Rozpoznanie AIDS przez immunoblot dla HIV

Leczenie

Immunoblot dla wirusa HIV może wykrywać przeciwciała przeciwko białkom wirusowym umieszczonym na specjalnej membranie nitrocelulozowej. Jest to badanie o wysokiej precyzji, które ustala obecność frakcji, w których główne białka są ułożone w postaci małych pasm.

Powłoka wirusa HIV-1 zawiera glikoproteiny o masie cząsteczkowej od 41 cd do 160 cd (kilo dalton). Glikoproteina HIV-2 o masie cząsteczkowej od 32 cd do 140 cd ma ogromne znaczenie dla przeprowadzania testu immunologicznego. Białka rdzenia HIV-1 i enzymy wirusa są reprezentowane przez białka p17, p24, p55.

Czynnik sprawczy wirusa HIV-2 składa się z białek oznaczonych jako p16, p25, p56. Tworzą jej wewnętrzną powłokę. Genom składa się z 6 genów regulatorowych i 3 strukturalnych. Często, gdy komórki są podzielone, pojawiają się niedokładności genetyczne i pojawia się kilka podtypów patogenu.

Pozytywne testy

Aby wyeliminować błędy w diagnostyce laboratoryjnej zakażenia HIV, pacjent otrzymuje dodatkowe badanie. Jego wyniki są zintegrowane jako pozytywne, jeśli wykryte zostaną przeciwciała przeciwko 2 lub 3 białkom HIV-1 lub HIV-2.

Immunoblot potwierdza wszystkie dobre wyniki testu ELISA. W tym przypadku wykrywa się przeciwciała przeciwko gp120 / 160, gp41 lub p24, które są jednostkami strukturalnymi trzech głównych genów AIDS - gag, pol i env. U niektórych pacjentów, u których wynik testu ELISA i PCR jest ujemny, immunoblot wykazuje kilka dodatnich pasków. Lekarz zleca dodatkowe badanie p24 w celu ustalenia prawidłowej diagnozy i wykluczenia wczesnej fazy zakażenia HIV.

Jeśli uzyskane wyniki zostaną przesłuchane, pacjent zostanie poproszony o powtórzenie testu przez kolejne 3 miesiące. Prawie wszystkie przypadki zakażenia wirusem HIV zostały potwierdzone przy pomocy systemu do przeprowadzania testu immunoblot - urządzenie Sanofi. W większości przypadków wykrywa się antygeny HIV, białka p25, gp110 / 120 i gp160, co wskazuje na zakażenie wirusem. Fałszywie dodatnią próbkę rejestruje się u pacjentów cierpiących na choroby tkanki łącznej, które mają podwyższony poziom bilirubiny podczas interakcji z różnymi antygenami wirusowymi.

Wynik ujemny

W przypadku braku linii dodatnich odpowiadających białkom wirusa AIDS, immunoblot jest dekodowany jako wynik ujemny. Analiza jednoznacznie potwierdza brak zakażenia wirusem niedoboru odporności lub wskazuje na "okres okna". Jeśli immunoblot daje wynik negatywny, osoba nie jest nosicielem wirusa AIDS.

Do badania pobrano próbki surowicy pacjentów zakażonych wirusem HIV. Przechowywano je w stanie zamrożonym w temperaturze -20 ° C. Analiza przeprowadzana jest za pomocą systemów testowych:

Rejestracja ujemnego wyniku wskazuje na brak w surowicy przeciwciał wobec otaczających glikoprotein HIV gp120, gp160, Sp41.

Często pacjent jest zainteresowany pytaniem, czy może wystąpić negatywny wynik testu immunoblot HIV u pacjenta z zakażonym partnerem seksualnym. Po badaniach często uzyskuje się wątpliwy wynik lub ustalono przeciwciała przeciwko białkom gp120 i gp160, co wskazuje na całkowity brak danych negatywnych. Czasami pojawia się wątpliwa odpowiedź u pacjentów z bezobjawową infekcją.

Niezinterpretowane wyniki

Analiza, przeprowadzona za pomocą różnych testów na przeciwciała przeciw infekcji HIV, czasami nie odpowiada negatywnym danym i nie spełnia kryteriów seropozytywności. Lekarzowi trudno jest ustalić przyczynę pojawienia się wątpliwego wyniku.

Niektórzy pacjenci nie są narażeni na zakażenie wirusem HIV. Lekarz może mylić się z interpretacją wyników badania, jeśli zakażenie jest spowodowane innym serotypem.

Surowica krwi pacjenta powinna być badana w dynamice. Jeśli objawy kliniczne AIDS nie są obserwowane przez 6 miesięcy i nie występują czynniki ryzyka, pacjent jest rejestrowany bez zakażenia.

Wątpliwe wyniki analizy uzyskano u pacjentów z niskim ryzykiem zakażenia. W niektórych przypadkach pojawienie się niejasnych danych powoduje powstanie kompleksów immunologicznych i autoprzeciwciał zawartych w surowicy.

U niektórych pacjentów pojawienie się wątpliwych wyników jest spowodowane rozwojem procesów patologicznych:

  • choroby zakaźne;
  • nowotworowy nowotwór;
  • reakcja alergiczna.

Pacjent ma zmiany w klinicznej analizie krwi, obserwuje wzrost białka C-reaktywnego lub wzrost ESR. Ludzie cierpiący na choroby zakaźne często mają wątpliwą odpowiedź immunoblotu na HIV.

Pacjenci z niepewnymi wynikami nie mogą być dawcami krwi i materiałów biologicznych.

Metoda liniowa

Zasada immunoblotingu obejmuje:

  1. Wykorzystanie natywnej postaci wirusa HIV lub antygenów w formacie Western-Blot.
  2. Kombinacja białek HIV z poszczególnymi przeciwciałami wykrywanymi w surowicy.
  3. Proces inkubacji, który zachodzi wraz z dodaniem znakowanych przeciwciał do ludzkiej Ig.
  4. Dekodowanie kolorowych pasków.

Analiza pozwala lekarzowi na szybką interpretację wyników badania. Wynik pozytywny jest dekodowany jako 2ENV +/- GAG + / POL, niezdefiniowany - 1 ENV +/- GAG + / POL. Wynik ujemny zapewnia brak pasm.

Do analizy stosuje się immunoblot rekombinowany i lizat. Badanie ma charakter specyficzny i wynosi 99,5%.

Czy wyniki analizy można odczytać jako fałszywe, pacjenci są zainteresowani. Uzyskane dane mogą powstać w wyniku stymulacji mechanizmów obronnych organizmu (ciąża, hemodializa). Jeśli istnieje podejrzenie ostrego zespołu retrowirusowego i kontaktu z pacjentem zakażonym wirusem HIV, pacjentowi zaleca się podanie surowicy do reakcji PCR. Powtórzone badanie serologiczne potwierdza się mierząc obciążenie wirusem w przedstawionym obrazie materiału biologicznego.

Rozpoznanie HIV u noworodków

Test na AIDS we wczesnym dziecku jest przeprowadzany, jeśli zostanie nawiązany kontakt z matką zakażoną wirusem HIV. Reakcje serologiczne mogą być dodatnie przez 1,5 roku. Przeciwciała w surowicy noworodków są wykrywane przez reakcje ELISA, RIF i immunotransfekcji.

Przez 9 miesięcy życia dziecka wynik dodatni pojawił się z powodu obecności przeciwciał matki w surowicy krwi. Antygen p24 ma swoistość około 65%. W niektórych przypadkach nie jest możliwe wykrycie przeciwciał u chorego dziecka, u którego zdiagnozowano wrodzoną, niską zawartość globulin we krwi. Ustalony wynik negatywny immunoblot nie gwarantuje braku infekcji.

Testowanie odbywa się w kilku etapach:

  • w 1-2 dniu po urodzeniu;
  • w ciągu 1-2 miesięcy;
  • w wieku sześciu miesięcy.

Dalsze badania przeciwciał przeprowadza się aż do uzyskania 2 negatywnych wyników immunoblotu. Rozpoznanie AIDS u dziecka urodzonego przez kobietę zakażoną wirusem HIV jest możliwe na podstawie 2 pozytywnych wyników reakcji PCR. Przenoszenie nowo narodzonego wirusa HIV jest wykluczone, jeśli kobieta nie karmi piersią.

Badanie ciążowe

Przyszłe matki są przepisywane immunologicznie i liniowo, jeśli pozytywny test na HIV zostanie uzyskany za pomocą testu ELISA. Jeśli plamka zostanie potwierdzona, pacjent jest chory na AIDS. W tym przypadku, począwszy od 14. tygodnia ciąży, przepisuje się terapię, która zapobiega zakażeniu dziecka.

Czy specjalista może popełnić błąd podczas wykonywania testu surowicy krwi podczas ciąży, pacjent jest pytany przez lekarza prowadzącego. Jest on zobowiązany do przekazania kobietom w ciąży kopii testów PCR i ELISA w celu wyeliminowania wątpliwości co do ich wiarygodności.

Podczas ustawiania immunoblotu czasami pojawiają się problemy, ale jeśli test ELISA, blot i PCR są pozytywne, diagnoza zakażenia HIV jest ostatecznie potwierdzona. Prawdopodobieństwo otrzymania fałszywie dodatniej analizy podczas ciąży jest wysokie. W przypadku, gdy ELISA (+) i immunoblot (-), kobieta jest oferowana do ponownego surowicy.

Wynik badania wskazano na karcie wymiany ciężarnej. Ze swoją pozytywną wartością kobieta nie może karmić dziecka po porodzie, aby nie zarazić się wirusem AIDS. Ostateczne wnioski są oparte na badaniach laboratoryjnych, klinicznych i epidemiologicznych. Dopiero po zdekodowaniu pacjent zostaje zdiagnozowany jako "zakażenie HIV".

Pozytywne, negatywne i wątpliwe wyniki testu ELISA na obecność wirusa HIV

Na uwagę zasługuje diagnoza wirusa niedoboru odporności we współczesnym świecie. Wszakże im szybciej dowiaduje się o strasznej diagnozie, tym szybciej będzie mógł zwrócić się do specjalistów o profesjonalną pomoc. W związku z tym leczenie tej choroby może rozpocząć się wcześniej. Terminowe zastosowanie specjalnej terapii przeciwretrowirusowej może znacznie zwiększyć oczekiwaną długość życia wirusa niedoboru odporności zakażonego wirusem. Należy zauważyć, że we współczesnej diagnostyce istnieje podział na pierwotny i wtórny. Badanie pierwotne obejmuje testowanie pacjenta za pomocą testu immunoenzymatycznego. Wynik IFA dla wirusa HIV, jeśli to konieczne, jest ponownie sprawdzany. Jak i dlaczego tak się dzieje i jaki może być wynik początkowego badania?

HIV ELISA - negatywny, pozytywny lub budzący wątpliwości: warunki rozpoznania i dalszego działania pacjenta

Pozytywny wynik testu ELISA na obecność wirusa HIV nie zawsze oznacza, że ​​dana osoba jest zarażona. Ale zanim odpowiem na pytanie, dlaczego tak się dzieje, należy dowiedzieć się, jaki może być wynik testu immunologicznego enzymu. Wiarygodność testu ELISA na HIV wynosi w przybliżeniu od dziewięćdziesięciu ośmiu do dziewięćdziesięciu dziewięciu procent. Dokładność tego badania jest niewielka. W analizie pacjent pobiera krew z żyły. Test przeprowadza się na czczo. Materiał biologiczny jest następnie sprawdzany w laboratorium przy użyciu specjalnych odczynników i enzymów w celu ustalenia, czy jego składniki reagują ze sztucznymi przeciwciałami wirusa niedoboru odporności. Pomimo faktu, że dokładność testu ELISA na HIV jest znakomita, lekarze i naukowcy, którzy zajmują się badaniem najstraszliwszej choroby XXI wieku, wierzą, że dzięki jej pomocy można wyeliminować tylko zdrowych ludzi. To znaczy ci, którzy nie pokazali HIV na HIV.

Jakie mogą być wyniki testu immunoenzymatycznego i co powinien zrobić pacjent, gdy je otrzymuje:

  • Test ELISA na obecność wirusa HIV jest negatywny. Może to oznaczać, że dana osoba jest zdrowa. Brak przeciwciał w surowicy lub osocza pacjenta wskazuje, że istnieje wirus upośledzenia odporności w jego ciele. Należy pamiętać, że sędzia jest to możliwe tylko w przypadku rzekomej infekcji upłynął co najmniej pięć tygodni. A w niektórych przypadkach i więcej. Jeżeli z analizy ELISA ujemna HIV, ale mogą wystąpić zakażenia, na przykład, dożylnego leku i stosunku płciowego bez zabezpieczenia w nieprzebadanej partnera, zakażenia, jednak możliwe. I lepiej to sprawdzić po pewnym czasie. Po tym wszystkim, jak szybko wirus niedoboru odporności wpłynie, to zależy od stanu układu odpornościowego, a kwotą, w którym zakażenie dostał się do organizmu. Medycyna wie, kiedy wirus został wykryty ponad sześć miesięcy po zakażeniu. W związku z tym wiarygodność testu ELISA na obecność wirusa HIV w ciągu 3-4-6 miesięcy w niektórych przypadkach pozostaje pod znakiem zapytania. Jeśli test immunoenzymatyczny wykazało wynik negatywny, ale objawy wirus niedoboru odporności u ludzi pojawiają, mówimy o mdłości i wymioty, biegunka, bóle stawów i kończyn, a gorączka, należy sprawdzić, aby ponownie. Być może analiza była zbyt wcześnie lub wystąpił błąd.
  • Test na HIV jest pozytywny. Może mówić o możliwej infekcji. Jest to możliwe, ponieważ na podstawie testu immunoenzymatycznego wnioski dotyczące obecności ludzkiego wirusa upośledzenia odporności nie są możliwe. Jeśli IFA dla HIV jest ujemna, co to znaczy? Oznacza to, że dana osoba jest zdrowa. Jednak pozytywny wynik nie zawsze oznacza, że ​​pacjent, który przeszedł badanie, jest chory. W końcu w niektórych innych przypadkach możliwe jest wytwarzanie ciał w ciele. Wiarygodność testu ELISA na obecność wirusa HIV jest wysoka. Dlaczego więc na podstawie wyniku pozytywnego niemożliwe jest rozpoznanie? Chodzi o to, że głównym testem diagnostycznym jest enzymatyczny test immunologiczny. Dlatego osoba z wynikiem pozytywnym jest wysyłana do ponownego zbadania przy użyciu bardziej czułych metod.
  • Dyskusyjny test ELISA na obecność wirusa HIV wskazuje, że błąd mógł zostać postawiony w diagnozie. Może się to zdarzyć w publicznej i prywatnej placówce medycznej. Pracownicy polikliników, laboratoriów i organizacji komercyjnych to ludzie i mają skłonność do popełniania błędów. W rzadkich przypadkach może wystąpić dezorientacja ze względu na to, że mogą zostać pomylone przez markery lub same wyniki. Wiarygodność testu ELISA na HIV po 6 tygodniach wynosi od dziewięćdziesięciu ośmiu do dziewięćdziesięciu dziewięciu procent. Jeśli jednak objawy i objawy wirusa niedoboru odporności są obecne, a wynik jest negatywny, lekarz może uznać to za wątpliwe i skierować pacjenta do ponownego badania. Może to być immunotest enzymatyczny, test immunologiczny lub test CITO.

ELISA dla HIV pozytywnego, immunoblot pozytywny lub negatywny: co wyniki testu pokazują dwie metody?

Wiarygodność testu ELISA wirusa HIV przez 4 pokolenia jest wysoka. Jednak przed postawieniem diagnozy, pacjent jest również kierowany do immunotransfuzji. Jest to konieczne, aby dowiedzieć się, czy przeciwciała, które zostały wykryte za pomocą testów immunoenzymatycznych, są oporne na antygeny.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV jest dodatni, a immunoblot jest ujemny, infekcja nie jest potwierdzona. W takim przypadku pacjent jest kierowany do dodatkowej diagnostyki, aby dowiedzieć się, dlaczego organizm produkuje przeciwciała i czy w ogóle jest produkowany.

Jeśli immunoblotting jest pozytywny, a test immunologiczny enzymu jest taki sam, u pacjenta diagnozuje się wirusa niedoboru odporności. Następnie zostaje skierowany do terapeuty lub immunologa.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV zakończy się po 6 tygodniach, ale istnieją wątpliwości, pacjent zostanie wysłany w celu przeprowadzenia testu immunologicznego. Dokładność tych badań jest taka sama. A błąd dotyczy analizy immunoenzymatycznej i odpornościowej.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV, którego dokładność jest wysoka, jest ujemny, a immunosupresja jest pozytywna, u pacjenta zostanie również zdiagnozowana straszna diagnoza.

Doripenem

Leczenie zakażeń dróg moczowych

Pozytywne, negatywne i wątpliwe wyniki testu ELISA na obecność wirusa HIV

Na uwagę zasługuje diagnoza wirusa niedoboru odporności we współczesnym świecie. Wszakże im szybciej dowiaduje się o strasznej diagnozie, tym szybciej będzie mógł zwrócić się do specjalistów o profesjonalną pomoc. W związku z tym leczenie tej choroby może rozpocząć się wcześniej. Terminowe zastosowanie specjalnej terapii przeciwretrowirusowej może znacznie zwiększyć oczekiwaną długość życia wirusa niedoboru odporności zakażonego wirusem. Należy zauważyć, że we współczesnej diagnostyce istnieje podział na pierwotny i wtórny. Badanie pierwotne obejmuje testowanie pacjenta za pomocą testu immunoenzymatycznego. Wynik IFA dla wirusa HIV, jeśli to konieczne, jest ponownie sprawdzany. Jak i dlaczego tak się dzieje i jaki może być wynik początkowego badania?

HIV ELISA - negatywny, pozytywny lub budzący wątpliwości: warunki rozpoznania i dalszego działania pacjenta

Pozytywny wynik testu ELISA na obecność wirusa HIV nie zawsze oznacza, że ​​dana osoba jest zarażona. Ale zanim odpowiem na pytanie, dlaczego tak się dzieje, należy dowiedzieć się, jaki może być wynik testu immunologicznego enzymu. Wiarygodność testu ELISA na HIV wynosi w przybliżeniu od dziewięćdziesięciu ośmiu do dziewięćdziesięciu dziewięciu procent. Dokładność tego badania jest niewielka. W analizie pacjent pobiera krew z żyły. Test przeprowadza się na czczo. Materiał biologiczny jest następnie sprawdzany w laboratorium przy użyciu specjalnych odczynników i enzymów w celu ustalenia, czy jego składniki reagują ze sztucznymi przeciwciałami wirusa niedoboru odporności. Pomimo faktu, że dokładność testu ELISA na HIV jest znakomita, lekarze i naukowcy, którzy zajmują się badaniem najstraszliwszej choroby XXI wieku, wierzą, że dzięki jej pomocy można wyeliminować tylko zdrowych ludzi. To znaczy ci, którzy nie pokazali HIV na HIV.

Jakie mogą być wyniki testu immunoenzymatycznego i co powinien zrobić pacjent, gdy je otrzymuje:

Test ELISA na obecność wirusa HIV jest negatywny. Może to oznaczać, że dana osoba jest zdrowa. Brak przeciwciał w surowicy lub osocza pacjenta wskazuje, że istnieje wirus upośledzenia odporności w jego ciele. Należy pamiętać, że sędzia jest to możliwe tylko w przypadku rzekomej infekcji upłynął co najmniej pięć tygodni. A w niektórych przypadkach i więcej. Jeżeli z analizy ELISA ujemna HIV, ale mogą wystąpić zakażenia, na przykład, dożylnego leku i stosunku płciowego bez zabezpieczenia w nieprzebadanej partnera, zakażenia, jednak możliwe. I lepiej to sprawdzić po pewnym czasie. Po tym wszystkim, jak szybko wirus niedoboru odporności wpłynie, to zależy od stanu układu odpornościowego, a kwotą, w którym zakażenie dostał się do organizmu. Medycyna wie, kiedy wirus został wykryty ponad sześć miesięcy po zakażeniu. W związku z tym wiarygodność testu ELISA na obecność wirusa HIV w ciągu 3-4-6 miesięcy w niektórych przypadkach pozostaje pod znakiem zapytania. Jeśli test immunoenzymatyczny wykazało wynik negatywny, ale objawy wirus niedoboru odporności u ludzi pojawiają, mówimy o mdłości i wymioty, biegunka, bóle stawów i kończyn, a gorączka, należy sprawdzić, aby ponownie. Być może analiza była zbyt wcześnie lub wystąpił błąd.

Test na HIV jest pozytywny. Może mówić o możliwej infekcji. Jest to możliwe, ponieważ na podstawie testu immunoenzymatycznego wnioski dotyczące obecności ludzkiego wirusa upośledzenia odporności nie są możliwe. Jeśli IFA dla HIV jest ujemna, co to znaczy? Oznacza to, że dana osoba jest zdrowa. Jednak pozytywny wynik nie zawsze oznacza, że ​​pacjent, który przeszedł badanie, jest chory. W końcu w niektórych innych przypadkach możliwe jest wytwarzanie ciał w ciele. Wiarygodność testu ELISA na obecność wirusa HIV jest wysoka. Dlaczego więc na podstawie wyniku pozytywnego niemożliwe jest rozpoznanie? Chodzi o to, że głównym testem diagnostycznym jest enzymatyczny test immunologiczny. Dlatego osoba z wynikiem pozytywnym jest wysyłana do ponownego zbadania przy użyciu bardziej czułych metod.

Dyskusyjny test ELISA na obecność wirusa HIV wskazuje, że błąd mógł zostać postawiony w diagnozie. Może się to zdarzyć w publicznej i prywatnej placówce medycznej. Pracownicy polikliników, laboratoriów i organizacji komercyjnych to ludzie i mają skłonność do popełniania błędów. W rzadkich przypadkach może wystąpić dezorientacja ze względu na to, że mogą zostać pomylone przez markery lub same wyniki. Wiarygodność testu ELISA na HIV po 6 tygodniach wynosi od dziewięćdziesięciu ośmiu do dziewięćdziesięciu dziewięciu procent. Jeśli jednak objawy i objawy wirusa niedoboru odporności są obecne, a wynik jest negatywny, lekarz może uznać to za wątpliwe i skierować pacjenta do ponownego badania. Może to być immunotest enzymatyczny, test immunologiczny lub test CITO.

ELISA dla HIV pozytywnego, immunoblot pozytywny lub negatywny: co wyniki testu pokazują dwie metody?

Wiarygodność testu ELISA wirusa HIV przez 4 pokolenia jest wysoka. Jednak przed postawieniem diagnozy, pacjent jest również kierowany do immunotransfuzji. Jest to konieczne, aby dowiedzieć się, czy przeciwciała, które zostały wykryte za pomocą testów immunoenzymatycznych, są oporne na antygeny.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV jest dodatni, a immunoblot jest ujemny, infekcja nie jest potwierdzona. W takim przypadku pacjent jest kierowany do dodatkowej diagnostyki, aby dowiedzieć się, dlaczego organizm produkuje przeciwciała i czy w ogóle jest produkowany.

Jeśli immunoblotting jest pozytywny, a test immunologiczny enzymu jest taki sam, u pacjenta diagnozuje się wirusa niedoboru odporności. Następnie zostaje skierowany do terapeuty lub immunologa.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV zakończy się po 6 tygodniach, ale istnieją wątpliwości, pacjent zostanie wysłany w celu przeprowadzenia testu immunologicznego. Dokładność tych badań jest taka sama. A błąd dotyczy analizy immunoenzymatycznej i odpornościowej.

Jeśli test ELISA na obecność wirusa HIV, którego dokładność jest wysoka, jest ujemny, a immunosupresja jest pozytywna, u pacjenta zostanie również zdiagnozowana straszna diagnoza.

Ustanowienie państwa Chanty-Mansyjsk Okręg Autonomiczny - Ugra

Centrum zapobiegania i kontroli AIDS

Surowicę krwi pacjenta wprowadza się do studzienki płytki, do której ścianek przyłączone są białka lub fragmenty białek HIV. Te białka silnie oddziałują z przeciwciałami przeciwko HIV, jeśli w ogóle, w surowicy testowej. Następnie do każdej cząsteczki przeciwciała HIV „złowionych” od enzymu w surowicy pacjenta jest przymocowany, co czyni te przeciwciała widoczną zmianę roztworu barwiącego na studzienkę im większa przeciwciała w surowicy, ciemniejszy kolor o studzienkowej. Od tego momentu rozpoczyna się proces potwierdzania wyniku pozytywnego. W pierwszym etapie badanie tej surowicy powtarza się w tym samym układzie testowym w dwóch odwiertach - dzięki temu można wykluczyć błędy techniczne. Jeśli wynik zostanie potwierdzony - nadejdzie drugi etap. Badanie przeprowadzane jest w dwóch innych systemach testowych ELISA, które "wykrywają" wyniki fałszywie dodatnie. Jeśli co najmniej jeden z tych systemów testowych uzyska pozytywny wynik - trzeci etap wysoce specyficzny metoda immunoblot - test potwierdzający obecność zakażenia HIV.

Ponieważ badania są przeprowadzane etapami, czas do uzyskania wyniku może wynosić od 1 do 10 dni.

  • "Immunoblot jest ujemny" - oznacza, że ​​pozytywna reakcja w testach ELISA była fałszywa lub niespecyficzna, nie ma zakażenia wirusem HIV.
  • "Immunoblot pozytywny" - przeciwciała przeciwko HIV znajdują się we krwi, czwarty etap jest potrzebny, ostatnim etapem jest powtórne pobranie krwi z dokumentem tożsamości (paszport) w Centrum AntyAIDS i drugim badaniem w celu wykluczenia błędu technicznego w pobieraniu krwi. Dopiero po pozytywnym wyniku powtarzania surowicy następuje końcowy wynik - "przeciwciała przeciwko HIV - wykryte", u ludzi - zakażenie wirusem HIV.
  • "Immunoblot jest wątpliwy". Oznacza to, że surowica reaguje nie ze wszystkimi, ale z niektórymi pojedynczymi białkami wirusa HIV osadzonymi na nitrocelulozowych pasmach blota, tj. Wykrywa się tylko część przeciwciał przeciwko białkom HIV. Niepewny wynik może oznaczać, że dana osoba jest zarażona wirusem HIV, ale całe spektrum przeciwciał nie jest jeszcze produkowane przez organizm. Często po upływie 1-3-6 miesięcy od momentu otrzymania wątpliwego wyniku, przeciwciała surowicy i HIV pojawiają się jeden po drugim. W tym przypadku wątpliwy wynik jest dowodem początkowego etapu zakażenia wirusem HIV. Albo wynik niezdefiniowanej immunoblot pokazuje, że dana osoba nie jest zarażona, ale w jego ciele znajdują się przeciwciała podobne do prawdziwych przeciwciał przeciwko HIV. Taki wynik może być u pacjentów z gruźlicą, pacjentami onkologicznymi, biorcami otrzymującymi wielokrotne transfuzje krwi (transfuzjami krwi) u kobiet w ciąży. Przy nieokreślonym wyniku IB pacjent jest pod nadzorem lekarza chorób zakaźnych i powtarza analizę.

Są testowane w Centrum Chanty-Mansyjsku Zapobiegania i Kontroli AIDS i Chorób Zakaźnych obywateli Federacji Rosyjskiej mają możliwość badania na HIV anonimowo i bezpłatnie, aby uzyskać pełną konsultację w chorobie i psychologów zakaźnej, zarówno przed i po teście.

Istnieje technika, która pozwala określić nie przeciwciała przeciwko wirusowi HIV, ale sam wirus w organizmie, jest to technika reakcji łańcuchowej polimerazy PCR. Sprawdził swoją skuteczność i jest używany do:

określenie obecności lub braku samego wirusa HIV w "okresie okiennym", z niejasnym wynikiem immunoblot;

w celu określenia potrzeby leczenia i kontroli leczenia;

Określanie statusu HIV noworodków urodzonych z matek zakażonych wirusem HIV.

PCR pozwala na określenie bardzo małej ilości cząstek wirusowych w zainfekowanym materiale. Przeprowadzanie PCR wymaga złożonego sprzętu laboratoryjnego i wysokich kwalifikacji specjalistów. Metoda ta jest bardzo kosztowna i w testach masowych na HIV, która zgodnie z prawem jest przeprowadzana dla ludności za darmo, nie jest stosowana.

W sytuacjach awaryjnych (podczas porodu, operacji związanych z istotnymi wskazaniami) należy stosować "szybkie testy". Ich realizacja nie wymaga skomplikowanego sprzętu i wysokich kwalifikacji personelu. Wynik szybkiego testu powinien zostać potwierdzony standardowymi testami na obecność wirusa HIV.

Terapia antyretrowirusowa w Internecie

Kalkulatory

Strona przeznaczona jest dla pracowników medycznych i farmaceutycznych 18+

ELISA i immunoblot są pozytywne, a PCR jest ujemny

Dzień dobry, drodzy lekarze

Dziękuję za twoją pracę. Spróbuję krótko opisać mój problem. Mój mąż i ja - (?) W maju 2012 r. Zaryzykowaliśmy naturalną ciążę. BH nie był wykrywalny. Analiza na obecność wirusa HIV oraz czerwiec i wrzesień - negatywny. Od 20 listopada immunoblot ELISA + podskakiwał co 10 dni - wątpliwy, negatywny, pozytywny, a następnie ponownie wątpliwy - negatywny, pozytywny. Wyjechała, by urodzić za granicą. Przekazał tam analizę w końcówce lub na końcu stycznia - IFA - pozytywny, pozytywny wynik pozytywny gp 160 i p 24 z indeksem (nie wiem, co to jest) 7,49. Krew wysłano do bardzo poważnego laboratorium w celu określenia IP i VN. Już z lekarzem omawiałem schemat leczenia i datę cesarskiego cięcia i nagle - nie było wirusa. Ponownie sprawdzono ponownie. Negatywny. Urodziłem się. w rodzajach lub pracach ponownie podjęto analizę, ifa i blot pozytywne - prawda już 5,5. Natychmiast po urodzeniu PCR i innej analizie genetycznej. Wszystko jest ujemne. Lekarze stwierdzili - przez 25 lat pracy - pierwszy taki przypadek, po pół roku zostałem poproszony o pełne sprawdzenie. Pytałem ich 500 razy - czy mogę karmić piersią. Wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że jestem zdrowy. I tutaj siedzę i myślę, że to było i kiedy można przejść, aby przejść test ELISA. przerażające. Karmię dziecko przez 4 miesiące.

Cześć.
Przekazanie już po sortowaniu IFA i IB. Być może ten stan był związany z ciążą. Im szybciej, tym lepiej. W każdym razie musi być jednoznaczna odpowiedź.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ironia losu. 3rd Street Builders, 25, apt.12. Tak, i klucze pojawiły się, ale w końcu to miasto Leningrad.
Metoda IFA jest pośrednia, w rzeczywistości jest tańsza i zawsze wystarcza, prawie zawsze, z bardzo, bardzo rzadkimi wyjątkami, a immunoblot jest jeszcze dokładniejszy, ale znów ma charakter pośredni. Jest to rodzaj wyszukiwania "śladów", wydruków. Ale metoda PCR jest bezpośrednia, tj. który bezpośrednio określa nieodłączną część wirusa.
Dlatego najprawdopodobniej jesteś bardzo rzadkim, ale nie niemożliwym przypadkiem.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

I dlaczego takie przypadki nie są zainteresowane federalnym centrum AIDS? Już spotykam drugi taki przypadek i oba są świeże.
Pruflink
forum.u-hiv.ru/forum/4-478-112
Marusy
Artykuł # 2779
"w przybliżeniu zainfekowany od 2008 r., ujawniony w styczniu 2012 r., dotychczasowy VN N / A i odsetek CD4 nie zmienił się.
Po prostu pogodziłem się z diagnozą. lekarz z pielęgniarką omówił to tak przy okazji. wyjaśnili mi, pokazali mi.
a ja siedziałem i nie wierzyłem moim uszom w kwadratowe oczy, jak wszystko, co sprawdzimy i ewentualnie zrobimy zdjęcia z rejestru. "

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

I co jest w tych przypadkach interesujące, według Pana? Tj. Rozumiem, co dokładnie jest dla mnie, ale jestem ciekawa, jak to postrzegasz.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya (nie wiem jak tam masz na przydomkiem)) tak szybko, jak to stało się znane na temat uzdrowienia dziewczynki w Missipipi naszych natychmiast wyprodukował publikację, że takie dzieci były o 10 w Rosji. Co uniemożliwiło upublicznienie tych danych? Jak rozumieć logikę pana Mazusa? Potem okazuje się, że w rzadkich przypadkach - jeden na 500.000 tys HIV znika się z organizmu, zanim nie zauważyć z powodu niedoskonałości systemów testowych i systemów zbierania informacji) Tutaj jesteś, wytłumaczyć pojawienie się pozytywnych przeciwciał w Western blot do 160.120 i p24 w neodnakratno odbyła ustawienie? Informacja o indeksie jest nieważna lub odczynniki są fałszywe (przestępstwo administracyjne i karne) lub układ odpornościowy zablokował HIV. Ten drugi przypadek jest dość interesujący dla nauk podstawowych

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jak ja to rozumiem, czołowy starter opisuje wydarzenia, które miały miejsce w jakimś przyzwoitym kraju. Prace hakerskie i odczynniki o niskiej jakości nie będą brane pod uwagę.
Kiedyś przygotowałem publikację, że w Rosji jest około 10 takich dzieci I uwierzyłeś? :) Nie jestem.
Więc jak wyjaśnić pojawienie się przeciwciał pozytywnych w blocie do 160,120 i p24 w powtarzanym preparacie? Immunoblot jest gwarantowany, rzadko, ale daje tzw. wątpliwe opcje - przy wiązaniu do jednego z wykrywalnych białek. Pytanie: Jeżeli istnieją pewne białka, które nie są związane z HIV, ale którzy dają wiązania na pasku z antygenami białkowymi, a następnie jeden, potem drugi, to dlaczego nie może być sytuacja, gdy jest ktoś, kto da nie jeden, ale od razu dwa lub trzy zbiegi okoliczności? Gwarantowane tam.

Analogia... jednoręki bandyta. Jakie jest prawdopodobieństwo wypadnięcia z A i dwóch dowolnych zdjęć? Całkiem wysoko. Jakie jest prawdopodobieństwo wypadnięcia z A, B i jakiegokolwiek obrazu? Poniżej, ale tak się dzieje. I czy istnieje prawdopodobieństwo utraty A, B, C? Tak, i to też zdarza się czasami i nie raz? Najważniejsze, aby pociągnąć za uchwyt częściej, a dziesiątki milionów takich badań przeprowadza się rocznie na świecie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, ale ma ciążę od człowieka zakażonego wirusem HIV. Bardziej prawdopodobne jest zniknięcie wirusa HIV niż tajemnicze białka. Nie powinniśmy postrzegać całkowitego zniszczenia HIV jako układu odpornościowego, jako czegoś niemożliwego. W końcu Timothy Brown, dziewczyna z Missisipi. Chociaż twoja wersja również się zgadza - ciekawa opinia. Tutaj jest interesujący rik topkstarter przed badaniem w czasie ciąży, czy nie? Czy są jakieś próbki z pierwszej analizy w laboratorium? Czy ich metody zostały sprawdzone pod kątem "wyszukiwania pojedynczych kopii RNA"?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Kontynuacja metafory z jednopoziomowym bandytą - A, B, C może zakończyć się i mieć mężczyznę z jednorękimi bandytami z pobliskiego kasyna. Tak, wygląda to bardzo dziwnie. Ale mów o zaniku czegokolwiek, albo możesz tylko wtedy, gdy wiemy, że to było coś, a potem zniknęliśmy.
Timothy Brown miał zniszczony szpik kostny, a następnie przeszczepiono szpik kostny ze znaną mutacją. Dziewczyna zaczęła otrzymywać ARVT w fazie zaćmienia + miała przeciwciała od matki w nite miano. To dwie duże różnice.
W teorii, być może proponujemy inny scenariusz - mamy rzadką kontroler high-end w pewnej postaci, gdy układ odpornościowy powstrzymuje HIV do niewykrywalnego poziomu niezależnie. Następnie Zaryzykowałbym kontynuować tę dość wątpliwą ideę HIV DNA powinny być w wartościach publicznych w PBMC, ale takie metody badań dostępne na podstawie zaledwie kilku laboratoriach badawczych.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Timothy Brown jest na ogół unikalnym przypadkiem, tak jak ja to rozumiem. Zniszczenie szpiku kostnego obarczone jest bardzo poważnymi konsekwencjami. I nawet nie bardzo poważne, ale o wiele więcej. Jeden z lekarzy powiedział mi, że lepiej jest pić terapię i nie myśleć o tym. Chociaż pozostałem z moją opinią, że dokonałbym takiej zmiany. Niech Bóg mi wybaczy. Rozumiem, że dzięki takiej decyzji mogę skazać się na nieprzewidziane konsekwencje. I to jest jedyny powód, dla którego nie stać mnie na to, ponieważ mam kogoś, dla kogo można żyć

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, teoretycznie, można założyć, że HIV zniknął lub osoba została zaszczepiona po serii kontaktów, mając na uwadze stały kontakt z wirusem. Zapamiętaj jedno afrykańskie studium na ten temat. W każdym razie badanie należy kontynuować, badając obecność wirusa HIV w innych tkankach. Masz świetny artykuł na ten temat na tej stronie

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W każdym razie IPPC powinna mieć śladowy materiał genetyczny wirusa bez oznak replikacji. Pokaż odpowiedź na coś, co nie zdaje się przenikać, jak gdyby w jakikolwiek sposób.
A Berlin nie miał wyboru, a jego szanse były bardzo niskie. Dla osoby bez chorób hematologicznych zabij KM i przeżyj po TCM / TSCC... 50 do 50.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Szczerze mówiąc, naprawdę chcę wiedzieć, co to jest. Ponieważ lista chorób dających reakcję z podobnymi białkami jest jeszcze straszniejsza niż HIV. On - o ciąży z HIV + Dziecko jest drugim. W pierwszej ciąży wszystkie testy były negatywne i przez ponad 8 lat wykonywałem test ELISA REGULARNIE, co 4 do 5 miesięcy, zawsze było ujemne. Pierwszy pozytywny test ELISA i budzący wątpliwości blot pojawiły się po 6 miesiącach ciąży. I początkowo były bliźnięta, jedno owocujące jajko rozpuściło się na wczesnym etapie. W zachodniej klinice zostałem sprawdzony i ponownie sprawdzony. Ale powiedziałem lub powiedziałem, że wcześniej niż w 6-9 miesięcy po sortowaniu zwykłym IFA do przekazania jest bezużyteczne. A w Rosji nikt nie jest zainteresowany.
Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany, mogę przeskanować testy.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Pierwszy pozytywny test ELISA i budzący wątpliwości blot pojawiły się po 6 miesiącach ciąży. I początkowo były bliźnięta, jedno owocujące jajko rozpuściło się na wczesnym etapie.
To już dość niezwykłe.
W zachodniej klinice zostałem sprawdzony i ponownie sprawdzony. Ale powiedziałem lub powiedziałem, że wcześniej niż w 6-9 miesięcy po sortowaniu zwykłym IFA do przekazania jest bezużyteczne. Tak, i wcześniej, nawet więcej niż 9.
mili250, nie zgub się, zrób zakładkę, jeśli są wiadomości, wypisz się.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Wczoraj rozmawiałem ze specjalistą od chorób zakaźnych z naszego ZK, mówi, że mają dokładnie tę samą dziewczynę na koncie, jeśli plus, immunoblot jest pozytywny. Obciążenie wirusem nie jest określone żadnym rodzajem testu. Liczba komórek normalna

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

U mnie było to 2. W obu przypadkach zaczęto definiować lub określać obciążenie wirusem. Po tym IS spadł i nadszedł czas terapii. Przykro mi, że cud się nie wydarzył.

Tacy ludzie nazywani są kontrolerami elitarnymi. ich ciało nie pozwala na rozmnażanie się wirusa HIV. Są prace, które wynikają z cech genetycznych. Obecnie badamy dość dużą grupę takich pacjentów. Na podstawie wyników napiszę (za rok lub dwa).

W przypadku mili250 takie informacje są rozczarowujące - istnieje szansa, że ​​nadal istnieje HIV pomimo negatywnej reakcji PCR.

Istnieje jednak pozytywna - z negatywną reakcją PCR ryzyko zarażenia dziecka jest minimalne.

Nie czekałem przez 9 miesięcy. Poddałbym się teraz ponownie. Jakie są białka w blocie? Mogą "otworzyć się", aby rozpocząć lub zniknąć, co może dać ostateczny wynik. Mimo to ryzyko infekcji było, również karmienie piersią, oczywiście, ale zbyt nerwowe w tej sytuacji.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć.
Ifa i immunoblot są pozytywne.
PCR negatywny. (przekazany 2 razy w Speed ​​Center i na Invitro, gdzie próg wynosi 20 kopii).
IS 1280.
Możesz, proszę, doradzić. Lub kto może być zainteresowany historią przypadku?
Podobne przypadki, z wyjątkiem tego, że już nie znaleziono.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Należy wziąć pod uwagę, że nie ma wirusa HIV. Czy masz blot danych?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

gp160, gp110 / 120, gp41, P68, P34, P25

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Bardzo dziwna historia. Potrafi źle zinterpretować blot. W każdym razie wymagane są dodatkowe dane.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Obecnie badamy dość dużą grupę takich pacjentów
Jeśli jest duży, to czy to naprawdę bardzo rzadki przypadek?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W tej grupie rzadko zdarza się, aby ktoś miał VL. Większość jest po prostu niska (do 10 000).

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W tej grupie rzadko zdarza się, aby ktoś miał VL. Większość jest po prostu niska (do 10 000). I na pewno nie można mówić, ale w kontekście elitarnych kontrolerów niewykrywalnego miana wirusa, nie czytać, nie natknąć. Zwykle chodzi o niski VL - tj. zwykle domyślnie jest mniej niż 10000. Kilka starszych abstrakty artykułów znalazłem na powierzchni jest bardzo szukać tu teraz kilka niejasności, ale najwyraźniej w syakom sluyachae Rozumiem daty, że to bardziej kwestia starego jakościowego PCR, gdzie próg był kilkaset egzemplarzy, i, jak się zdaje, kilku rzadkich kontrolerów "zanurkowało" pod tym progiem.

Ale dla nowoczesnych ultraczułej metod jakościowych, jakoś nie akceptują tego, nie twierdzą siły - trzeba łopatę PubMed, ale to po prostu logiczne - jeśli ktoś dał superssiyu kilkadziesiąt egzemplarzy, to byłoby i tych, którzy są po prostu tłumione będzie HIV, i. musielibyśmy, choć sporadycznie, ale przypadki spontanicznego samoleczenia jak zapalenie wątroby, i nie są one rejestrowane i możliwe jest, aby stwierdzić jednoznacznie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Napisałem powyżej, że miałem 2 pacjentów z przedłużonym LV poniżej 150 kopii i późniejszą progresję choroby.
Pytam tego, kto pisze tezy. Zapraszam do konsultacji tutaj.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Prawda, jak zwykle w środku.
z mojego punktu widzenia Hoffman słusznie zauważył złoty środek:
Sekcja medycyny poświęcona infekcji HIV stale się rozwija. Zalecenia pozostają
tylko zalecenia, ponadto wiele z nich w momencie publikacji stało się przestarzałych. W tym obszarze nie ma niezmiennych praw, wyryte na tablicach.

Wcześniej nie było żadnych ultraczułych metod, więc nie ma dokładnych danych i kryteriów dla osób, które nie postępują.
Catherine, i dlaczego uważasz, że pacjenci naprawdę nie mają wykrywalnego ładunku. Być może sprzęt nie jest odpowiednio skonfigurowany do wykrywania pewnych mutacji? Nie wszędzie w kraju, Roshe i Abbot są tego warte.

Jakościowa reakcja PCR z bardzo dużym prawdopodobieństwem ujawnia zakażenie HIV w ostrym okresie, jednak w przypadku przewlekłego zakażenia HIV w 3-5% przypadków wynik może być fałszywie ujemny

Pacjent, o którym pisałem wiele razy, był badany różnymi metodami, zarówno anonimowo, jak i oficjalnie - nie ma obciążenia. Konieczne jest, aby infektsionistu podało odnośnik do twojego tematu, aby podzielił się swoimi wrażeniami.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zwrot około 3-5% w artykule na temat motywacji tego, kogo napisałem tę wiadomość w odniesieniu do 2 prac:

  • Owen SM, Yang C, Spira T, i in. Alternatywne algorytmy infekcji infekcją ludzkim wirusem upośledzenia odporności za pomocą testów licencjonowanych w Stanach Zjednoczonych. J Clin Microbiol 2008; 46: 1588-95. (pełny tekst)
  • Patel P, MacKellar D, Simmons P, i in. Wykrywania ludzkiego immunode fi ostrej infekcji wirusowej ce spójność przy użyciu 3 różnych testów immunologicznych i testów przesiewowych kation Ampli fi kwasu nukleinowego RNA wirusa ludzkiego immunode fi ce spójność, 2006-2008. Arch Intern Med 2010; 170: 66-74. (również pełny tekst)

Tj. oba artykuły odnoszą się do okresu sprzed ponad 5 lat, w rzeczywistości wiemy, że sprzęt zastąpił dziś co najmniej jedno, a częściej dwa pokolenia w Stanach Zjednoczonych.
Tj. wszelkie przypadki lub aktualne trendy w temacie diagnostyki HIV nie mogą być rozpatrywane w oderwaniu od szczegółowych specyfikacji sprzętowych, z tym, myślę, że nie powinno być ograniczone do wymienionych charakterystyk, a tam gdzie to jest (systemy niedomowe) należy rozważyć i wyniki parametrów badania sprzętu nie jest podłączony z producentem - dla powszechnych komercyjnych systemów na zachodzie, istnieje większe prawdopodobieństwo, że istnieją, niż nie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Catherine, i dlaczego uważasz, że pacjenci naprawdę nie mają wykrywalnego ładunku. Być może sprzęt nie jest odpowiednio skonfigurowany do wykrywania pewnych mutacji? Nie wszędzie w kraju, Roshe i Abbot są tego warte.

Ponieważ 10 razy z rzędu co 3 miesiące - mniej niż 150 kopii. Mamy opata.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, dzięki za interesujące artykuły. Okazuje się, że autor tematu na najnowszym sprzęcie nie determinuje obciążenia. Nic w Hoffman i Barlett na tym koncie, ani na www.thebodypro.com, specjalnie ponownie przeczytać. Nadchodzi złoty okres w badaniach nad HIV, związany z postępem technologicznym. A w Rosji podobny amerykański sprzęt. Mamy na przykład 20 egzemplarzy firmy Roshe i jest tam wiele regionów. Im bogatszy region, tym lepszy test systemu. Na pewno są bardziej czułe testy w laboratorium federalnego centrum AIDS i Vectore, ale są zainteresowane takimi przypadkami.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dlatego jestem skłonny uwierzyć, że HIV nie ma, ale jest coś, co świeci w testach, a to, co jest ciekawe... w taki sam sposób, jak uważa się za tych, którzy obserwował to wszystko w jednym głosem mówią, że jestem zdrowy.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, z drugiej strony, jeśli nie było zakażenia wirusem HIV, a plamki rzeczywiście były fałszywie pozytywne, ten sam Hoffman napisał o tym. Do Hoffmana nie napisał? Tak, dziękuję :)
Wszędzie piszą, że specyfika 100% blot. Ma wystarczająco dobre miano dla wszystkich białek w blocie. Zbyt wysokie miano za niespecyficzną reakcję, a także osoba miała prawdziwy kontakt z HIV +. Właściwy kierunek myśli, zgadzasz się?
Było 100% ryzyka, jaki błąd tu jest?
Mam wrażenie, że dziewczyna po prostu nie została zdiagnozowana w zachodniej klinice. Fakt, że klinika jest zachodnia, nie oznacza gwarancji jakości. Do tej pory zdarzały się przypadki zakażenia HIV w Europie transfuzją krwi, co możemy powiedzieć o reszcie leku. W Rosji nie jest lepiej. Zachodnie kliniki nie są wcale wskaźnikiem jakości. Zawsze mówimy o konkretnym i konkretnym przypadku. Dlaczego nie było rozpoznania różnicowego w klinice z innymi chorobami reumatycznymi, tym samym układowym toczniem rumieniowatym?
Znalazłem dobrą rosyjską monografię na ten temat, myślę, że zainteresuje Cię również http://www.spbraaci.ru/files/s20.pdf ("Diagnoza chorób autoimmunologicznych: metody i wskaźniki"). Jak rozumiem, jako człowiek laika HIV i choroby autoimmunologiczne niemal identycznie zmieniają biochemię ciała. Niekoniecznie make „izolacji wirusa w hodowli komórkowej komórek”, wystarczy uruchomić poprzez podstawowych znaczników przechodzących testy w InVitro zrozumieć zdrowych ludzi, czy nie, czy jego układ odpornościowy w stanie patologicznej aktywacji lub nie.
Tak, a Pokrovsky w latach 90. pisał o pomocniczej diagnozie wirusa HIV przy użyciu analizy mikroglobuliny beta-2. Wszystko to jest oczywiście teorią ucznia, ponieważ z wykształcenia jestem historykiem, a nie lekarzem, daleko mi do intelektu w medycynie. Ale zgodzicie się, że w tym przypadku początkowo jest logiczna sprzeczność: fałszywe pozytywne plamki się nie zdarzają i HIV nie może opuścić ciała. Którego z dwóch postulatów uważasz za ciekawsze do odparcia się :)

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Wszędzie piszą, że specyfika 100% blot. Stop-stop :) W jakim modelu interpretacji? Blot jest metodą interpretacyjną i istnieją co najmniej dwa podejścia do interpretacji, co oznacza... czy możemy mówić o procentach bez techniki wyceny?
Ma wystarczająco dobre miano dla wszystkich białek w blocie. Gdzie to jest napisane? Chodzi o to, że nie widzieliśmy pasków, a zatem wszystkie spekulacje i trzecie słowo.
Zachodnie kliniki nie są wcale wskaźnikiem jakości. Nie wiem, jaki jest wskaźnik, ale średni poziom jakości w europejskich laboratoriach jest znacznie wyższy niż w Rosji, zaufaj mi.
Mam wrażenie, że dziewczyna po prostu nie została zdiagnozowana w zachodniej klinice. Nie mam żadnego uczucia. Myślę, że czas położy wszystko na swoim miejscu.
Ryzyko niewykrywalnych HH od męża było oczywiście niewielkie.
Pierwszy pozytywny test ELISA i budzący wątpliwości blot pojawiły się po 6 miesiącach ciąży. Dla takiego czasu wszystko jest wyjątkowo wątpliwe. I tak VN nie jest znaleziony, i jakoś nie wierzę w infekcję HIV bez obciążenia wirusem, nowoczesnymi metodami, w nieleczonych.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Podczas dyskusji tutaj możliwe jest zdanie kolejnego egzaminu bez łamania głowy.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dobry wieczór. Chcę przeprowadzić analizę, ale nie wiem co. PCR? lub? Dla mnie powiedziałem lub powiedziałem, że IFA zrobi lub uczyni to bezużytecznym. Z całej długiej listy - pozytywna reakcja była - 15 stycznia - o 24 i gp41. 17 lutego - na gp 160 i 24. reakcja na GP 41 była już ujemna. Testy na VN z 20 kopii określają do 10 000 000 - tak jest napisane w dekodowaniu. U mnie łuszczyca i przeciwciała przeciwko shchitovidke. Lekarze sami uważali, że stało się tak dlatego, że drugie jajo płodu zniknęło. Cała ciąża była poza D-dimerem. Ale nikt nie zwracał na niego uwagi za granicą. pofigu, powiedzieli.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Tak, prawdopodobnie IFA nie da niczego, czego nie da. W tej sytuacji logiczne jest stworzenie immunoblotu, ale nie tylko za pomocą topora, ale także samodzielne pobranie pasków testowych, a przynajmniej ich wysokiej jakości zdjęć lub skanów, aby móc je ocenić ze specjalistami stron trzecich. Aby uzyskać jakościowy ultrasensowny PCR, te, które są od 20 kopii lub mniej, jakościowe dolne limity są dziś wyższe niż zazwyczaj ilościowe.
U mnie łuszczyca i przeciwciała przeciwko shchitovidke. Lekarze sami uważali, że stało się tak dlatego, że drugie jajo płodu zniknęło. Myślę, że to trochę źle - łuszczyca, autoprzeciwciała na tarczycy i zniknięcie płodowego jajeczka - konsekwencja jakiegoś przebiegłego procesu autoimmunologicznego.
Ile to kosztuje przez miesiąc? I to jest naprawdę interpretowane podczas ciąży - głupi pomysł.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Brak markera p31 w 50% oznacza fałszywie dodatnią immunoblotę.
link do strony www.03.ru (Interpretacja wyników testu immunoblot)

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Staś, nie jest źródłem trochę :) Pozwala nie będzie próbował nauczyć się interpretować immunoblotot :) Są specjalnie przeszkolone osoby, które muszą być prowadzone w podejściu interpretacji, od których nie ma tak wiele, tak przy okazji, a oni mogą spaść na twarde i bardzo twarde, w skrócie, nie ma wątpliwości.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, przykro mi, ale o białku p31, jako kryterium fałszywego pozytywnego blota, nikt tu nie brzmiał :) Ani ty, ani Katia. Jeśli p31 nie zostanie wykryty, to blot będzie fałszywie dodatni.
Powiązanie z publikacją Harrison (dość poważna edycja, a nie broszura z centrum AIDS) w tłumaczeniu amerykańskiego specjalisty od chorób zakaźnych Michaił Gusmana, jest całkiem odpowiednie. Nie chcę wydawać się mądrzejszy od "specjalnie wyszkolonych ludzi", to po prostu interesujące rozciągnąć swój intelekt z tobą :)

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Nie złapałem soli, albo straciłem kontekst... ok, i? wydaje się, że nie planowaliśmy rozmieścić warsztatu Western blot :) Jestem mniej więcej jasny jak traktować blot, jak to działa, jakie są ograniczenia i scenariusze... Myślę, że specjalnie wyszkoleni ludzie też. Czy uważasz, że warto go szczegółowo rozmontować?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Powiedz mi proszę, więc jaką analizę powinienem wykonać? Jestem już w panice, karmię piersią. (((((((

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W tej sytuacji logiczne jest stworzenie immunoblotu, ale nie tylko za pomocą topora, ale także samodzielne pobranie pasków testowych, a przynajmniej ich wysokiej jakości zdjęć lub skanów, aby móc je ocenić ze specjalistami stron trzecich.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Przekazał analizę. Najpierw wykonaj IFA, następnie sprawdź ponownie blot, a dopiero potem PCR. Oczywiście IFA jest pozytywna. Czekam na blot. Kiedy myślę, że mogę zarazić dziecko - moje włosy staną na końcu. Zmieniona analizy, co spowodowało na wyładowania z roddoma- 24 i 160 białka na czarno, 120, 41, 66, 55,51,39,31,17 - nie, Komentarz opisana - „Western blot - nie określono - może być fałszywie dodatnie lub spowodowane przez początkowy etap infekcji - wykonaj PCR "PCR done - negative. Lekarze powiedzieli - wszystko jest ok, pasza. Czy mam wielką szansę zarażenia dziecka? jeśli od tego momentu minęło prawie 5 miesięcy, czy porzucić żywność.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

mili250, nadal nie wierzę, że masz infekcję HIV, to wszystko powyższe dane nie sumują się, myślę, że blot będzie w tym momencie z co najmniej p24, jeśli test ELISA zostanie uruchomiony. Może tam gp160 lub ktoś inny, o tej samej masie. Chociaż zestaw p24 + gp160 nie jest fałszywie pozytywnym klasykiem, częściej w tym kontekście wymienia się na przykład parę p24 + p55. Czekamy na PCR, tylko to, i nic więcej w tym przypadku, jak się wydaje, nie dotrze do. Według kryteriów CDC do pozytywów nie ma wystarczająco dużo białka - tak, wątpliwe, jak piszą. Ostateczna decyzja należy do Ciebie, w każdym razie jeszcze w równaniu HIV + mężu, które nie mogą być ignorowane, logikę wymaganą do traktują to jako czynnik w skali zakażenia, ale nie chce, a czynniki przeciwko pozornie jak również wystarczające.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zgadzam się z Ilya! Przecież przez 2 miesiące od listopada do stycznia, jeśli był HIV, białka musiały pojawić się i nowe. Więc jest znacznie więcej przeciwko wirusowi HIV niż temu.

Trzeba było natychmiast napisać drugą analizę - miałbym mniej wątpliwości. Dlatego lekarze, którzy widzieli wszystko na raz i powiedzieli - aby nakarmić. I już kontynuuj zdrowie!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zrobiłem test. Nie w Rosji. Wynik jest taki sam jak pół roku temu. Laboratorium szpitala - 24 +160, a także reakcja maaalenkaya na HIV 2. Zostały wysłane do ośrodka diagnostycznego. Tam 24 + 160, co 2 otrits., Ale jest słaba reakcja na 41. wszystkie na zewnątrz. jutro zamierzam oddać krew ponownie - za mało. wykona PCR i prześle wszystkie testy do Instytutu Pasteura w głównym ośrodku badawczym. w tym samym czasie i dziecko zdecydowało się na testy. państwo jest straszne.

Gdyby to było dokładnie vich. inne białka powinny być wystarczające?

Spojrzałem na testy i zdecydowałem się wyjaśnić. Ostatnim razem wziąłem dwa laboratoria. Tutaj są one zawsze ponownie sprawdzane w różnych systemach. W jednym 24 + 41, w drugim 24 + 160. Tym razem te same laboratoria z tym samym wynikiem. Prawdziwy indeks IFA był 10, teraz 25, ale lekarz powiedział, z HIV co najmniej 900. W moim mężu, na przykład, 248.000 w tym samym laboratorium.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Poczekaj na wyniki PCR. Chociaż założymy, że nic się nie zmieniło.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzisiaj przekazał jeszcze analizę.Svoi i dochkiny. Powiedzieli, że ona może mieć moje przeciwciała, ale ponieważ PCR wymaga dużo krwi i że dziecko nie zostanie ranne na początku, będzie miała normalną analizę, a jeśli tak, to przejdźmy dalej. Wzięliśmy dwie przyzwoite probówki. Na wieniec na godzinę klej w łatce - dziecko nawet nic nie zauważyło. Do Trzy godziny później analiza była gotowa - negatywnie. Moja reakcja PCR jest prawdopodobnie nadal w toku, ponieważ rozmawiałem z lekarzem przez telefon i było to słabo słyszalne, ale powiedział mi, że skoro moja córka od pięciu miesięcy nie ma nawet przeciwciał, to mam nadzieję, że mam fałszywie pozytywną reakcję. to?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Oczywiście, że tak. Nie choruj na HIV, ale na taką funkcję. A gdyby nie współmałżonek HIV +, to wszyscy by się uspokoili dawno temu.

Jesteś już całkiem bezpieczny. Zaczekaj na reakcję PCR ze spokojną duszą.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dobry wieczór. Wynik negatywny PCR. Dzisiaj wzięli kolejną krew i wysłali do ośrodka, który definiuje "wszystkie wirusy w ogóle". Powiedzieli, że jest ujemny o 99,99 procent, ale. Masz rację, wszyscy kiwają głową w stronę małżonka. Prawda mówi, że gdyby doszło do spotkania z wirusem, ale ciało go zablokuje - PCT będzie ujemny, ale będzie więcej białek. Wciąż nie jest spokojny. Próbuję zabrać dziecko z mojej klatki piersiowej. Powiedz mi proszę, jeśli reakcja PCR jest negatywna - czy mogę ją karmić, dopóki moja sytuacja się nie objawi? Lekarze twierdzą, że nagle mam później białka i pojawi się ładunek.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Nie ma wirusa we krwi. Czy przestajesz karmić piersią?
Lekarze twierdzą, że nagle mam później białka i pojawi się ładunek. Teraz chciałbym zrozumieć logikę takiego rozumowania. Gdzie teraz jest wirus, jeśli istnieje, dlaczego widzimy ślady podobne do niedźwiedzia, ale nie widzimy samego niedźwiedzia? Gdzie jest niedźwiedź?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Nie widzę również sensu w zaprzestaniu karmienia. I nie widzę żadnych oznak infekcji HIV.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Witam, siedem lat małżeństwa, dwoje dzieci. Mój mąż i ja nie jesteśmy uzależnieni od narkotyków, nie pijani, nie pojechaliśmy na lewo od siebie (na pewno). Poszedłem wypalić erozję, oddałem krew dla wirusa HIV, pozytywnie. Rok temu dałem ostatni raz, wszystko było w porządku. Złamałem głowę, gdzie mogłem ją zdobyć?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zanim zaczniesz się zastanawiać, wyklucz fałszywie dodatni wynik testu ELISA. Immunoblot.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Immunolot jest pozytywny, ale jak, skąd? Rozmyślał nad wszystkim, nigdzie nie biegł.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Nie ma wielu opcji: jeden z partnerów, produkty krwi... Ładunek wirusowy również ma miejsce?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Przekazałem analizy dotyczące ładunku! Partner przez siedem lat był jednym mężem. Nie było kontaktu z krwią, rok temu poszedłem na aborcję.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Przeszedł, tj. nie jest jeszcze gotowy? Czy jej mąż przeszedł testy?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Analizy nie są gotowe, ale co dadzą, jeśli immunoblot jest już pozytywny. Mąż przekazał mi immunoblot i ładunek. Jego immunoblot jest również pozytywny.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Partner przez siedem lat był jednym mężem. Nie było kontaktu z krwią, rok temu poszedłem na aborcję. Jego immunoblot jest również pozytywny.
Wtedy kandydat na źródło jest oczywisty, ale gdzie nie miał szczęścia... to jest drugie pytanie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Trudno ci w to uwierzyć, ale jestem pewien, że to 100%

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Pytania do wiary są do kapłanów :) Nie chcę cię przekonywać, ale nic nie jest brane z niczego - prawa natury. Możesz wierzyć, że zostałaś zakażona aborcją, o ile jest to łatwiejsze. Dlaczego nie? Jest to bardzo mało prawdopodobne (nie mogłem w to uwierzyć, osobiście, ja, ale to mój problem), ale teoretycznie nie jest to niemożliwe. I nie da się nie dało się nie uwierzyć w siebie.
I o co w tym chodzi? Musimy żyć dalej. Jest pewien problem, od tego, że dowiesz się, jak powstało... lepiej, że nie. Obecnie zakażenie HIV jest bardzo nieprzyjemne, ale nie śmiertelne. Badanie, nauka, kontrola.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Pewnie, to pewnie.

Widziałem przypadki, w których lekarze byli winni i zdarzały się przypadki, gdy w ogóle nie można było znaleźć winnych. I czy zawsze trzeba szukać?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry. Jeszcze raz dzięki konsultantom tej strony. Nie pisałem od dawna - ta strona nie działa za granicą. Niemniej jednak. Przez całe lato chodziłem oddawać krew jako pracę. Przez wszystkie trzy miesiące wynik jest taki sam. PCR - negatywny, ale anty ciała rosną. W lutym było ich 10, we wrześniu - 46. Chociaż lekarz mi powiedział - obecność przeciwciał nie mówi o chorobie. Imunoblot jak zwykle jest pozytywny z tymi samymi białkami. 24 - zawsze plus 41, potem 160, potem 120 - ale nigdy razem. Jak wyjaśnił mi doktor, 41 nie może być bez 120 - to "późniejsze frakcje 160". 120 w ogóle pojawiło się raz. Ale zespół HIV-2 zaczął się manifestować, krew została wysłana do wuja, który otworzył wirusa - powiedział - nie mój)). A co zabawne, sprawdzili wszystkie genotypy wirusa, a nie genotyp męża. Zdałem testy dwa tygodnie temu, CD 4 - 1300. A dzisiaj doktor napisał do mnie, poprosił o krew, ponieważ jedna z instytucji zajmujących się moim przypadkiem sugerowała, że ​​miałem spotkanie z wirusem, który jest ogólnie mało znany, ale mój układ odpornościowy blokuje się. Prawdę mówiąc, byłem już zmęczony tymi analizami: doceniam, jakie choroby lub choroby mogę uznać za przeciwciała postrzegane przez testy jako przeciwciała przeciwko vich i byłem przerażony. Moje pytanie brzmi: co mam teraz zrobić? Jakie choroby szukać, jakie testy przekazać. Po tych wszystkich wstrząsach czuję się obrzydliwy. Mimo wszystko, nerwy nie są żelazne.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeszcze raz dzięki konsultantom tej strony. Nie pisałem od dawna - ta strona nie działa za granicą. Dziwne za granicą. To jest dla nas ważne, gdzie dokładnie? Mamy serwer w USA. Właśnie sprawdziłem w Anglii, Niemczech, Szwajcarii, Hong Kongu, USA na obu wybrzeżach - wszędzie OK, otwarte.
Szczerze, już mam dość tych testów. Znosić, pytać - oddać krew, nie skończy się, poszukiwanie powodów bez ciekawego i ciekawskiego lekarza jest trudne do przeprowadzenia.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Podziwiałem, jak dokładnie to wszystko próbuje się nauczyć.

Nie bój się, jeśli masz jakąś chorobę autoimmunologiczną lub cokolwiek innego, czego byś się obawiał, pojawiłyby się skargi, a nie tylko podejrzane testy.
Dostrój się najlepiej!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

On - o studiach, lekarze na ogół są bardzo ciekawi. Trochę się uspokoiłem, bo jeśli mój mąż ma inny genotyp, może nie ma wirusa. Po prostu ilość przeciwciał wzrosła. Po porodzie było 10, było 50, ale znowu powtarzam, jeśli jest vich, to jest 1000.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Witaj, Jeszcze raz dziękuję za uwagę, pomóż proszę wyjaśnić, co to znaczy: gp160, gp120, gp41, p51 / 66, p31, p24 wszystko w "+" OPKRIT 0.276, OPERATE 3.085. Chociaż dużo czytam, to nadal nie jest jasne, a lekarze w jego centrum, z wyjątkiem "tak, jesteś chory", tak naprawdę nie wyjaśniają niczego ((, więc piszę raz za razem, dziękuję ci bardzo za wszystko.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

To jest wynik immunoblotu, nic nie mówi, oprócz tego, że jest zakażenie wirusem HIV.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, pojawiła się nowa teoria. Może nie nowy, oczywiście.
Tutaj, na przykład, pewien obywatel ma IFA! Ale obecność wirusa w ciele nie jest potwierdzona przez przeprowadzenie testu immunoblot i PCR.
Tak więc może być analogicznie do definicji innych wirusów w ludzkim ciele, jeśli istnieją przeciwciała, ale nie ma wirusa, to organizm z wirusem spotkał się i nie zachorował. Oznacza to, że przeciwciała nie mówią o obecności wirusa? Tak? Może więc ci obywatele, którzy mają ELISA plus, powinni zostać zbadani, w jaki sposób te rzadkie osobniki były odporne na HIV? Może mają test ELISA, który nie jest związany z obecnością jakiegoś niezidentyfikowanego białka w organizmie, ale z powodu faktu, że był nieostrożny wobec HIV.. A może u kobiet w ciąży istnieje pewna ochrona w organizmie przed HIV. Cóż, jeśli mają fałszywy pozytywny wynik? Jak myślisz?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Nie tak bardzo. U kobiet w ciąży i w innych podobnych przypadkach nie odpowiadają te same białka, co wirus HIV, ale tylko pod względem strukturalnym, ale o różnych funkcjach, o innym charakterze, bez cienia roli ochronnej. Studiowanie ich jest opłacalne, ale tylko w celu poprawy testów.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry. Nie rozmawiałem z tobą przez długi czas, drodzy konsultanci. Przypominam Wam w skrócie: w szóstym miesiącu ciąży pozytywny wynik ELISA, blot z dwoma białkami, nie ma obciążenia wirusem. Minęło półtora roku - obraz jest taki sam. Rok po porodzie liczba przeciwciał wzrosła z 20 do 100. Na początku stycznia ponownie zbadano mnie w klinice. Wyniki zostaną wyjaśnione "amatorsko". Lekarze uważają, że jestem elitarnym kontrolerem. W osoczu wirus nie został znaleziony, ale gdzieś w niektórych elementach struktury komórki znaleziono ślady wirusa. I pewnego rodzaju wirusa, który znajduje się głównie w Uzbekistanie, jak mi powiedziano - z grubsza rzecz biorąc - otrzymałem inokulację przeciwko wirusowi, a mój układ odpornościowy został stłumiony i kontrolowany przez wirusa. Jest to również wskazane przez fakt, że liczba przeciwciał wzrasta bardzo powoli, że nie jest to "bitwa ogólna", ale zamieszanie przez mysz. A ponieważ obciążenie wirusem było tak, jak było, SD 4 wynosi około 1000 - nie powinieneś się martwić.. jeszcze, a tam to będzie widoczne. Jak zawsze, ponownie wypompowali wiązkę krwi z powodu wysłania do centrum świata - aby sprawdzić swoją hipotezę. W córce - jest negatywna. Wszystko było niczym, ALE ten bardzo "uzbecki" genotyp nie ma absolutnie nic wspólnego z genotypem wirusa, który ma mąż. Biorąc pod uwagę, że nie miałem innych partnerów, żadnych operacji, transfuzji, kontaktów z czyjąś krew, i regularnie przeprowadzałem testy raz w miesiącu (biorąc pod uwagę moją sytuację i naturalną koncepcję), a blot był dyskusyjny dopiero w szóstym miesiącu, pytanie pojawia się mimowolnie, ale "czy był tam chłopiec?" Może w ten sposób każdy genotyp można znaleźć u każdego? Mogę też zostać zarażony, kiedy wziąłem krew do testów podczas konsultacji lub jest to coś innego "fonit". Moje pytanie jest takie samo, jak zawsze o tej samej rzeczy, czy będę tęsknił za czymś bardziej nieprzyjemnym, uspokojonym przez fakt, że jestem kontrolerem? Główna liczba krwinek to normalne, problemy z tarczycą.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Shchitovidku trzeba zrekompensować, to jest ważne.
Nie rozumiem, nie wiedząc, czym jest badanie i jakie są wyniki. Kontrolery Elite mają stosunkowo dużą ilość wirusa w osoczu, nigdy nie tak bardzo, aby złapać, ale tylko niektóre artefakty prowirusowego DNA. Jeśli bierzesz to za pewnik, to co piszesz, może pasować do obrazu odzyskiwania. W przybliżeniu taki obraz, jak to opisał, Timothy Brown, a także z tej dziewczyny z USA. To wszystko. Gdyby nie mój mąż z HIV, na pewno powiedziałbym, że to jest PCR i / lub leczyć. Ale tutaj mąż myli się, bo zbieg okoliczności jest zbyt gruby.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

mil 250 zmartwiony, i jakie białka w blot masz teraz teraz po półtora roku? Ifa jest pozytywna i zmaza w blond co. zostały dodane. 7 lub jak? Sytuacja nie jest zrozumiała dla ciebie w 6 miesięcy blot pokazał gp 160 i p 24! A teraz, że pokazuje blot? Istnieje projekt nowych białek (czy wiewiórki dodać?)

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Och, tutaj mistrzowie fobam dawali jedzenie, spuszczali wodę... teraz odejmą twoją historię jako dary Mędrców w swoich habitatach i zorganizują procesję z tym.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W tym i całym skupieniu - lekarze jednogłośnie powtarzają - NIE MA MUSI ZNACZYĆ. PCR dokładny do 10 kopii. Zobaczmy, co mówią w ciągu miesiąca.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W opisywanej sytuacji z definicji nie może być nic jednoznacznego, początkowo istnieją solidne hipotezy i założenia. Wyniki badań nie są w rękach?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

wyniki na moich rękach, mogę wysłać

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze
  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zdrastvujte proszę powiedzieć lub powiedzieć ptsr w domu macierzyństwa na dzieciach? A w informacji dla pediatry pisać ptsr + lub ptsr-!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

PCR dla wirusa HIV? Które dzieci? W ogóle? Nie, nie jest.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeśli jest to dziecko z okołoporodowym zakażeniem wirusem HIV, powinno się go zażywać, ale do czasu wypisu ze szpitala wynik może jeszcze nie być.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć Ilya i Ekaterina!
Sam studiował wiele interesujących pytań, wiele pozostaje niejasnych.
Opiszę krótko moją sytuację: miesiąc temu, po powrocie z wakacji, poszłam do zakaźnego szpitala z jaskrawymi objawami tropikalnej gorączki, według lekarza, wszystkie objawy, jak powinno to być dwa tygodnie po ukąszeniu, były na mojej twarzy.
Dla niego diagnoza była oczywista - kiedy wszedłem, zrobiłem ogólny test krwi, który wykazał wyjątkowo niski poziom leukocytów i płytek krwi. Wziąłem ponurą krew do wysłania do instytutu.
Ale tydzień później donoszą, że nie znalazłem takiej gorączki.
Nie mogę się pochwalić dobrym zdrowiem. palenie, alkohol, uporczywy stres w pracy, siedzący tryb życia, przewlekłe owrzodzenia. stąd odwieczne zmęczenie, ból w mięśniach i stawach, nierzadko rzadkie ARVI. Wszystko było w porządku, jeśli chodzi o objawy znanej choroby wirusowej.

Jak to zwykle bywa, zaczął szukać innych ran.
Co pół roku regularnie sprawdzam INBIPTO dla wszystkich najpopularniejszych STI. Dla kilku bez problemów. Postanowiłem sprawdzić wszystko od początku do końca (anonimowo).
Wszystkie choroby przenoszone drogą płciową i zapalenie wątroby w.
HIV jest wysyłany na immunoblot.

Wziął wyniki:
Zestaw ELISA 1 = MBS-HIV-1,2-AG / AT
Zestaw serii odczynników 1 = 51
Zestaw wyników 1 = POZYTYWNY
Wniosek EIA = POZYTYWNY
Zestaw odczynników dla IB = ELISA Line-Blot HIV-1,2
Seria odczynników 26

Wynik:
env160 +/-
env41 +/-
Wniosek IB = Wątpliwe
Uwaga: powtórz krew.

Oczywiście, jestem zabity. Nie chcę wierzyć i tak dalej. Ale jestem realistą.
Muszę chronić się jak najwięcej przed rozpowszechnianiem informacji - nie mogę iść do KN. Jestem osobą publiczną i sławną. Przyznanie, że to dziś umrzeć.

Mam następujące pytania:
1) W jakich laboratoriach w Moskwie można wykonać najdokładniejsze PCR i VN? Anonimowy, ponieważ można to zrobić?
2) Jak wykonać powtarzaną immunoblot ze szczegółową interpretacją wyników i uzyskać pasek do dalszych konsultacji z lekarzem? Również anonimowy.
3) Czy istnieją prywatne prywatne kliniki zajmujące się leczeniem pacjentów z HIV?
4) Czy możliwe jest przeprowadzenie leczenia bez rejestracji?
5) Catherine, czy można się z tobą skontaktować przez telefon? Być może w jakiś inny sposób zdalnie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

1), niezależnie od tego, gdzie deklarują jakość o wartości progu 20 kopii, każdy z nich to zrobi.
2) i znaczenie?
3) nie ma jeszcze znaczenia. HIV nie jest potwierdzone.
4) patrz wyżej.
5) i znaczenie?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Powtórzyć immunoblot i podać PCR. A jeśli nadal jesteś dla nas, omówimy wszystkie pozostałe punkty.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

PCR potwierdził diagnozę - 300 000. Brak opcji. (
Należy szybko rozpocząć wczesną ARVT.
Musimy jak najszybciej skonsultować się z lekarzem.
Proszę odpowiedzieć tak szybko, jak to możliwe.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeśli boisz się rozgłosu - jesteś traktowany za granicą.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mili250 jest bardzo interesujący, jak się teraz masz? Co pokazały ostatnie badania w centrum światowym? Czy naprawdę jesteś elitarnym kontrolerem? Czy białka rosną teraz i jak zmienia się IP? Sprawa jest wyjątkowa, jeśli nie trudna, powiedz masom, a Bóg zapewni zdrowie tobie, dziecku i mężowi!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć, powiedz mi, co mam robić. Odkręca mi się na tydzień. Jestem w ciąży z trzecim dzieckiem przez okres 27 tygodni, miałem krew, wszystkie testy były dobre, RW-ujemne, HIV-ujemne, RMP-ujemne i ELISA-pozytywne 4,0. Smear doskonałe, dobre samopoczucie, wszystko jest w porządku. Lekarz przesyła do KVD, żeby wejść do rejestru, ale ja nie chcę. U męża wszystkie analizy negatywne, dwie ciąże przed tym, minęły lub miały miejsce perfekcyjnie.To mi zrobić lub zrobić, antybiotyki nakłuć Nie chcę, na konto też powstać.Dziękuję za wcześniej!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Idź do KVD i ponownie. Nikt niczego nie ukłuje. Zwłaszcza MRI i ELISA ujemne. Jest to albo błąd, albo coś innego (bardziej dermatowioreologowie są bardziej widoczni). Aby się tego nauczyć, możliwe jest tylko w KVD.

Jeśli diagnoza kiły nie zostanie potwierdzona - ciesz się, uspokój i zapomnij.
Ale jeśli jest kiła i nie ma nic do zrobienia, to dziecko może mieć poważne problemy.

Proponuję więc działać w sposób dorosły - pójść do KVD, aby zostać zbadanym, a następnie podjąć decyzję. Tydzień szumu zamiast działania nie jest poważny i nieodpowiedzialny. I szkodliwe dla dziecka!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry! Proszę, powiedz mi, inaczej już zwariowałem! Jestem w ciąży 11 tygodni. Podczas rejestracji na HIV +. Zrobiłem to ponownie w środku i +. Immunoblot nie jest jeszcze gotowy. Znaki zewnętrzne, których lekarz nie znalazł. Liczba komórek CD4 wynosi 316. Miesiąc temu dotknęło to 2 tygodnie ostrej infekcji wirusowej dróg oddechowych. Karta wykazała, że ​​po badaniu lekarskim w 2010 roku zdiagnozowano u mnie przewlekłe zapalenie trzustki. Powiedz mi proszę, to jest wyrok lub może być błąd.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W żadnym wypadku nie jest to werdykt. Rozpocznij terapię - urodzenia zdrowego dziecka, kontynuuj terapię dalej - żyj tak długo, jak osoba bez HIV. I przed zmiażdżeniem miana wirusa nie warto zgadywać, ale IC jest niski, że bez VI jest rzadkością.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Immunoblot również był +. Jakie jest prawdopodobieństwo posiadania zdrowego dziecka? Mam nadzieję na cud, czy sama ciąża może wpłynąć na analizę?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Immunoblot jest poważny, jeśli zostanie poprawnie zinterpretowany, nie ma już pytań. Należy teraz przeprowadzić analizę obciążenia wirusem (PCR RNA HIV quantitative, BH) i poziomu limfocytów CD4 (stan odporności, IP). To da wskazówki na temat terapii niektórych, być może, a także obecność VN ostatecznie położy kres I w kwestii infekcji. Lub nie będzie.
Jeśli rozpoczniesz terapię na okres do 20-24 tygodni, a VN będzie niska, prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka wynosi prawie 100%. Dzisiaj wirus HIV nie jest wyrokiem, to bardzo nieprzyjemny przewlekły ból, ale nie więcej, jeśli problem jest właściwie rozwiązany.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Czy przyszło HH 161000 Cd4 317Сd8 351 jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Bez leczenia - niskiego z taką VN, w terapii w momencie urodzenia realistyczne jest obniżenie VL do takiego stopnia, że ​​ryzyko transmisji jest mniejsze niż procent. Tj. prawie pełna gwarancja narodzin zdrowego dziecka.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć. Mam taką sytuację. Zdecydowali się na drugie dziecko, żonę, tak jak powinno być przez całą ciążę, zażyli HIV 3 razy, ostatni w 36 tygodniu ze mną, wszystko jest negatywne. Po przyjęciu do szpitala położniczego okazałem się pozytywny. Dziecko natychmiast wykonało pozytywny test negatywny. Znowu wzięli to od żony i dziecka, z żoną, dziecko jest wątpliwe. Ta sama krew została ponownie sprawdzona w dziecku negatywnie. Napisałem z notatką (nie dosłownie) coś związanego z ryzykowaniem od matki. W czasie ciąży nie było bliskiego kontaktu z żoną. 1 dziecko jest zdrowe. Ale będąc dzieckiem odebrałem coś od chodzącej dziewczyny, wstrzyknąłem, zrobiłem się zdrowy, test na HIV również był negatywny, od tego momentu minęło 14 lat. Razem z żoną około 12 lat. Jak to zrozumieć i co dalej?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Fałszywy pozytywny IFA, zdarza się podczas ciąży. Nic nie rób.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć,
W 40. tygodniu ciąży pobrali krew dla wirusa HIV (dawali ją wcześnie, ale powiedzieli, że wstępna analiza została zrujnowana, krew zsiadła). Wynik tej analizy nie czekał, urodziła wcześniej. Dwa tygodnie po wypisaniu ze szpitala zadzwonili z pogotowia i poprosili o przyjście, złe testy. Pokazałem analizę ZHK i analizę z domu położniczego, wszędzie IFA +, IB -. Wysłałem tę samą analizę. Poczekać 10 dni przed powtórzeniem nie może, przekazał analizę w Invitro, wynik HIV 1/2 negatywny. Ale powtórzona analiza LCD znowu IFA +, IB -. Wysłaliśmy konsultację do Komitetu Nadzoru. Ponownie przekazał analizę, wynik, jak w ЖК, IFA +, IB -. Powiedzieli mi, żebym powtórzył ponownie po 2 tygodniach i wziął go, dopóki nie będzie testu ELISA lub IB +. Do dziecka 2 miesiące, pielęgnuję. Co mam zrobić, anulować karmienie lub czy mogę kontynuować? I jak często muszę przeprowadzać testy w moim przypadku?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeśli nie było ryzyka (status partnera jest znany, ostatni kontakt jest dłuższy niż 6 tygodni przed testem?), Następnie kontynuuj. Najprawdopodobniej fałszywie dodatnie, z ciążą nie jest rzadkością. Białko to opuści fonit w najbliższej przyszłości.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzięki za odpowiedź!
Ostatni kontakt z partnerem (Vich-) wynosił ok. 7,5 miesiąca temu, nie było już żadnych bliskich relacji z nikim)).
Ponownie ma sens oddanie krwi po 2 tygodniach lub możesz ponownie dokonać transferu po miesiącu?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Według własnego uznania. Miesiąc później istnieje większa szansa, że ​​białko opuści ten, co fonit, po 2 tygodniach więcej szans, że będziesz musiał znowu biegać. Jeśli nie jesteś leniwy i ciekawy, to idź z krokiem 2 tygodni, byłbym leniwy.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeszcze raz dziękuję!
Więc jestem zbyt leniwy, by jechać co 2 tygodnie. Pójdę teraz za miesiąc.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Test ELISA immunoblot dało wynik pozytywny, przeszedł PCR w celu określenia miana wirusa - nie jest określona. Przeczytałem opis analizy - mówi "ilościowe oznaczanie RNA typu 1 HIV", jeśli nie znajduje obciążenia, poprawnie rozumiem, że mam typ 2? Gdzie mogę wziąć ten typ wirusa? i jaką ogólną różnicę? czy jest jakaś różnica w traktowaniu?

Dziękuję i z szacunkiem!

Drodzy eksperci, przepraszam, że nalegam na moje pytanie (komentarz powyżej), ale tak naprawdę nie wiem, co zrobić w tej sytuacji? Może mogę przesłać analizę za granicą?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeśli to możliwe, przekazać, po prostu zorientować się na raz. Nie, nie tylko z HIV-2 istnieją opcje. Istnieje jeszcze jedna możliwość wypróbowania innego systemu PCR. Różne startery, nieco odmienne metody detali.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

VAD, tutaj chcę poinformować, aby umieścić w laboratorium CMD (w Moskwie i Moscow Region wielu biurach) analizie pod kodem 170502. Jest to ultra-czułe (próg 20 kopii) Analiza, która określa nie tylko RNA HIV-1, ale RNA i HIV-2, to nadal zawierają RNA zapalenia wątroby, w tym samym czasie i sprawdzić zapalenie wątroby. Po prostu osobno to lub on nie robi lub robi, tylko w kompleksie z hepatitises, cena z ogrodzeniem krwi 2600 rbl.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry. Kiedy rozpocząłem ten temat. Krótko. W czasie ciąży, od swojego męża + zaczęło opuszczać immunoblot z podejrzanego do pozytywnego trzema białkami. Córki mają półtora roku. Za granicą jestem obserwowany co pół roku. Blot pozostał ten sam, wirusowy ładunek był ujemny. Przekazano w styczniu tego roku - indeks na ifa wynosił 250. W analizie i jest napisane - pacjent vich jest pozytywny. Zawsze uważali mnie za elitarnego kontrolera. Przeszedł w czerwcu - lekarze w trudnych warunkach - indeks spadł do 45, a jedna wiewiórka opuściła plamę. Pozostały dwa. Będę żyć z myślą, że nie mogę z mężem zakażone i nie są chronione (choć ma obciążenie rok ujemny i SD od 36 do 220), co ja myślę teraz (((((lekarz, który mnie oglądanie na wakacjach, nie znam szczegółów badania).

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

mili250, Twoja sprawa jest tak wyjątkowa, że ​​jakoś ryzykowne jest komentowanie jej - jest wielka szansa na wyrwanie całej herezji, ponieważ pozostaje tylko budować domysły. Z jednej strony powinniśmy próbować ignorować partnera HIV +, z drugiej strony nie możemy. Nie wiem. Możesz myśleć cokolwiek, ale nie powinieneś myśleć nic negatywnego. Sytuacja jest wyraźnie wyjątkowa.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Od razu zwątpiliśmy i nie na próżno.
Nadal uważam, że nie ma zakażenia HIV i nie było.
Z mężem, mimo wszystko, warto chronić się (nawet gdy u dwóch osób zaleca się ochronę).

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mil i co powiedzieli w centrum świata? W końcu wcześniej były takie informacje, że masz inny uzbecki podtyp - czy raczej niektóre jego sygnatury w tkankach? Czy to był błąd?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry forumchani na mnie pytanie przekazał wynik IFA, taki jest OPkr = 0.257 Opsiv = 2.948, który za tym lub tym stavjn diagnozy HIV.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Podsumowując, co jest napisane? To właśnie za tym stoi. Rozpoznanie zakażenia HIV nie opiera się na ELISA, powinno być ponownie sprawdzone przez immunoblot.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Kind of day everyone! W moim sercu paniki (w marcu tego roku, byłem zaprotokołowane w SC. W lutym byłam w ciąży, przekazano do analizy na HIV w 7 tygodniu ciąży, powiedział, że analiza była nieudana, z surowicy, że coś jest nie w porządku. złożone następnego dnia, został wezwany do SC powiedział ELISA i IB pozytywne. BH nie ma, tylko dla tych, którzy dbają. i oto jestem pół roku diagnozuje się i dostaję połączeń chorób zakaźnych, a wnioski o dopuszczenie do odbić test na HIV! to po pół roku! Jestem zdezorientowany. Obawiam się, żebym po raz kolejny zadał sobie tyle trudu, po co znowu się odzyskiwać, albo analiza naprawdę mogła się nie udać m?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Czy rejestr się podniósł? IP przekazany? Przez sześć miesięcy coś robili lub próbowali siedzieć cicho i zapomnieć.

Nie mam pojęcia, co lekarz miał na myśli, ALE, oczywiście! Trzeba się dowiedzieć! Jeśli jest HIV - to się nie uda - trzeba wziąć testy i leczyć. A jeśli nie ma HIV, będziesz się radować i dbać o siebie w przyszłości!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dobre den.Hotelos powie jego istoriyu.V koniec września był ciężki kaszel z wymiotami, poniedziałek udał się do szpitala, aby terapeuty zdiagnozował zapalenie oskrzeli. Po 4 dniach leczenia antybiotykami itp. Było jeszcze gorzej, nie mogłem jeść ani pić. Na klatce piersiowej pojawiła się wysypka, temperatura wzrosła do 38,5 i bolało mnie gardło. W niedzielę, już po prostu bez żadnej siły, sama udała się do zakaźnego oddziału. Rano w poniedziałek (6 października) zrobiłem testy, ponieważ nie mogli zrozumieć mojej choroby. We wtorek powiedzieli, że trzeba oddać ponownie. Rezultat przyszedł z podejrzanie niskimi poziomami białych krwinek, lekarz jest bardzo dobrym człowiekiem, zasugerował, że zazwyczaj takie niskie leukocyty są w HIV. A 21 sierpnia przekazałem analizę wirusa HIV przed procedurą miodu. aborcji, wynik był negatywny. Więc nie brałem tego osobiście, nie było żadnych powiązań, byłem żonaty od 8 lat. Po procedurach, które tam wykonywałam, już w dziale zakaźnym, stało mi się łatwiej, w tempie. Spałem, ale wysypka przeszła całe moje ciało, szczególnie na mojej twarzy, węzeł chłonny na mojej szyi zapłonął. A w środę rano immunolog przyszedł do mojego pokoju i powiedział, że mam HIV +. Nie pamiętam, co się ze mną stało, walczyłem w histerii przez około dwadzieścia minut i nie mogłem uwierzyć w to, co mówią. Najbardziej przerażające nie było nawet fakt, że byłem +, a fakt, że mój mąż stoi na koncie od 2006 roku, a pierwszy pozytywny wynik został ustalony przed armieey w 2000 roku, czyli przed naszą znajomość z nim. Mamy jedno dziecko, on ma 7 lat. Kilka razy po porodzie brałem test na HIV - wszystko było negatywne, więc ciężko było mi uwierzyć w słowa immunologa. Ale faktem było to, że moja analiza została wysłana za potwierdzeniem do centrum regionalnym i kazano mi przynieść mężowi do pobierania krwi z powodu została po raz ostatni mieli w 2006 roku, czyli po tym jak został umieszczony na rachunku pojawia się już nie, powiedział, że rzekomo zniknął. Trochę w siebie, zadzwoniłem do niego i poprosiłem go, aby przyszedł. Do tej pory nie rozumiem dlaczego, w 2006 roku nie traktował poważnie słów lekarza, ale nie uwierzył mu i powtórzył testy. Potem nie zadzwonili do niego i nie wiedzieli, jak powiedzieć, że wynik jest dobry, bo wszystko było dobrze i zapomniał o tym, jak o strasznym śnie. Spotkaliśmy się z nim sześć miesięcy po tym, jak został zarejestrowany. Najpierw były chronione, a potem nie. Trzy miesiące później zaszłam w ciążę, a decyzja była jednoznaczna z porodem. Brałem testy, ciąża zawsze była "-". Może dlatego myślał, że wtedy jego wynik był błędny. Nie wiem, co było w jego głowie, nigdy nie rozumiem. Tak się złożyło, że znajduję się teraz w takiej sytuacji, teraz wątpię, czy pozwoliłbym, aby wszystko poszło jak to, na własną rękę. A co z tym teraz? Cóż, z powrotem do chwili obecnej, mamy przeszły testy z nim w tym samym dniu, ja ponownie przystąpić do testu, który przeszedł na 7 października, a on wiremii i SD4.Eto był na 8 października. Kazali nam czekać tydzień na wyniki. A 17 października przyszły nasze testy. Moja odporność wynosi 530, a miano wirusa wynosi 3 400 000. on ma odporność 299, 200 000. Żył przez 15 lat bez terapii i taki wynik. Mój lekarz zalecił mi rozpocząć terapię, ponieważ jest bardzo wysoka. Tak więc od 23 października obaj jesteśmy na terapii. Jestem combivir + Storkin, on jest kievsex i odczynnikiem. Ale to nie wszystko. Wczoraj, 10 listopada odebrałem z SP i powiedział, że to wynik mojej analizy, czyli te, które mijałem w dniu 8 października i znowu są one negatywne. Dzisiaj ponownie. Rozumiem, że z HV pewno mają HIV, ale w głębi serca nadal przebłysk małego płomienia nadziei, a może nadal było net.Analiz PCR, to okazuje się, gdy wziąłem analizę infekcji - pierwszy IFA, a następnie PTSR obaj byli pozytywni, a następnego dnia, który przekazał IFA pozytywny, a PTSR ujemny. TUTAJ TUTAJ)))

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Smutna historia. Dlatego PCR nie jest wykorzystywany do badań przesiewowych pod kątem HIV - ryzyko wyniku fałszywie ujemnego, podczas gdy w ELISA jest praktycznie wykluczone. Możesz śmiało powiedzieć, że wcześniej byłeś zainfekowany dosłownie, tj. pod koniec sierpnia lub na początku września i weszła do szpitala z ostrym zespołem retrowirusa. Gdyby nie było wystarczającej liczby kontaktów z mężem, prawdopodobnie nawet data będzie w stanie zapamiętać. W rzeczywistości rozpocząłeś wczesną terapię, IP prawdopodobnie powróci do normy, a zdrowie będzie doskonałe, ale. Terapia będzie musiała być podjęta aż do zwycięstwa, dopóki nie wymyślą sposobu leczenia HIV.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzięki za odpowiedź, ale o infekcji tak, myślę, że to było właśnie w połowie września. Inna 16. Moja wina. Musiałem słuchać lekarza, który powiedział, że seks jest przeciwwskazany. Ale uległa pokusie, a ciało przeciwko aborcji zostało osłabione. Szkoda, że ​​8 lat nie było chronionych i nie zaraziłem się. I tu raz. Ale w tej sytuacji dobrze, że mój mąż przyjął mój status dzięki mnie i rozpoczął leczenie. to jest bardzo konieczne dla niego. I to wciąż może trwać i poszło przez wiele lat, podczas gdy absolutna odporność nie spadła, a wszystkie rany nie povylazili. Nasz lekarz powiedział, że to dobrze, że to się stało. I kosztem mojej terapii, lekarz powiedział, że obecnie najważniejsze jest zmniejszenie HV, a następnie ewentualnie terapia usunie, na podstawie kobiet jak w ciąży. Jestem w tym biznesie ma niewiele rozumiem, ale teraz najważniejsze dla mnie, aby zmniejszyć HV, cały tył głowy w limfauzlah po rozpoczęciu leczenia, niektóre zniknęły, ale większość i sidit.Da i stan jest jakby ciało działa siła podłogi. Stockrin jako bąk natychmiast od razu znika, błogosławieństwo teraz nie działa i mogę poluzuonnichnichat. Ale jej mąż nie miał objawów przez 15 lat i nie pił terapii bez pryszczów.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Po aborcji integralność barier została przerwana, nastąpił proces zapalny i to był decydujący czynnik. Nie polecam posprzątać po obniżeniu terapii BH, zwłaszcza jeśli dobrze dostosować się do terapii dzisiaj, wczesne leczenie jest uważane za najbardziej właściwe podejście, zamiast czekać na upadek komórek, które następnie są trudne do podniesienia, cierpiących z różnych niskich problemów statusu immunologicznego. Napróżnij napój na pusty żołądek i tuż przed snem, wtedy jest lepiej tolerowany, tj. wieczór nie jest, który, nawiasem mówiąc, przydatny nawyk.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry, w 26 tygodniu ciąży powiedzieli lub powiedzieli, że ifa i immunoblot + u męża - przekazali ponownie zbyt wiele !! Lekarze pytają każdego lekarza o zdanie, kogo wierzyć! wciąż powiedziane we krwi opryszczki! powiedz mi, co dalej

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Naprawdę nie rozumiem tego pytania. Tj. w ogóle nie rozumiałem.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dla mnie powiedział lub powiedział, że u mnie pozytywny wynik na vich! a ifa i immunoblot + i jej mąż - czy mogą być fałszywie pozytywne czy fałszywie negatywne?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W przypadku pozytywnej immunoblotki, jeśli leczenie zostało przeprowadzone prawidłowo, oznacza to, że HIV został potwierdzony. Punkty powyżej zostaną dostarczone po zalogowaniu i przyjrzeniu się obciążeniu wirusowemu i statusowi odpornościowemu. Wyciąganie z początkiem terapii nie jest konieczne, 26 tygodni nie jest zbyt późno na rozpoczęcie terapii.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Fałszywie ujemny test ELISA nie występuje. Zdarza się, że probówka na drodze od zabiegu do laboratorium będzie zdezorientowana (rzadki przypadek, ale nie jest wykluczony). Jednak brak HIV od partnera - nie ma powodu, aby wątpić w brak infekcji w sobie.
Ze względu na fakt, że jest fałszywie dodatni test ELISA, zwłaszcza u kobiet w ciąży, należy skontaktować się z Centrum do Spraw AIDS i dowiedzieć się dokładnie o immunoblot i PCR przekazać HIV i rozpocząć leczenie, aby zapobiec przenoszeniu wirusa HIV z matki na dziecko.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mam 47 lat. 30 października powiedzieli mi, że IFA i blot zostały mi odebrane i zarejestrowane. Pobrali krew za VN i IP. Mąż i inni partnerzy okazali się negatywni. Wyjechaliśmy odpocząć za granicą, więc dla wyników analizy przejechaliśmy dopiero 26 listopada: IS 252, VN - nie jest gotowy. Zaproponowano mi rozpoczęcie terapii. Chciałem poczekać na wynik BH, ale centrum powiedziano mi, że nie powinniśmy wyciągnąć że imunka niski był to już koniec października, a więc miesiąc minął, teraz jest jeszcze niższy. Nie było kliniki, czułem się dobrze. Ale postanowiła się zgodzić. Terapia rozpoczęła się tego samego dnia, tj. od 26 listopada. Program obejmował newirapinę. Piątego nastąpiła wysypka. 12 minęło i zaczęłam pić 2 tabletki (według instrukcji), a następnie zaczął obrzęk, pierwsze osoby, a następnie pędzel, szyi, nóg. Wysypka jest bulwiasta, drenująca. Skóra się pali. Temperatura wzrosła. Zostali hospitalizowani w dermatologicznej aptece. Dermatolog powiedział lub powiedział, że nie mogę pić nevirapiny, że biznes idzie do obrzęku Quincke. Ale ja przed hospitalizacją przekazałem PTSRkolistichnyj na HIV 1/2 w Invitro. Wczoraj wynik został wysłany - nie został znaleziony. Czułość do 20 kopii. Powiedz mi, czy wirus na tle otrzymywania HAART przez 20 dni i pełną dawkę newirapiny przez 5 dni nie jest testowany? Czy mam nadzieję, że blot był fałszywie pozytywny?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Jeśli początkowa wartość VN była niska, to w ciągu 20 dni może się zmniejszyć do poziomu niewykrywalnego.
Najbardziej użyteczną rzeczą jest teraz znalezienie VN, która nie była gotowa.
To usunie wątpliwości.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dzień dobry! Sytuacja po, dziecko (17 miesięcy) KombiBest ELISA na HIV-1, 2 AG / AT - 0 240 Krit OP-0, 219, w Murex. - 0,314, HIV 1, 2 Ag / Ab kombi - ujemny, IB INNO-LIA wszystkie białka +, z wyjątkiem 120. Jak wytłumaczyć tak niskie wartości testu ELISA przy prawie całkowitym blocie?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Reakcja krzyżowa z przeciwciałami, ale w niskich mianach. PCR?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dziękujemy za odpowiedź! PCR +

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dziecko jest na terapii?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Czy PCR jest dodatni? Jesteś pewien? A według dat analizy i wieku możesz?

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Ilya, nie rozumiałem, jak może istnieć IFA minus, jeśli IB jest plus. Wszakże w IB wykrywane są te same białka. Nic nie rozumiałem. Z drugiej strony, przeciwciała od matki pozostają takie same, do 3 lat.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Zwykle do półtora roku, ale, tak, tak nie może być. Coś powyżej nie jest takie, albo ta osoba pomyliła się, albo nie wiem.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Bardzo mi przykro, że zepsułem się z wiekiem. Do dziecka w tej chwili 2 lata 5 miesięcy. w grudniu 2014 r. IFA było ujemne, w lutym 2015 r. IFA: CombiBest, Murray-positive, Combo-negative, IB +. Kosztem PCR, w ext grudnia ustalonej na małych ilościach (przebaczyć przebaczenie dokładne dane nie mogą imię), na początku marca, zwiększone obciążenie ext (ważne: PCR była naprawdę pozytywna, nawet w czasie negatywnej ELISA). Proszę, pomóż mi to rozgryźć. Kosztem terapii jest nieznany.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

W tym przypadku nie jestem gotów rozmawiać o niczym ze słów. Dane te są sprzeczne i najprawdopodobniej wprowadzają w błąd. Skany lub czytelne zdjęcia wyników - coś, co można wymyślić, trzeba zobaczyć, jakie są dokumenty i co dokładnie tam zapisano.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Kosztem terapii jest nieznany

Nie pytasz o swoje dziecko?
Jeśli zostanie określona reakcja PCR, dziecko powinno zostać zdiagnozowane i poddane terapii.
Istnieje opcja - zaawansowany etap infekcji HIV, gdy przeciwciała są już produkowane w niewielkich ilościach.

Ale możemy tylko zgadywać na odległość.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Cześć, Sytuacja jest następująca: terapia została podjęta w czasie ciąży, dziecko otrzymywało syrop, cesarskie cięcie na wskazania dla miodu, a nie nagłe. Reakcja PCR na dziecko została przeprowadzona w ciągu miesiąca, a po trzech miesiącach była ujemna. W ciągu dwóch lat zrobili IFA i powiedzieli nam, że był to wątpliwy wynik. Przeszczepić za dwa miesiące. Jakie jest prawdopodobieństwo pozytywnego wyniku w naszej sytuacji? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Poprzedni Artykuł

Syndrom Gilberta

Następny Artykuł

Czekali na kod cudu Kir