaga mi dobrze, nawet w moim zaniedbanym przypadku.

Myślę, że nie zaszkodzi okresowo pić Fosfogliv w celu zapobiegania. Pomaga mi.

Zacząłem brać Phosphogliv dawno temu, myślę, że to pomaga, moja wątroba nie była chora odkąd.

W Fosfoglive wszystko jest dobre, z wyjątkiem czasu trwania kursu. Kurs profilaktyczny to bzdura, 1-3 miesiące, ktoś zgodnie z zaleceniami. I musiałem pić z moimi ranami przez pięć miesięcy. Oczywiście wyleczony, ale nie może się nie cieszyć.

Lek Phosphogliv jest bardzo skuteczny w leczeniu zapalenia wątroby, w związku z tym można dużo przeczytać w różnych artykułach. Wybrałem to dla siebie zgodnie z tą zasadą - jeśli przy takiej chorobie udało mu się, przy okazji, jeszcze bardziej.

Od czasu przyjęcia leku Fosfogliv w celu profilaktyki nigdy nie było żadnych złych testów. Skonsultuj się z lekarzem, zostałem przepisany w poliklinice.

Wiedziałem o Fosphoglive przez słyszenie, osobiście zaznajomiłem się z tym nie chcąc. Wziąłem kilka leków, w tym dość ciężkich, i przepisano mi Phosphogliv jako towarzyszące. Myślę, że to jest właściwa decyzja, zdarzały się przypadki podobne do przyjaciół, skończyło się to problemami z wątrobą, ale nic mi nie jest

Dawno nie było hepatosis, i jak po leczeniu wszystko minęło lub miało miejsce. Ale ostatnio wrócił, był już leczony fosfoglinem. Podczas gdy wszystko jest w porządku, obraz jest lepszy na egzaminie niż w pierwszym przypadku po przebiegu Fosfogliwa. Czuję się też dobrze, mam nadzieję, że ten gnój nie wróci.

Phosphoglivus pomaga mi dobrze, nie ma żadnych skutków ubocznych. Polecam.

Moja matka ma długą, chorą wątrobę, ale ona żyje w buszu, jest wioska, że ​​nie ma nawet szpitala. I jakoś przyzwyczaiła się już do znoszenia wszystkiego i nie zwracania uwagi na ból, cóż, jakby tak powinno być. Tak, więc sam nawet nie zwróciłem uwagi na to, że czasami skarży się na ból. Pojechałem więc do mojego miasta, aby skonsultować się z lekarzem, przyniosłem jej Phosphogliv, ona na razie wypiła paczkę i powiedziała, że ​​ból ustępuje. Dbaj o swoich bliskich!

Niedawno odkrył informacje, że jedynym hepatoprotektorem, którego skuteczność została udowodniona klinicznie - co dziwne, był to Phosphogliv. Efekt jest taki, a cena jest niższa niż cena znanego analogu.

Raz słyszałem gepatoprotektory narkologichkah u pacjentów wstrzykuje i toksikologichkah też postanowiliśmy spróbować ich wpływ na siebie, kupił większość deeshvoe że jego apteka znaleźć Phosphogliv. Z przyjaciółmi czasami są wesołe wieczory, a tu po takim wieczorze od razu się zgadza, a potem jeszcze rano i po południu dla wzmocnienia efektu. Okazało się to prawdą, to tylko ratunek z kacem!

Phosphogliv mądrze pomógł mi poradzić sobie z nieprzyjemnymi wrażeniami związanymi z niezdrową wątrobą, czego nawet się nie spodziewałem. I na uzi, a wyniki analiz mojej wątrobie stał się znacznie lepszy dotyk (i wyglądać :)) Chodzi o to, że jako lekarz powiedział, aby uważać na wystarczającą ilość żywności, a nawet wypić lekarstwo - i można wyleczyć na stałe.

Jeść byle jak, ciężko pracować, harmonogram nenormirovannyy.Estestvenno, wątroba staje się stopniowo w czasie do przekazania, ale wziąłem tylko 1 phosphogliv kurs na wszystkie nieprzyjemne objawy zniknęły. Ponieważ nie mogę odmówić szkodliwego odżywiania z powodu pracy, regularnie powtarzam kurs, jeśli wątroba zacznie znowu boleć.

Zdane testy po wakacjach, wysokie wskaźniki ALT i AST, może wcale nie być tak źle, tylko wątroba była w tym okresie przeciążona. Poradził nawet miesiąc, aby wypić Phosphogliv, a następnie ponownie przejść testy. I ona to zrobiła. Wskaźniki uległy poprawie, zajmie mi to miesiąc, aby wszystko stało się ogólnie dobre.

Wcześniej występowały problemy z alkoholem. Teraz czasami, nie, nie, tak, i mogę znów się zepsuć. Wątroba czasami powoduje poważną awarię. Zaczyna odczuwać, a nie najbardziej przyjemne doznania. Wtedy zacznę brać Phosphogliv. Lek, który został przetestowany przez mój czas. Zawsze pomaga.

Fosfoglivom od dawna znany, mój mąż i on miał problemy z piciem z wątrobą. Praktycznie nie piję, jem normalnie, ale podczas długotrwałego leczenia i przyjmowania leków biorę Phosphogliv, aby chronić moją wątrobę, lepiej jest ostrzegać niż leczyć.

Miałem zmiany włókniste w wątrobie. Mianowany Phosphogliv. Pomyślałem, że takiej choroby nie da się wyleczyć i pić jakoś po prostu za kleszcza. Ale byłem bardzo zaskoczony, gdy po kilku tygodniach poczułem się lepiej w mojej kondycji fizycznej, a następnie wszystkie objawy ustąpiły całkowicie. Teraz przejdziesz tylko przez 8 miesięcy.

Phosphogliv pomógł mi zredukować ALT i AST w ciągu tygodnia od odbioru zaczął czuć się znacznie lepiej już nic nie przypomina problemów zdrowotnych i po pełnym cyklu leczenia przez rok i przypomina sobie, pah-pah-pah dwa miesiące.

Fosfogliv został przepisany na córkę, cierpiała na kamienie nerkowe przez długi czas, ale powiedzieli, że wątroba również potrzebuje wsparcia. Lek dobrze przyjął córkę, skutki uboczne nie wpłynęły.

Długo chorująca dusznica bolesna, prawie kilka razy z rzędu, najpierw wypiła antybiotyki w domu, a następnie hospitalizowała i nakłuwała ceftriakson w szpitalu. Ogólnie rzecz biorąc, moje leczenie było opóźnione, na silne antybiotyki siedziałem przez kilka miesięcy, zacząłem odczuwać wątrobę, przepisano mi Phosphogliv. Po tygodniu lub półtora roku ból ustąpił i nie powrócił.

Niedawno kupił lub kupił Phosphoglivum (kapsułki po 50 sztuk). Pakowanie nie jest takie jak na zdjęciu i ciemnoniebieskie. Powiedz mi, czy to może być podróbka? A jednak piję lek przez tydzień, wzrosła kwasowość żołądka. Rzuć narkotyk lub spróbuj zredukować kwasowość z czymkolwiek?

Ze względu zacząć jeść wątrobę działać aż zdałem sobie sprawę, że stłuszczenie wątroby miałem przez długi czas był tylko początek, że nie pokazują, a ja nie przechodzą żadnych badań. Kiedy ten problem został odkryty, Fosfogliv został przepisany na kurs przez trzy miesiące - to leczenie całkowicie przywróciło wątrobę, naturalnie podczas leczenia konieczne było odrzucenie pieczeni, wędzone.

Nie lepsze niż inne gepoprotectors. To mi nie pomogło. Ale cena! Dom wariatów.

Półtora roku przyjmował Lamivudine w leczeniu zapalenia wątroby typu B, a lekarz zalecał mu picie fosfoglu. Przeszedłem dwa cykle leczenia, biorąc trzy miesiące. Teraz czuję się znacznie lepiej i wskaźniki wątroby poprawiły się. Lekarz powiedział, że wystarczająco daleko i zrobić sobie przerwę. Leczenie to test, niezbyt drogi i skuteczny.

Poszedł do gabinetu lekarza i powiedział, że wątroba została powiększona, miał krew na ALT i AST, miał zwłóknienie. Wyznaczyłem interferon, cholagogue i fosfoglue, teraz wszystko jest o wiele lepsze i nie tylko pod analizami, dobrze, że z czasem zauważyłem problem.

Problemy z wątrobą zaczęły się po tym, jak zaczął pić częściej niż zwykle. Po pewnym czasie nastąpił ucisk po prawej stronie, a czasem wystąpiły nawroty nudności. Fosfogliv zalecany w aptece, kupiony ze względu na cenę, w stosunku do innych tabletek jest tani. Pomaga dobrze, ponieważ raspiranie po prawej stronie zniknęło i okaleczenie ustało.

Zaakceptowane i droższe analogi oraz tańsze piły do ​​trawy. Podczas przyjmowania leku Fosfogliva testy trwają już półtora roku. Nieźle, ale nie dobrze, choć szczerze, nie ograniczam się całkowicie do jedzenia. Moja matka połączyła Phosphogliv i dietę numer 5, ona była czasami lepsza. Myślę, że lek pomaga, jeśli jest połączony z innymi środkami.

Gdy podano żółtaczkę typu C, wyznaczyli oni vpt z pergintronem, a następnie dodano fosfoglu. Stało się względnie lepiej czuć, a biochemia szybko wróciła do normy zaraz po dodaniu. Zapytał lekarza, ile jeszcze trzeba zaakceptować fosfogliv tk z pvt all i tak jest jasne. Powiedział 2 razy w roku trzy miesięczne kursy. Ogólnie rzecz biorąc, leczenie jest dość szczęśliwe.

Działa świetnie w połączeniu z dietą i ćwiczeniami. Zauważyłem, że po zastosowaniu takiej metody testy wracają do normy szybciej, jeśli przyjmujesz lek Fosfogliv, niż po prostu rzucasz picie i obserwujesz, jak dieta się skończy.

Oni zdiagnozowali mnie z hepatopatią, to było nieoczekiwane i nieprzyjemne. Tak jak nie pozwoliłem sobie na żadne ekscesy, wcale nie piję alkoholu. Zarejestrowałem Phosphogliv przez 4 miesiące, dietę i zaleciłem fiz. załaduj. Nie mam pieniędzy na salę, jestem w domu. Podążam za dietą. Analizy dwa razy przekazane, drugi raz z pewnością jest lepszy. Teraz kurs się skończy, powtórzę dla celów profilaktycznych.

Na pigułkach, jedna z najbardziej "przyjemnych" cen tego leku. Hepatoprotektory są na ogół bardzo drogie i muszą dużo i dużo pić. Dlatego cena odgrywa bardzo dużą rolę.

Antybiotyki do końca staram się nie akceptować, bo wiem w 100%, że wtedy muszę leczyć wątrobę - to mój słaby punkt. Ale kiedy muszę, piję kurs Phosphogliva. Biorę około 3 miesięcy, jak zapisano w adnotacji. Lek, który noszę, jest normalny, bez żadnych skutków ubocznych.

Aby przekazać lub podjąć leczenia fosfoglivoj, lekarz zalecił, do usuwania zapalenia w wątrobie. Problemy ze skórą, to spowodowało, więc żadne maści i kremy nie pomogły. W połączeniu z fosfoglivom i dietą można było całkowicie oczyścić skórę. Wszystkie wizyty lekarza odbywały się ściśle. Po trzech miesiącach przyjmowania kapsułek fosfoglu, testy były prawie normalne, zapalenie zniknęło i ogólnie zaczęło się wydawać o wiele lepsze i bardziej porywające.

Wziąłem antybiotyki podczas leczenia zapalenia płuc, przebieg iniekcji trwał miesiąc. Po zabiegu konieczne było wspomóc wątrobę w przywróceniu jej pracy, ponieważ z powodu ciężkich narkotyków poważnie cierpiała i zaczęła przeszkadzać. Zarejestrowałem Phosphogliv. Wziąłem 3 miesiące na instrukcje, leczenie pomogło.

Kilka razy w życiu byłam hospitalizowana z powodu zapalenia oskrzeli i zapalenia płuc - powikłań po grypie, a nigdy lekarz nie przepisał leku na wsparcie wątroby. Nieprzyjemne uczucia, które pamiętam - przez długi czas były przywracane, okresowo dochodziło do mdłości i podciągnięto pod żebra po prawej stronie. Zawsze byłem pewien, że po wystąpieniu grypy i powikłań okres rekonwalescencji jest długi i nieprzyjemny. W tym roku znowu byłem chory i nakłuty antybiotykami, po raz pierwszy miałem lekarza, który przepisał hepatoprotektora. Widziałem Fosfogliva. Po szpitalu bardzo szybko wróciło do normy - nie było żadnych problemów z wątrobą. Ale weź to na początku zastrzyków antybiotykami - równolegle. Kurs zakończył się wszystkie trzy miesiące. Bardzo dobry lek.

Każdego roku musisz poddać się leczeniu ropnego bólu gardła. Leczenie antybiotykami, nie przeszło bez śladu, ostatnio zaczęło niepokoić wątrobę, dając ciężar w prawym podżebrzu i pojawieniu się nudności. Po testach okazało się, że wyniki ALT i AST wzrosły. Wyznaczono lub wyznaczono odbiór fosfogliva. Jeden trzymiesięczny kurs wystarczył, aby złagodzić proces zapalny, a po leczeniu testy wróciły do ​​normy. Teraz pozostaje tylko okresowe odwiedzanie lekarzy i kontrolowanie wątroby.

Fosfogliv przepisał lekarza. W zasadzie, nie ma bólu, ale wydaje się to wiek, a życie jest próżny, przekąski ABY niż + problemy z nadwagą - do 45ti lat ważył 93kg, to rośnie w 158. Biochemistry zrobił USG - standardowego schematu. Zarejestrowałam kurację leczenia przez 4 miesiące, tak że najlepiej działał stał się trochę ćwiczeń, siedział na diecie. Przez trzeci miesiąc piłem, ostatnio powtórzyłem testy, lekarz powiedział, że indeksy stały się lepsze. Z powodu diety zmniejszył się do 10 kg, poczuł się lepiej. To dobre lekarstwo, zwłaszcza połączenie ze zdrowym stylem życia.

Szybko pomaga zrehabilitować wątrobę po wypiciu. Kiedy nadużywam alkoholu, zawsze łapię Phosphogliva. Oczywiście jest zwykle pijany do końca - pełne trzy miesiące, aby maksymalnie pomóc wątrobie. Cierpi najbardziej. Lek zawsze pomaga - dla mnie główny argument dla.

Phosphogliv przepisał trzy miesiące, aby zabrać babkę. Ona jest u mnie już stara (84 lata) i ciągle siedzi na zjadliwych lekach od bólów w stawach i od shchitovidki. Pod koniec leczenia babcia poczuła już bodrenko i zafascynowała się domem, bez objawów choroby wątroby, nie martwiła się. W przypadku kontroli testy zakończyły się dobrymi wynikami.

Szczerze mówiąc, tablety zaskoczyły - naprawdę pomagają w wypadkach wątrobowych i tańszych reklamowanych analogach. Wziąłem go zgodnie z zaleceniami lekarza, ściśle przestrzegając instrukcji. Żadnych nieprzyjemnych wrażeń i skutków ubocznych podczas przyjęcia, a także po leczeniu, nie zaobserwowała. Po czteromiesięcznym kursie biochemia krwi powróciła do normy.

Mój ojciec pił w czerni, tu jest wątroba i zaczął zawieść. Wprowadzili go w rygorystyczną dietę i aby utrzymać wątrobę przepisywali fosfoglobinę przez trzy miesiące, trzy razy dziennie, dwie kapsułki. Po dwóch miesiącach leczenia wszystkie dolegliwości i dolegliwości minęły, mówi, że czuje się dobrze. Leczenie jest niedrogie i skuteczne. Teraz znowu nie byłby tylko niehumanitarny.

Półtora roku temu zrobiło lub zrobiło US i lekarz powiedział lub powiedział, że u mnie wątroba jest zwiększona. Dlaczego tak się stało, nie rozumiem. Mówią, że z szybką utratą wagi może "spalić" wątrobę. W jedzeniu jestem wystarczająco skromny, nie jem tłuszczu, prowadzę mobilny tryb życia, nie piję ani nie palę. Ale fakt pozostaje. Lekarz zalecił wypicie preparatu Phosphogliv. Forma odbioru nie jest najwygodniejsza, od kilku miesięcy trzeba pić dwie kapsułki trzy razy dziennie. Przez pierwsze kilka dni musiałem ustawiać przypomnienia na moim telefonie, żeby nie zapomnieć. Na początku nic nie czułem, tzn. Nie miałem wcześniej żadnych objawów. Około dwóch tygodni później zacząłem zauważać, że pryszcze, które były prześladowane przez długi czas, zniknęły, po około miesiącu wzięcia, zgodnie z poprzednim harmonogramem życia, udało mi się zrzucić kilka dodatkowych kilogramów. Nie wiem, czy jest to spowodowane użyciem fosfoglu, ale nadal jest przyjemne. Po przejściu leku do USG - wątroba wróciła do normy. Podobał mi się efekt, teraz mam czystą skórę, zauważalnie schudłem i ogólne samopoczucie stało się znacznie lepsze.

Dołączę do pozytywnej opinii. Został zdiagnozowany - NAZHBP. Przepisaliście te tabletki na trzy miesiące, przestrzegajcie diety i usuwajcie wszystkie tłuszcze, smażone i wędzone. Miesiąc później zaczęły pojawiać się ulepszenia. Już nie chorował bez powodu, ból bolący pod prawym żebrem mniej dokuczał. Teraz kontynuuję kurs, mam nadzieję, że pomogą mi całkowicie wyzdrowieć.

Przypisany w kompleksie z dermatozą, kurs - miesiąc. Moim zdaniem działa, ponieważ leczenie dało wynik pozytywny. Klekotki usunęły zmiany ze skóry twarzy, a po zaimpregnowanym przebiegu fosfogilicznych biochemicznych liczebności krwi (oglądanie AST i ALT) wróciły do ​​normy.

Wzięła Phosphogliv po długim leczeniu antybiotykami. Rezultatem leczenia jest, że nie ma grawitacji w prawym podżebrzuszu, jak to było kiedyś. Podobały mi się przystępne koszty leczenia i to, co jest dobrze tolerowane przez organizm.

Kiedy pojawiły się problemy ze skórą i trawieniem, przeszedłem wiele testów, w wyniku czego przepisano mi lek do leczenia fosfoglu w wątrobie. Wziąłem to przez trzy miesiące, skóra stała się lepsza, wziąłem to znowu, doktor powiedział, że są ulepszenia i przepisałem lek przez kolejne 2 miesiące. Mam nadzieję, że wszystko minie.

Phosphogliv biorę regularnie dwa razy w roku na zalecenie lekarza. Cena za Phosphogliv w aptece Piluli jest niższa niż w innych aptekach

Traktował syna toksycznego zapalenia wątroby. Został mianowany doktora po dożylnym podaniu heptora. Cała terapia jako całość pomogła i oczywiście przestrzeganie diety

Niestety, jestem nosicielem wirusa zapalenia wątroby typu C. Lek został przepisany przez lekarza. Chcę wierzyć, że pomaga mojej wątrobie i wirusowi nie stać się aktywnym. Biorę Phosphogliv drugi rok. Analizy pokazują, że stan jest stabilny. Oczywiście stosuję się do zaleceń dotyczących odżywiania i reżimu. Bez tego lek nie uratuje.

ceny są niższe niż w innych internetowych aptekach. Również prezenty i rabaty są wykonane SUPER.

Po przebiegu leczenia poprawia się stan z WZW typu C

5 + Tańsze analogi + działanie przeciwzapalne. Nie miałem żadnej ospy!

super lek. Drugiego dnia poczułem ulgę, która towarzyszyła mi przez lata męczących doznań. Nie zauważyła strąków.

Cudowny lek, pakowany w 5+. zwróć uwagę, że w upale lepiej jest przechowywać go w lodówce

niedrogie, baza roślin jest bardzo zadowolona, ​​a następnie wziął syntetyki po usunięciu kamieni żółciowych nad dachem. Łatwo strawione, ale wcale nie połączone ze smażonym jedzeniem, zjadły kawałek kotletów i wypiły pigułkę - mdłości wtedy ciśnienie krwi podskoczyło nierealne, tak że zdrowa dieta nie została anulowana.

Po antybiotykach w leczeniu chorób zakaźnych wystąpił ostry ból po prawej stronie i gorycz w jamie ustnej. Po wizycie u lekarza przepisano mi picie fosfoglu, powodem tego wszystkiego było złe wycofanie żółci. Dzień 3 Wypiłem i już zacząłem odpuszczać ból, mdłości się nie toczyły, nie odczuwał tak wiele goryczy. Lek ten przywrócił osłabione antybiotyki wątrobowe do normalnego życia. A leczenie nie jest wyczerpujące

Phosphogliv

Formy uwolnienia

Instrukcja fosfogluzu

Fosfoglik jest krajowym hepatoprotektorem, który jest połączeniem fosfolipidów (fosfatydylocholiny) i kwasu glicyryzynowego. Oprócz, w rzeczywistości, hepatoprotekcyjne, lek ma działanie stabilizujące błonę i antywirusowe. Stosowany w leczeniu wirusowego zapalenia wątroby, hepatozy i innych uszkodzeń wątroby, a także chorób skórnych (łuszczyca, egzema itp.).

Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby jest pilnym problemem, zarówno w Rosji, jak i na całym świecie. Szczepienie pozwala zapobiegać ostremu zapaleniu wątroby, ale niestety nie jest tak skuteczne w zwalczaniu przewlekłych postaci choroby. Klasyczna farmakoterapia przewlekłego zapalenia wątroby jest dość złożonym i kosztownym ćwiczeniem, motywującym farmakologów do tworzenia nowych, skuteczniejszych leków. Jednym z takich obiecujących leków jest fosfoglukier, którego nie zapewniają jego twórcy analogów na światowym rynku farmaceutycznym i pod wieloma względami jest pionierem absolutnym. Jest to więc jedyny hepatoprotektor, który ma działanie zarówno etiotropowe, jak i patogenetyczne. Wyjątkowość fosfoglobiny występuje również w kombinacji pod "dachem" pojedynczej postaci leczniczej efektu hepatoprotekcyjnego i antywirusowego. Jednym ze składników tego leku - fosfatydylocholiny - jest strukturalna struktura komórek wątroby, działająca jak "uszczelniacz membranowy", który łata dziury w błonach biologicznych. To farmakologicznie aktywny „składnik” phosphogliv jest jej głównej zasady aktywny normalizacji metabolizmu białek i lipidów i zapobiega utracie aktywności enzymów wątrobowych komórek przywraca detoksiruyuschuyu funkcji tego narządu. Fosfatydylocholina hamuje nadmierne tworzenie tkanki łącznej, co zmniejsza ryzyko zwłóknienia wątroby i marskości wątroby oraz poprawia rokowanie i jakość życia pacjentów.

Innym składnikiem leku jest kwasu lukrecjowego, - substancja o aktywności przeciwwirusowej, przy użyciu, hamowanie reprodukcji wirusów w organizmie z powodu aktywowania syntezy interferonu stymulacji fagocytów i aktywność naturalnych zabójców. Będąc przeciwutleniaczem i wykazującym działanie stabilizujące błonę, kwas glicyryzynowy nasila działanie hepatoprotekcyjne fosfolipidów, ma działanie antyalergiczne i przeciwzapalne. Nowość fosfoglu znajduje się także w nieświadomych analogach technologii wytwarzania suchej sproszkowanej postaci ziarnistych fosfolipidów soi. Umożliwiło to zwiększenie trwałości kapsułkowanej postaci dawkowania. Oryginalna technologia otrzymywania liofilizatu do podawania dożylnego umożliwiła stworzenie stabilnego nanosystemu fosfolipidowego składającego się z zemulgowanych miceli i liposomów oraz bez toksycznych detergentów (substancji powierzchniowo czynnych). Złożone micele mogą być przechowywane w stanie aktywnym przez kilka lat, co ma wielkie znaczenie kliniczne, ponieważ pacjent w tym przypadku otrzymuje aktywny lek, a nie produkt procesów metabolicznych substancji farmakologicznie czynnych.

Fosfogliv przeszedł szereg testów w wiodących rosyjskich klinikach. Jego działanie oceniano na podstawie różnych kryteriów, między innymi poprawy ogólnego stanu pacjenta, eliminacji objawów zatrucia, zanikania żółtego koloru skóry, obecności / braku żółci w kale, zmniejszonego stężenia bilirubiny i aktywności enzymów wątrobowych. W rezultacie wszyscy pacjenci otrzymujący fosfoglue wykazywali dodatnią dynamikę. W związku z tym wykazano, że lek ten ma wysoką skuteczność w leczeniu chorób wątroby. Znacząco poprawia syntetyczną funkcję tego narządu i zmniejsza objawy niewydolności wątroby. W tym przypadku lek ma dobrą tolerancję i korzystny profil bezpieczeństwa.

FOSFOGLIVES

◊ Kapsułki twardy galaretowaty, №0, w przypadku koloru pomarańczowego i wieczko w kolorze czarnym; zawartość kapsułek jest granulowanym proszkiem z białego z lekko żółtawym odcieniem do jasnożółtego koloru, o słabym specyficznym zapachu.

10 szt. - pakiety planimetryczne (5) - pakuje karton.

Ma działanie stabilizujące błonę, hepatoprotekcyjne i antywirusowe.

Fosfatydylocholina (Substancja czynna fosfolipidy) jest podstawowym elementem konstrukcyjnym błony komórkowe i wewnątrzkomórkowe, zdolne do przywrócenia struktury i funkcji w przypadku uszkodzenia, zapewniając działanie cyto-ochronne. Normalizuje białek i metabolizmu lipidów, zapobiega utracie hepatocytów, enzymy i inne substancje czynne, przywraca odtruwające funkcji wątroby, hamuje tworzenie się tkanki łącznej, co zmniejsza ryzyko zwłóknienia i marskości wątroby.

Glycyrate (Kwas glicyryzynowy i jego sole) ma działanie przeciwzapalne, hamuje replikację wirusów w wątrobie i innych narządach, stymulując wytwarzanie interferonów, zwiększenia fagocytozę, wzrost aktywności komórek naturalnych zabójców. Działa hepatoprotekcyjnie dzięki działaniu antyoksydacyjnemu i stabilizującemu błonę. Wzmaga działanie endogennych glukokortykoidów, zapewniając przeciwzapalne i przeciwalergiczne skutków zmian w wątrobie niezakaźnych.

Kiedy skóra jest uszkodzona z powodu stabilizującego błonę i przeciwzapalnego działania składników, ogranicza rozprzestrzenianie się tego procesu i sprzyja regresji choroby.

Ponad 90% spożytych fosfolipidów jest absorbowanych z jelita cienkiego. Najbardziej cięta przez fosfolipazę A do 1-acetylo lizofosfatydylocholiny, z których 50% jest odwrotnie acetylację wielonienasyconych fosfatydylocholiny w procesie absorpcji w błonie śluzowej jelit. Wielonienasycone fosfatydylocholina wstrząsy chłonnych wchodzi do krwiobiegu, gdzie związane głównie z lipoprotein o dużej gęstości do postaci wątroby.

Farmakokinetyka u ludzi, badano przy użyciu radioaktywnie dilenoleilfosfatidilholina - CH3 (część choliny) i (reszt kwasu linolowego) 14 ° C. Cmaks 3H uzyskuje się po 6-24 godzinach, co stanowi 19,9% przepisanej dawki; 14 С - w ciągu 4-12 godzin, co stanowi 27,9%.

T1/2 składnik choliny wynosi 66 godzin, reszta kwasu linolowego wynosi 32 h. W kale wykrywa się 2% 3 N i 4,5% 14 C; w moczu - 6% 3 N i minimalna ilość 14 C.

Oba izotopy są absorbowane w jelitach o ponad 90%.

Po spożyciu, w jelitach enzymu β-glukuronidazy wytwarzanej przez bakterie normalnej mikroflory kwasu lukrecjowego tworzy się aktywnego metabolitu - kwasu p-glycyrrhetic która jest absorbowana w krążeniu ogólnoustrojowym. We krwi kwas β-glicyrydowy wiąże się z albuminą i jest prawie całkowicie transportowany do wątroby. Izolacja kwasu β-glicyrylowego zachodzi głównie z żółcią, w ilości resztkowej - z moczem.

Według danych eksperymentalnych fosfolipidy poprawiają lipofilowe właściwości kwasu lukrecjowego, zwiększając intensywność i szybkość jego wchłaniania o więcej niż 2 razy.

- zwyrodnienie stłuszczenia wątroby (hepatoza);

- inne uszkodzenia wątroby (alkoholowe, toksyczne, w tym lecznicze);

- w ramach kompleksowej terapii wirusowego zapalenia wątroby, marskości wątroby i łuszczycy.

- Ciąża (dane dotyczące skuteczności i bezpieczeństwa nie wystarczą);

- okres laktacji (dane dotyczące skuteczności i bezpieczeństwa nie są wystarczające);

- wiek dzieci do 12 lat;

- nadwrażliwość na kwas glicyryzynowy, fosfatydylocholinę lub inne składniki leku.

C ostrożność powinien przepisać lek pacjentom z nadciśnieniem wrotnym, nadciśnieniem tętniczym. Jeśli masz te choroby, skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem leczenia.

Lek przyjmuje się doustnie podczas posiłku. Kapsułki powinny zostać połknięte, nie płynne, ściśnięte niewielką ilością płynu.

Dorośli i dzieci powyżej 12 lat wyznaczyć 2 czapki. 3 razy / dzień.

Czas użytkowania może wynosić średnio do 6 miesięcy - 3 miesiące.

Zwykle preparat Phosphogliv jest dobrze tolerowany, skutki uboczne rozwijają się bardzo rzadko, zgodnie z częstotliwością obserwacji po rejestracji <1/10 000.

Reakcje alergiczne: wysypka skórna, trudności w oddychaniu z nosa, zapalenie spojówek, kaszel.

Z układu sercowo-naczyniowego: przejściowy (przemijający) wzrost ciśnienia krwi, obrzęk obwodowy.

Z układu pokarmowego: dyspepsja (odbijanie, mdłości, wzdęcia), dyskomfort w jamie brzusznej.

Jeśli wystąpią te objawy, należy przerwać przyjmowanie leku i skonsultować się z lekarzem.

Recenzje o leku Phosphogliv

Zdobyliśmy prawdziwe opinie o produkcie Phosphogliv, które są publikowane przez naszych użytkowników. Najczęściej odpowiedź jest pisana przez matki małych pacjentów, ale także opisują osobistą historię stosowania leku na sobie.

stłuszczenie wątroby (hepatoza);
inne uszkodzenia wątroby (alkoholowe, toksyczne, w tym lecznicze);
w złożonej terapii wirusowego zapalenia wątroby, marskości wątroby i łuszczycy.

Dyskusja

Problemy z wątrobą nigdy nie były, ale do trzeciego protokołu doszło już z diagnozą "zapalenia wątroby wywołanego lekami". Przedtem, podczas protcheolu, a potem cała ciąża siedziała na fosfoglu.

Zgadzam się z tobą całkowicie, wsparcie homeopatii utrzymania wątroby i dróg żółciowych, w celu utrzymania odporności, a także dać gepatoprotektory, phosphogliv powiedzieliśmy innego weterynarza, który traktuje nasz pies, ale kot oglądania i odrzuca, chirurga i po prostu podniósł psa, ponieważ operował także psa podczas skręcania żołądka, stał się przeszywający koci Nospanum ona neskoleko dni oba były oczywiste ból, No-Spa pomaga jedzenie daje inną, ryby gotowane, piersi z kurczaka, indyka, a mięso tylko do krótkiego jedli do - Cokolwiek. Apetyt całkowicie znika, często oddaje mocz, a kot i pies jej już nie pasują. Dzisiejsi rodzice.

. em, aby zmienić się w formę przewlekłą. Nie wierz w te bzdury. Żółtaczka jest niebezpieczna, gdy poziom juilirubiny wynosi od 400 i więcej, wtedy możliwy jest negatywny wpływ na mózg i OUN. Klasyczne leczenie - fosfogliv i ursosan (ursofalk). Cała reszta nie ma związku z leczeniem. Byliśmy tak traktowani przez miesiąc, ale to nie pomogło. W rezultacie okazało się, że mamy żółtaczkę karmienia piersią. Mleko z piersi, bilirubina, została anulowana na dwa dni.

Nie martw się, dziecko się uspokoi i wszystko pójdzie dobrze) chodź częściej. Mieliśmy żółtaczkę, ze wskaźnikami poniżej 150 w szpitalu nie wkładamy. Pił Phosphogliv, pomagał dobrze przy prawidłowej dawce, ale najlepiej dać więcej wody i opalać się (jeśli to możliwe).

. e zniknęły i aktywnie mobilne tylko 2-3%, morfologia jest również zła (według Kruger nie). Następnie wypili składniki Androdoza, wit. C, E, D, koenzym Q10, czopki witaprostu, wobenzym, fosfoglue do skraplania, a następnie Profertil. Przez chwilę wszystko się poprawiło, a lepkość zniknęła, ale warto było dostać ARD i SG - żyć 0% i wszystko od nowa. A więc przez cały rok. Zmieniłem lekarza. Powiedział, aby wstrzyknąć prowokacyjny ukłucie ukrytych infekcji. I wtedy okazało się, Ureaplasma (proste testy pokazał!) Znowu, leczenie antybiotykami i antybakteryjne na miesiąc (odpowiednio planowaniu i zakazać mi leczenie profilaktyczne) równoległego ręcznego masażu prostaty (biedny mąż!), Dalszej redukcji.

słuchać lekarza o luchshe.sprosi ursosan.on nas jak pomog.hotya przed wypiciem phosphogliv, galstena, Essentiale, ale pomógł ursosan.40mg noch.i poi jej vodichkoy.my 125 ml dziennie picia.

U mnie na tle stymulacji wskaźniki te przekroczyły normę lub stawkę 10 razy. Oni zdiagnozowali indukowane lekami zapalenie wątroby. Zobaczył fosfoglu, aw ciąży hofitol. Teraz wszystko jest w porządku!

. Świerk myśleć by.a powiedział tutaj FS 5 miesięcy po urodzeniu chorego w wątrobie, ja zdobyłem krew wszystkie wskaźniki są normalne, ale 45 i 80, przeszedł na zapalenie wątroby otritsatelno.vot mianowanego phosphogliv piję do trzeciego miesiąca i voblasti wątrobie i boli ((także bardzo zmartwiony

O wątrobie, z doświadczenia wiem, że jest to zapalenie wątroby wywołane przez leki. Moje dane wzrosły 10 razy. Protokół był dozwolony, potem wypiła i cała ciąża, Phosphogliv, została przeniesiona do Hofitol pod koniec ciąży. Teraz wskaźniki są doskonałe)))

. usuń to. Dobry wynik był z Profertil. I lepkość (przy okazji, nie masz pełnego upłynnienia, ale to zapobiega postępowi plemników!) Pomogliśmy tylko oczyścić.

Wszystko to jest traktowane, mieliśmy do dwóch miesięcy. Więc nie martw się. Przepisano nam Liv 52, wywar z róży, Ursofalk, Phosphogliv, świece Correlip. Pamiętaj, aby oddać krew do bilirubiny, jeśli poziom jest wysoki - do połknięcia, jeśli nie bardzo - tabletki hepatoprotector zostaną przepisane. Nie stosuj samoleczenia i nie stosuj się do zaleceń - przepisać lekarza. Żółtaczka, która wygląda nieszkodliwie na wysokim poziomie bilirubiny, bardzo mocno uderza w układ nerwowy. Za miesiąc pójdziesz do lekarza, jeśli to nie zadziała, pamiętaj, żeby wziąć to za bilirubinę. A także poproś, abyś zobaczył nie tylko bilirubinę, ale także wirusa cytomegalii. Zaostrzone.

. to nie było wystarczające, ale wszystko urosło do 5 dnia i było doskonałej jakości, przy mijającym kleksanie było od 0,4 do 0,6. Zwycięstwo w 0,8.. I (jak wątroba zaczęła się rozwikłać) Phosphogliv przepisał lekarz powiedział, że istnieje jakiś rodzaj kwasu „magia”))))) a ja nawet grzech na ten lek, to działało ))))) Tańce z tamburynami nie zostały jeszcze anulowane.

Fosfoginia nie pochodzi z zimna? Nie piłbym, powód nie jest bardzo poważny i wskazuje się, że nie jest to możliwe dla kobiet w ciąży.

W protokole i pierwszej połowie ciąży wypiła fosfoglu. Po stymulacji indeksy natychmiast zaczęły spadać. Konsekwencje, jak dotąd, nie))))) Sprawdzaliście mnie i po drugiej))

. Większość leków, wątroba jest twarda, trzeba pić hepatoprotector. Postanowiliśmy udać się do zielonego pokoju (RBC 2), w piątek wyznaczyć 24 numery. Zaczęliśmy traktować wszystkich: acyklowir, baktesubtil, fosfoglue, smecta. Acyklowir nie dawał fosfoglu i bakcyliolu przez kilka dni. W sobotę zaczął się katar. W poniedziałek zapytałem lekarza, może nie musimy jeszcze chodzić, ale powiedziała, że ​​są tacy ludzie, a potem zdałem sobie sprawę, że dostałem się do niczego, nigdzie nie złapaliśmy infekcji. W poniedziałek, 27 sierpnia, temperatura wzrosła do 37 i 6, ale potem spała do 37, a we wtorek po podróży do szpitala temperatura przekroczyła 38. Znalazłem jego ząb po lewej stronie od dołu -5, przeciął go tylko w łonie matki.

Witaminy lepiej pić po zabiegu, aby przywrócić ciało, a leczenie jest bezużyteczne, a więc bardzo silne leki. Przed zabiegiem wypiłem więcej fosfoglu, lub możesz pić heptral - to też jest dobre do picia, do oleju z ostu.

Każdy ma chroniczne zapalenie gruczołu krokowego i jeśli nie ma zapalenia, a ostra forma poczęcia nie przeszkadza. I o forcie fosfogliv (a konkretnie dla Forte!) - lekarz powiedział nam, że istnieje specjalna forma ekstraktu z lukrecji - tutaj dobrze się upływa! U nas upłynnienie po Spemannie (lepkość powyżej 5 cm) w ogóle przestało się rozwijać! Ani wywar z lukrecji, ani syrop nie pomogły, z ACC również nie było sensu. Od Phosphogliv wrócił do normy. Ale we wrześniu mój mąż zachorował na ARVI i wszystkie wskaźniki znowu spadły - ruchliwość A i B = 0%, znowu nie ma rozcieńczenia. Rok leczenia dla smarka, teraz mamy przerwę w przyszłym tygodniu, a my ponownie podejmiemy SG i będziemy traktowani ponownie, n.

Recenzje lekarzy i pacjentów o Phosphogliv

w lekach 3 stycznia 2018 792 Pokazy

Przeglądy lekarzy w Phosphogliv regularnie zdobywa wiedzę zarówno w społecznościach zawodowych, takich jak "Doctor at work", jak i na otwartych przestrzeniach, forach i konferencjach, gdzie lekarze doradzają pacjentom.

Komentarze obecnych lekarzy na temat leku Phosphogliv

Rozmawialiśmy z lekarzami na konferencjach i tutaj są najciekawsze i najbardziej odkrywcze komentarze lekarza o przygotowaniu Phosphogliv:

Markina GP, Therapeutist "... wyznaczyłem lub mianowałem Phosphogliv pacjentowi z tłuszczową hepatozą. Masywny taki człowiek, waga 130 kg, zespół metaboliczny jest obecny, plus nadciśnienie i cukrzyca drugiego rodzaju. Terapia korekty poziomu glukozy i ciśnienia krwi, od dawna została podjęta, ale wątroby nie można było wyleczyć. Ile nie wyjaśniłem, że powinienem schudnąć i ruszyć się więcej, nie słuchał mnie. Kurs Essentiale wypił - nie pomógł. Postanowiliśmy wypróbować Phosphogliv, zwłaszcza, że ​​wielu kolegów ma dobre recenzje o tym przygotowaniu. Wyznaczył lub wyznaczył kurs dożylnych iniekcji, a następnie przeszedł na wspomaganie terapii 2 kapsułkami 3 razy dziennie. Miesiąc później wykonano kontrolę ultrasonograficzną - obraz się poprawił, nawet nie uwierzyłem w moje oczy, gdy zobaczyłem wyniki. Biochemia również wróciła do normy. Teraz kontynuuje przyjmowanie fosfogliwa w celu utrwalenia efektu "

Zhorn AA, gastroenterolog "Oczywiście, phosphoglive jest dobrym lekiem. Często to przepisuję, ponieważ mam co drugi pacjent z zapaleniem wątroby z jednego lub drugiego etapu. Szczególnie dobrze widoczny efekt u pacjentów z zapaleniem wątroby i zwłóknieniem. Zwykłe fosfolipidy zwykle nie mają sensu, ale kwas glicyryzynowy w Phosphoglive działa bardzo dobrze, oczywiście. Zapalenie ustępuje w ciągu zaledwie trzech miesięcy. Ale, oczywiście, bardzo ważne jest, aby pacjent przestał używać tego, co spowodowało zniszczenie wątroby - alkoholu lub narkotyków, inaczej Phosphoglivus sobie poradzi. Dosłownie tydzień temu zmarł pacjent z początkową marskością wątroby, którą prowadziłem przez długi czas. Traktowali go, traktowali go. Udało im się nawet poprawić analizę za pomocą hepatoprotektorów, a on wziął ją i ponownie spłukał. Cóż, wszystkie nasze wysiłki są uciążliwe... "

Recenzje pacjentów na temat leku Fosfogliv

Na licznych forach możesz również znaleźć opinie pacjentów, którzy byli leczeni lekiem Phosphogliv.

Mama_galya, Kirov "Zdiagnozowano zapalenie wątroby typu B 6 miesięcy temu. Następnie zalecili terapię przeciwwirusową. Teraz lekarz wyznaczył lub wyznaczył jeszcze Fosfogliva, z powodu niezbyt dobrych analiz. Przebiłem kurs, tak jak są ulepszenia. "

Ale opinie pacjentów, który Phosphogliv nie został wyznaczony przez lekarza. Podjęli niezależną decyzję o wypróbowaniu leku po konsultacji z farmaceutą w aptece.

Viktor74, Moskwa "Ogólnie mam zdrowy styl życia, ale nie zawsze da się go utrzymać." Uwielbiam mięso i piwo, nie mogę się powstrzymać. Chociaż wiem, że to jest szkodliwe, wciąż pozwalam sobie odprężyć się kilka razy w tygodniu. Żeby wątroba nie zawracała sobie głowy, kupiłem Fosfogliv w aptece. Facet z apteki powiedział, że ten lek pomaga w otyłości wątroby i usuwa stan zapalny, jeśli taki istnieje ".

Królowa, Perm "Miałem masę w wątrobie, próbowałem różnych leków - Hofitol, Festal, Essentiale, suplementy diety są różne. Pomogło to z różnym sukcesem. Coś w ogóle nie działało, coś złagodziło stan na chwilę. Na wiosnę zobaczyłem reklamę Phosphogliva i postanowiłem ją wypróbować. I wiesz, on poszedł dobrze. Piję te kapsułki przez miesiąc, a waga jeszcze się nie pojawiła. Będę nadal traktowany "

Ankieta na stronach forów. Co oni piszą o leku w Internecie?

Tak więc przegląd stron i forów, a także komunikacja na konferencjach pokazuje, że około Recenzje Phosphoglivee lekarzy w większości pozytywne. Pacjenci również w większości mówią o tym leku. Jednak zarówno lekarze, jak i pacjenci mają negatywne opinie na temat leku Phosphogliv.

Recenzje o Fosfogliew z miodem profilowym. witryny

Merkulov KV, chirurg "Nie przepisuję moim pacjentom żadnych hepatoprotektorów, w tym Phosphogliv. Nie sądzę, żeby to było skuteczne. Jeśli istnieje prawdziwy problem, lepiej jest działać, niż czekać kilka miesięcy, aby uzyskać efekt, czy nie "

Wyjaśnienie redakcji: ponieważ lekarz specjalizuje się w "chirurgii", pacjenci z patologią chirurgiczną, czyli ci, którzy wymagają operacji, wpadają w nią. Jednak w okresie pooperacyjnym u pacjentów z patologią wątroby może być wskazane stosowanie hepatoprotektorów, w tym fosfoglikonu.

Komentarze doktora specjalności terapeutyczne dotyczące preparatu Phosphogliv też nie zawsze są pozytywne.

Igrunova Zh.K., pediatra "W mojej praktyce nie używam fosfoglikonu. Jest dozwolony tylko u dzieci w wieku 12 lat, ale praktycznie nie mam takich pacjentów. "

Wyjaśnienie redakcji: Małe dzieci Fosfogliv naprawdę nie jest pokazany, ponieważ ta grupa pacjentów nie prowadziła badań dotyczących bezpieczeństwa.

Przegląd opinii na temat narkotyków z forów tematycznych

Recenzje lekarzy o Phosphogliv znacznie różnią się od stwierdzeń pacjentów. Oto kilka opinie pacjentów, niezupełnie zadowolony z użycia Phosphogliv.

Docent "Mam marskość. Lekarze nieustannie przepisują mi lekarstwa. Teraz piję Phosphogliv, ale nie wierzę, że odzyskam. "

Wyjaśnienie redakcji: marskość wątroby jest bardzo poważną chorobą, w której normalną tkankę wątroby zastępuje się tkanką włóknistą. W rzeczywistości wątroba jest pokryta "bliznami". Wyleczenie marskości za pomocą samych leków jest niemożliwe. Jedynym sposobem na uzyskanie zdrowej wątroby dla takich osób jest przeszczep organu od dawcy. Jednak za pomocą takich leków, jak Phosphogliv, można spowolnić postęp choroby, a tym samym przedłużyć życie osoby.

Barbariska "Próbowałem pić Fosfogliv w celu zapobiegania, ale nie odczuwałem tego efektu."

Wyjaśnienie redaktorów: to prawda, biorąc lek do zapobiegania, trudno jest coś poczuć, ponieważ ta osoba jest zdrowa i nie przeszkadza mu. Jednak nie oznacza to, że lek nie działa.

Wnioski.

O przygotowaniu Przeglądy lekarzy w Phosphogliv Mówią właściwie: lek jest bardzo skuteczny w leczeniu tłuszczowej hepatozy i różnych wirusów zapalenia wątroby, a także zwłóknienia wątroby. Niektórzy lekarze uważają, że nie należy stosować fosfoglikonu i innych hepatoprotektorów u pacjentów z patologią chirurgiczną, a także obawiać się przepisywania ich małym dzieciom.

Opinie pacjentów potwierdzają wysoką skuteczność Phosphogliva dla różnych patologii wątroby, a także wskazują na dobrą tolerancję leku.

Poprzedni Artykuł

Sodecor

Następny Artykuł

Guz zjada swojego właściciela