Farmaceuta online

Leczenie

Na tej stronie zbierałem instrukcje, opinie i opinie na temat różnych preparatów medycznych.

Nie ma zamówionych artykułów, a wydatki są pokrywane za pomocą bloków reklamowych. Publikowane są wszelkie opinie, z wyjątkiem opinii osób fizycznych.

Na projekcie pracuje certyfikowany farmaceuta - ja sam - i mogę zadawać pytania, nie wstydź się. Dziękuję

Wypróbuj najnowszą książkę o przygotowaniach do 10 000 artykułów z wyszukiwaniem pełnotekstowym:

Internet Pierwsza pomoc Portal medyczny

Ocena reklamacji

  1. Badanie krwi1455
  2. Ciąża1368
  3. Rak786
  4. Analiza moczu644
  5. Cukrzyca590
  6. Wątroba533
  7. Żelazo529
  8. Zapalenie żołądka481
  9. Kortyzol474
  10. Cukier cukrowy446
  11. Psychiatra445
  12. Obrzęk432
  13. Ferrytyna418
  14. Alergia403
  15. Cukru we krwi395
  16. Niepokój388
  17. Wysypka387
  18. Onkologia379
  19. Wirusowe zapalenie wątroby364
  20. Szlam350

Ocena leków

  1. Paracetamol382
  2. Eutiroks202
  3. L-tyroksyna186
  4. Dyufaston176
  5. Progesteron168
  6. Motilium162
  7. Glukoza-E160
  8. Glukoza160
  9. L-Wen155
  10. Glicyna150
  11. Kofeina150
  12. Adrenalina148
  13. Pantogam147
  14. Cerucal143
  15. Ceftriakson142
  16. Mesatone139
  17. Dopamina137
  18. Mexidol136
  19. Kofeino-benzoesan sodowy135
  20. Benzoesan sodu135

alfaorekin

Znaleziono (167 postów)

Cześć, Niezależnie od tego, czy możliwe jest rozwinięcie filariozy, pozostawi to oko. Czy traktują filariozy w Rosji? Czy możliwe jest przekazanie analizy na mikrofililiach w Omsku. Jeśli nie, to gdzie? Z góry dziękuję... otwarcie (6186 postów)

8 lutego 2016 r. / Sergey

Witalij, byłem u Holtobiny. przepisała tylko aldazol,alfaorekin,Creon i hepadif. Aldazol uważany jest za najsłabszy z Albendazoli, cóż, tak mówią... i Vormil, prawie najsilniejszy, chociaż składniki są takie same. chociaż nie mam żadnych na Aldazol. oglądaj

8 lutego 2016 r. / Witalij

. że w szpitalu kupić za ból pieniędzy Alfarekin którym jeździłem w gorącym samochodzie w Krzywym Rogu z wszystkimi następującymi konsekwencjami (Alfarekin transportowane wyłącznie w lodówce), Gepavid, Creon i inne leki, po. oglądaj

8 lutego 2016 r. / Witalij

. hepatoprotekcje i kremy. Wszystkie te preparaty zawierają aminokwasy i inne mikro i makroelementy, które odżywiają robaki. Alfarekin, Proroków i innych imunomodulatorów, przestałem kłuć, ponieważ ich działania przez naukowców nie zostały udowodnione tylko na Ukrainie. oglądaj

8 lutego 2016 r. / Sergey

. w ciągu 10 dni, następnie 10 dni przerwy i 10 dni później ponownie 2 t dziennie przez 10 dni. alfaorekin,Creon i hepadif. ale jak się później okazało, że podczas leczenia toksokariami, 10-dniowa przerwa nie jest wykonywana, ale pić codziennie przez 14-20. oglądaj

Cześć, powiedz mi, proszę, Alfarekin mogą być hodowane za pomocą leków na lody, lub jest to bardzo złe lekarstwo

11 września 2015 r. / Galina

. Nigdzie nie jest opisany i stan był bardzo trudny, byłem na krawędzi. tj. Nie chciałem żyć. Toksokarozę leczono albendazolem, nakłuwano alfaorekin, wtedy proponuje - to jest dobre, kochanie, ale daje tylko przerwę i nie leczy. Lekarze leczą przeciwciała, nie. oglądaj

. kłykciny, które są kauteryzowane od pewnego czasu i pojawiają się okresowo. W tej chwili lekarz przepisał Polymyk, Mikozhinaks i przebili Alfarekin. Na rachunek Alfarekina są wątpliwości, powiedz mi, proszę, czy jest sens, aby je wziąć. otwarty

Witaj, zachęcam, znalazłem ureaplasma i wyznaczyłem lub mianowałem Alfarekin w prikaly.Preparat bardzo drogie i według opinii słyszałem, że po jego aplikacji nie ma wyników. Powiedz mi, czy są jakieś analogi (nie drogie)? otwarty

29 czerwca 2015 r. / Ak-gin BM......

Julia, alfaorekin nie jest lekiem na etiudropię leczącą ureaplazmozę. Co do zasady tę dolegliwość leczy się azytromycyną lub doksycykliną w połączeniu z terapią immunomodulującą. Alternatywnie możesz porozmawiać z lekarzem na temat powołania gawawitu. oglądaj

25 maja 2015 r. / Sergey

. -Aldazol 2e tab.v dzień - 10 dni piję - 10 dni przerwy - i znowu 10 dni piję, przez miesiąc, obok tego - Hepadif, kwas foliowy, Creon,Alfarekin-3mill.10 kręci miesiąc. Po pół roku umieszczają także Astm.titry 0: 600 z szybkością nie większą niż 0: 267, czyli nadal. oglądaj

Opinie Alfarekin

Recenzje o leku Alfarekin

po 2,5 miesiącach w końcu przeszły przez wszystkie złe symptomy, a wcześniej byłem zszokowany ściegiem przez 4 miesiące i piję rybawirynę, ale teraz dziękuję Bogu, że nie ma pomocy, ale kontynuuję przyjmowanie leków przez okres do 6 miesięcy

Pierwszy etap proshol nędzny (przeczytaj opinie) 5 godzin, aby rozwijać silne bóle głowy, dreszcze, 2H, temperatura nie wzrośnie, to wydaje mi się, że dazhe spadło, zapisane tylko wodę również przy łóżku stała. I po drugim zastrzyku byłem gotowy na wszystko, ale noc minęła spokojnie, mam nadzieję, że będzie trwała

do 3 dni Colima babcia Alfarekin - straszliwym bólem, „siptomatika grypa„nie gaśnie, ból bóle nerki, serce, ciało, rzuca temperatura, ogólne osłabienie, i tak dalej, i... t., itp. razem z lekiem dają więcej no-shpu, paracetamol, ketanov, nic nie pomaga. powiedz mi, jak kontynuować, może lepiej, anulować lek lub jeszcze poczekać na poprawę stanu. Z góry dziękuję za odpowiedzi!

scho I mozhu skazati o Tsey lek kutas vzhe yogo pyaty dzień vzhe I Come "pіpets" tretі nie sutkі sen, bóle Duzhe myazi nіg, pleców, Nirk w Purshia typu dzień CCB z "gripozny obozie" vipila farmatsetronu i próżny. Temperatury tak osoboї nie vіdchuvala, mozhlivo Bulo de 37 Vische ale nie, nie wiem mіryala. na lіkuvannya duzhe bugato grozheny pislo des 3000грн. Nie znam wyniku, jeśli nie idę, wypiję pigułki, a ja je podśmieję. Jestem po prostu prosty.

Dla mnie jest bardzo źle, nawet nerki są chore lub chore od alfarekin szhedneja 1-szy zastrzyk Nie wiem jeszcze 9kol smoguli cierpieć lub znosić

Do chwili obecnej nie ma badań opartych na dowodach medycznych na temat stosowania alfarekiny w leczeniu patologii ginekologicznej (PVI) Ten lek jest sprzedawany tylko w naszym kraju, nawet w Rosji. Lek o największej podstawie dowodowej lecz tabletkowany do leczenia tej patologii to izoprinozyna, jej skuteczność na poziomie interferonów. Co doradzić lekarzom - przeczytaj literaturę, użyj leków o udowodnionej skuteczności. Co doradzać pacjentom - myśleć i czytać

Pytanie, przebite dwie paczki Alfarekina, to temperatura i ból mięśni, w trzeciej paczce proszek powalony w pigułce, ale jest dobrze wychowany, nie ma bólu. czy może zostać zepsuty?

Cześć. Przechodzę przez kurs leczenia zapalenia wątroby typu C. Trzy iniekcje Alfarekina na tydzień w połączeniu z Livel. Oczywiście, lekarz ostrzegł przed możliwą reakcją na lek, ale postanowił nie brać pierwszego strzału z gorączką. tabletki, a to na próżno! Myślałem, że nie przeżyję tej nocy. Wysokie ciepło., Potrząsanie jak pod prądem, ból, ból w ciele, voobshchem status "klasa"! Teraz czwarty miesiąc leczenia, testy są normalne, jest wirus we krwi. Ból w stawach i ciele nie ustąpił, ale obyło się bez paracetamolu. Zhudko sucha skóra, z moich gęstych włosów, po lewej stronie. Ale kurs nie jest krótszy niż 6 miesięcy.

I panavir - przeczytaj dziesięcioletnie wnioski rosyjskich lekarzy na rok 2010! Lek ze skórek z ziemniaków, który kosztuje grosza - gluuuuboko nie jest skuteczny i "bespontovo jako 2% margaryny!

Immunolog został mianowany "prezenter" w Kijowie. pierwszy Ronkoleikin lub Biolakekin - powiedział, że cena kota jest dla ciebie odpowiednia), a następnie kolejny alfareikin! Próbowałem ukłuć Biolayu = krewniak, myślałem, że rzucę płetwy. Potem czytałem o podobnych reakcjach ze mną, osłabieniu mięśni i bólu, a nawet wzdęciu i reakcji trzustki. Vopschem, faceci, pieniądze nemeryanno, doświadczenie i wiedza od lekarzy Och! Przyszedłem z wirusem we krwi i streptą hemolityczną. w gardle Teraz podejrzewam, że za nim kryje się zapalenie płuc lub mykoplazma lub chlamydia! Niosłem ze sobą pakiety analiz! Do twarzy lekarza.

Gorąco polecam Panavir w ampułkach, jest bardzo dobrze tolerowany, 16.18,33 odchodzi. typ, ale o WZW Wiem, że znacznie poprawia jakość życia, ale niestety nie mogę całkowicie przezwyciężyć choroby. Ze względu na sprawiedliwość powiem, że Panavir też nie jest tani, ale działa po prostu magicznie.

Przebiłem 10 kłów w temperaturze od 6 dni do 39, zmęczyłem się 2 dniową przerwą, a potem skończyłem 4 kolejne zmiany temperatury wcale nie było. Nie leczył leukoplakii, ale prawdopodobnie zabił kolejne gówno. Ponieważ czuję się bardzo dobrze. Zaczęła użądlić swojego męża (WZW typu C) za 3mln.1kol raz na trzy dni. Pierwsze 3 iniekcje z małą lub zerową temperaturą, a następnie obrzęk w miejscu wstrzyknięcia. Nic nie rozumiem: termin leku jest dobry, rozcieńczam go wodą. Wygląda jak odrzucenie. Ale jeśli to miejsce jest namaszczone przez Lyotona, wszystko się rozwiązuje. Nie wiem co robić, trzymać się dalej, czy nie. Łącznie 6 zastrzyków i 6-miesięczny kurs

Podaj swoją opinię z okazji alfareptyki dla dziecka (aby zagłębić się w nos) z częstych ORVi i powikłań zapalenia płuc. Nasz lekarz przepisał, ale myślę, że to bardzo poważny lek w naszej sytuacji, a cena właśnie mnie zabiła. Myślę, że możemy się obejść bez tego po prostu niszcząc bakterie wywołujące zapalenie płuc (mamy mykoplazmę) z organizmu dziecka. Lekarz jednak mówi, że zarazimy go tą bakterią, jeśli nie będziemy roić całej rodziny.

ale od razu chciałeś się wyleczyć, tak? Przez lata zarabiałeś, a potem raz i za 100 dolców. nie ma potrzeby, aby cię cierpieć i zasłużyć na zdrowie, którego potrzebujesz. spróbuj łopianu jest za darmo.

Nie wiem, moja żona i ja byliśmy traktowani i nareszcie zapomnieliśmy o bieganiu po poliklinikach. Temperatura również skoczyła, ale lekarz powiedział, że powinno być (powalone aspiryną), dr Sobakar OM z kliniki St. Luke jest oddzielnym DZIĘKI.

Przebił 10 centów alfarekin - zero wyniku. Leczono opryszczkę narządów płciowych. Lek mój ginekolog nalegał na kupowanie wyłącznie od niej. Pompowanie pieniędzy, a nie małe! Wysypki nadal.

taki efekt. Ale powiem ci od razu, że ambasador tego samego zastrzyku ukłuł temperaturę do 40... szalonych bólów mięśni. i tak po każdym wstrzyknięciu. Więc nie wiem, czy to jest tego warte.

Witam, jestem lekarzem ginekologiem. Traktowali kilku pacjentów, niektórzy byli leczeni partnerami, a nie jeden pozytywny wynik, diagnozy są różne. Pytaj, jak być, co odpowiedzieć pacjentom po tym, jak wszystkie pieniądze nie są małe.

Osobiście w ogóle nie pomogłem alfarekinowi. Miałem wirusa brodawczaka. Wyleczone allokin alfa, w ten sam sposób, ale efekt jest natychmiast pozytywny.

Minęło lub miało miejsce kuracji przez alfaretkin (leczonych opryszczki) efektu nie otrzymałem, jest obraźliwe, pieniądze pozostały w dowolnym miejscu, i zapytać, nie ma nikogo.

Zastosowanie alfarekiny w leczeniu wtórnego niedoboru odporności ze zmniejszeniem połączenia komórek T układu odpornościowego, godz. infekcja wirusem opryszczki typu 2 nie przyniosła specjalnego efektu. Remisja nieznacznie wzrosła z 1 miesiąca. do 1,5 miesiąca. Biorąc pod uwagę, że leczenie przeprowadzono etapami i innymi lekami przeciwwirusowymi, immunostymulującymi, efekt jest zerowy.

Alfarekin

Opis jest aktualny 16.10.2015

  • Nazwa łacińska: Alpharekin
  • Kod ATX: L03AB05
  • Składnik aktywny: Interferon ludzki rekombinowany alfa 2b (rekombinant ludzki interferon alfa-2)
  • Producent: OOO NPK Interpharmbiotek (Ukraina)

Skład

Skład leku Alfarekin 1 milion jest substancją interferon ludzki rekombinowany alfa 2b - 1000000ME. Alfarekin 3 miliony zawiera 3000000 ME aktywnego składnika.

Składniki pomocnicze: chlorek sodu, dekstran, diwodorofosforan potasu, bezwodny fosforan sodu.

Forma wydania

Produkowany Alfarekin w postaci proszku liofilizowanego, zapakowany w fiolki 1, 5 lub 10 w opakowaniu.

Działanie farmakologiczne

Lek pokazuje przeciwwirusowe, immunomodulujące i przeciwnowotworowe aktywność.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Dla tego leku jest charakterystyczny przeciwwirusowe, immunomodulujące i przeciwnowotworowy akcja. Substancja interferonu alfa, interferon alfa 2b, podobny do endogennego interferonu leukocytowego, wiąże się ze specyficznymi receptorami komórek, polepszając syntezę Enzymy i serię reakcji w komórkach. W wyniku tego replikacja wirusa jest tłumiona i wzrasta aktywność fagocytarna makrofagów. Ponadto zwiększa się cytotoksyczność limfocytów z komórkami docelowymi i hamuje proliferację komórek przerzutowych.

Wskazania do stosowania

Lek jest przepisywany w złożonym leczeniu z:

  • wirusowe zapalenie wątroby typu B i C;
  • ostre choroby zakaźne pochodzenia wirusowego i bakteryjnego;
  • ostra i przewlekła postać septycznych chorób wirusowych i bakteryjnych;
  • infekcja opryszczkowa o różnej lokalizacji;
  • przewlekłychlamydioza układu moczowo-płciowego;
  • brodawczaka krtani;
  • Stwardnienie rozsiane;
  • hemoblastozy;
  • nowotwory złośliwe;
  • szpiczak;
  • zmiany układu nerwowego z różnymi typami bólu korzeniowego.

Przeciwwskazania do stosowania

Główne przeciwwskazania do leku to:

  • nadwrażliwość lub nietolerancja na interferon alfa-2b;
  • ciąża, laktacja.

Efekty uboczne

Podczas leczenia lekiem Alfarekin rzadko występują działania niepożądane. Jednak rozwój niepożądanych objawów w postaci hipertermia, dreszcze, bóle mięśni, bóle stawów, bóle głowy i ogólne osłabienie. Mogą pojawić się na początku leczenia i stopniowo znikają same.

Jeżeli manifestują się objawy grypopodobne, Paracetamol przed podaniem leku.

Długotrwała terapia może spowodować leukopenia i małopłytkowość, które można wyeliminować przez zmniejszenie dawki interferonu alfa.

Alfarekin, instrukcje użytkowania (metoda i dawkowanie)

W Alfarekin proces obróbki może być przypisany do stosowania drogą iniekcji domięśniowych endolymphaticly, dożylnie, podskórnie, dootrzewnowo i parabulbarly, jak również w postaci dopęcherzowe, donosowe i doodbytnicze użytkowania.

Aby przygotować roztwór leku, należy dodać proszek do fiolki z proszkiem, wodą do wstrzykiwań lub roztwór chlorku sodu 0,9%. Gdy objętość gotowego roztworu jest większa niż 1 ml, do rozpuszczenia proszku konieczne jest użycie roztworu chlorku sodu, fizjologicznego. Czas stosowania, dawkowanie i schemat stosowania leku określa lekarz prowadzący. Uwzględnia to indywidualne cechy pacjentów, rodzaj i ciężkość choroby.

Na przykład podawanie doodbytnicze może być przepisane noworodkom cierpiącym na ostrą zespół biegunkowy, w postaci mikroblistników w dziennej dawce 100 tys. jm. Średni czas trwania leczenia wynosi 3-7 dni. W leczeniu małych dzieci, u których zdiagnozowano ostre zakażenie jelit wywołane zjawiskiem hipokonagulacji, zalecane jest podawanie doodbytnicze 10 000 jm na kg masy ciała pojedynczej dawce przez 2 dni. Całkowita dzienna dawka nie może być wyższa niż 30000 IU na kg masy ciała pacjenta.

Do leczenia dorosłych pacjentów podczas ARVI domięśniowe wstrzyknięcie alfa-interferonu zalecane jest w dziennej dawce 1-3 ml IU, poczynając od pierwszych dni choroby. Możliwe jest również zastosowanie donosowe dla 4-6 kropli roztworu leku, ale nie więcej niż 8 razy dziennie. Średni czas trwania terapii wynosi 3 dni.

Leczenie ARI obejmuje donosowe podawanie roztworu 2-3 kropli w ciągu dnia 3-6 razy. W takim przypadku produkt należy zaszczepić w każdym kanale nosa lub wstrzyknąć mokrą bawełnianą turundą, utrzymując przez 10-15 minut. Czas trwania tej terapii wynosi zwykle około 3-5 dni.

Domięśniowe wstrzyknięcie leku Alfarekin w dziennej dawce 1 miliona. ME jest przepisany w leczeniu ostrego zapalenia wątroby typu B. Ciężkie przypadki przebiegu choroby pozwalają na zwiększenie dawki do 2 milionów IU do 2-dniowego codziennego stosowania. Leczenie prowadzi się przez 10-21 dni.

W innych rodzajach chorób, gdy lek ten może być stosowany, wybór podawania, schemat leczenia i dawkowania jest również wykonywany przez lekarza prowadzącego. Czas trwania leczenia w każdym przypadku może wynosić od 7 dni do 3 miesięcy.

Przedawkowanie

Zasadniczo lek ten jest dobrze tolerowany przez pacjentów, dlatego nie ustalono przypadków przedawkowania.

Interakcja

Przy równoczesnym stosowaniu z innymi lekami nie odnotowano niepożądanych interakcji farmakologicznych.

Warunki sprzedaży

Warunki przechowywania

Proszek liofilizowany i gotowy roztwór powinien być przechowywany w temperaturze nie wyższej niż 2-8 stopni, w wystarczająco ciemnym miejscu.

Data wygaśnięcia

Dla proszku - 3 lata.

Do gotowego rozwiązania - 24 godziny.

Analogi Alfarekina

Takie działanie ma: EU Reaferon, Altevir i Leukocyt z interferonu.

Recenzje o Alfarekin

Należy zauważyć, że opinie o Alfarekin nie są często spotykane w sieci. W takim przypadku dostępne dyskusje są zwykle związane z cechami schematu leczenia, dopuszczalnym dawkowaniem, kosztem leku i tak dalej. Również niektórzy użytkownicy są zainteresowani tym, czy są analogi tego leku w innych krajach.

Oczywiście prawie każdy lek ma równoważne odpowiedniki, które mogą być prezentowane pod inną nazwą w różnych krajach. Jednak tych środków nie należy stosować samodzielnie, ponieważ w każdym konkretnym przypadku ustalono pewien schemat leczenia, dawkowania i tym podobne.

Jeśli więc wskazane są objawy chorób, w których podawany jest ten lek, należy skonsultować się z lekarzem. Z reguły leczenie tych zaburzeń wymaga zintegrowanego podejścia, które zapewni pomyślny wynik terapii.

Cena Alfarekin gdzie kupić

Kup Alfarekin może znajdować się w aptekach na Ukrainie za cenę 750 UAH. Ponadto lek jest dostępny w niektórych aptekach internetowych, natomiast cena Alfarekina jest obliczana według aktualnego kursu wymiany.

ALPHAREKIN

INTERFERONUM ALFA L03A B05

Uniwersalna agencja "Pro-Pharma"

SKŁAD I FORMULARZ EMISJI:

liofil. d / r-ra d / in. 1 000 000 jm fl., Z wodą d / in., Nr 1, nr 5
liofil. d / r-ra d / in. 1 000 000 IU, nr 10

liofil. d / r-ra d / in. 3000000 jm fl., Z wodą d / in., Nr 1, nr 5
liofil. d / r-ra d / in. 3 000 000 IU FL, nr 10

Nr 564 / 10-300200000 z dnia 01.11.2010 r. Do dnia 01.11.2015 r

Alfarekin podobny do interferonu naturalnego leukocytów ma trzy główne typy aktywności biologicznej: immunomodulujące, przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe.
Mechanizm działania opiera się na Alfarekina wiązania się ze specyficznymi receptorami na komórkach organizmu, w wyniku kaskady reakcji wewnątrzkomórkowych interferonu wyzwalany i syntezy enzymów Deprymujące wirusowej replikacji, zwiększenie fagocytozy aktywność makrofagów i cytotoksyczność limfocytów względnie określonych komórek docelowych, do hamowania proliferacji komórek, przerzutów.

w złożonej terapii dorosłych i dzieci z:

  • wirusowe zapalenie wątroby typu B i C;
  • ostre infekcje wirusowe, bakteryjne i mieszane (w tym u noworodków);
  • ostre i przewlekłe choroby septyczne o charakterze wirusowym i bakteryjnym;
  • infekcji opryszczki różnej lokalizacji (półpaśca, stwardnienia skóry, opryszczka narządów płciowych wirusem herpes, opryszczkowego zapalenia rogówki i keratouveit i in.);
  • przewlekłe zakażenie chlamydiami moczowo-płciowymi;
  • zmiany układu nerwowego z zespołem bóli mono- i poliradicular;
  • brodawczaka krtani;
  • Stwardnienie rozsiane;
  • nowotwory złośliwe (czerniak skóry i oczu, nerki, pęcherz, jajnik, rak piersi, mięsak Kaposiego, szpiczak);
  • hemoblastozy (przewlekła białaczka szpikowa, białaczka włochatokomórkowa, złośliwy chłoniak nieziarniczy).

rr Alfarekina wstrzykiwane / m n /, / c, endolymphaticly, dootrzewnowo, dopęcherzowo, doodbytniczo parabulbarly donosowo. Po rozpuszczeniu zawartości fiolki 1 ml rozpuszczalnika, jak woda do wstrzykiwań stosuje się rozpuszczając zawartość butelki na wyższym poziomie za pomocą rr fizjologicznej.
Ostre zapalenie wątroby typu B:
Wprowadź 1 milion jm (w ciężkich przypadkach - 2 miliony jm) v / m 2 razy dziennie przez 10 dni. Przebieg leczenia można przedłużyć do 2-3 tygodni w zależności od ogólnego stanu pacjenta lub kontynuować 1 milion jm dwa razy w tygodniu przez kilka tygodni.
Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu B:
wstrzykiwany w / m 3-4 miliony jm 3 razy w tygodniu przez 2 miesiące.
Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu C:
wstrzykiwany w / m3 3 milionów jm 3 razy w tygodniu przez 6 miesięcy w postaci monoterapii lub w skojarzeniu z lekami - analogami nukleozydów.
ARVI u dzieci (w tym noworodków):
Wprowadź donosowo 2-3 krople do każdego otworu nosowego 3-6 razy dziennie przez 3-5 dni; dawkowanie dla noworodków - 20-50 tysięcy IU / ml, dla dzieci z innych grup wiekowych - 100 tysięcy jm / ml.
Dopuszczalne jest wprowadzanie w kanałach nosowych (naprzemiennie) bawełnianych turundów zwilżonych preparatem Alfarekin przez 10-15 minut.
ARVI (w tym grypa) u dorosłych:
wstrzykiwany w / m przez 1-3 miliony jm, zaczynając od 1-2 dni choroby przez 3 dni;
donosowo 4-6 krople r-R Alfarekina (100 tys. IU / ml) do każdego z nozdrzy co 6-8 dni (przed użyciem Alfarekina dawkę należy ogrzewać w strzykawce (stosowany strzykawki bez igły) do temperatury ciała, resztę przechowywać w lodówce, chroniąc przed skażeniem bakteryjnym).
Ostre i nawracające zapalenie płuc o etiologii wirusowej i wirusowo-bakteryjnej:
w / m na 1 milion jm przez 5-7 dni w złożonym leczeniu, w tym terapia przeciwbakteryjna, detoksykacja, terapia przeciwzapalna.
Ostry zespół biegunkowy u noworodków:
doodbytniczo w postaci mikroblistników dziennie, zawierających 100 000 IU leku Alfarekin przez 3-7 dni.
Ostre infekcje jelitowe u małych dzieci z hipokogetulacją:
wstrzyknięto doodbytniczo, w dawce 10 000 IU / kg masy ciała 3 razy w odstępie 48 godzin.
Choroby ropne-septyczne, zapalenie otrzewnej, liczne ropnie jamy brzusznej:
w / w 2-4 mln IU raz dziennie; całkowita dawka: 12-16 milionów jm na cykl leczenia.
Infekcje herpetyczne:
półpasiec: dzienny IM, 1 milion jm i 2 miliony jm w 5 ml fizjologicznego p / c w kilku punktach wokół strefy wysypki. Czas trwania leczenia - 5-7 dni;
skórne wysypki opryszczkowe: 2 miliony IU IM lub p / k (wokół zmiany) codziennie; leczenie można łączyć z aplikacją miejscową (aplikacjami) do opryszczkowych grudek;
zakażenie narządów płciowych narządów płciowych: 2 miliony IU IM dziennie w połączeniu z miejscowym stosowaniem leku w postaci aplikacji na obszarze wysypki;
opryszczkowe zapalenie rogówki i spojówki: 1 milion jm alfaryny rozpuszcza się w 5 ml fizjologicznego r-ra, wstrzykuje pod spojówkę oka 2-3 krople co 2 godziny przez 7-10 dni; W miarę zmniejszania się objawów choroby lek można wstrzykiwać co 4 godziny.
Przewlekłe zakażenie chlamydiami układu moczowo-płciowego:
Alfarekin stosuje się w ramach kompleksowej terapii - 1 milion IU IM raz dziennie wieczorem, kurs leczenia - 10 iniekcji.
Klęska układu nerwowego z zespołem bóli mono- i poliradicular:
za 1 milion IM IM przez 5-10 dni w ramach kompleksowej terapii.
Brodawczaka krtani:
w / m (jeśli to możliwe - perifokalno w krtani), podawanie Alfarekin w dawce 100-150 tysięcy IU / kg masy ciała dziennie przez 20-25 dni. Zaleca się powtarzanie tego przebiegu leczenia w odstępach 1-1,5 miesiąca przez 6 miesięcy, następnie w odstępach 2-3 miesięcy przez następne 6 miesięcy.
Stwardnienie rozsiane:
w / m za 1 milion jm 2-3 razy dziennie przez 10-15 dni; dalej - 1 milion jm raz w tygodniu przez 6 miesięcy.
Nowotwory złośliwe
Czerniak skóry - 3 miliony IU IM raz dziennie - 10 dni; w odstępie 1,5 miesiąca powtórzyć ten kurs przez 6 miesięcy;
lub 3 miliony IU Alfarekin 4 razy w odstępie 48 godzin - endowolimalnie, a następnie limfotropowe podawanie leku 1 milion jm przez 4 dni każdego miesiąca.
Czerniak zarodkowy: 1 milion jm parabulbalnie dziennie przez 10 dni; po 20 dniach powtarzaj kurs przez 10 dni, 2 razy; Dawka leku dla ogólnego przebiegu leczenia wynosi 30 milionów IU. Nie wyklucza się konieczności powtarzania kursów w ciągu 45 dni; Leczenie preparatem Alfarekin łączy się z fotodestrukcją nowotworu i beta-aplikacją.
Rak nerki: 3 miliony IU IM dziennie przez 10 dni; ogólny kurs wynosi 30 milionów jm, powtarzane kursy są przeprowadzane w odstępach 3-5 tygodni przez 6 miesięcy, następnie w odstępie 1,5-2 miesięcy przez 1 rok.
Rak pęcherza: w postaci dopęcherzowego wkraplania, 5-10 milionów jm do zakrapiania, 3-6 razy. Całkowity kurs wymiany wynosi 30 milionów IU. Przebieg leczenia powtarza się co 2-3 miesiące przez 1 rok-2 lata.
Rak jajnika: 5 milionów jm wstrzyknięto dootrzewnowo podczas operacji iw ciągu następnych 5 dni - w drenie; następnie - 3 miliony IU IM przez 10 dni między kursami chemioterapii; łączny kurs wymiany Alfarekin wynosi 90 milionów jm. Kolejne kursy można podawać w odstępach 2-3 miesięcy przez 1-1,5 roku: 3 miliony jm dziennie przez 10 dni.
Rak piersi: 3 miliony jm na jedno wstrzyknięcie w / m, codziennie przez 10 dni. Powtarzane kursy są przeprowadzane w odstępach 1,5-2 miesięcy przez 1 rok, a następnie w odstępach 2-3 miesięcy (w zależności od stanu klinicznego pacjenta); Wskazane jest, aby na zmianę przebiegu terapii z Alfarekin prowadził kursy chemioterapii (lub radioterapii).
Mięsak Kaposiego: 3 miliony jm na zastrzyk w / m, codziennie przez 10 dni; leczenie łączy się z monochemoterapią z pozytidyną; powtarzane kursy - raz w miesiącu przez 6 miesięcy.
Szpiczak: 3 miliony jm na zastrzyk w / m, codziennie przez 10 dni, powtarzany kurs - 1 raz na 1,5-3 miesiące (4-6 kursów w ciągu roku).
Hemoblastoza
Przewlekła białaczka szpikowa: codziennie 5 milionów IU IM.
Stosowany zarówno w postaci mono- jak i złożonej chemioterapii. Czas trwania leczenia - 6 miesięcy. Po osiągnięciu fazy remisji terapię podtrzymującą za pomocą leku Alfarekin w dawce 5 milionów jm przeprowadza się codziennie przez 10-12 miesięcy.
Białaczka włochatokomórkowa: 3 miliony jm 3 razy w tygodniu IM (co drugi dzień) przez 4-6 tygodni. Po osiągnięciu fazy remisji prowadzona jest terapia podtrzymująca: 3 miliony IU co drugi dzień, do 12 miesięcy.
Nieziarniczy chłoniak nieziarniczy: 3 miliony jm 3 razy w tygodniu przez 12-18 miesięcy jako leczenie podtrzymujące w celu uzyskania fazy remisji osiągniętej dzięki chemioterapii.

nadwrażliwość na interferon alfa-2b lub inne składniki leku, okres ciąży (groźba zakończenia ciąży).

wstrzyknięcie Alfarekina jak wszystkie preparaty interferonu alfa, w większości przypadków towarzyszy grypopodobne: gorączka, dreszcze, bóle głowy i bóle mięśni, bóle stawów, ogólne osłabienie. Te działania niepożądane zależą od dawki i zwykle występują tylko w pierwszych dniach leczenia, a następnie zmniejszają się i znikają. Aby zatrzymać lub znacząco zmniejszyć objawy, paracetamol stosuje się w dawce 0,5-1 g przez 30-40 minut przed wstrzyknięciem.
Czasami w przypadku długotrwałych cykli leczenia dochodzi do leukopenii, trombocytopenii, która występuje po zmniejszeniu dawki leku.

w temperaturze 2-8 ° C
Przygotowany rp leku do wstrzykiwań stosuje się natychmiast; rp do podawania donosowego można przechowywać przez 1 dzień w temperaturze 2-8 ° C (w lodówce).

Alfarekin 3 miliony instrukcji MO, analogów i kompozycji

діюча речовина: іnterferon alfa-2b rekombіnantny Lyudin 1 flakonu mіstit іnterferonu alfa 2b rekombіnantnogo Lyudin 3 milionów do 5 milionów, a 9 milionów do 18 milionów abo MO;

uzupełniający rechovini: chlorek natriyu, dekstran 70, kaliyu digidrofosfat, bezwodny glid furid.

Formularz Likarska. Ліофілізат для розчину для ін'єкцій.

Główne władze fiziko-hіmіchnі:ліофілізований powder abo porista masa bilogo koloru, гігроскопічний.

Grupa farmakoterapeutyczna.

Odporność Mutatora. Interferon alfa-2b. Kod ATXL03A B05.

Władze farmakologiczne

Alfarekіn ® - lіkarska іnterferonu postaci alfa-2b rekombіnantnogo Lyudin, sintezovanogo klіtinami kishkovoї palichki na osnovі gen scho koduє іdentichny produkt alfa-2b іnterferonu Lyudin, s vikoristannyam fagozalezhnoї genetycznie іnzhenernoї bіotehnologії.Spetsifіchna aktivnіst Alfarekіnu ® vimіryuєtsya w Mіzhnarodnih odinitsyah. Vipuskayut lek w lіofіlіzovanomu stanі.

Alfarekіn ®, jaka ja naturalny leukocytów іnterferon, jeszcze trzy osnovnі Vidi bіologіchnoї aktivnostі: іmunomodulyuyuchu, antivіrusnu tym protipuhlinnu.

Mehanіzm dії Alfarekіnu zasnovany ® na co scho іnterferon, zv'yazuyuchis z vіdpovіdnimi retseptoramiklіtin organіzmu, іndukuє kompleks vnutrіshnoklіtinnih mehanіzmіv scho być sprzedawane tylko do stawienia fermentіv, SSMSC zapobіgayut replіkatsії vіrusіv, zbіlshuyut fagocytarna aktivnіst makrofagіv, spetsifіchnu tsitotoksichnіst lіmfotsitіv do klіtin-mіsheney, іngіbuyut prolіferatsіyu przerzutowy klytin.

Charakterystyka kliniczna.

Pokaż.

Alfarekin ® zastosovyot at kompleksnіy terapіїї at:

  • żołądkowo-jelitowe i przewlekłe Zapalenie Wątrobowe В (serednyotyazhkі i ciężkie formy);
  • przewlekłe zapalenie wątroby typu C;
  • GOSTR vіrusnih, bakterіalnih i zmіshanih іnfektsіyah (oprócz chislі w gostrіy respіratornіy vіrusnіy іnfektsії dіtey Y Y Y chislі novonarodzhenih, GOSTR dіareynomu sindromі novonarodzhenih Y);
  • gostrikh i hronichnyh septichnikh zahchyovovanney virusnoi i bacterіal'noy natures, w tym disyminovany forma gostrogo i hroniosepsisu;
  • choroby opryszczkowe i lokalizacja riznogo: porosty operacyjne, mnoguzhnі shkіrnі herpetic visipannya; genitalnahherpeticna infektsiya; herpeticna keratoconjunctivities and keratouveitis, gostrie opryszczkowe zapalenie jamy ustnej u dzieci;
  • хронічному урогенітальномухломідіозі;
  • układ nerwowy urazhennyah w monoterapeutycznych zespołach wielorowowych;
  • stwardnienie;
  • brodawczaka krtani;
  • melanomі shkіri i oczu; sarkomі Kaposhі, mієlomnіy hvorobі; hronіchnіy mієloїdnіy leykemії, volosatoklіtinnіy leykemії, nehodzhkіnskih zloyakіsnih lіmfomah i sama folіkulyarnіy lіmfomі.

Przeciwwskazania.

  • Predvilena chutlivist do interferonu alfa-2b abo do innych składników w leku;
  • Układ tyazhkі zahvoryuvannya Sertsevy-sudinnoї (y T hy Sertsevy nedostatnіst stadії dekompensatsії, neschodavno przemieszczenia іnfarkt mіokarda, ciężkie aritmіya..);
  • виражені порушення функції нирок та / або печінки;
  • wykluczenie tej / akredytacji centralnego układu nerwowego (w tym funkcjonalnego);
  • hronichny zapalenie wątroby na tli progresuyuchogo abo decompensovogo marskości wątroby;
  • hronіchny wątroby u patsієntіv, SSMSC otrimuyut abo neschodavno otrimali terapіyu іmunodepresantami (krіm krótki przebieg kortikosteroїdnoї terapії);
  • autoimmunologiczne zapalenie wątroby typu abo інші аутоімунні захворювання w anamnezie;
  • nayavnість at пацієнта дисфункції щитовидної залози;
  • наявність z grobem trzewnym przed mięsakiem Kaposhi;
  • łuszczyca;
  • okres widoczności.

Vzaimodіya w najmniej likarskimi zakobami ta іnshі viz vzaimodіy.

Oskіlki іnterferon alfa zmіnyuє klіtinny metabolіzm, іsnuє potentsіalna mozhlivіst modifіkatsії dії іnshih lіkarskih zasobіv. Mauger zmіnyuvati okislyuvalnі metabolіchnі Sposób TSE potrіbno vrahovuvati w odnochasnomu priznachennі lіkіv, SSMSC metabolіzuyutsya Danim Shlyakhov (cymetydyna, fenіtoїn, warfaryna, teofіlіn, amіnofіlіn, dіazepam, propranolol). Kontsentratsіyu teofіlіnu w sirovattsі krovі neobhіdno kontrolyuvati że kiedy neobhіdnostі tryb dozuvannya koriguvati.

W oberezhnіstyu slіd zastosuvati leku odnochasno z opіoїdnimi lіkarskimi Zasobami, środki przeciwbólowe, środki uspokajające, że snodіynimi (potentsіyno sprichinyayut mієlosupresivny efekt).

Gdy zastosuvannі leku w kombіnatsії leków hіmіoterapevtichnimi (tsitarabіn, doksorubіtsin, tenipozyd, tsiklofosfamіd) pіdvischuєtsya rizik rozvitku zagrozlivih do Zhittya toksyczności efektіv (їh tyazhkostі tym trivalostі).

Synergizm opisów pobichnykh effektiv (visno syklosty leukocitiv) dla rozpoznanego przez spinalnomu interferonu alfa i zydowudyny. W patsієntіv, SSMSC Przygotowania otrimali tsі odnochasno częstotliwości rozvitku neytropenії Bula vischoyu, nіzh w spokojnej, hto lіkuvavsya tіlki zydowudyny.

Niezwykle zastosuvannya.

Альфарекін ® слід застосовувати під наглядом лікаря. Patsієntіv slіd proіnformuvati o perevagi danoї terapії że mozhlivі pobіchnі reaktsії.

Yakscho nie pobіchna slabshaє ekspozycji ABO posilyuєtsya, slіdznizhuvati dawki do 50% abo lіkuvannya pripiniti. Daniele od іndivіdualnoї chutlivostі że priznachenoї dozy leku w patsієntіv Mauger sposterіgatisya upovіlnena shvidkіst psychomotorycznego reaktsіy - sonlivіst, slabkіst, pіdvischena vtomlyuvanіst.

Kiedy lek jest przyjmowany odurzająco, spożywa się alkohol.

Przed priznachennyam leku na trivaly godzinę od 3 miliony dawek Obrony zaleciła Vische doslіdzhennya funktsії schitovidnoї zalozi. Lek może być pochinati zastosovuvati na głowach scho rіven hormon tyreotropowy (TSH) znahoditsya w standardach bruzdy. Yakscho viyavleno zmіni rіvnya TSH slіd spędzić vіdpovіdnu terapіyu że rozpochinati lіkuvannya Alfarekіnom ® dla umysłów scho vmіst TSH vdaєtsya pіdtrimuvati do normalnego rіvnі. W protsesі lіkuvannya Takozh dotsіlno kontrolyuvati rіven TSH.

Pіslya pripinennya terapії funktsіya schitovidnoї zalozi, jaka Porush w administracji rezultatі, nie vіdnovlyuєtsya.

Usіm patsієntam przed kolba że regularnie pid godzin lіkuvannya neobhіdno provoditi rozgornuty analіz periferichnoї krovі, z obov'yazkovim yakіsnim że kіlkіsnim doslіdzhennyam pokaznikіv krovі i takozh bіohіmіchny analіz krovі, vklyuchayuchi viznachennya vmіstu elektrolіtіv, kaltsіyu, pechіnkovih enzimіv że kreatinіnu.

Na мієломному захворюванні необхідний perіодичний kontroli funkcji nirok.

We wszystkich patsiyntiv, yakі otrimyut narkotyków, neobhidno rekontrolivati ​​riven albuinu w sirovattsi krovi ta protrombinoviy godziny.

W dolegliwości pіslya transplantatsії organіv abo kіstkovogo mozk medikamentozno іmunosupresіya Mauger Buti Mensch efektivnosti, oskіlki іnterferoni trud stimulyuyuchy vpliv na systemie іmunnu.

W oberezhnіstyu slіd priznachati leku w nayavnostі w anamnezі taki zahvoryuvan jaka tsukrovy dіabet z epіzodami kwasicy że hronіchnі obstruktivnі zahvoryuvannya legen gdy rozebrany zgortannya krovі w virazhenіy mієlosupresії.

Z likuvanni lek neobhidno zabezpechiti odpowiednie gidratatsіy organizmu; na przejawie garjki slid viklochiti інші przyczynowości ії виникнення.

Zalecane lek vikoristovuvati na tli antigistamnosti i zaroznizhuvalnoy terapie.

Cena nie podano na prostej kardіotoksichnіst іnterferonu vіdsutnі ale іsnuє іmovіrnіst scho nayavnіst gіpertermії że dreszcze, SSMSC często suprovodzhuyut lіkuvannya, mozhut sprichinyati zagostrennya nayavnih Sertsevy zahvoryuvan. Kiedy nayavnostі w anamnezі hronіchnoї sertsevoї nedostatnostі, іnfarktu mіokarda że / abo abo poperednі nayavnі aritmії lіkuvannya іnterferonom alfa-2b slіd provoditi PID lіkarya Suworowa.

Kiedy połączona terapia jest przeprowadzana z rybawiryną neobhidno vrachovuvati zabibizhni przychodzą do ribavirinu.

Kiedy rozvitku reaktsії gіperchutlivostі negaynogo typ (kropiv'yanka, angіonevrotichny nabryak, skurcz oskrzeli, anafіlaksіya) przygotowanie slіd negayno vіdmіniti priynyati vіdpovіdnі że przyjść.

Rozwój poważnych, średnia nasilenie pobychnih effektiv będzie wymagać korekty dawki, aw aktywny vypadkah -vidmini likuvannya narkotyków.

Zastosuvannya lek pripiniti w vipadkah: podovzhennya godzin zgortannya krovі (w patsієntіv іz hronіchnim zapalenie wątroby), proyavіv legenevogo zespół że rentgenologіchnogo viyavlennya іnfіltratu pojawił abo zbіlshennya rozdarty dół Zora rozdarty dół funktsії schitovidnoї zalozi (vіdhilennya ód znormalizowaną TSH) znizhennya rіvnya albumіnu w sirovattsі krovі że znizhennya pokaznikіv protrombіnovogo godzin.

Nie zastosovuvati lek w fiolkach tsіlіsnіstyu rozebrany, markuvannyam na zakіnchennі termіnu pridatnostі w złym zberіgannі. Przygotowane rozchin neobhidno oglyanuti przed wejściem. Rozchin jest winny puszczania pączków, jesteśmy wolni od tego i nie przegapimy bocznych inkluzji.

Zasіb nie mіstit konservantіv, że uniknennya bakterіalnogo zabrudnennya rekomenduєtsya zastosovuvati rozchin pozajelitowego negayno podawania, zalishki rozchinu neobhіdno viliti.

Застосування у період вагітності або Rok hibernacji.

W okresie vagitnosti w roku ciąży preparat leczniczy jest protiposed.

Budynek vviplati na shvidkіst retsіії na transport samochodowy kerуvännі przez іnіshim mehanіzmіami.

Daniele od Dozy, obwodów, które іndivіdualnoї chutlivostі do іnterferonu alfa lіkuvannya Mauger suprovodzhuvatisya sonlivіstyu, slabkіstyu, vtomlyuvanіstyu że prizvoditi do znizhennya shvidkostі psychomotoryczne reaktsіy.U takie vipadkah slіd utrimatisya od keruvannya POJAZD Zasobami że mehanіzmami robotów.

Sposib zastosuvannya to dawkowanie.

Rozchin Alfarekіnu ® wstawiania vnutrіshnom'yazovo, pіdshkіrno, vnutrіshnovenno, endolіmfalno, doodbytniczo parabulbarly, іntranazalno.

Gostrial wirusowe zapalenie wątroby typu:

- Wprowadzenie komunikacji wewnętrznej za 1 milion MO (w ciężkiej vipadkah - 2 miliony MO) 2 razy na 10-dniowy okres. Podіbny wskaźnik Mauger Buti prolongovany 2-3 OD klіnіchnogo tizhnіv nieużywany stanu schorowanej abo prodovzheny o 1 mln do 2 Razi MO Tyzhden protyagom dekіlkoh tizhnіv.

Хронічний вірусний гепатит In:

  • Wprowadź intranominationally dla 3-4 milionów MO 3 razy w roku przez 2 miesiące.

Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu C:

  • vvoditi vnutrіshnom'yazovo 3 mln do MO 3 Razi Tyzhden protyagom 6 miesięcy w temperaturze od viglyadі monoterapії abo w kombіnatsії z nukleozidіv analogów. Miesiące lek zastosovuvati protyagom 3-4, pіslya chogo provoditi viznachennya RNA HCV; Dali lіkuvannya prodovzhuvati tіlki vipadku ponadto RNA HCV Yakscho nie viyavlena; w monoterapії lіkuvannya oczywiście - OD miesięcy w temperaturze od 12 do 18, y kombіnatsії z ribavіrinom - 6 miesięcy, w; w genotipі 1 I świątynia vmіstі RNA vіrusu do COB terapії y vipadku vіdsutnostі w sirovattsі HCV krovі RNA kіntsya 6 miesięcy w lіkuvannya, kombіnovanu terapіyu mozhna prodovzhuvati 6 dodatkowych miesięcy w temperaturze, jednak priymati do Uwagi takі negativnі faktoryzacji jaka vіk od 40 rokіv, cholovіcha się postępujące zwłóknienie.

Госте респіраторна вірусна інфекція у дітей, в той чисіі у ново новожених:

  • Wprowadzenie donosowo dla 2-3 krapli w skórę nosovii ukrył 3-6 razy przy studni o długości 3-5 dniv; dozowane na lek dla nowoborazhenijeni - 20-50 Cis. MO / ml, do cięcia matryc - 100 cisów. MO / ml. Dopuszczalne jest wprowadzanie na nosovi walk (przez cherz) wtnih turund, zmotcheniyah Alfarekinom ®, na 10-15 hvilin.

Gostra respiratorna vrusna іnfektsіya (w liczbie grypy) u osób w podeszłym wieku:

  • Przedstaw vnutrishnom'yazovo dla 1-3 milionów MO, pochinauchi z 1-2 dni zahshovorvanya w ciągu 3 dni;
  • іntranazalno 4-6 krapel rozchinu Alfarekіnu ® (100 cis. IU / ml) w 6-8 skórne donosowego hіd razіv Dobou (przed zastosuvannyam dawki Alfarekіnu ® scho zalivayut, slіd pіdіgrіti w shpritsі (vikoristovuvati strzykawki bez Golka) do temperatury tіla, zberіgati Reszt rozchinu w lodówce, zapobіgayuchi bakterіalnomu zabrudnennyu).

Гостри та рецидивуюча пневмоія вірусної та вірусно-бактеріальної етіології:

  • Alfarekіn ® vvoditi vnutrіshnom'yazovo 1 milion MO protyagom 5-7 dnіv czasu іz zintegrowany lіkuvannyam (antibakterіalnim, dezіntoksikatsіynim, protizapalnim toscho).

Zespół Gostrial w nowoborozhenijh:

  • recznie w vihliadii schodendnih mikroklizmochok, sho mistjat na 100 cis. MO Alfarekinu ®, rozciąganie 3-7 dni.

Gnіyno-septichnі zahvoryuvannya, peritonіt, mnozhinnі ropień cherevnoї porozhnini:

  • dożylnie dla 2-4 milionów MO raz na dob; dawka zagalnaya 12-16 milionów MO na kurs; nie viklyuchena доцільність odnochastnogo endolimfalnoy wstrzyknął lek w tej samej dawce: 2-4 mln MO raz na dob.
  • operusual lichen:schodenno MO vnutrіshnom'yazovo 1 do 2 milionów Mo + 5 ml 0,9% chlorku rozchinu natrіyu pіdshkіrno w dekіlka tochok Navkolo Zoni visipannya. Тривалість лікування 5-7 днів;
  • шкірні герпетичні висипання: shodenne vnutrishnomyazov abo pіdshkirne (napko osoperku) wstrzyknął lek w dawce 2 milionów MO; lіkuvannya mozhna poєdnuvati z mіstsevim zastosuvannyam (aplіkatsіyami) na gerpetichnі grudek; тривалість лікування визначає лікар;
  • infekcje genitalnagerherpichna:schodenne vnutrіshnom'yazove dozі administracja na poziomie 2 mln ton w poєdnannі leku miejscowo na zastosuvannyam viglyadі aplіkatsіy w dіlyantsі visipan; тривалість лікування визначає лікар;
  • herpetitchnikertoconjunctivities:Dodawanie rozchinu Alfarekіnu ® - 1000000 MT w 5 ml 0,9% roztworu chlorku rozchinu natrіyu - PID kon'yunktivu oka kraplі 2-3 do 2 kozhnі Godin protyagom dnіv 7-10; іz zniknennyam simptomіv zahvoryuvannya preparaty mogą vnositi przez kozhnі 4 Godin; trivalіst lіkuvannya viznachaє lіkar;
  • opryszczka ból gardła: 250 tys. MO na Priya 4 razi Dobou w viglyadі aplіkatsіy w kombіnatsії podawania іntranazalnim. Alfarekіn ® MO rozvesti 1 milion w 4 ml VOD іn'єktsіy, zastosovuvati 1 ml do 1 rozchinu aplіkatsіyu że іntranazalne Wprowadzenie: 2 kraplі wprowadzić іntranazalno, Resht - pіslya gіgієnіchnoї Obróbki slizovoї Ilia Obolonkov porozhnini rota powodują mіstsevo w viglyadі aplіkatsіy. Lіkuvannya przedmiotów - 7-10 dnіv.

лікування хворих на урогенітальнийхламідіоз odbędzie się w 2 etapach:

  • Etap pierwszy jest przygotowawczą, sylabą zawierającą enterosorbent vikoristania, pół-preparaty witaminowe w dawkach terapeutycznych z odcinkiem 2 tizhniv. W dniu 10 priznachaєtsya іmunotropny lek timalіn vnutrіshnom'yazovo vvecherі 10 mg dziennie, na kurs - 5 іn'єktsіy;
  • 2-ty Etap - Basic, pid godzin yakogo pacjenci otrzymywali podstawową Zasobami terapіya antibakterіalnimi dla z takim schematem: Purshia antibіotik protyagom 5 dnіv; pіslya Pererva scho badaną jest dnіv 7, inne dolegliwości priznachaєtsya antibіotik protyagom 10 dnіv. PID godzin Pererva że pіslya zakіnchennya szybkość antibakterіalnoї terapії priznachaєtsya Alfarekіn razy ® 1000000 1 MO vnutrіshnom'yazovo Dobou vvecherі, vsogo 10 іn'єktsіy kursu.

PID godzin Priya antibakterіalnih zasobіv neobhіdno zastosovuvati protigribkovі narkotyków (nіstatin, diflucan, klotrimazol, nіzoral), które Hepatoprotector (samochody) w dawkach jest terapeutyczne.

Urazhennya nervovoi sistemi z monoty pół-radykalne zespoły bólowe:

  • vnutrishnomyazovo w dawce 1 mln IU oczywiście 5-10 dni w kompleksie likuvanni.
  • na 3 miliony MO / m 2 pіdшірно 3 разй на тиждень (w ciągu dnia) przez rozszerzenie 6 місяців та більше; Dawka korjuguvati jest zwiększona w tolerancji leku. Лікування розпочинати після хірургічного (laser) видлення пухлинної ткани.
  • vnutrishnomyazovo za 1 mln MI 2-3 razy za dow od 10-15 dniv od początku wprowadzenia 1 mln IO raz w roku w ciągu 6 miesięcy.
  • na dopovnennya do hіrurgіchnogo lіkuvannya I dla іnduktsії remіsії vnutrіshnovenno 20 milionów IU / m2 (20 іnfuzіya protyagom hvilin) ​​5 razіv na Tyzhden protyagom 4 tizhnіv; pіdtrimuyucha terapіya - pіdshkіrno 10 milionów IU / m 2 marca Razi na Tyzhden (co drugi dzień) protyagom 48 tizhnіv.

Gdy rozvitku poważne efektіv pobіchnih i sama - w znizhennі kіlkostі granulotsitіv (poniżej 500 / mm3) pіdvischennya ALT / AST (perevischennya verhnoї mezhі znormalizowane razіv 5) zastosuvannya preparat pripiniti do normalіzatsії pokaznikіv. Lіkuvannya vіdnoviti w polovinnіy dozі. Yakscho neperenosimіst zberіgaєtsya i ilość granulotsitіv znizhuєtsya 250 / mm3 abo aktivnіst że ALT / AST abo zrostaє (perevischuє górnej Mezhuyev znormalizowane razіv 10), vіdmіniti preparat slіd.

  • parabulbarno schodya za 1 milion MO w 10 dni; powtarzany 10-dniowy okres, wprowadzony przez 20 dnіv dvіčі; kurs zagalny Alfarekinu ® staje się 48 tizhniv. Kursy nie są uwzględnione w kursie po 45 dniach; lіkuvannya Alfarekіnom ® poєdnuyut іz fotodestruktsієyu puhlini i beta aplіkatsієyu.

Sarkoma Kaposhi: mozhivі nastupnі cemi lіkuvannya:

  • intranovyomazovoy schodnya w ciągu 10 dni, 3 miliony megawatów na milion; lіkuvannya poєdnuyut z monohіmіoterapієyuprospіdinom; powtarzane kursy - 1 raz w miesiącu w ciągu 6 miesięcy;
  • vnutrіshnovenno krapelno protyagom 30 hvilin 50 milionów MO (30 milionów IU / m 2) schodenno protyagom 5 dnіv abo іntervalom 1 dnia pіslya chogo neobhіdno mіnіmum 9 denna Pererva do nowej 5-cob szybkości dennogo; trivalіst lіkuvannya viznachaє lіkar.
  • vnutrіshnom'yazovo, schodenno protyagom 10 dnіv na MO 3 milionów іn'єktsіyu, szybkość povtornі - 1 razy do 1,5-3 mіsyatsі (4-6 razіv protyagom skale).

Хронічна мієлоїїна лейкемія:

  • pіdshkіrno 3 milionów IU / m2 Dobou schodenno ABO 1 razy 2 dnі, postupovo zbіlshuyuchi dawka do 5 milionów IU / m2 Dobou schodenno abo 1 razy 2 dnі PID wyrazistość lіkarya do dosyagnennya povnoї gematologіchnoї remіsії (ilość leykotsitіv w periferіchnіy krew nie jest większa niż 10 × 10 9 / l) z przedłużeniem 18 miesięcy.
  • vnutrishnom'yazovo za 3 miliony MO 3 razy w roku (co drugi dzień) z ciągiem 4-6 tizhniv. W досягненні ремісії pidtrymuyucha terapіya: 3 mln MO w ciągu dnia do 12 місяців.

Неходжкінські злоякісні лімфоми, а саме фолікулярна лімфома:

  • vnutrіshnom'yazovo 3 mln MO 3 Razi Tyzhden protyagom na 12-18 miesięcy w jaka pіdtrimuyucha terapіya w dosyagnennі remіsії, otrimanoї vnaslіdok zastosuvannya hіmіoterapії. Na perіod chastkovoї remіsії pokazano vikoristannya іnshih protokolіv z hіmіoterapії dala terapієyu Alfarekіnom ® o 3 mln MO vnutrіshnom'yazovo Razi 3 do 18 miesięcy w Tyzhden protyagom.

Prigotuvannya rozchinu lek.

Roschin drug gothoy bezserededno before yogo Zastosuvannyam. Jaka rozchinnik vikoristovuvati іn'єktsіy wody (Yakscho rozchin gotuyut do pіdshkіrnogo, vnutrіshnoshkіrnogo abo vnutrіshnom'yazovogo podawania). Dla prigotuvannya rozchinu butelki vmist rozchinyayut w 1 ml wody na ін'єкцій.

Prigotuvannya, który spędził w narkotyku vnutrishhnynіїї інфузії.

30 hvilin do COB іnfuzії Alfarekіnu ® pochinati іnfuzіyu 0,9 rozchinu natrіyu chlorek (Zi shvidkіstyu 200 ml / rok) i zakіnchuvati її bezposeredno przed podaniem. Dla prigotuvannya іnfuzіynogo rozchinu Alfarekіnu ® spochatku rozchiniti w vodі do іn'єktsіy (1 ml іz rozrahunku VOD іn'єktsіy leku na dawkę podaje scho) przygotowanie potіm potrіbnu Ilość vіdіbrati dodaję swoimi do 50 ml 0,9% chlorku rozchinu natrіyu; Preparaty rozchin vvoditi vnutrіshnovenno krapelno protyagom 30 hvilin. Pіslya zakończeniu podawania Alfarekіnu ® slіd prodovzhuvati іnfuzіyu 0,9% rozchinu natrіyu chlorkowych Zi shvidkіstyu 200 ml / rok protyagom 10 hvilin.

Lek Rozchin dla inociacia zastosovuvati neajno. Do stosowania wewnętrznie rozcieńczania rozchin vikoristovuyot 1 z góry do celu zberivannya vid 2 do 8 ° C.

Zastosovuvatiupedіatrichnіy praktitsі na gostrіy respіratornіy vіrusnіy іnfektsії w dіtey mieć chislі novonarodzhenih, gostromudіareynomu sindromі w novonarodzhenih, GOSTR gerpetichnomu stomatitі w dіtey (dz. Rozdіl "Sposіb zastosuvannya że Dozy").

Przedawkowanie.

Przed godzina teperіshnogo nie opisano vipadkіv peredozuvannya Alfarekіnom ®. Jednak jaka ja na peredozuvannі czy yakoyu lіkarskoyu rechovinoyu zaleca objawowe terapіya Zi sposterezhennyam dla funktsіyami zhittєvo vazhlivih organіv i retelnim przejrzysty dla dwuspadowym patsієnta.

Побічні реакції.

Podawanie Іn'єktsіyne Alfarekіnu ®, jaka I vsіh іnshih preparatіv alfa іnterferonu y bіlshostі vipadkіv suprovodzhuєtsya gripopodіbnim harakterizuєtsya zespół scho pіdvischennyam tіla temperatury, dreszcze, bóle głowy i m'yazovim Bol Bol w Suglob, mlyavіstyu, vіdchuttyam pіdvischenoї stomlyuvanostі. Tsі pobіchnі Efekta dozozalezhnimi Yea I, jaka zwykle trud Lokalizacja tіlki w Pershi dnі lіkuvannya, potіm slabshayut i przemijaniu. Tsі objawy mozhut Buti kupіruvanі abo wyjątkowo zmenshenі priznachennyam paracetamolu dozі 0,5-1 g na 30-40 hvilin do іn'єktsії. Rіdko mozhut sposterіgatisya blyuvannya, zapamorochennya, priplivi.

W boku systemu sertsevo-sudinoy:артеріальна гіпертензія та гіпотензія, тахікардія.

Z boku miasta i kraju: зміни у місці вводня, алопеція.

Z boku systemu:reaktywność nadpobudliwości, w tym visipi na shkіrі (w tym opryszczka), sverbizh, hyperemic, kropiv'yanku, anafilaktichny szok.

W bocznej części układu hormonalnego: pravoshenny funkcji tarczycy.

Moglivi rozvitok zashnen zoru; bilans elektryczny, funkcja pieca to niroc.

Z trivalovyh kursów mozhut sposterigatisya leyko-trombocytopenia, scho vsuzhivatsya zmenshennyam dawkowanie, krwawienie nosovi; psihіchni pravoshennia - splutanі svidomostі, trivozhnі ta depressivnyi stani, pidvitchena zubudlivist, senność; zaburzenie obwodowego układu nerwowego - ataksja, parestezja; poroshennia dichalnoy sistemi - kaszel.

Dodanie terminala.3 skały.

Zabij zberigannyę. Zberigati w temperaturze od 2 do 8 ° C niedostępna dla dzieci.

Pakowanie.

Przez 10 h flakonіv lіofіlіzatom do rozchinu do іn'єktsіy dozuvannyam 3000000 MO 5000000 abo MO upakovuyut w kasecie z tworzywa sztucznego, a potіm w opakowaniu.

Przez 5 flakonіv z lіofіlіzatom do rozchinu do іn'єktsіy dozuvannyam 3000000 MO abo 5 milionów MO rozchinnikom czasu (2 ml VOD іn'єktsіy) w ampułkach po 5 sztuk upakovuyut kasecie z tworzywa sztucznego, a potіm w opakowaniu.

1 butelka lіofіlіzatom do rozchinu do іn'єktsіy dozuvannyam 3000000 MO abo 5 milionów MO, MO ABO 9000000, 18000000 MO abo czas rozchinnikom (2 ml VOD іn'єktsіy) w ampulі upakovuyut w kasecie z tworzywa sztucznego (dozvolyaєtsya pakuvannya bez plastikowej kasety) i potim w kartonowym pudełku.

Kategoria przyjęcia.Do przepisu.

Vyrubnik. LLC "Valartіn Pharma" (fasuvannya s FORMY "luzem" fіrmi-virobnika TOV "Naukova-virobnicha kompaniia" Іnterfarmbіotek”, Ukraina).

Місцезнаходження виробника та його адреса місця провадження діяльності. 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Seagulls, Vul. Grushevsky, 60

Poprzedni Artykuł

Laennec ("Laennec")

Następny Artykuł

Choroby wątroby