Środek immunomodulujący Algeron - przegląd

Objawy

Opis jest aktualny 07/30/2014

  • Nazwa łacińska: Algeron
  • Kod ATX: L03AB
  • Składnik aktywny: Pegylowany interferon alfa-2b (Tsepeginterferon alfa-2b)
  • Producent: ZAO BIOCAD, Rosja

Skład

Algerone jest dostępny jako roztwór do wstrzyknięć podskórnych. Jeden mililitr zawiera 200 μg aktywnego składnika, który jest neugolded interferon alfa-2b, i substancje pomocnicze:

  • trójwodzian octanu sodu (2,617 mg);
  • lód z kwasem octowym do pH 5,0;
  • Chlorek sodu (8 mg);
  • polisorbat-80 (0,05 mg);
  • dihydrat dwuwodzianu disodowego (0,056 mg);
  • woda do wstrzykiwań(do 1 ml).

Forma wydania

Przezroczysty roztwór do wstrzyknięć podskórnych bez barwy lub z lekko żółtawym odcieniem.

Algeron jest dostępny w trzech formatach:

  • jedna strzykawka;
  • cztery strzykawki;
  • pojedynczy blok "trzech paczek po cztery strzykawki".

Działanie farmakologiczne

Zastosowanie Algeronu zapewnia efekty immunostymulujące i antywirusowe. Mechanizm działania leku, jak również biologiczny i kliniczny wpływ jego stosowania, są określone przez aktywność jego składnika pegylowany interferon alfa-2b (peg-IFN alfa-2b), który powstaje przez połączenie struktury polimerowej (glikol polietylenowy (PEG) o ciężarze cząsteczkowym 20 kDa) z cząsteczką interferon alfa-2b.

IFN alfa-2b są otrzymywane za pomocą metody biosyntezy z zastosowaniem technologii rekombinacji DNA, tj. sztucznie wytworzonej ludzkiej sekwencji DNA, której części mogą być syntetyzowane chemicznie przez łańcuchową reakcję polimerazy. Jest również wytwarzany przez szczep Escherichia coli Escherichia coli, w którym gen ludzkiego interferonu jest wprowadzany przy użyciu technik inżynierii genetycznej.

  • immunomodulujące;
  • antywirusowy;
  • działanie antyproliferacyjne.

Jego skuteczność przeciwko wirusom wynika z jego zdolności do wiązania się z określonymi receptorami komórek. Rezultatem tego procesu jest uruchomienie złożonego mechanizmu pewnych reakcji wewnątrzkomórkowych, dzięki czemu genom wirusa i wytwarzanie białek wirusowych zostają stłumione. Działanie immunomodulujące IFN alfa-2b wyraża się wzrostem ochronnych właściwości układu odpornościowego organizmu. Działanie interferonu jest ukierunkowane na:

  • zwiększona cytotoksyczność zabójców T i innych naturalnych zabójców;
  • zwiększona aktywność fagocytarna makrofagów;
  • zróżnicowanie T-pomocników;
  • ochrona komórek T przed programowaną śmiercią komórkową (apoptoza).

Działanie immunomodulujące u tych, którzy byli leczeni algeronem, wynika również z faktu, że interferon ma zdolność wpływania na produkcję szeregu cytokin (na przykład interleukiny lub interferon gamma).

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Preparaty zawierające jako składnik aktywny peg-IFN alfa-2b, wywołać wzrost stężenia białek efektorowych, które obejmują neopteryny w surowicy, jak również Syntetaza 2'5'-oligoadenylowa. Po pojedynczym wstrzyknięciu grupy ochotników do wstrzyknięcia Algeron, mieli oni zależny od dawki wzrost poziomu neopteryny w surowicy. Maksymalny wzrost tego wskaźnika obserwowano 48 godzin po wstrzyknięciu. Wprowadzenie leku w pojedynczej dawce tygodniowej, równej 1,5 μg na 1 kg masy ciała pacjenta, zapewnia utrzymanie pacjentów w surowicy cierpiących na Wirusowe zapalenie wątroby typu C, stabilny wysoki poziom koncentracji neopteryna.

W przeprowadzaniu in vitro Aktywność przeciwwirusowa niezmodyfikowanej IFN alfa-2b. Badania potwierdziły, że w wyniku pegylacji cząsteczki IFN alfa-2b:

  • Jego wchłanianie jest spowolnione w miejscu wstrzyknięcia;
  • zwiększa się objętość dystrybucji;
  • klirens znacząco zmniejsza się (co z kolei powoduje ponad dziesięciokrotne zwiększenie czasu trwania końcowego okresu półtrwania peg-IFN alfa-2b w porównaniu z IFN alfa-2b niezmodyfikowany typ).

Okres wydalania algieronu z organizmu przekracza 153 godziny, czyli około 6,5 dnia. W wyniku podskórnego podawania leku raz w tygodniu pacjentom leczonym Wirusowe zapalenie wątroby typu C, obserwowano zależny od dawki stopniowy wzrost stężenia Algerona do ósmego tygodnia, po którym nie odnotowano dalszej kumulacji.

U pacjentów z zaburzeniami czynności nerek związek pomiędzy farmakokinetyką Algerona a klirensem kreatyniny nie został ustalony. Maksymalne stężenie peg-IFN alfa-2b, jego okres półtrwania i AUC zwiększały się proporcjonalnie do stopnia niewydolności nerek. Jeśli wystąpią jakiekolwiek niepożądane reakcje na podawanie leku pacjentom z ciężkim i umiarkowanym zaburzeniem czynności nerek, zaleca się ostrożny nadzór medyczny i dostosowanie dawki w kierunku jej zmniejszenia.

Kiedy naruszenia funkcji wątroby u pacjentów cierpiących na wirusowe zapalenie wątroby typu B lub C, oraz centnerzyirokeza wątroba, Parametry farmakokinetyczne leku Algeron pozostają niezmienione w porównaniu ze zdrowymi ludźmi. Nie należy stosować leku u pacjentów z wyraźnym stopniem upośledzenia czynności wątroby, ponieważ dla tej grupy leków farmakokinetycznych peg-IFN alfa-2b nie był badany.

Parametry farmakokinetyczne peg-IFN alfa-2b nie zależą od wieku pacjenta, dlatego osoby starsze nie potrzebują dostosowania dawki leku Algeron.

Wskazania do stosowania

Cel Algerona jest przydatny w leczeniu przewlekłej postaci pierwotne zapalenie wątroby typu C u pacjentów z dodatnim RNA wirusa Wirusowe zapalenie wątroby typu C (HCV), jeśli ten ostatni nie ma objawów dekompensacji czynności wątroby. Najbardziej skuteczną metodą leczenia jest kompleksowa terapia, polegająca na podawaniu preparatów IFN-alfa (w tym peg-IFN alfa-2b) w połączeniu z rybawiryna.

Przeciwwskazania

Algeron nie jest przypisany do następujących grup pacjentów:

  • Osoby z nadwrażliwością na leki IFN, glikol polietylenowy (PEG), a także w którymkolwiek z pomocniczych składników Algeronu.
  • Pacjenci ze zdekompensowaną postacią marskość wątroby, przy czym suma punktów na skali Child-Pugh odpowiada klasie B lub C.
  • Pacjenci, którzy krwawią żylaki.
  • Pacjenci z HIV lub Wirusowe zapalenie wątroby typu C, u których rozpoznano marskość wątroby w tle niewydolność wątroby.
  • Pacjenci z autoimmunologiczne zapalenie wątroby.
  • Pacjenci z cukrzyca na etapie dekompensacji.
  • Pacjenci z hiper- lub niedoczynność tarczycy.
  • Pacjenci z wyraźną depresją funkcji hematopoezy szpiku kostnego. Dzieci, kobiety w ciąży i karmiące.

Z ostrożnością lek jest przepisywany pacjentom z zaburzeniami psychicznymi, z zaburzeniami czynności nerek, ludźmi cierpiącymi na choroby serca i naczyń oraz chorobami autoimmunologicznymi, w połączeniu z leki myelotoksyczne.

Efekty uboczne

W leczeniu Algerone w zalecanych dawkach, w tym w połączeniu z lekiem rybawiryna, działania niepożądane były łagodne lub umiarkowane i nie oznaczały przerwania leczenia. Najczęściej zauważyć:

  • bóle głowy, zwiększona drażliwość, warunki depresyjne, chwiejność emocjonalna;
  • mdłości i biegunka;
  • suchy kaszel;
  • ból stawów, a także ból mięśni;
  • reakcje skórne, wyrażone w postaci zwiększonej suchości, łuszczenia skóry, swędzenia i pojawiania się na nich wysypek;
  • reakcje miejscowe w miejscu podania leku;
  • ogólne objawy (stan gorączkowy, astenia i tym podobne);
  • zaburzenia układu limfatycznego i krążenia;
  • zmiana wskaźników laboratoryjnych.

Ogólnie częstość niepożądanych działań niepożądanych zależy od dawki leku Algeron podawanej pacjentowi.

Algeron: instrukcje użytkowania i reżim dawkowania

Zaleca się wstrzyknięcie roztworu do wstrzykiwań podskórnych w tkankę tłuszczową:

  • w obszarze uda (przednia powierzchnia uda, z wyjątkiem pachwin i okolicy kolana);
  • w okolicy przedniej ściany brzusznej (z wyjątkiem linii środkowej i obszaru wokół pępka), naprzemiennie z miejscem wstrzyknięcia.

Najlepiej wstrzyknąć przed snem. Terapia jest zalecana przez lekarza prowadzącego, przez cały czas leczenia pacjent powinien być pod kontrolą specjalisty z doświadczeniem w leczeniu Wirusowe zapalenie wątroby typu C.

Lek podaje się raz na tydzień z szybkością 1,5 μg na każdy kolejny kilogram masy ciała pacjenta. Należy pamiętać, że każda fiolka i każda strzykawka przeznaczona jest wyłącznie do jednorazowego użytku. Zabronione jest również wstrzykiwanie leku Algeron dożylnie.

Czas trwania leczenia oraz konieczność regulacji schematu dawkowania jest określana w zależności od genotypu wirusa efektów ubocznych i stopnia zaawansowania choroby, parametry analizy krwi, bez obecności ylo dysfunkcji układów i narządów wewnętrznych (w szczególności, wątroby, nerek oraz układu nerwowego).

Przedawkowanie

Kiedy dawka Algerona została przekroczona, nie było żadnych poważnych konsekwencji dla pacjenta. W szczególności losowa podwójna dawka peg-IFN alfa-2b nie powoduje pojawienia się objawów przedawkowania i zatrucia organizmu. Aby wyeliminować niepożądane reakcje, nie ma potrzeby interwencji medycznej i wycofania leku.

Instrukcja Algeron wskazuje, że istnieją opisy przypadków przedawkowania, które odnotowano po wstrzyknięciu roztworu do wstrzykiwań przez 2 kolejne dni bez utrzymywania tygodniowego odstępu, i po wstrzyknięciu roztworu codziennie przez tydzień. Nie zarejestrowano jednak żadnych poważnych, zagrażających życiu lub związanych z leczeniem następstw. Lek nie ma określonego antidotum.

Interakcja

Połączenie peg-IFN alfa-2b i produkt leczniczy Rybawiryna nie wpływa na interakcje farmakokinetyczne. Na tle leczenia peg-IFN alfa-2b nie wpłynęło to na:

  • farmakokinetyka tolbutamid;
  • farmakokinetyka mefeninina;
  • farmakokinetyka debrisoquine;
  • farmakokinetyka dapson;
  • aktywność izoenzymów cytochromu P450 CYP1A2 i CYP3A4;
  • aktywność N-acetylotransferazy.

W tym samym czasie jednak:

  • zwiększają aktywność cytochromu P450 CYP2C8 / C9 i cytochromu CYP2D6 (z tego powodu lek podaje się ostrożnie do pacjentów leczonych za pomocą innych leków w tych izozymów obejmujących biotransformacji);
  • aktywność izoenzymu 1A2 układu cytochromu P450 jest tłumiona;
  • wzrasta pole pod krzywą AUC teofiliny;
  • średnie poziomy metabolitów wzrastają metadon;
  • prawdopodobieństwo kwasica mleczanowa u pacjentów z wirusem HIV poddawanych terapii VAAP.

Warunki sprzedaży

W sieciach aptek Algeron jest wydawany na receptę.

Warunki przechowywania

Lek należy przechowywać w dobrze chronionym przed słońcem i niedostępnym dla dzieci, z zachowaniem reżimu temperatury od 2 do 8 stopni. Nie zamrażać fiolek roztworem Algeron.

Data wygaśnięcia

Lek zachowuje swoje właściwości farmakologiczne przez dwa lata. Używanie po upływie terminu ważności jest zabronione.

Recenzje o Alghero

Liczne badania i przeglądy pacjentów na temat algonu, pozostawione na forum, sugerują stosowanie leków peg-IFN alfa-2b jako część złożonej terapii jest teraz zasłużenie rozważany "złoty standard"Leczenie. Pomimo faktu, że skuteczność leczenia zależy przede wszystkim genotyp wirusa, Niemniej jednak jego wskaźniki mieszczą się w przedziale od 50 do 90%. W ten sposób, - oraz oceny Algerone są w punkcie - osiągnięte trwałe odpowiedź wirusologiczną u ponad 80% pacjentów z drugiego i trzeciego genotypu wirusa zapalenia wątroby typu C, a około 70% pacjentów z genotypem HCV pierwszego.

Analogiem Algerona jest lek Pegasys, który przez długi czas był uważany za uznany standard w leczeniu Wirusowe zapalenie wątroby typu C. Niemniej jednak, wybierając między Pegasys i Algeron, większość pacjentów woli to drugie. I to nie jest najmniejsze ze względu na fakt, że przebieg leczenia z produktem CJSC "BIOCAD" kosztuje o rząd wielkości tańsze.

Kolejnym plusem na rzecz Algerona jest fakt, że od 2013 r. Producent ogłosił uruchomienie programu społecznego "Przebieg naprawy", Który wspiera pacjentów, którzy nie otrzymują wsparcia finansowego z budżetu państwa. Realizując ten projekt, firma "BIOCAD" stworzyła sieć społeczną dla osób z WZW typu C i pod każdym względem stara się zniszczyć stereotypy, że choroba jest wyłącznie problemem antyspołecznych grup ludności. Po połączeniu się z programem wsparcia pacjenci mają możliwość zakupu Algerona po cenie, która jest o 35-50% niższa niż średnia rynkowa.

Cena Alghero

Kup Algheron w Moskwie może być od 1 lipca 2013 r. Nabycie leku w licencjonowanych sieciach aptecznych, pacjenci z Wirusowe zapalenie wątroby typu C jednocześnie połączyć się z systemem skumulowanych zniżek, pozwalając obniżyć cenę Algeronu o 5-55%.

Forum zapalenia wątroby

Wymiana wiedzy, komunikacja i wsparcie dla osób z zapaleniem wątroby

Terapia antywirusowa na algeronie

Moderator: Gudvin

  • Idź do strony:

Re: Alghero

Twoja wiadomość Veronica »09 listopada 2013 19:36

Re: Alghero

Twoja wiadomość AU- »12 listopada 2013 21:44

20 lat, F-4, obciążenie - 6,25 * 10 ^ 6
Mam minus.

Re: Alghero

Twoja wiadomość GodAstronaut »13 listopada 2013 16:24

Re: Alghero

Twoja wiadomość alfa »13 listopada 2013 16:32

Re: Alghero

Twoja wiadomość GodAstronaut »13 listopada 2013 16:44

Re: Alghero

Twoja wiadomość Drovosek »13 listopada 2013 17:14

Re: Alghero

Twoja wiadomość AU- »13 listopada 2013 23:16

20 lat, F-4, obciążenie - 6,25 * 10 ^ 6

Re: Alghero

Twoja wiadomość Drovosek »14 listopada 2013 00:16

Re: Alghero

Twoja wiadomość Marika »14 listopada 2013 03:54

LiveInternetLiveInternet

-Nagłówki

  • ima (2)
  • ładunek cha (2)
  • naciśnij (2)
  • King Shaman cartoon 2001 (2)
  • championat (2)
  • piłka nożna (2)
  • naruto serial animowany (2)
  • cha (2)
  • król szamanów (2)
  • loboda swoje oczy (1)
  • wow (1)
  • Fullmetal Alchemist Animated Series (1)
  • epicwow (1)
  • moddingway (1)
  • zaciski do rąk (1)
  • eksperckie oceny ryzyka (1)
  • sergey chrząszcze (1)
  • czempion (1)
  • allhockey (1)
  • Yulianna Guarda złamała miłość (1)
  • magiczni czarodzieje (1)
  • Death Note (1)
  • okrąg (1)
  • tłumaczenia cha (1)
  • wow 6 2 3 (1)
  • isengard (1)
  • albumy do rąk (1)
  • rozporządzenie w sprawie wynagrodzenia pracy (1)
  • storonavigator (1)
  • samuraj x (1)
  • ręce do góry, gdy byliśmy młodzi (1)
  • Król Szaman (1)
  • mmotop (1)
  • wareneingang bei uns voraussichtlich heute erwarte (0)
  • przepisy bonusowe indywidualne wskaźniki (0)
  • rozporządzenie w sprawie wynagrodzenia próbki pracy 2016 (0)
  • stanowisko w sprawie wynagrodzenia pracowników i premii dla pracowników (0)
  • wareneingang in kürze erwartet (0)
  • smartlab (0)
  • taxfree12 (0)
  • przepis dotyczący istotnych zachęt dla pracowników (0)
  • rejestracja znaku handlowego (0)
  • ruspatent (0)
  • verfügbarkeit stark schwankend leider kei (0)
  • im wareneingang eingetroffen prüfung und (0)
  • stanowisko w sprawie wynagrodzenia pracowników i premii dla pracowników (0)
  • cytuj szpiega (0)
  • nikitich (0)
  • i nikonov (0)
  • układ zbiorowy (0)
  • pizza (0)
  • wskaźniki premii dla pracowników (0)
  • rusfootball (0)
  • rbc (0)
  • farsz na ciasta (0)
  • organizacja podróży (0)
  • sos pomidorowy do pizzy (0)
  • rejestracja nazwy firmy (0)
  • sos do pizzy (0)
  • farsz na przepisy na chleb pita ze zdjęciami prostymi i pysznymi (0)
  • eskapista (0)
  • Ryzyko płynności (0)
  • płynność aktywów (0)
  • proste nadzienie do pizzy (0)
  • pizzy (0)
  • płynność (0)
  • rejestracja nazwy i logo (0)
  • ryzyko selektywne (0)
  • ryzyko utraty zysków wynosi (0)
  • ręce do góry biorą klucze (0)
  • zapewnienie zmiany pozycji (0)
  • uwow (0)
  • stosunek należności do zobowiązań (0)
  • król szamanów (0)
  • przepis na pizzę (0)
  • 2ch (0)
  • planeta oko (0)
  • farsz na pizzę (0)
  • cdx (0)
  • Loboda swoje oczy (0)

-Szukaj w dzienniku

-Subskrybuj przez e-mail

-Statystyki

Algeron: cena; pacjentów leczonych lekiem

alexey: przebieg 66 miesięcy Algeron + rybawiryna utrzymywał erytrocyty z erytrocytami trwające półtora miesiąca, a następnie u lekarzy minusowych.

Tak, możesz pić 6 litrów dziennie wszystkich powyższych, ale zawartość tłuszczu nie powinna przekraczać 6,5%. Średnia waga 6 litrów mleka to 6579 kg (informacje znalezione w Yandex).

Dzień dobry! Mam zapalenie wątroby typu C, genotyp 8, obciążenie wirusem 555555. Traktuję algerone + reboverin! Leczenie przebiega bez małego pobocheka, na pewno są, ale możesz wytrzymać! Włosy wypadają, bóle w stawach, suchy kaszel! Ale ogólnie rzecz biorąc to wszystko jest do przyjęcia! Пцр przekazał 9 wyników nyxis, ale nie wiem! Czasami pojawiają się ogonki, zmienia się nastrój często!

W praktyce medycznej, zarejestrowany przypadki, gdy włosy wypadają i zmieniła zabarwienie wynikające z przyjmowania przepisanych leków w celach terapeutycznych. Takie leki obejmują kwas borowy, cytostatyki, bizmut, leki przeciwzakrzepowe, środki przeciw malarii i tyrostatyki. Istnieje również łysienie rozproszone, które są spowodowane zaburzeniami układu wewnątrzwydzielniczego (choroby trzustki, nadczynność tarczycy, hipogonadyzm, tarczycy), a także wynikające z hemodializowanych pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek. Jak tylko czynnik patologiczny przestał działać, wzrost włosów natychmiast wznowił się.

Takie ważne czynniki, jak czas trwania wypadania włosów, zwiększone wypadnięcie, ogólny spadek liczby włosów wskazują, że choroba już się pojawiła i stopniowo się rozwija. Wcześniej cierpiały na ciężkie choroby, przyjmując różne leki, sztywne diety również wpływają na stan włosów i mogą prowadzić do ich utraty. Badanie skóry głowy i sprawdzenie stanu zapalnego są głównymi zadaniami trichologa podczas wstępnego badania pacjenta. Ponadto, ekspert ocenia rozkład i gęstość włosów z późniejszym badaniem wału włosa pod względem średnicy, kształtu, długości i określania stopnia kruchości włosów leczonego lękliwego pacjenta.

Zacząłem straszne wypadanie włosów po szczepieniu. Poza tym ule wydawały się zimne. Sześć miesięcy po szczepieniu, odpowiednio zwiększona TSH, niedoczynność tarczycy. Po przyjęciu L-tyroksyny TTG został znormalizowany, mówi endokrynolog, że konieczne jest kontynuowanie go lub picia. Ponadto endokrynolog powiedział, że włosy powinny zostać przywrócone. Jestem w panice, skóra mojej głowy już świeci. Powiedz mi, proszę, co zrobić, aby powstrzymać opad. Zwróciłem się z pogodnej, pewnej siebie dziewczyny do rozdrażnionej i ponurej osoby. Wszystkie myśli tylko o włosach. Z góry dziękuję!
. Zaakceptował żelazo lek i cynk, we krwi był niski wskaźnik żelaza, po miesiącu przyjęcia zdałem sobie sprawę, że jest to złe dla żelaza, zrobiłem analizę, ale teraz przekracza ona moją normę.

Taa.. nie tylko mnie poważnym problemem utraty włosów.. teraz rozumiem z tego, co zobaczył także.. Diane-85, trzy lub więcej lat z przerwami na sześć miesięcy, pić około sześciu miesięcy, a następnie zerwać.. a potem zaczął się wielki przypadek włosy.. ale mam taką grzywę. i wszystko, a tam jest więcej wielkości, a ja nie mogłem nawet związać ten problem przez tabletki odstawienia.. Teraz okresowo pić Yasmin antykoncepcyjne, ale nie przez długi okres, a okres trzech miesięcy, i znowu przerwa.. Chciałbym wiedzieć, że bezpieczniej w moim przypadku, nie pić krótkie okresy lub dłużej pić stale, nie planują rodzić ze względu na ich wiek, miałem 96 czy coś.. nadal mogą korzystać jako środka antykoncepcyjnego? i zwiększyłem wzrost wołów w niepotrzebnych miejscach, a Yarina pomaga mi je zmniejszyć.

Sassi Water:
7 litrów czystej wody
6 drobno posiekanych cytryn (może być po prostu lokówkami)
6 ogórka nieobranego, pokrojonego w pierścienie
6. startego imbiru (nic więcej, a wtedy koktajl będzie gorzki ((()
5-65 liści (jeśli suszone, zagotuj wrzącą wodą, odcedź i dodaj do koktajlu)

Lek należy przechowywać w dobrze chronionym przed słońcem i niedostępnym dla dzieci, z zachowaniem zakresu temperatur od 7 do 8 stopni. Nie zamrażać fiolek roztworem Algeron.

Przyjmowanie leku razem z lekami przeciwnadciśnieniowymi może wywoływać dodatkowy efekt przeciwnadciśnieniowy.

Algheroon

Ekaterina Ruchkina 21 maja 2015 r

Opis i instrukcje przygotowania Algeron

Algeron jest lekiem przeciwwirusowym stosowanym w złożonym leczeniu wirusowego zapalenia wątroby typu C. Lek zawiera substancję o nazwie chaineginterferon alfa-2b. Nie wchodząc w złożone funkcje tego typu interferonu, krótko opisujemy mechanizm jego wpływu na wirusy.

W organizmie ta substancja (która stanowi część płynnej odporności) powoduje wytwarzanie pewnych związków w komórkach zainfekowanych wirusami, które zapobiegają rozprzestrzenianiu się patogenu. Ponadto, interferon aktywuje i wzmacnia aktywność wszystkich składników odporności komórkowej (komórki NK, makrofagi, limfocyty i tak dalej). W przypadku tej substancji opisano inne mechanizmy odpornościowe, które pomagają utrzymać zdrowie i pomagają zwalczać różne infekcje.

Aktywny składnik Algeronu jest produkowany metodami bioinżynieryjnymi - ludzki interferon wytwarza szczepy bakterii.

To narzędzie jest używane, gdy:

  • Wirusowe zapalenie wątroby typu C - aktywne, pierwotne, przewlekłe. Leczenie przeprowadza się razem z lekiem Ribavirin;

Produkują Algerone w postaci roztworu do wstrzykiwań. Wkładają one podskórnie w ścianę brzucha lub udo, naprzemiennie na obszary zastrzyków. Dawkowanie wykonuje się zgodnie z tabelą, która zawiera instrukcję leku. Standard przyjmuje 1,5 μg na kilogram masy ciała pacjenta. Zastrzyki wykonuje się raz w tygodniu.

Konieczne jest rozpoczęcie leczenia pod nadzorem doświadczonego lekarza, który obliczy dawki i wyjaśni, jak wykonać zastrzyki. Oceni także stan pacjenta na początku terapii (w tym, zgodnie z wynikami testów kontrolnych). Dalsze iniekcje można wykonać niezależnie. Instrukcja przygotowania Algeron szczegółowo opisuje sposób wykonywania iniekcji za pomocą oddzielnej strzykawki lub już napełnionego roztworu.

Pamiętaj, aby przeczytać te informacje i zawsze dokładnie przestrzegać tych zaleceń. Każdy opisany krok nie jest wynikiem nadmiernych środków ostrożności, ale jest częścią techniki opracowanej i stosowanej przez dziesięciolecia. Jego celem jest zachowanie zdrowia, a ostatecznie życia.

Adnotacja opisuje także dostosowanie dawek algonu dla różnych zaburzeń, patologii pierwszego i nabytego. Ta informacja jest niezbędna, jako przypomnienie dla lekarza. Pacjent powinien zrozumieć, że niedopuszczalne jest samodzielne wprowadzanie jakichkolwiek zmian w lekach!

Przeciwwskazane w:

  • Ciężkich chorób wątroby - marskość niewyrównaną niewydolność wątroby w kombinacji z HIV i zapalenie wątroby typu C, autoimmunologiczne zapalenie wątroby, i tak dalej;
  • Ciężkie patologie nerek;
  • Choroby układu nerwowego, w tym padaczka;
  • Choroby układu sercowo-naczyniowego, zwłaszcza te, które nie nadają się do kontrolowania leków;
  • Patologie tarczycy, których nie można skorygować za pomocą leków;
  • Dziedziczne zaburzenia metabolizmu laktozy;
  • Choroby onkologiczne;
  • Niektóre choroby krwi, w tym ciężka hemopoeza w szpiku kostnym i ciężki patologiczny niedobór hemoglobiny;
  • Nietolerancja na składniki algeronu lub rybawiryny;
  • Ciąża i laktacja;
  • Leczenie mężczyzny będącego partnerem seksualnym kobiety w ciąży;
  • Leczenie pacjentów poniżej pełnoletności;

- z ostrożnością, gdy -

  • Połączenia wirusowego zapalenia wątroby typu C z wirusem HIV przy określonych wskaźnikach aktywności patogenów;
  • Ciężka cukrzyca z ryzykiem powikłań;
  • Ciężkie patologie płucne;
  • Niektóre naruszenia formuły krwi i układu krzepnięcia;
  • Podczas leczenia środkami mielotoksycznymi;

Efekty uboczne

Preparat jest dobrze przebadany, o czym świadczy w szczególności szczegółowy opis wszystkich możliwych niepożądanych skutków. Wymienimy tu tylko te objawy, na które pacjenci szczególnie często skarżą się. Są to:

  • Stan grypopodobny z gorączką, dreszczami;
  • Uczucie zmęczenia, słaby;
  • Zwiększona emocjonalność, depresja, lęk, bezsenność, zmniejszona uwaga;
  • Bóle głowy;
  • Nudności, biegunka, bóle brzucha, brak apetytu;
  • Ból gardła w mięśniach i stawach;
  • Suchy kaszel, duszność, ból gardła;
  • Zapalenie miejsc iniekcji, suchość, swędzenie, łuszcząca się skóra, wypadanie włosów;

Ponadto, ze strony laboratoryjnych wskaźników krwi, często występowały istotne zmiany w jego wzorze, zmniejszenie stężenia glukozy i wzrost stężenia triglicerydów.

Takie reakcje towarzyszyły mniej więcej co dziesiąty pacjentowi. Ale mogą występować inne objawy. Każda zmiana stanu (nawet domniemana, wyobrażona) jest ważna, tak szybko, jak to możliwe, aby poinformować lekarza prowadzącego.

Analogi tańsze niż Algheron

To narzędzie jest zbyt specjalistyczne i jest używane w tak niebezpiecznych patologiach, że po prostu niebezpiecznie jest wybierać i używać analogów, które są tańsze. Ale z drugiej strony koszt algieronu i innych podobnych narkotyków może wstrząsnąć nieprzygotowaną osobą.

Analogi tego agenta (zawierające peginterferon) to:

Oba te leki są droższe. W rzeczywistości rosyjski Algeron okazał się bardziej ekonomiczną alternatywą dla importowanych narkotyków.

Kiedy w szpitalu odczytywana jest terapia - wstrzyknięcia należy wykonywać bezpłatnie. Zazwyczaj leczenie trwa aż do pierwszej poprawy ("minus"), po którym pacjent zostaje przeniesiony do opieki ambulatoryjnej. W niektórych regionach istnieją programy, które można wykorzystać do uzyskania takich produktów po obniżonej cenie.

Recenzje o Alghero

Wielu z tych, którzy doświadczyli zapalenia wątroby typu C, leczono standardowym schematem: algorgon + rybawiryna. Co więcej, według samych pacjentów, ich wybór jest często spowodowany niższymi kosztami terapii (w porównaniu z obcymi analogami).

W pierwszych dniach po wstrzyknięciu tego leku pacjenci cierpią na różne działania niepożądane. Na przykład:

- Gorączka, ból głowy, chłód, gorączka... Tak zaczęło się moje leczenie.

- Moja temperatura zwykle trwa trzy dni po wstrzyknięciu. Już się do tego przyzwyczaiłem. Kolejną okropną rzeczą są nudności. Warto zacząć coś robić, zaczyna się dużo grzebać.

Niektórzy zauważają, że po kolejnych wstrzyknięciach nie występuje zauważalne pogorszenie stanu:

- Minęło już kilka tygodni. Jestem do tego przyzwyczajony - temperatura nigdy nie przeskakuje. Oczywiście, słabość, roztargnienie, depresja - to się zdarza... Akceptuję różne rzeczy na wątrobę, żeby jakoś się polepszyć.

- Byłem uczestnikiem badań klinicznych. Przez rok otrzymywałem wszystkie pobachki, które są teraz opisane w adnotacji. Ale został wyleczony.

Ogólnie rzecz biorąc, czytając opinie na temat Algherone, rozumiesz, jak każdy organizm reaguje na taką terapię. Również ludzka indywidualność jest bardzo ważna: ktoś jest gotowy znieść niemal każde cierpienie, ze względu na cel, podczas gdy inni stale próbują "zatuszować" wszelkie pogorszenie stanu zdrowia nowymi i nowymi lekami. Nie trzeba dodawać, że skuteczność leczenia jest różna, ale ci, którym udało się pokonać chorobę - wiele.

Leczenie zapalenia wątroby za pomocą algeronu i rybawiryny

Leczenie zapalenia wątroby typu C, 1 genotyp. SOF + DCV

W skrócie: 1 genotyp, nie występuje zwłóknienie, obciążenie wynosi 6 milionów ALT, AST i TTG są prawidłowe. Multiwitamina HIV, CD4 - 420 (wszystkie dane z 26.06), ARVT - kievksa, ritonawir, presid. Zróbmy pisanie IL28.
PVT zgodziło się, wczoraj chcieli zabrać, nie ma leków. Na pytanie, kiedy i co się stanie, odpowiedź brzmi: Algerone + Ribavirin, zadzwoń w sierpniu.
Czy powinienem osiedlić się w Algeronie, czy wycisnąć, by wydać Pegaza? Algeron jest używany w Rashe przez 2 lata. Według dowodu przenośności najlepszy efekt jest taki sam jak w przypadku Pegasys. Coś, co wątpię.

Wszystko będzie dobrze! Dowiedziałem się!

Alexey, a tutaj, jeśli jest to możliwe bardziej szczegółowo? Imiona pisać?
A ogólnie, czy warto oprzeć się na takiej opcji w SC, jeśli teraz oferowany jest Algeron.

Narkotyki nie są zarejestrowane w Rosji, a kiedy są zarejestrowane, miliony będą kosztować. VikeuruPak ​​(3D) już obiecał w Rosji na spadek o 1,5 mln rubli. Cm. Post http://hivlife.info/showthread.php?p=455962#post455962, gdzie wskazano, w jaki sposób dołączyć do chińskiej sekcji. Jest to głównie potrzebne do zakupu daklataswiru. Dostarczane z Chin nie jest i to liboy sam będzie musiał lecieć do Hong Kongu, albo jacyś ludzie współpracują, chip i wysłać kogoś, kto jest zaufany (tutaj należy wybrać, to prawda. Jeśli zaufanie nikt, trzeba latać samodzielnie. Visa w Hong Kongu nie Potrzebuję tylko paszportu). Najpierw jednak zapoznaj się z chińską sekcją.
Sofosbuvir,
Instrukcja dla tych, którzy chcą samodzielnie zamówić sofosbuvir w Indiach
IndiSof

Istnieje kilka innych tematów, ale dość tych dwóch. Razem

a) SOF
b) DCV
c) rybawiryna.

O wiele łatwiej jest kontrolować tę terapię niż zwykle, nie należy się spodziewać żadnych komplikacji. Czas trwania terapii wynosi 12 tygodni. Szacunkowe koszty - mniej niż 4000 USD. Zapytaj jaszczura, ile ona wydała. Może mniej.

Catatonia lucidus User Nr 17142 Регистраця 26.04. Stanowiska 725 Reputacja 246

Re: Terapia algeronem + rybawiryną.

Wow, już 1.5. Na wiosnę zagłosowałem na dwie osoby, a jesienią przygotuję molo na rachunek))

Catatonia lucidus User Nr 17142 Регистраця 26.04. Stanowiska 725 Reputacja 246

Re: Terapia algeronem + rybawiryną.

O wiele łatwiej jest kontrolować tę terapię niż zwykle, nie należy się spodziewać żadnych komplikacji. Czas trwania terapii wynosi 12 tygodni. Szacunkowe koszty - mniej niż 4000 USD. Zapytaj jaszczura, ile ona wydała. Może mniej.

Koszty: Dokładnie pamiętam 1910 Baku dla DAC. Pplus 30 000 tyr do osoby lecącej do Hongkongu za dok. A 70 000 tyrów to trzy puszki Maypapa i dwa realtagraviry. Nie pamiętam, ilu było Mayphes. Ponieważ płaciła za wszystko na raz. Ale teraz wydaje się znacznie tańsze. Teraz płacę za testy wirusowe. A kolejne 3500 to północna gwiazda Ribaverin pr-va. Oto taka arytmetyka. Mam nadzieję na minus i cieszę się, że nie musiałem sprzedawać mieszkania, żeby kupić namiestnika.

Mieszkaniec forum Użytkownik Nr 13109 Rejestracja 22.03. Lokalizacja СПб Stanowiska 107 Reputacja 5

Re: Terapia algeronem + rybawiryną.

I znowu cześć!

Pokonałem infu, aby zacząć męża HTP. Ciekawe jest: w jakiej dawce konieczne będzie przyjęcie SOF + DCV? Próbuję zaplanować moje wydatki.
, Jeśli zrozumieć zaleceń EASL, SOF 400 mg (1 razy / dzień), mg (1 razy / dzień) DCV 30 lub 60, rybawiryna 1200 mg / dzień (etykietka Bobcat powyżej) przez 12 tygodni.

Pozwolę sobie przypomnieć genotyp 1, fibroscan = 0, ARVT - kievksa / ritonavir / prezista. Ponieważ w schemacie jest ritonawir, czy DCV powinno wynosić 30 mg / dobę? Prawidłowe, jeśli nie.

A jednak, z wymienionych generycznych w ustalonym temacie forum jest w każdym razie, co wybrać? Ponieważ jakość leczenia nie ucierpi?

Ostatnio edytowane przez Бублигум; 15.03. o 15:39.

Wszystko będzie dobrze! Dowiedziałem się!

Pokonałem infu, aby zacząć męża HTP. Ciekawe jest: w jakiej dawce konieczne będzie przyjęcie SOF + DCV? Próbuję zaplanować moje wydatki.
I jeszcze więcej, od wymienionych w stałym przedmiocie generycznym, wszystko to, co wybrać? Ponieważ jakość leczenia nie ucierpi?

sofosbuvir 400 mg + daklataswir 60 mg, 1 raz dziennie przez okres 12 lub 24 tygodni, w zależności od obecności lub nieobecności marskości. może być konieczne dołączenie rybawiryny - genotypowanie i pokazanie fibroscan.

Ponieważ w schemacie jest ritonawir, czy DCV powinno wynosić 30 mg / dobę? Prawidłowe, jeśli nie.

ostatnie wydarzenia sugerują, że nie jest konieczne dostosowanie dawkowania ani z darunawirem / rytonawirem, ani z lopinawirem / rytonawirem. EASL

w schemacie z DRV r nie należy zmniejszać dawki DCV do 30 mg. i ponieważ marskość nie mówi, nie potrzebujesz rybawiryny, zwłaszcza, że ​​planujesz IVF.
o rodzajach generycznych, których prawie nikt nie powie, z gwarancją 100%, ale nie było żadnych skarg, wszystko zostało pomyślnie potraktowane, jak rozumiem, co chcę dla ciebie.

Ostatnio edytowane przez mr.brightside; 15.03. o 15:58.

całe życie jest w twoich rękach. w tym małym pudełku z komórkami. (c)

Mieszkaniec forum Użytkownik Nr 13109 Rejestracja 22.03. Lokalizacja СПб Stanowiska 107 Reputacja 5

Re: Terapia algeronem + rybawiryną.

mr.brightside zredagował swój post powyżej

I czy warto znowu zrobić fibroscan? Pierwszy powstał dawno temu, prawdopodobnie kilka lat temu.

Ostatnio edytowane przez Бублигум; 15.03. o 15:47.

Wszystko będzie dobrze! Dowiedziałem się!

Forum Statystyki User No.18165 Dołączył 30.07. Lokalizacja С-Петербург Posty 391 Reputacja 178

Re: Terapia algeronem + rybawiryną.

I czy warto znowu zrobić fibroscan? Pierwszy powstał dawno temu, prawdopodobnie kilka lat temu.

aby otrzymać odpowiednie leczenie, musisz mieć aktualne dane dotyczące stanu zdrowia. jest mało prawdopodobne, oczywiście, że stan wątroby ulegał marskości na kilka lat, ale.

Ostatnio edytowane przez mr.brightside; 15.03. o 16:08. Podobało mi się: novogod73

całe życie jest w twoich rękach. w tym małym pudełku z komórkami. (c)

Mieszkaniec forum Użytkownik Nr 13109 Rejestracja 22.03. Lokalizacja СПб Stanowiska 107 Reputacja 5

Algheroon

Opis i instrukcje przygotowania Algeron

Algeron jest lekiem przeciwwirusowym stosowanym w złożonym leczeniu wirusowego zapalenia wątroby typu C. Lek zawiera substancję o nazwie chaineginterferon alfa-2b. Bez wchodzenia w złożone funkcje tego typu interferonu. krótko opisz mechanizm jego wpływu na wirusy.

W organizmie ta substancja (która stanowi część płynnej odporności) powoduje wytwarzanie pewnych związków w komórkach zainfekowanych wirusami, które zapobiegają rozprzestrzenianiu się patogenu. Ponadto, interferon aktywuje i wzmacnia aktywność wszystkich składników odporności komórkowej (komórki NK, makrofagi, limfocyty i tak dalej). W przypadku tej substancji opisano inne mechanizmy odpornościowe, które pomagają utrzymać zdrowie i pomagają zwalczać różne infekcje.

Aktywny składnik Algeronu jest produkowany metodami bioinżynieryjnymi - ludzki interferon wytwarza szczepy bakterii.

To narzędzie jest używane, gdy:

  • Wirusowe zapalenie wątroby typu C - aktywne, pierwotne, przewlekłe. Leczenie przeprowadza się razem z lekiem Ribavirin;

Produkują Algerone w postaci roztworu do wstrzykiwań. Wkładają one podskórnie w ścianę brzucha lub udo, naprzemiennie na obszary zastrzyków. Dawkowanie wykonuje się zgodnie z tabelą, która zawiera instrukcję leku. Standard przyjmuje 1,5 μg na kilogram masy ciała pacjenta. Zastrzyki wykonuje się raz w tygodniu.

Konieczne jest rozpoczęcie leczenia pod nadzorem doświadczonego lekarza, który obliczy dawki i wyjaśni, jak wykonać zastrzyki. Oceni także stan pacjenta na początku terapii (w tym, zgodnie z wynikami testów kontrolnych). Dalsze iniekcje można wykonać niezależnie. Instrukcja przygotowania Algeron szczegółowo opisuje sposób wykonywania iniekcji za pomocą oddzielnej strzykawki lub już napełnionego roztworu.

Pamiętaj, aby przeczytać te informacje i zawsze dokładnie przestrzegać tych zaleceń. Każdy opisany krok nie jest wynikiem nadmiernych środków ostrożności, ale jest częścią techniki opracowanej i stosowanej przez dziesięciolecia. Jego celem jest zachowanie zdrowia, a ostatecznie życia.

Adnotacja opisuje także dostosowanie dawek algonu dla różnych zaburzeń, patologii pierwszego i nabytego. Ta informacja jest niezbędna, jako przypomnienie dla lekarza. Pacjent powinien zrozumieć, że niedopuszczalne jest samodzielne wprowadzanie jakichkolwiek zmian w lekach!

Przeciwwskazane w:

  • Ciężkich chorób wątroby - marskość niewyrównaną niewydolność wątroby w kombinacji z HIV i zapalenie wątroby typu C, autoimmunologiczne zapalenie wątroby, i tak dalej;
  • Ciężkie patologie nerek;
  • Choroby układu nerwowego, w tym padaczka;
  • Choroby układu sercowo-naczyniowego, zwłaszcza te, które nie nadają się do kontrolowania leków;
  • Patologie tarczycy, których nie można skorygować za pomocą leków;
  • Dziedziczne zaburzenia metabolizmu laktozy;
  • Choroby onkologiczne;
  • Niektóre choroby krwi, w tym ciężka hemopoeza w szpiku kostnym i ciężki patologiczny niedobór hemoglobiny;
  • Nietolerancja na składniki algeronu lub rybawiryny;
  • Ciąża i laktacja;
  • Leczenie mężczyzny będącego partnerem seksualnym kobiety w ciąży;
  • Leczenie pacjentów poniżej pełnoletności;

- z ostrożnością, gdy -

  • Połączenia wirusowego zapalenia wątroby typu C z wirusem HIV przy określonych wskaźnikach aktywności patogenów;
  • Ciężka cukrzyca z ryzykiem powikłań;
  • Ciężkie patologie płucne;
  • Niektóre naruszenia formuły krwi i układu krzepnięcia;
  • Podczas leczenia środkami mielotoksycznymi;

Efekty uboczne

Preparat jest dobrze przebadany, o czym świadczy w szczególności szczegółowy opis wszystkich możliwych niepożądanych skutków. Wymienimy tu tylko te objawy, na które pacjenci szczególnie często skarżą się. Są to:

  • Stan grypopodobny z gorączką, dreszczami;
  • Uczucie zmęczenia, słaby;
  • Zwiększona emocjonalność, depresja, lęk, bezsenność, zmniejszona uwaga;
  • Bóle głowy;
  • Nudności, biegunka, bóle brzucha, brak apetytu;
  • Ból gardła w mięśniach i stawach;
  • Suchy kaszel, duszność, ból gardła;
  • Zapalenie miejsc iniekcji, suchość, swędzenie, łuszcząca się skóra, wypadanie włosów;

Ponadto, ze strony laboratoryjnych wskaźników krwi, często występowały istotne zmiany w jego wzorze, zmniejszenie stężenia glukozy i wzrost stężenia triglicerydów.

Takie reakcje towarzyszyły mniej więcej co dziesiąty pacjentowi. Ale mogą występować inne objawy. Każda zmiana stanu (nawet domniemana, wyobrażona) jest ważna, tak szybko, jak to możliwe, aby poinformować lekarza prowadzącego.

Analogi tańsze niż Algheron

To narzędzie jest zbyt specjalistyczne i jest używane w tak niebezpiecznych patologiach, że po prostu niebezpiecznie jest wybierać i używać analogów, które są tańsze. Ale z drugiej strony koszt algieronu i innych podobnych narkotyków może wstrząsnąć nieprzygotowaną osobą.

Analogi tego agenta (zawierające peginterferon) to:

Oba te leki są droższe. W rzeczywistości rosyjski Algeron okazał się bardziej ekonomiczną alternatywą dla importowanych narkotyków.

Kiedy w szpitalu odczytywana jest terapia - wstrzyknięcia należy wykonywać bezpłatnie. Zazwyczaj leczenie trwa aż do pierwszej poprawy ("minus"), po którym pacjent zostaje przeniesiony do opieki ambulatoryjnej. W niektórych regionach istnieją programy, które można wykorzystać do uzyskania takich produktów po obniżonej cenie.

Recenzje o Alghero

Wielu z tych, którzy doświadczyli zapalenia wątroby typu C, leczono standardowym schematem: algorgon + rybawiryna. Co więcej, według samych pacjentów, ich wybór jest często spowodowany niższymi kosztami terapii (w porównaniu z obcymi analogami).

W pierwszych dniach po wstrzyknięciu tego leku pacjenci cierpią na różne działania niepożądane. Na przykład:

- Gorączka, ból głowy, chłód, gorączka... Tak zaczęło się moje leczenie.

- Mam gorączkę. Zwykle trwa trzy dni po wstrzyknięciu. Już się do tego przyzwyczaiłem. Kolejną okropną rzeczą są nudności. Warto zacząć coś robić, zaczyna się dużo grzebać.

Niektórzy zauważają, że po kolejnych wstrzyknięciach nie występuje zauważalne pogorszenie stanu:

- Minęło już kilka tygodni. Jestem do tego przyzwyczajony - temperatura nigdy nie przeskakuje. Oczywiście, słabość, roztargnienie, depresja - to się zdarza... Akceptuję różne rzeczy na wątrobę, żeby jakoś się polepszyć.

- Byłem uczestnikiem badań klinicznych. Przez rok otrzymywałem wszystkie pobachki, które są teraz opisane w adnotacji. Ale został wyleczony.

Ogólnie rzecz biorąc, czytając opinie na temat Algherone, rozumiesz, jak każdy organizm reaguje na taką terapię. Również ludzka indywidualność jest bardzo ważna: ktoś jest gotowy znieść niemal każde cierpienie, ze względu na cel, podczas gdy inni stale próbują "zatuszować" wszelkie pogorszenie stanu zdrowia nowymi i nowymi lekami. Nie trzeba dodawać, że skuteczność leczenia jest różna, ale ci, którym udało się pokonać chorobę - wiele.

Doceń Algheiron!

Ogólna ocena: 3.8 na 5 118

Rybawiryna w leczeniu zapalenia wątroby

Witam, mam zapalenie wątroby typu C, genotyp 1, Fibroscan wykazały wstępne stadium marskości, nie pić, nie palić, ale bardzo lubi babeczki i plyushechki, która jest niezwykle przeciwwskazane w dużej oczywiście liczba nie używać, rozpoczyna bieg algeronom leczenia i rybawiryną po 12 tygodniach - jakość pozytywna. co robić, jak być? Leczenie na własny koszt? Dlaczego wciąż jest znaleziony, czy lek nie jest odpowiedni?

-05-13 18:34. Zilia Rosja / region Tiumeń

Zwracamy uwagę, że żadna porada lub porady w Internecie nie zastąpią pełnoetatowej konsultacji z lekarzem! Administracja strony nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne konsekwencje!

Odpowiedz na pytania mogą tylko użytkownicy, którzy zarejestrowali i potwierdzili profil lekarza

Cześć, to leczenie jest nieskuteczne i we współczesnym cywilizowanym świecie nie ma zastosowania. Efekt jest bardzo niski. Jeśli możesz zapisać się do konsultacji, postaram się pomóc. Z HI. Aleksandrov PA

Witam, z jednym genotypem algonu i rybawiryną, słabą terapią. Sensowne jest zrewidowanie terapii interferonem w terapii nieinterferonem. Przy pozytywnej reakcji PCR przez 12 tygodni można mówić o nieskuteczności tej terapii i ją przerwać.

A co zrobiłeś lub zrobiłeś jakościowy PTSR? Potrzebujemy ilościowego. Obciążenie wirusem powinno się zmniejszyć. Na podstawie tego i sędzia. Czy konieczne jest dalsze leczenie. Ale na ogół teraz są inne leki na leczenie, więc nie rozpaczaj.

Podobne konsultacje

W 3 tygodnie po zapłodnieniu wirus opryszczki wyszedł na wargę. Już było tak źle, w pierwszej ciąży też było, ale za 20 tygodni. Jakie mogą być konsekwencje dla dziecka i jakie są potrzeby. Łączna liczba odpowiedzi (1)

Czy jedno dziecko na szczepienie pić Coca Suprema Faringosept ENT lub w gardle, ja konsultowany z lekarzy powiedział, że oprócz kucharza ro sterydów i iunodepresanty WMS. Łączna liczba odpowiedzi (1)

Witaj, u mnie odkryto toksoplazmozę-IgG i lGM pozytywny, peresdala 2 razy. Mam ciążę 12 tygodni, przejąłem analizę dla awidności - wynik 16, dla ptsr przez krew do t. Całkowita odpowiedź (1)