Forum zapalenia wątroby

Leczenie

Wymiana wiedzy, komunikacja i wsparcie dla osób z zapaleniem wątroby

Życie z marskością jest przeszłością, życie bez zapalenia wątroby jest przyszłością.

  • Idź do strony:

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »08 maja 2013 16:51

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »08 maja 2013 19:00

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 r

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość nina50 »21 maja 2013 roku, o godzinie 12:15

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 13:06

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »21 maja 2013 r. 19:46

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 r

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »22 maja 2013 r. 13:23

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość vik »22 maja 2013 r. 13:57

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »24 maja 2013 r. 01:03

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość ryś »24 maja 2013 03:09

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »24 maja 2013 r. 12:25

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość ryś »24 maja 2013 r. 15:51

Hepa-Mertz

Formy uwolnienia

Instrukcja Gepa-Mertz

Gepa-Merz to niemiecki oryginalny hepatoprotektor stosowany w leczeniu ostrych i przewlekłych patologii wątroby, a także encefalopatii wątrobowej.

W ciągu ostatnich kilku dekad krzywa padania patologii wątroby zdecydowanie się zwiększyła. Nie można powiedzieć, że współczesna medycyna siedzi w tym samym czasie, z założonymi rękami: dokładne badanie mechanizmów uszkadzania wątroby przez wirusy, alkohol i etiologię autoimmunologiczną umożliwiło znaczny postęp w ich diagnozie i leczeniu. Niemniej jednak choroba wątroby nadal jest jedną z głównych przyczyn niepełnosprawności, niepełnosprawności i śmiertelności. Preparat hepa-merz zawiera dwa aktywne aminokwasy: diaminovanolian (ornitynę) i asparaginian (asparaginian), które określają właściwości farmakologiczne tego leku. Najczęściej hepa-mertz jest przepisywany na encefalopatię wątrobową, która komplikuje przebieg chorób wątroby (zwykle marskość) i pogarsza rokowanie. Jak wiadomo, 5-letnie przeżycie pacjentów z marskością wątroby, powikłanych encefalopatią wątrobową, wynosi tylko 25%. Głównym czynnikiem rozwoju encefalopatii wątrobowej jest wysoki poziom we krwi amoniaku, który ma bezpośredni wpływ na ośrodkowy układ nerwowy i nasila wiele innych negatywnych czynników. Wysoki poziom amoniaku został ustalony ze względu na brak równowagi między jego formowaniem a wykorzystaniem. Amoniak powstaje w organizmie w wyniku usunięcia grup aminowych z cząsteczek aminokwasów, rozkładu mocznika i innych związków azotowych w jelicie grubym. Wykorzystanie amoniaku występuje w przeważającej części w reakcjach cyklu Krebs-Henzelyte (tak zwany cykl ornityny) w wątrobie i poprzez syntezę glutaminy w wątrobie i mięśniach. Choroby wątroby pod wieloma względami ograniczają jej zdolność do neutralizowania amoniaku.

W związku z tym jej obowiązki muszą brać na siebie mięśnie. Korzystanie z lekiem Merz wątroby prowadzi do aktywacji enzymów zaangażowanych w wykorzystaniu amoniaku w wątrobie i mięśniach, zwiększają stabilność białka, która pozwala pacjentowi utrzymania normalnej diety i zapobiec utracie mięśni. Ponadto Hepa-Merts przyczynia się do normalizacji procesu biosyntezy białka w wątrobie. Jak wiadomo, dla funkcjonowania wątroby, jego funkcji białkowo-syntetycznej, potrzebuje aminokwasów i kwasów nukleinowych. Hepa-Merts zwiększa zawartość obu, a także stymuluje proces biosyntezy białka. Jak wykazały badania kliniczne leku, zwiększa syntezę białek w mięśniach pacjentów cierpiących na marskość. W związku z tym powołanie Hepa-Mertza jest uzasadnione z powodu jakichkolwiek stanów nadkatabolicznych, w tym. przewlekła choroba wątroby, niedobór białka o dowolnej etiologii, wyczerpanie, przewlekłe infekcje. Ponadto, ornityna i asparaginian są substratem cyklu Krebsa-Henzelyte'a, podczas którego amoniak staje się nieszkodliwy. Cykl ten jest związany z cyklem kwasów trójkarboksylowych (alternatywna nazwa to cykl Krebsa, tylko bez Henzelyte), który jest głównym dostawcą energii w organizmie ludzkim.

Tak więc, zapalenia wątroby typu Merz ma różne efekty farmakologiczne: poprawia przenoszenie białko ma działanie anaboliczne pobudzony komórek i asparaginian, zawarte w kompozycji, wśród innych rzeczy, zwiększa przepuszczalność błon przez komórki magnezu, zapewniając tym samym stabilizujące błonę, a więc przeciwutleniacz akcja. Ta ostatnia jest szczególnie ważna dla pacjentów z przewlekłymi chorobami wątroby o etiologii alkoholowej.

Recenzje Hepa-Mertz

Produkt: Granulki, koncentrat

Nadia (pozytywne opinie)

Pomimo wszystkich niedociągnięć, bardzo skuteczny i wart swojej bardzo wysokiej ceny

Mam tu do czynienia z chroniczną cholestazą - stagnacją żółci w wątrobie. Jeśli słyszałeś o swędzeniu wątroby, to wiesz, formalnie, o takiej chorobie. Pierwszymi objawami były świąd w wątrobie i pojawienie się małych czerwonych moli na ciele. Było wiele z nich poszedł do lekarza, przekazał analiz i okazało rozczarowujące diagnoz.Terapevt Hepa-Merz natychmiast zamówił, ale może sobie pozwolić na nie wszystkie, to kosztuje trochę drogie. W przypadku 10 saszetek (wewnątrz ich granulek) trzeba zapłacić około 800 rubli, a przy mojej wadze choroby trzeba pić 2-3 torebki dziennie. czy czujesz, że uderza w portfel? Więc lepiej jest wziąć więcej pakietów, więc granulki vygodnee.Rastvoryayutsya jest bardzo łatwe (dodać 200 ml wody, ciepła), roztwór smak jest obrzydliwe, oczywiście, po posiłku nim mdłości. Byłem leczony tylko przez miesiąc, ale poczułem moc efektów ubocznych. Zasadniczo to było nudności i wzdęcia - przez liczbę efektów ubocznych trochę, ale tutaj jest siła - bądź zdrowa. Nudności przez cały dzień, wzdęcia - przez cały czas, więc nie było zbyt wygodnie żyć - nie siedzisz w domu, idziesz do pracy. Wciąż jednak w ciągu miesiąca lek bardzo mi pomógł - jest naprawdę bardzo skuteczny, jego cena jest tego warta. W zasadzie swędzenie zaczęło ustępować po zaledwie tygodniu przyjmowania, a rozproszenie czerwonych pieprzyków po dwóch zaczęło zanikać. Niebezpieczeństwo w cholestazy, że masz wieczne niestrawność, biegunka, składniki odżywcze nie są wchłaniane prawidłowo - w zaawansowanych przypadkach osteoporozy u ludzi nawet zaczął powodu niestrawione witaminy D. Niedawno stał ostry ten problem jest - widocznie uruchomił tę samą chorobę, Myślałem, że biegunka odżywiania. Tak więc nieukształtowany kał, którego zapach powali nawet mieszkańców kanalizacji, wyeliminował Hepa-Mertza. Nie od razu proces ten był wolniejszy, ale krzesło zajęło trzy tygodnie - po raz pierwszy od dłuższego czasu.

Gepa merts efekty uboczne

Hepa-Merz, jest lekiem, który jest stosowany do leczenia chorób dróg żółciowych i wątroby. Lek jest dostępny w postaci granulek do sporządzania zawiesiny do podawania doustnego, 5 g w workach, 1 -30 części opakowania, jak również w postaci koncentratu do sporządzania roztworu do infuzji 5 g w ampułce (10 ml) w opakowaniu - 10 sztuk.

Zgodnie z instrukcją Gepa-Merz ma właściwości hepatoprotekcyjne i odtruwające. Lek zawiera dwa aktywne składniki - asparaginian aminokwasu i ornitynę, które przekształcają amoniak w mocznik i glutaminę. Ornityny katalizator i enzymów karbamoilfosfatsintetazy ornityny karbamoilotransferazę podstawę do syntezy mocznika. Ponadto Hepa-Merz przyczynia się do aktywacji ornitynowego cyklu tworzenia mocznika, co z kolei prowadzi również do obniżenia poziomu amoniaku.

Lek ma również dodatkowe właściwości, które mają na celu optymalizację metabolizmu białka i udział w produkcji insuliny i STG.

Okres półtrwania leku wynosi 30-50 minut. Hepa-Merz jest wydalany w postaci metabolitów głównie przez nerki.

akt analogi Hepa-Merz oznacza, że ​​najbardziej podobnym mechanizmie działania. Należą do nich: Hepatosan, Peponen, Holenol, metionina, Orotowej potasu, Glutargin, Geptrong, Kars Silimar, dhipa, Maksar, Legalon, Phosphogliv, Liv.52, Tykveol, remaxol, sylibininy Progepar, Thiotriazoline, Rosilimarin, Ropren, Silibor,

Zgodnie z instrukcjami Gep-Merz jest pokazany dla takich chorób jak:

Encefalopatia wątrobowa na etapie śpiączki i prekomi; Marskość wątroby; Detoksykacja z zapaleniem wątroby; Różne patologie wątroby, w tym spowodowane przez nadużywanie napojów alkoholowych.

Analogi leku nie są zalecane bez powołania lekarza.

Lek w postaci granulek należy rozpuścić w wodzie: 200 ml 3-6 g. Roztwór należy przyjmować doustnie 3 razy dziennie po spożyciu.

Podczas używania koncentratu rozpuścić 20 g leku (4 ampułki) w 500 ml roztworu do infuzji i wstrzyknąć dożylnie. W ciężkich przypadkach, takich jak śpiączka i precoma, dozwolone jest zwiększenie dawki do 8 ampułek dziennie. Podczas wprowadzania Hepa-Merz do żyły, szybkość infuzji powinna być kontrolowana, ponieważ nie jest możliwe przekroczenie 5 g leku na godzinę. Koncentrat leku rozpuszcza się w 5% roztworze glukozy, roztworu Ringera lub roztworu fizjologicznego.

Czas trwania leczenia jest ustalany przez lekarza indywidualnie dla każdego pacjenta. Ten parametr zależy od rodzaju choroby, jej nasilenia i stanu pacjenta jako całości. W przypadkach ciężkiej niewydolności wątroby wymagana jest ścisła kontrola stanu pacjenta oraz, w razie konieczności, korekta szybkości podawania leku. Jest to konieczne, aby zapobiec pojawieniu się nudności i wymiotów.

Sądząc po opiniach o Hepa-Merz o pozytywnym charakterze, stosowanie leku rzadko wywołuje rozwój skutków ubocznych. Czasami jednak mogą wystąpić nudności i wymioty, a także reakcje alergiczne.

Przeciwwskazania do stosowania Hepa-Mertz to:

Nadwrażliwość na składniki leku; Stan końcowy niewydolności nerek.

Recenzje Hepa-Merz twierdzą, że podczas ciąży i laktacji lek nie powoduje negatywnych zjawisk, jednak należy przed podjęciem ćwiczeń i leczenie wyłącznie pod jego kontrolą lekarza.

Leku Hepa-Merz nie można stosować jednocześnie z niektórymi antybiotykami, witaminą K, winkaminą, diazepamem i tiopentalem sodu.

W tej chwili nie odnotowano przypadków przedawkowania narkotyków. Można jednak założyć, że przekroczenie zalecanych dawek może prowadzić do objawów związanych z nieprawidłowościami przewodu żołądkowo-jelitowego. W takich przypadkach konieczne jest umycie żołądka i wykonanie leczenia objawowego.

Hepa-Merz powinien być przechowywany w ciemnym miejscu, chronionym przed światłem, w temperaturze nie większej niż 27 stopni. Trwałość jest podana na opakowaniu.

Uniwersalny lek Hepa-Mertz służy nie tylko hepatoprotektorowi, lecząc, z kompleksowym podejściem, chorobą wątroby, ale ma również pozytywny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy. Początkowo lek uważano za anty-izotopowy, co pozwala znacznie obniżyć poziom amoniaku we krwi. Głównym składnikiem tego leku jest L-asparaginian-L-ornityna, tj. aminokwas, który bierze bezpośredni udział w tworzeniu mocznika, a także życiową konwersję amonu do glutaminy.

Preparat ma dwie formy uwalniania: granulat zamknięty w saszetce i ampułki z koncentratem.

Granulki są łączone z cząstek o barwie białej i pomarańczowej, mają kwaskowaty, pomarańczowy smak. W jednej saszetce - 5 gramów granulatu, opakowanie zawiera 30 saszetek.

Zatężony roztwór jest uwalniany w ampułkach z ciemnego szkła, objętość jednej z takich ampułek wynosi 10 ml. Opakowanie zawiera 10 ampułek.

Zasadniczo lek Gepa Merz jest przepisywany w leczeniu:

zatrucia marskością wątroby, zapaleniem wątroby jakiejkolwiek natury, a także jako wsparcie w leczeniu chorób wątroby; zatrucie pokarmowe i zatrucie alkoholowe; zaburzenia psychiczne w chorobach wątroby (zapalenie wątroby, marskość); tłuszczowa hepatoza; encefalopatia wątrobowa.

Encefalopatia wątrobowa jest złożoną chorobą wątroby atakującą ośrodkowy układ nerwowy. Choroba objawia się jako typowa "symptomatologia wątroby", jak również w postaci depresji, zmiany charakteru i cech intelektualnych osoby. Encefalopatia wątrobowa jest leczona środkami przeciw amoniakalnymi, antybiotykami, a także flumazenilem.

L-asparaginian-L-ornityna (asparaginian ornityny) jest substancją czynną, która dysocjuje po ekspozycji na dwa składniki aminokwasu: ornitynę i asparaginian. Zaabsorbowane substancje w jelicie cienkim, poprzez transport przez nabłonkową tkankę jelita.

Wydalanie substancji odbywa się przez nerki, gdy wchodzą one w proces tworzenia mocznika.

Zastosuj Hepa-Merz, zgodnie z instrukcją użycia, doustnie, domięśniowo i dożylnie.

Doustnie lek stosowany w leczeniu chorób wątroby rozpuszcza się w szklance wody. Lepiej jest, jeśli spożycie następuje po jedzeniu, tylko trzy leki są przepisywane dziennie. Dzienna dawka leku w saszetce nie powinna przekraczać 6 gramów.

Domięśniowo i dożylnie, zgodnie z instrukcją użycia, mianowany od 2 do 6 gramów leku, rozcieńczony w 10 ml soli fizjologicznej. Zastrzyki stosuje się dwa razy dziennie, najlepiej po 12-godzinnej przerwie. Nie można podnieść roztworu do wstrzykiwań za pomocą glukozy, tk. stosowanie leku Gep Mertz w tym związku może mieć nieoczekiwany wpływ na produkcję insuliny.

Dożylne podawanie z pomocą zakraplacza jest z reguły przepisywane w trudnych sytuacjach bolesnych. Wymaga to 4 do 8 ampułek leku, zgodnie z zaleceniami lekarza, rozcieńczyć na pół roztworu soli fizjologicznej. Szybkość podawania w tym samym czasie wynosi 40 kropli na minutę.

Przebieg leczenia jest ustalany indywidualnie przez lekarza, w zależności od stanu pacjenta, jego cech osobowych i tego, jak szybko zostanie zaobserwowany pozytywny wpływ leku na organizm.

Przechowuj paczkę leku w temperaturze nie wyższej niż 25 ° C, nieotwarte saszetki i ampułki można aktywować przez 5 lat od daty produkcji, po uwolnieniu okresu stosowania, saszetki i ampułki nie podlegają. Przygotowane roztwory nie powinny być przechowywane ani używane po pewnym czasie po ugotowaniu.

Profilaktyczne stosowanie produktu Hepa-Merz nie potwierdziło skutecznych wyników, ale mimo to jest zalecane w celu zapobiegania:

złogi tłuszczowe w tkankach wątroby; zaburzenia czynności wątroby z oczekiwanym przejadaniem; uszkodzenie wątroby z rzadkim spożyciem alkoholu.

Przeciwwskazania do stosowania leku Hepa-Merz są niewydolności nerek i uczulenie na składniki leku. Również przeciwwskazania to:

wiek dzieci; ciąża; okres laktacji; poważne naruszenia funkcji nerek.

Działania niepożądane występują bardzo rzadko, jednak mogą wystąpić poważne zaburzenia trawienia: silne nudności, wzdęcia, biegunka i ból brzucha. Może pojawić się ból w stawach i kończynach.

Występowanie działań niepożądanych może również wskazywać na przedawkowanie leku. Aby usunąć objawy, należy przerwać stosowanie leku, opłukać żołądek i skonsultować się z lekarzem, który zaleci leczenie objawowe. Możesz samodzielnie pić węgiel aktywny w odpowiedniej dawce przed udaniem się do lekarza.

Unikaj efektów ubocznych pomoże wdrożyć zalecenia medyczne dotyczące dawkowania i odstęp między dawkami leku.

Ustanowiono niezgodność leku Hepa Merz z następującą listą leków:

antybiotyki penicylinowe; witamina K; diazepam; preparaty tiopentalu sodu; ryfampicyna; meprobamat; wincamine; etionamid.

Z podanymi lekami, aby połączyć odbiór agenta w żadnym wypadku nie jest to możliwe.

Całkowicie wymienne analogi leku to:

Orniliv - roztwór do wstrzykiwań. W 1 ml roztworu zawiera 500 mg L-asparaginian-L-ornityny. Jest on stosowany wyłącznie do podawania dożylnego, w celu zastąpienia Gepa Mertz wymagane jest 4 ampułki leku dziennie, wprowadzane 2 razy. Najlepszy efekt osiąga się za pomocą kroplówki leku, w tym celu zawartość ampułek należy uprzednio rozpuścić w pół litrze roztworu do infuzji, ale nie należy przekraczać maksymalnej dawki 6 ampułek. Maksymalna szybkość podawania wynosi 5 gramów na godzinę, co odpowiada 1 ampułce. Hepatox to kolejne podobne rozwiązanie do podawania dożylnego. W związku z tym, również w przypadku zakraplaczy, konieczne jest przygotowanie roztworu zawierającego 500 ml chlorku sodu. Maksymalna dawka na dzień wynosi 4 ampułki, a dawka i charakterystyka stosowania są podobne do opisanych powyżej. Larnamine to lek produkowany w saszetce. Jedno opakowanie zawiera 3 gramy substancji czynnej. Larnamina jest spożywana w dwustu mililitrach wody, po posiłkach lub podczas jej przyjmowania, 3 razy dziennie na 1 lub 2 saszetki, zgodnie z zaleceniami lekarza. Dopuszczalne jest rozpuszczenie zawartości saszetki w celu uzdatnienia nie tylko w wodzie, ale również w soku. i podobne w składzie i wymagające przygotowania roztworu Ornityna, Heptor, Ornilatex i Ornitsetil.

Podobny wpływ na wątrobę zapewnia poniższa lista leków, w tym:

Essentiale; Fosfospsiale; Gepabene; Galsten; Hofitola; Glutargina; Silibor; Karsila; Oatsola; Liv-52.

Ale efekt tych leków jest tylko na wątrobie, mózg korzysta z leczenia takimi lekami, niestety, nie otrzymuje.

Lek nie jest tani, jego cena jest bardzo "gryząca". W 2017 roku Hepa-Merz ma następującą wartość:

Hepa-Mertz: instrukcje i referencje

Hepa-Merz (Hepa-Merz) należy do grupy hepatoprotektorów, tj. Do ochrony wątroby. Ma również działanie antyizotermiczne (obniżając poziom amoniaku we krwi) i działa jako lek wzmacniający ośrodkowy układ nerwowy, w terapii encefalopatii wątrobowej. Lek jest produkowany przez niemiecką firmę farmaceutyczną Merz Pharma.

Skład Hepa-Mertza

Lek jest dostępny w postaci rozpuszczalnych granulek i koncentruje się do przygotowania roztworu. Ich skład i opakowanie:

Stężenie asparaginianu ornityny, g na szt.

Poliwinylopirolidon, pomarańczowo-żółty barwnik, sacharyna, aromat pomarańczowy i cytrynowy, lewuloza, cyklaminian sodu

Torebki na saszetki po 5 g każda. 30 paczek w pudełku

Ampułki o pojemności 10 ml, w opakowaniu po 10 ampułek

Działanie farmakologiczne

Lek wykazuje działania hepatoprotekcyjne, hipoazotermiczne. Asparaginian ornityny - główna substancja czynna - obniża poziom amoniaku we krwi, ponieważ bierze udział w biosyntezie mocznika, uczestniczy w cyklu ornitynowym Krebsa, pomaga wytwarzać insulinę i hormon wzrostu. Dzięki temu lek przyspiesza metabolizm białek, ma działanie odtruwające na organizm.

Substancja czynna kompozycji (asparaginian ornityny) normalizuje funkcje krwi. Lek jest szybko wchłaniany w żołądku, zaczyna działać przez 15-25 minut, przenika do krwi przez nabłonek jelitowy, jest wydalany z moczem. Lek zmniejsza asteniczny (trwałe osłabienie), dyspeptyczne (niestrawność), zespół bólowy, normalizuje zwiększoną masę ciała ze stłuszczeniem (stan, w którym tkanka tłuszczowa zakłóca wątrobę).

Kilka lat temu naukowcy przeprowadzili badania nad tym, czy Gepa Merz pomaga w wirusowym zapaleniu wątroby typu C, marskości i zatruciu. Do wykonywania testów skuteczności Hepa-Mertza zastosowano biochemiczne testy krwi. Według badań, 49% pacjentów całkowicie wyzdrowiało z encefalopatii wątrobowej (uszkodzenie mózgu spowodowane niewydolnością wątroby), 8% badanych osób zachowało wyraźne oznaki.

U pacjentów z marskością wątroby (wymiana tkanki organowej przez tkankę łączną) poprawę odnotowano w 95% przypadków. Pacjenci zauważyli dobrą tolerancję leku, lekarze prowadzili dodatnią dynamikę stosowania leku w leczeniu stłuszczenia wątroby i przewlekłego zapalenia wątroby. Małe dawki leku szybko doprowadziły do ​​stężenia enzymów (enzymów).

Wskazania do stosowania

Lek stosuje się samodzielnie lub w ramach złożonej terapii. Wskazania do stosowania Hepa-Mertz to:

  • ostra lub przewlekła choroba wątroby z hiperamonemią;
  • encefalopatia wątrobowa;
  • śpiączka, precoma, zaburzenia świadomości;
  • dodatek do diety pacjentów z niedoborem białka;
  • zatrucie alkoholem.

Jak zażywać lek Hepa-Mertz

Lek Gepa Merz do leczenia wątroby jest przyjmowany wewnętrznie w postaci granulek. Zgodnie z instrukcjami jeden pakiet rozwieszony jest w 200 ml wody lub soku owocowego, 2-3 razy dziennie. Koncentrat do przygotowania roztworu do infuzji stosuje się dożylnie. Średnia dawka wynosi 20 g (4 ampułki) na dzień. W ciężkiej encefalopatii wątrobowej przyjmuje się do 40 g leku na dobę (8 ampułek) przy maksymalnej szybkości wlewu 5 g / h. Czas trwania leczenia jest zalecany przez lekarza.

Hepa-Mertz w celu zapobiegania

Lekarze nie zalecają przyjmowania leku Gep Mertz w celu zapobiegania chorobom wątroby. Wynika to z faktu, że lek walczy tylko z już istniejącym zatruciem, spowodowanym naruszeniem ciała. Jeśli pacjent jest zdrowy, wątroba działa prawidłowo i nie potrzebuje wsparcia z zewnątrz. Wyjątkiem jest użycie leku na kaca, zatrucie alkoholem, gdy wymagane jest oczyszczenie ciała nagromadzonych toksyn. Dawkowanie będzie standardowe, kurs trwa 1-2 dni.

Instrukcje specjalne

Przed rozpuszczeniem koncentratu do infuzji dożylnych nie można użyć więcej niż sześciu ampułek na raz (uzyskuje się z nich około 500 ml roztworu). Aby uniknąć wymiotów i nudności, lekarz powinien zmniejszyć częstość podawania leku. Podczas stosowania środków do leczenia encefalopatii wątrobowej nie zaleca się kontrolowania transportu i innych niebezpiecznych mechanizmów, ponieważ zmniejsza się koncentracja uwagi i szybkość reakcji psychicznych spowodowanych samą chorobą.

W ciąży

Wylęknięcie dziecka nie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do otrzymywania Hep Mertza. Ciąża to względny zakaz stosowania leku, dlatego podczas przyjmowania leku należy zachować ostrożność i pod nadzorem lekarza. Jeśli pacjentka karmi piersią i potrzebuje leków, karmienie piersią należy wyrzucić.

Interakcje leków

Niewiele jest informacji na temat interakcji leku Gepa Merz z innymi lekami. W większości przypadków jest kompatybilny z innymi środkami. Ustalono, że nie można go łączyć z następującymi lekami:

  • witamina K;
  • antybiotyki penicylinowe;
  • Ryfampicyna, winkamycyna;
  • Tiopental sodu, Meprobamat;
  • Etionamid, diazepam;
  • etanol (alkohol).

Efekty uboczne

Podczas przyjmowania granulek lub naparów Hep Mertz mogą wystąpić działania niepożądane. Należą do nich: nudności, alergiczne wysypki skórne, wymioty. Jeśli objawy niepożądane nasilają się, może to oznaczać przedawkowanie leku. W takim przypadku lek zostanie anulowany, płukanie żołądka zostanie wykonane, podany zostanie węgiel aktywowany i zostanie przepisane leczenie objawowe.

Przeciwwskazania

Leki z zachowaniem ostrożności są przepisywane w czasie ciąży. Przeciwwskazaniami do przyjmowania leków są następujące choroby i stany:

  • dzieci poniżej 18 roku życia (skuteczność i bezpieczeństwo nie zostały zbadane);
  • karmienie piersią;
  • ciężka niewydolność nerek (z poziomem kreatyniny w surowicy większym niż 3 mg / 100 ml);
  • nadwrażliwość, indywidualna nietolerancja lub alergia na składniki leku.

Warunki sprzedaży i przechowywania

Granulki Gep Mertz są wydawane w aptece bez recepty. Okres ważności obu form uwolnienia wynosi pięć lat od daty produkcji (jeśli jest przechowywany w temperaturze nie wyższej niż 25 stopni). Koncentrat do przygotowania roztworu sprzedawany jest wyłącznie na receptę.

Analogi Gep-Mertsa

Zastąpić lek może być lekiem z tej samej substancji czynnej w składzie lub innym, z podobnym efektem ochronnym przeciwko wątrobie. Analogi leku to:

  • Ornitsetil - hepatoprotekcja, detoksykacja (oczyszczający organizm z toksyn), leki hypoazotemiczne w postaci proszku do sporządzania roztworu, zawierające ornitynę jako aktywny składnik;
  • Ornityna jest analogiem Hep Mertza w postaci granulek, tabletek, rozpuszczalnego proszku i roztworu do wstrzykiwań, zawierającego substancję czynną o tej samej nazwie, która pomaga w normalizacji równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

Cena Gepa-Mertz

Koszt leku zależy od jego formy uwolnienia, ilości opakowań i marż handlowych sieci handlowych. Przybliżone ceny w Moskwie za leki w aptekach i Internecie będą:

Lek "Hepa-Merz" do leczenia wątroby

Pozostaw komentarz 2,928

Skutecznym lekarstwem w leczeniu chorób wątroby jest produkt leczniczy "Gepa-Merz". Ten lek należy do grupy hepatoprotektorów, które mają pozytywny wpływ na komórki wątroby i na organizm jako całość. Jednakże, jak w przypadku innych leków, lek opisany jest szereg przeciwwskazań należy rozważyć przed „hepa-Merz„przejście wyzdrowienia do leczenia chorób wątroby.

"Gepa-Merz" - syntetyczny lek do leczenia chorób wątroby.

Struktura leku

Do leczenia wątroby przepisywany jest lek "Gepa-Merz" zawierający następujące składniki:

  • ornitynowy asparaginian;
  • aromat o smaku pomarańczowym lub cytrynowym;
  • barwnik E110;
  • cyklaminian sodu;
  • sacharyna;
  • oczyszczona woda;
  • lewuloza;
  • poliwinylopirolidon.
Powrót do spisu treści

Forma wydania

Dostępne w formie granulatu. Pakowany w opakowanie po 30 saszetek, z których każda zawiera 5 g produktu. Granulki mają kolor biały i pomarańczowy. Ma jeszcze jedną formę uwalniania - koncentrat, z którego przygotowuje się roztwór do infuzji. Koncentrat znajduje się w ampułkach o pojemności 10 ml, wykonanych z brązowego szkła. W opakowaniu tektury zawiera 10 sztuk.

Działanie farmakologiczne

Lek ten oczyszcza, chroni i pozytywnie wpływa na właściwości wątroby. Dostępny w składzie dwóch aminokwasów (asparaginian i ornityna) przekształca amoniak w glutaminę i mocznik. Ponadto opisany lek aktywuje cykl ornitynowy tworzenia mocznika i tym samym uczestniczy w obniżaniu poziomu amoniaku. Wtórne, ale nie mniej ważne właściwości "Hepa-Mertz" to procesy optymalizacji metabolizmu białek i udziału w produkcji insuliny i hormonu wzrostu. Składniki leku wydalane są głównie przez nerki, a ich połowa eliminacji zajmuje średnio 40 minut.

Kiedy zostanie mianowany?

Medsredstvo „Hepa-Merz„pokazany na zapalenie wątroby, marskość wątroby, choroby alkoholowej, hiperamonemią, jedzenie dużych ilości żywności, niewydolności wątroby i encefalopatii. Należy pamiętać, że leki na zapalenie wątroby mianowanego jakiegokolwiek pochodzenia, w tym toksyczne, a także różne inne dolegliwości wątroby. Tylko lekarz powinien przepisać lek. Samoleczenie zwiększa ryzyko poważnych powikłań i działań niepożądanych.

Jak działa Hepa-Mertz w wątrobie?

Preparat medyczny ma pozytywny wpływ na komórki wątroby. Aktywne składniki "Gepa-Merts" są w stanie zmniejszyć toksyczność narządu. Aby poprawić wyniki leczenia encefalopatii wątrobowej, lek przyjmuje się z sylimaryną. Tak złożone leczenie jest w stanie normalizować oksydacyjny metabolizm lipidów z zachowaniem błon komórkowych wątroby na tle masywnego działania antytoksycznego. Ponadto nasila się proces odzyskiwania uszkodzonych tkanek.

Zgodnie z wynikami badań klinicznych leku stwierdzono, że zwiększa on biosyntezę białka w mięśniach u pacjentów z stopniowo umierającymi tkankami wątroby. Postępując w ten sposób, lek w pełni uzasadniał się różnymi przewlekłymi chorobami wątroby, niedoborem białka, wyczerpaniem i przewlekłymi infekcjami. Tak więc "Gepa-Merz" ma działanie anaboliczne, stabilizujące błony, przeciwutleniające i odżywcze.

Użyj leku "Gepa-Merz" i do zapobiegania chorobom wątroby. Jednak skuteczność profilaktyczna opisanego leku będzie maksymalna w przypadku przestrzegania diety. Konieczne jest zmniejszenie toksycznego obciążenia wątroby, które nie radzi sobie z dużą ilością szkodliwych substancji nagromadzonych w organizmie. Leki do zapobiegania powinny być również przepisywane przez specjalistę.

Instrukcje

Instrukcja przygotowania wskazuje następującą dawkę użycia granulek:

  • rozpuścić lek w szklance przefiltrowanej wody w temperaturze pokojowej;
  • dawka na dzień to 1-2 opakowania, które należy podzielić na 3 dawki;
  • przyjmować po posiłkach, ale nie później niż 20 minut po posiłku;
  • maksymalny czas trwania kursu terapeutycznego wynosi 20 dni;
  • jeśli to konieczne, w drugim kursie należy zachować odstęp 2-3 miesięcy.

Forma uwalniania produktu leczniczego do leczenia wątroby umożliwia jego stosowanie w postaci zastrzyków. Ampułki leku rozpuszcza się w 0,5 litra soli fizjologicznej, glukozy i roztworu Ringera, przy maksymalnej dawce dziennej 8 ampułek. Wprowadź kroplówkę dożylnie leku z prędkością nie większą niż 5 g / h. Kontynuuj leczenie średnio 21 dni. Powtórz kurs terapeutyczny po 2 miesiącach.

Leczenie w czasie ciąży i laktacji

Jeśli to konieczne, w leczeniu chorób wątroby w okresie ciąży, pierwszą rzeczą, aby skonsultować się z lekarzem na temat bezpieczeństwa stosowania leku "Gepa-Merz". Lek nie należy do absolutnie przeciwwskazanych leków, ale należy go przyjmować wyłącznie pod nadzorem specjalisty. W odniesieniu do karmienia piersią, w tym okresie przyjmowania leku "Gepa-Merz" nie jest zalecane.

Interakcje leków

Opisany preparat wykazuje niezgodność z następującymi lekami:

  • "Diazepam";
  • Ryfampicyna;
  • "Sól tiopentalna";
  • "Vinkamine";
  • Meprobamat,
  • witamina K;
  • "Ethionamide";
  • środki przeciwbakteryjne z serii penicylin.
Powrót do spisu treści

Przeciwwskazania i skutki uboczne

Nie zaleca się stosowania opisanego leku do karmienia piersią, nadwrażliwości na składniki leku, dzieci poniżej 16 lat, a także z ciężką niewydolnością wątroby. W przypadku nieprzestrzegania tych przeciwwskazań, pacjent jest zagrożony przez następujące niepożądane objawy:

  • ból w jamie brzusznej;
  • biegunka;
  • zwiększone gazowanie w jelicie;
  • nudności;
  • wymioty;
  • ból w stawach;
  • objawy alergiczne.
Powrót do spisu treści

Instrukcje specjalne

Opisany lek ma kilka cech, które należy rozważyć przed leczeniem chorób wątroby. Po dożylnym podaniu leku "Hepa-Mertz" w dużych dawkach konieczne jest monitorowanie poziomu mocznika w moczu i krwi. Jeżeli dysfunkcja wątroby jest wyraźna, należy zmniejszyć szybkość podawania roztworu. Zapobiegnie to wystąpieniu nudności lub wymiotów. Ważne jest, aby wziąć pod uwagę, że roztwór do infuzji "Gepa-Merz" jest przeciwwskazany do wejścia do tętnicy. Ponadto zawiera fruktozę, która jest niepożądana w cukrzycy i jest przeciwwskazana u pacjentów z nietolerancją tej substancji.

Długotrwałe stosowanie leku niekorzystnie wpływa na stan zębów - prowokuje próchnicę. Ponadto należy wziąć pod uwagę wpływ leku na zdolność pacjenta do kontrolowania pojazdów i innych mechanizmów. Jeśli zaniedbasz dawkowanie, może wystąpić zwiększenie efektów ubocznych. W przypadku przedawkowania należy zastosować leczenie objawowe.

Analogi leków

W łańcuchach drogerii można znaleźć taki strukturalny analog substancji czynnej "Gepa-Mertz", jak "Ornitsetil". Podobne leki dla grupy farmakologicznej są następujące:

  • "Berlition";
  • "Dipan";
  • "L-metionina";
  • "Vitanorm";
  • "Hepatosan";
  • "S-adenozylometionina";
  • "Antraliv";
  • "Hepatofalk rośliny";
  • "Bondjigar";
  • Kedrostat;
  • "Laennek";
  • "Brentcialle Forte";
  • "Gepabene";
  • "Karsil";
  • "Milife";
  • "Hepafor";
  • Sibektan;
  • "Heptor";
  • "Cryomelt MN";
  • "Ursoliv";
  • "Thiolipon";
  • "Heptral";
  • "Legalon";
  • "Heptrog";
  • "Metrop";
  • Ropren;
  • "Glutargin";
  • "Phosphontsiale";
  • "Maxar";
  • "Urso 100";
  • "Alkoklin glutarginowy";
  • "Covehol";
  • Erbisol;
  • "Resalute Pro";
  • "Karsil Forte";
  • "Essler forte";
  • "Lipoid";
  • "Sylimaryna";
  • "Ursosan";
  • "Liv 52";
  • "Fort fosfogliow";
  • "Progepar";
  • "Livedovs";
  • Essentiale N;
  • Hepabos;
  • "Livolife Forte";
  • "Ursodez";
  • "Silibinin";
  • "Tykveol";
  • "Holudexan";
  • "Octolipen";
  • "Essential fosfolipidy";
  • "Kwas liponowy";
  • "Silimar";
  • "Ursor";
  • "Essentiale Forte N";
  • "Moliksan";
  • "Kwasy Ursodeoksycholowe";
  • Exhol;
  • "Metionina";
  • "Tiotriazolin";
  • Urdoks;
  • "Silegon";
  • "Fosfogliv";
  • "Essliver";
  • "Sirepar";
  • Ursofalk;
  • "Aeslidin".

W przypadku niemożności zastosowania produktu leczniczego "Gepa-Merts", analogi wymienione powyżej mogą być przepisywane. Kategorycznie jest przeciwwskazane, aby samemu podawać leki i samemu wybrać analog. Każdy lek ma pewne przeciwwskazania i cechy szczególne, które musi brać pod uwagę lekarz przy wyborze zamiennika leku "Gepa-Merzu".

Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Hepa-Merz to nowoczesny środek o działaniu hepatoprotekcyjnym. Jest produkowany przez niemiecką korporację "Merz Pharma". Realizowane jest na formularzach recepcyjnych.

Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Nata82 »22 września 2014, 13:51

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Daria »22 października 2014, 3:08

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Nata82 »22 października 2014, 03:41

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

francuski Angelica »23 października 2014 r., O godzinie 6:15

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Liuba »23 października 2014 r., 13:18

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Daria »23 października 2014 roku, 23:49

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

francuski Angelica »24 października 2014 r., 05:50

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

bolący »28 listopada 2014, 17:36

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Inna »30 czerwca 2015, 11:17

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

AnnaH »30 czerwca 2015, 12:27

Analogi Hep-Merza to: Hepafor, Kavehol, Silegon, Lipoid, Maksar, Tykveol. Jego aktywnymi elementami aktywnymi są L-ornit i L-asparaginian.

Funkcje aplikacji Hepa-Mertz

Hypoazotemic narkotyków, zgodnie z instrukcją fabryczną, jest przeznaczony do leczenia od:

  • niewydolność pokarmowa;
  • patologiczne stany wątroby, zachodzące na tle hiperamonemii;
  • encefalopatia wątrobowa.

Proszek Hepa-Mertz może powodować powstawanie alergii, reakcji skórnych, napadów nudności, rzadko - wymiotów.

Według raportów medycznych dotyczących Hepa-Merz, lek wykazuje skuteczność w leczeniu terapeutycznym (do 87% udanych przeglądów). Lek nie jest przeznaczony do diagnozowania:

  • niewydolność nerek;
  • nadchodząca ciąża;
  • nadwrażliwość.

Przedawkowanie z użyciem leku hepatoprotekcyjnego powoduje nasilenie objawów ubocznych. Przedstawiono procedurę medyczną - płukanie żołądka. Hepa-Merz nie łączy się z penicylinami - antybiotykami.

Gepa Mertz

Hepa-Merz - leku, który ma na wątrobę i właściwości detoksykacji, który składa się z aminokwasów: ornityna i asparaginian. Te aminokwasy pomagają przekształcać amoniak w glutaminę i mocznik.

Ornityna jest katalizatorem enzymów i podstawą syntezy mocznika. Ponadto Gepa-Merz jest w stanie aktywować cykl ornitynowy tego samego tworzenia mocznika, co również wpływa na obniżenie poziomu amoniaku. Lek również optymalizuje metabolizm białek i bierze udział w produkcji insuliny i STH.

W tym artykule zastanowimy się, dlaczego lekarze wyznaczają Gepa-Merz, w tym instrukcje użytkowania, analogi i ceny tego leku w aptekach. PRAWDZIWE UWAGI osób, które już skorzystały z Hepa-Merz można przeczytać w komentarzach.

Skład i forma wydania

Koncentrat wytwarza się w ampułkach z ciemnego szkła o nominalnej objętości 10 ml. Jedno opakowanie kartonowe zawiera 10 ampułek. Granulowany (mieszanina osad Hepa-Merz białe i pomarańczowe) w celu wytworzenia roztworu napełnia się saszetki w 5 g każdy. Jeden karton zawiera 30 saszetek.

  • Jedna saszetka zawiera mieszaninę 5 g granulatu do sporządzania roztworów Hepa-Merz, który jest zawarty w kompozycji, 3 g asparaginian ornityny (składnik aktywny leku), a także następujące substancje pomocnicze: E110 (pomarańczowy żółtego barwnika), pomarańczowy i aromat cytrynowy, cyklaminian sód, lewuloza, sacharyna i poliwinylopirolidon.
  • W koncentracie z pojedynczą ampułką do przygotowania roztworu Hepa-Mertza znajduje się 5 g aspartatu ornityny, a także do 10 ml. woda do wstrzykiwań (połączenie pomocnicze).

Grupa kliniczno-farmakologiczna: lek do hipoamonii. Ma hepatoprotekcyjny wpływ farmakologiczny na organizm ludzki.

Wskazania do stosowania Hepa-Mertz

W przygotowaniu Hepa-Merz pewne wskazania: ostre i przewlekłe choroby wątroby wraz hiperamonemii (zapalenie wątroby, marskość wątroby, tłuszczowe, toksyczne uszkodzenie wątroby); encefalopatia wątrobowa (ukryta i wyraźna), szczególnie jako część kompleksowej terapii zaburzeń świadomości (prekomoza) lub śpiączki; naruszenie detoksykacji wątroby (z przejadaniem się i piciem alkoholu).

Działanie farmakologiczne

Ma właściwości detoksykacyjne i hepatoprotekcyjne. Skład leku Hepa-Merz obejmuje dwa aminokwasy: asparaginian (L-asparaginian) i ornitynę (L-ornitynę), dzięki którym następuje konwersja amoniaku w mocznik i glutaminę.

Ornityna działa jako katalizator dla enzymów syntetazy karbamoilofosforanowej i transferazy transferazy ornityny, a także jest podstawą syntezy mocznika. Ponadto Hepa-Merz aktywuje ornitynowy cykl tworzenia mocznika, co również przyczynia się do obniżenia poziomu amoniaku.

Instrukcje użytkowania

W zależności od formy wydania Gepa-Merz instrukcje użytkowania będą się różnić.

  • Granulki Gepa-Merz pobierają do wewnątrz 1-2 pakiety granulek rozpuszczonych w 200 ml płynu, 3 razy / dobę, po posiłku.
  • Wstrzyknięto do 40 ml (4 am.) / Dzień, rozpuszczając zawartość ampułek w 500 ml roztworu do infuzji. W encefalopatii wątrobowej (w zależności od stopnia nasilenia choroby), wstrzyknięciu IV do 80 ml (8 amp.) / Dobę. Maksymalna szybkość infuzji wynosi 5 g / h.

Czas trwania leczenia jest ustalany przez lekarza indywidualnie dla każdego pacjenta. Ten parametr zależy od rodzaju choroby, jej nasilenia i stanu pacjenta jako całości. W przypadkach ciężkiej niewydolności wątroby wymagana jest ścisła kontrola stanu pacjenta oraz, w razie konieczności, korekta szybkości podawania leku. Jest to konieczne, aby zapobiec pojawieniu się nudności i wymiotów.

Znaleziono przysięgłe paznokcie Fungusa! Paznokcie zostaną wyczyszczone w ciągu 3 dni! Weź to.

Jak szybko normalizować ciśnienie tętnicze po 40 latach? Przepis jest prosty, zapisz.

Masz dość hemoroidów? Jest wyjście! Można go wyleczyć w domu w ciągu kilku dni, jest to konieczne.

Obecność robaków mówi ZAPACH z ust! Raz dziennie pij wodę kroplą.

Przeciwwskazania

Hepa-Merz koncentruje się w niektórych opiniach na temat Hepa-Mertz, należy zauważyć, że leku nie należy przyjmować z nietolerancją substancji czynnej lub innych składników leku. Ponadto, nie zaleca się stosowania leku Hepa-Merz w końcowej fazie niewydolności nerek.

Efekty uboczne

Sądząc po opiniach o Hepa-Merz o pozytywnym charakterze, stosowanie leku rzadko wywołuje rozwój skutków ubocznych. Czasami jednak mogą wystąpić nudności i wymioty, a także reakcje alergiczne.

Analogi Gepa-Mertza

Synonimem Hepa-Merz na substancji czynnej jest Ornilatex, a analogami środka są następujące leki:

  • Tiotriazolin;
  • Sylibinina;
  • Hepatosan;
  • Glutargin;
  • Orotan potasu;
  • Metionina;
  • Rosilimarine;
  • Silimarina Sediko;
  • Fosfogliv;
  • Remaxol;
  • Laennec.

Uwaga: stosowanie analogów należy uzgodnić z lekarzem prowadzącym.

Średnia cena granulatu HEPA-MERC wynosi 10 sztuk w aptekach (Moskwa) 830 rubli. Hepa-Merz koncentrat do wlewów 5g / ml 10ml 10szt. Kosztuje 3000 rubli.

Warunki urlopu od aptek

Lek jest uwalniany na receptę.

Gepa Merz: 3 komentarze

Dobry importowany lek. Jakoś nie ufam krajowym hepatoprotektorom, po tym jak miałem wątrobę dla jednego, po prostu założyłem ją w toalecie. A wraz z gepamertsem wszystkie dobrze się rozwijają, a na ultradźwiękach obserwuje się regresję dystrofii wątroby. Cena... jest tak, w tym leku jedynym i dużym minusie, trzeba pracować nad lekami.

Mój tata jest na intensywnej terapii. W 2009 roku zdiagnozowano marskość wątroby w stadium 4 przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby. Wodobrzusze, nakłucia, krwawienie. Potem zaczął encefalopatię. Potem lekarz napisał do niego Gepamertza w saszetkach. Przyjął to jako kurs. Miesiąc, a następnie przerwy i ponownie miesiąc pili. Rok nie powtórzył się, ostatnio miał krwawienie. Udało mu się to zatrzymać. Minął miesiąc iz powodu niskiego białka, wodobrzusze zaczęły encefalopatię. Potem papież pogrążył się w śpiączce. Nalegaliśmy, żeby lekarze robili GepaMerz. Najpierw otrzymał 4 ampułki. Ponieważ ciężki zaczął robić 8 ampułek...
Tata zaczął odzyskiwać przytomność. Otworzył oczy. Próbuje coś powiedzieć. To tylko cud. Oto jak można posiekać 8 ampułek, nie wiemy. Nie mamy nawet takiego narkotyku w mieście. Zamawiamy w innych miastach. Cóż, zrobił cud. Dziękuję GepaMerz. W nic już nie wierzyliśmy.

Te granulki biorę 2 razy dziennie przez tydzień. Ale coś jeszcze nie zauważyło postępu na lepsze w moim zdrowiu. Może zostałem źle powołany i powinienem pić je trzy razy dziennie?

Opinie o Gepa-Merts

Otrzymaliśmy prawdziwe opinie na temat produktu Gepa-Mertz publikowanego przez naszych użytkowników. Najczęściej odpowiedź jest pisana przez matki małych pacjentów, ale także opisują osobistą historię stosowania leku na sobie.

ostra i przewlekła choroba wątroby, której towarzyszy hiperamonemia;
encefalopatia wątrobowa (ukryta i wyraźna);
stłuszczenie i stłuszczeniowe zapalenie wątroby (różnego pochodzenia).

Dyskusja

Skończyłem moje witaminy w ciąży prawie natychmiast po urodzeniu i to wszystko. co pijesz? z lekarzem skonsultowanym? Wiem, że Pts dobry dragee Mertz. zobaczyłem. ale tutaj z karmieniem titkoj

Lena, cała ciąża wykorzystała żel Viru-Merz. Działa bardzo dobrze.

Viru-mertz gel bardzo mi pomógł!

Och, jak cię rozumiem. Sam prawie łysy nie pozostał. Pomogły mi następujące rzeczy: przed każdym praniem wcierano w skórę głowy olej z łopianu za pomocą czerwonej papryki. działa idealnie. I wypiłem witaminy Merz piękno. Tylko to i zapisane.

Bardzo mi pomógł YEAST BEER NAGIPOL-1 NAILY HAIR SKIN. Naprawdę nie ma drogich witamin typu: Vitrum "Merz" "Duovit" nie pomogło, a te i są warte grosza, a efekt jest doskonały.

Tak, lekarze z pewnością zadziwiają moją wyobraźnię! Dla mnie lekarz mianowany lub nominowany żel Viru-merz serol, doskonale pomógł lub asystował) w czasie ciąży stosowanej wielokrotnie

Naprawdę nie pomogłem Mertzowi, zamawiam witaminy witaminowe na Ayerbe. za włosy Solgar u nas w drogerii 1600, tam 12 dolarów.. Tutaj..

Pomogło mi Pts Merz

Mam gep. W pozytywnym wyniku napisałem o tym tutaj. Na uzi wątroby wysłali, do infektsionistu, a na peresdachu się zstąpił lub poszedł. Wynik-uzi jest doskonały, analiza jest negatywna, zakaźny nahamil i mimo wszystko zapisana na zapalenie wątroby typu B. W Zhk powiedział, że to nic nie dotyczy, pytanie jest tylko w karmieniu piersią, z Hep B, ale z C możesz. Więc infekiolog zostanie wysłany do ciebie najprawdopodobniej, pory.

Viru-Merz bardzo mi pomógł. Ten żel, zastosowany lokalnie, lekarz mi pozwolił.I ogólnie rzecz biorąc, opryszczka bardzo nie lubi braku słońca, więc pasta do zębów jest również opcją ☺

Do mnie też się odezwało, co do picia jest niemożliwe - tylko po to, aby się rozmazywać. Wypróbuj żel vir-merz - bardzo mi to pomaga. A z tabletek - valtrex, ale znowu - gdy jego ciąża jest niska: (

Ja po urodzeniu i karmieniu Merz dla włosów i paznokci pomógł

Mieliśmy już dwa. Ogólnie rzecz biorąc, jest to 95% populacji. I przejawia się tylko przy gwałtownym spadku odporności lub hipotermii. Zrozumiałem, że nie ma sensu zapobiegać. Rodzaju hartowanego. I pierwszy raz w ogóle był w sierpniu - nie było przeziębień ani hipotermii i nie pachniało. Traktujemy to: viferon świece, witaminy, tabletki acyklowiru żel Viru Merz - pomaga szybko wyleczyć ranę, a nie uciekać jak Zovirax. Za każdym razem, po prostu w przerażeniu, ponieważ rozumiem - ta choroba w zasadzie nie jest uleczalna.

Wypiłem mertz - nie pomogło

Wypróbuj Viru-Merzom. Pomagał mi nawet w czasie ciąży. W jakiś sposób działa tak, że nie ma żadnych zaostrzeń.

i dobrze, to nie jestem fanem napisala.Ya wszelkie maski, nie wierzę im voobsche.Da i tabletki, które po prostu nie pić i Merz i jeszcze co to dorogie.U moja dziewczyna zobaczyła Pantovigar, ale to zależy od już nim i przestanie pić lezut.U mnie tu znowu jest doskonałym urządzeniem Darsonval.On naprawdę pomógł mi osobiście, poprawia krążenie krwi i włosów oraz rastut.Nu i mezoterapii.

Niestety, to tylko reklama. Moje włosy dobrze rosły podczas ciąży i stan był doskonały. Ale jak urodziła wszystko, co się zmieniło, upadła strasznie. Na wystawie z mężem sprzedano różne fundusze na propolis. Kupiliśmy szampon. Nie mogę powiedzieć, że codziennie myły głowy, ale rezultat nie był długi. Miesiąc później, gdzieś gdzie włosy przestały leżeć. Tentorium nazywa się twardym. Mają stronę internetową. Wcześniej Vichy pomagał, ale to był długi czas i witam.

Mam ten byaka bieżący raz drugi w życiu wysiadł infekcja po zimno, zaczął rosnąć, Zovirax nie pomoże, acyklowir nie było pod ręką było Viru-Merz, a on szybko pomógł, wziął pieczenie i swędzenie, następnego dnia przestał rosną i strzelaj zaczerwienienie. Nie sądzę, że jest to szkodliwe, jest zewnętrzną aplikacją lokalnych działań. Myślę, że lepiej słuchasz niż twój lekarz. po ciąży spróbuj, nie zły agent! I o vir-mertz zapytał.

Marina, uratował mnie złożony - szampon od Vichy (od wypadnięcia tylko z czerwoną etykietą, nie pamiętam imienia), plus specjalny sweter Merz. W tym samym czasie balsam po szamponie używał jej ukochanego. Teraz włosy są lepsze niż przed ciążą i karmieniem. Tak, nawet zanim to wszystko jest sokratyczne.

Recenzje lekarzy o Hepa-Mertz

  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.05.2021
  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.05.2022
  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.09.2019

Recenzje ekspertów na temat Hepa-Mertz

Nie mogę osądzić, jak lek radzi sobie z głównym celem, ale po nowym roku lub wielkich uroczystości jest to proste!

bezużyteczne. Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę, że lek do leczenia wątroby ma smak fantazji! Co powoduje straszną alergię.

Cześć, Czy ból w okolicy trzustki po prawej stronie zwiększa się wraz z używaniem tego leku?

Po operacji, zespolenie "na boki" syn wykazał encefalopatię wątrobową. Hepa-Mertz bardzo pomaga, walczy z toksynami, które uniemożliwiają życie mózgowi, tutaj razem z Dufalac (środek przeczyszczający) wspólnie walczą o pełne życie mojego syna.

Z pomocą hepatomu, który próbuje teraz uporządkować męża wątroby. Ma poważne konsekwencje raz zakaźnego objawu zapalenia wątroby do tej pory. Można powiedzieć, że ten lek pomaga nam najlepiej, co próbowaliśmy wcześniej, za kilka lat. W każdym przypadku zaczął normalnie jeść, miał apetyt i siłę. Kurs jeszcze się nie skończył, ale jest nadzieja, aby zasadniczo zmienić sytuację.

Hepa-Merts przepisał mojemu wujowi, on pochnik, kroniki, z wiekiem ból stawał się coraz bardziej niepokojący. Nie tanie, ale to naprawdę pomaga! Dopiero na początku uzależnienie było długie, najczęściej mdłe, nawet przed wymiotami. Wtedy możesz zobaczyć, że był pijany, teraz liczymy na to.

z wiekiem czuł, że jego wizja zaczęła się ustawiać. Nie mogę nawet czytać okularów bez okularów. I liczba dioptrii zaczęła wzrastać. Lekarz okulista powiedział, że konieczne jest podtrzymanie ciała w kompleksie i przepisanie mi okulisty. To jednak i ZŁE, ale przeczytałem mu instrukcję i zdałem sobie sprawę, że zawiera on wiele użytecznych substancji do widzenia. Akceptuję to już drugi kurs. upadek wzroku zatrzymał się.

hepa-mertz jest skutecznym hepatoprotektorem. Jest przepisywany w przewlekłych chorobach wątroby, encefalopatii wątrobowej, poprawia metabolizm białek u pacjentów żyjących pozajelitowo. Nie należy stosować leku bez wizyty u lekarza, zwłaszcza w formie wstrzyknięć. Odzyskaj.

Mój wujek miał problemy z wątrobą przez długi czas, był polecany przez Gepa-Merza w saszetkach i był bardzo zadowolony z wyniku. Aminokwasy, które wchodzą w skład leków, wiążą główną toksynę z amoniakiem. Dzięki lekowi testy są prawie w porządku, a wujek czuje się całkiem dobrze.

Hepa-Merts jest przepisywany na choroby wątroby, ponieważ chroni i odbudowuje. Pewnego dnia do apteki przychodzi mężczyzna i prosi go o coś, żeby się nie upijał, a głowa nie choruje rano. Polecałem od kaca i zatrucia. Powiedziała, że ​​musisz pić przed i po wypiciu. Klient pomyślał, narzekał na koszt ceny, ale ostatecznie ją kupił. Kilka dni później znowu przychodzi do naszej apteki i mówi, że lek, który poleciłem, był bardzo pomocny. Był nawet zaskoczony, że będzie taki efekt. Po tym incydencie powiedział, że opowie wszystkim swoim znajomym o takim cudownym leku.

Moja przyjaciółka została wprowadzona do stomatologii wirusa zapalenia wątroby, była leczona przez długi czas.. Aby przywrócić wątrobę, jej lekarz przepisał zapalenie wątroby typu Merz Po otrzymaniu powiedziała, że ​​jest bardzo skuteczna, ale droga.