BIA ORIHIRO Agaricus Blazei Murill Agaric Brazilian - tip

Leczenie

Syn:. Grzyb Solar, brazylijski Grzyb, Grzyb Boga, bezcenny Aztec Grzyb, Grzyb życia i długowieczności, brazylijski Grzyb, grzyba migdałów, boskiej Grzyb, Grzyb księżniczki.

Brazylijski agaric to jadalny grzyb rosnący w tropikalnym klimacie.

Spis treści

W medycynie

Brazylijski grzyb agarowy zyskał szczególną popularność w praktyce medycznej wielu krajów na świecie ze względu na jego unikalny skład. Ta sensacyjna roślina jest uznawana przez naukowców za wyjątkową i skuteczną w praktyce onkologicznej, ponieważ zawiera cenne polisacharydy - beta-glukany. Te ostatnie mają zauważalny efekt przeciwnowotworowy, pobudzają układ odpornościowy organizmu do zwalczania wzrostu komórek nowotworowych. Brazylijski agarysta w Farmakopei Państwowej Federacji Rosyjskiej nie znajduje się na liście, ale jego użyteczne właściwości są szeroko stosowane w oficjalnej i tradycyjnej medycynie krajów Wschodu, Ameryki, a obecnie Europy. Agaric jest dostępny w postaci suchego rozpuszczalnego w wodzie proszku, kapsułek, rozdrobnionych surowców. Służy do przygotowania różnych biologicznie aktywnych dodatków o szerokim spektrum działania. Brazylijski agaric to niskokaloryczny produkt, pomaga oczyścić i schudnąć, pozbyć się cholesterolu, normalizować metabolizm, zapobiegać wzrostowi poziomu glukozy we krwi. Korzystając z wnętrza ekstraktu z grzyba agarowego, nie naruszając dietetycznego odżywiania, możesz osiągnąć wymierne efekty odchudzania - do 5 kg na miesiąc.

Przeciwwskazania i skutki uboczne

Stosowanie agaric nie jest zalecane dla kobiet w okresie ciąży i laktacji, z indywidualną nietolerancją. Przeciwwskazania brazylijski przedłużony do dzieci poniżej 18 roku życia, którzy korzystają z grzybów i narkotyków z niego jest surowo zabronione.

W gotowaniu

Suszone i rozgniatane do stanu proszku grzybowego, miejscowi używają jako przyprawy do potraw mięsnych, sosów. Grzyby mają dość nietypowy smak - pikantny i słodko-kwaśny, zapach jest ostry.

Klasyfikacja

Opis botaniczny

Brazylijski agaric to grzyb w kształcie talerza z cylindrycznym, spłaszczonym stożkowym kapeluszem, który ostatecznie zyskuje bardziej wypukły, rozłożysty kształt. Na wolności agarowy brazylijczyk trochę wystaje z ziemi i ledwie zauważalny wśród trawy. Kapelusz ma średnicę od 5 do 19 cm, jego kolor zmienia się od białego do czerwonawo-brązowego. Miąższ agaru jest jadalny, słodkawy do smaku i przypominający migdały lub anyż. Lamele nie są przymocowane do nogi, wąskie. Podczas dojrzewania zarodniki nabierają ciemnobrązowego odcienia. Zarodniki grzyba mają gładki, owalny kształt. Noga brazylijska agarowa jest owłosiona, ma długość od 5 do 15 cm, jest rozszerzona do podstawy. Początkowo jest ciężko, ale z wiekiem staje się pusty. Młode agarics widzą biały welon, który łączy nogę z kapeluszem, a następnie zrywa się, pozostawiając solidny pierścień na nodze.

Rozpowszechnianie

Pierwotnie brazylijski grzyb agarowy znajduje się w północno-wschodnich regionach Stanów Zjednoczonych Ameryki i Kanady. Później grzyby agaric stwierdzono w Kalifornii, Wielkiej Brytanii, na Hawajach, Tajwanie, w Holandii, Brazylii i na Filipinach. Jest sam grzyb, a także małe grupy w lasach deszczowych, preferując bogatą, żyzną glebę.

Obecnie brazylijski grzyb agarowy uprawia się na dużą skalę w Chinach w Japonii w celu wytworzenia z niego środków przeciwnowotworowych. Agaric jest uprawiany przez cały rok w warunkach laboratoryjnych z grzybni na podłożu w ciemnych, dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Grzyby hodowlane są dostarczane do prawie wszystkich przedsiębiorstw farmakologicznych na świecie.

Nabywanie surowców

Skład chemiczny

W kompozycji grzyba agarika znaleziono brazylijski cząsteczek polisacharydowych (beta-glukanów, a-glukany, D-glukany, kwasy nukleinowe, ksyloglukanu peptydoglikanu), dużą ilość ergosterolu lipidów przeciwnowotworowe, linolowy, kwas oleinowy, kwas palmitynowy i kwasy, palmitolejowy, piroglyutamat sodu, sacharydy beta-karoten, aminokwas piroglutaminowy. Spośród wszystkich badanych grzybów, agaric zawiera największą ilość beta-glukanu, antyneoplastycznego polisacharydu. Specyficzny zapach grzybów wiąże się z benzaldehydem, alkoholem benzylowym, benzonitrylem i benzoesanem metylu w kompozycji.

Właściwości farmakologiczne

W trakcie testów laboratoryjnych przeprowadzonych na pacjentach z białaczką gryzoni chińscy naukowcy udowodnili, że brazylijski grzyb agarowy jest zdolny do aktywacji układu odpornościowego. Ze względu na obecność polisacharydów (beta-glukany) w kompozycji, wyciągu agarika skuteczne w różnych procesach zapalnych i nowotworów. Chińscy naukowcy z Narodowego Centrum Badań Naukowych zbadali wpływ ekstraktu z brazylijskiego grzyba agarowego na szczury, które są otyłe. W rezultacie szczury, które były trzymane na diecie i dodawały ekstrakt z brazylijskiego grzyba do swojej diety, nie przybrały na wadze i straciły na wadze. Według Departamentu Medycyny Chińskiej, leki z brazylijskiego grzyba, w szczególności z wyciągu z agaru, mają korzystny wpływ na wątrobę. W szczególności u pacjentów z WZW typu B czynność wątroby ulega znacznej poprawie. Długołańcuchowe węglowodany znajdujące się w komórkach grzybów to beta-glukan, który jest złożony - glukan chitynowy. Składnik ten jest termicznie stabilny, tzn. Gotowanie grzyba nie niszczy jego cząsteczki. agarika brazylijski wzrostu aktywują komórki ochronne chityny-glukan, przyczyniając się do niszczenia i usuwania metali ciężkich i toksyn z chemioterapią. Aminokwas piroglutaminowy grzyba agarowego blokuje układ krwionośny guza. Według badań przeprowadzonych przez Klinice Chirurgii Gastroenterologicznej Szpitala Uniwersyteckiego w Ullevaal w Oslo (Norwegia), grzyba medycznej agarika brazylijski mogli aktywnie zwalczać niektórych rodzajów zakażeń, spowalnia proces starzenia. Healing mushroom agaric Brazilian jest nazywany "jednym z najbardziej obiecujących grzybów w terapii raka" na jednym z kongresów naukowych w Nowym Jorku.

Zastosowanie w medycynie ludowej

Pieczarkowy agaric brazylijski, którego właściwości lecznicze są znane od dawna, są stosowane w medycynie ludowej orientalnej. Grzyb jest szczególnie ceniony w onkologii, ponieważ aktywnie usuwa produkty rozpadu nowotworu na różnych etapach, nawet w stanie martwicy. Po chemioterapii, agarica normalizuje pracę wątroby i przywraca mikroflorę jelitową, nie powoduje reakcji alergicznych. Agarika alkoholan lub wodny roztwór do infuzji mielone grzyby używane do celu profilaktycznego i terapeutycznego w onkologii, w różnych etapach, otyłość, cukrzyca, choroby wątroby (zapalenie wątroby, marskość). Brazylijski agar jest stosowany w leczeniu przewlekłych chorób jelit, żołądka, nerek i układu moczowo-płciowego, a także chorób limfatycznych i krwi. Pomaga grzyby i choroby autoimmunologiczne: toczeń rumieniowaty układowy, zapalenie stawów, twardzinę, stwardnienie rozsiane, padaczkę i gąbczastej. Agaric jest szczególnie ceniony w onkologii. Jest on stosowany do celów terapeutycznych w praktyce ginekologicznej: co polipy, endometriozę, włókniakomięśniaki macicy, mięśniaki macicy, zapalenie przydatków, z różnych zakażeń seksualnych i choroby grzybicze (grzybiastego, kandydoza), które są często dość częstymi powikłaniami chemioterapii lub radioterapii. Agarowy brazylijski w postaci wywaru lub nalewki alkoholowej jest stosowany w celu utraty wagi, ponieważ grzyb aktywuje metabolizm.

Tło historyczne

Historia brazylijskiego grzyba agarowego sięga czasów Azteków. Starożytnych kronik, bizantyjskiej traktaty medyczne, znalezione podczas wykopalisk archeologicznych w basenie Morza Śródziemnego (sięga 4 wieku pne. E.), starożytne freski i fragmenty ceramiki z wizerunkiem leczniczych grzyby przycisków wskazują, że właściwości lecznicze agarika wiedział starożytne ludy. Po raz pierwszy ten grzyb został użyty w brazylijskiej wiosce Piedadi, wykorzystując do chorób zakaźnych, przewlekłych chorób przewodu pokarmowego. Miejscowi uważali grzyby za magiczne. Oficjalnie odkrył i opisał grzyba agarycznego amerykańskiego naukowca-mikologa Murilla (1965). Naukowcy długo badali mieszkańców małej miejscowości niedaleko Sao Paulo, który różnił żywotność, zdrowie i długowieczność w porównaniu z rówieśnikami, a także niewielki procent różnych chorób, w tym raka. Tak więc rybacy w wieku 90-100 lat aktywnie łowili ryby, nie różniąc się od swoich młodszych kolegów. Okazuje się, że miejscowi regularnie używali grzybów agarowych do jedzenia. Jak się później okazało podczas japońskich badań, komórki organizmów tych wiejskich mieszkańców są znacznie wolniejsze niż reszta ludzi. To był sekret długowieczności Azteków. Po takich badaniach grzyby agarowe spowodowały agotaż, zostały one masowo zebrane do sprzedaży. I tylko Murill i jego towarzysze wyjęli część grzybni tych grzybów leczniczych, zachowując wygląd. Rozcieńczyć agarika brazylijski obracać tylko w latach 90-tych, do powstania sztucznych korzystne warunki dla wzrostu i rozwoju grzybów (wysokiej wilgotności, w symbiozie z roślin tropikalnych, temperatura nie jest niższa niż 35 stopni Celsjusza). Obecnie agaric jest uprawiany na dużą skalę w krajach Wschodu, w szczególności w Chinach, do produkcji leków przeciwnowotworowych. Grzyby agariki w dużych ilościach występują na rynku spożywczym - w Chinach i Japonii. W 2002 r. Światowej sławy firma Coca-Cola rozpoczęła wprowadzanie na rynek "grzybowej" coli zawierającej brazylijski ekstrakt z agaru.

Terapeutyczny brazylijski grzyb agarowy ma wiele interesujących nazw. W Japonii, to himematsutake «co znaczy» księżniczka grzyb «w Ameryce Łacińskiej -» sogumelo do Sol «lub» grzyby Boga «w Europie -» królewską słoneczną agarika «i natywnej brazylijskim mieście Sao Paulo -» Grzyb Piedadi. " Brazylijczycy nazywają grzyby "królewskim", "boskim grzybem". Botaniczna nazwa Mushroom - brasiliensis Agaricus lub Agaricus Blazei Murilla - nazwany biolodzy Myurilla.

Literatura

1. Gubanov, IA, i wsp. 703. Turritis glabra L. [Arabis glabra (L.) Bernh.] - Migdał wygładzający // Zilustrowany determinant roślin w Rosji Centralnej. W 3 tomach - Moskwa: Te-na nauch. ed. KMC, Institute of Technology. issled., 2003. - T. 2. Okrytonasienne (dwuliścienne: dwupienne). - str. 329.

2. Malovichko A. Walka z rakiem. Zatrzymaj się i wygraj! Autorska technika słynnego uzdrowiciela. - litry, 2015 r. - 135 str.

3. Malovichko A. ONKO-STOP. Walka z rakiem. Samouczek dla tych, którzy chcą pokonać chorobę. - litry, 2015 r. - 680 str.

4. Phillipova IA Grzyby przeciwnowotworowe. - "Wydawnictwo" "Peter", 2013. - 224 pkt.

Agaricus do odchudzania: przepisy kulinarne i recenzje

Gąbka Agaricus lub Modrzew jest przedstawicielem tak zwanych grzybów pasożytniczych i rośnie głównie na Dalekim Wschodzie i na Syberii. Od czasów starożytnych jest uważany za leczniczy i wykorzystywany do celów leczniczych, ale ostatnio naukowcy odkryli nowe korzystne właściwości grzyba: okazało się, że agaricus pomaga zmniejszyć nadwagę. I tak jest, ponieważ opinie osób, które zastosowały ten produkt, potwierdzają jego skuteczność.

Opis Agaricus

Badania naukowców wykazały, że w roślinie występuje specjalna aktywność aktywująca wątrobę. Ten z kolei zaczyna wytwarzać substancję, która przyspiesza procesy metaboliczne i rozkład tłuszczów. To właśnie odkrycie naukowe doprowadziło do tego, że teraz gąbka liściasta była szeroko stosowana do bezpiecznego i skutecznego zmniejszania nadwagi.

Co więcej, grzyb modrzewia doskonale usuwa szkodliwe substancje: toksyny i odpady, a także oczyszcza jelita, co również prowadzi do redukcji nadwyżek kilogramów.

Przepis na napar z agaricus

Zwykle, aby skutecznie schudnąć z gąbki liści, przygotuj napar. Wyprodukowany w następujący sposób:

  1. Weź 30-50 gram agaricus i umieść go w ciepłej wodzie (300-500 ml).
  2. Zostawić do zaparzenia około 8-9 godzin.
  3. Po spuszczeniu wody do kubka, ale ta woda jest nadal potrzebna!
  4. Sam grzyb jest dokładnie rozgryzany, a następnie ponownie napełniany tą samą wodą, ale dodaje się trochę więcej ciepłej wody.
  5. Następnie, napar ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do temperatury około 60 stopni (nie do wrzenia!).
  6. Teraz musisz spuścić infuzję w termosie i pozwolić mu parzyć przez około 12 godzin.
  7. Pić w ciągu dnia przez pół godziny przed posiłkami.

Przeciwwskazania

  • Ciąża
  • Indywidualna nietolerancja

Zalecenia

W żadnym wypadku nie należy nadużywać grzyba - napoju, maksimum, 12-14 dni, po którym potrzebujesz przerwy na 3-4 miesiące. Jeśli reakcja alergiczna się rozpoczęła, lek homeopatyczny należy natychmiast przerwać.

Agarikus: recenzje na temat preparatów homeopatycznych

Maria, 34 lata. Bardzo martwiłem się nadmierną wagą. Przy niewielkim wzroście do 90 kilogramów - zawsze jest przygnębiająco. Ponadto stawy często boli, było wysokie ciśnienie krwi i inne problemy zdrowotne. Znana, zalecana homeopatia. Początkowo byłem sceptyczny, ale postanowiłem spróbować, ale spróbowałem Agarikusa Muskariusa. Widziałem około sześciu miesięcy (tak, to nie jest szybkie), ale teraz mam wagę 74 kg! Nacisk był normalny, czuł się znacznie lepiej! Dziękuję bardzo twórcom tego wspaniałego leku!

Inessa, 27 lat. Wspaniały środek homeopatyczny. Przyjąłem Naturoonika. Wyrzucił w wyniku 10 kg, zdrowie jako całość się poprawiło. Jestem bardzo zadowolony. Czytałem w Internecie, że grzyb był rzekomo trujący i niebezpieczny, ale kiedy przeczytałem literaturę naukową, okazało się, że tak nie jest - Agarikus odnosi się do Treti i zdecydowanie nie są trujące. Wniosek: zaufaj zaufanym źródłom!

Nadzieja, 40 lat. Przy pomocy gąbki modrzewiowej pozbyłem się nie tylko dodatkowych kilogramów, ale także toksyn. Bardzo dobrze oczyszcza organizm! Homeopatia jest potężną rzeczą, chociaż nie zawsze jest rozpoznawana.

Agarik

Stan:

  • Nowy produkt

    Poinformuj o tym przyjaciela

    Agarik

    Rozpuszczalny w wodzie ekstrakt (proszek) z Agaricus blazei komórek Murill.
    Paczka 15 metalizowanych torebek.
    2 gramy ekstraktu w worku.
    Całkowita waga leku wynosi 30 gramów.

    Stosowane w każdym etapie: raka płuc, wątroby, pęcherza, chłoniaka, jelita cienkiego, rak prostaty, trzonu macicy, glejaka i anaplastyczny, gardła, czerniaka, szpiczaka mnogiego, raka sutka, raka przełyku, raka trzustki, nerek, szyjki macicy, mięsaka, jajnik.

    Adres e-mail znajomego *:

    Rozpuszczalny w wodzie ekstrakt (proszek) z Agaricus blazei komórek Murill.
    Paczka 15 metalizowanych torebek.
    2 gramy ekstraktu w worku.
    Całkowita waga leku wynosi 30 gramów.

    Stosowane w każdym etapie: raka płuc, wątroby, pęcherza, chłoniaka, jelita cienkiego, rak prostaty, trzonu macicy, glejaka i anaplastyczny, gardła, czerniaka, szpiczaka mnogiego, raka sutka, raka przełyku, raka trzustki, nerek, szyjki macicy, mięsaka, jajnik.

    Uwaga: ograniczona ilość produktów dostępnych!

    Po zakupie tego ekstraktu otrzymasz 1850 punktów bonusowych.

    Agaric jest brazylijski. Agaricus blazei Murill.

    Składniki: 100% ciała Agaricus blazei Murill
    Spis treści polisacharydy: 45%.

    Certyfikat o stan rejestracja:
    Nr RU.77.99.88.003.Е.003317.02.15 z 11.02.2015.
    Formularz №0262512 (sprawdź na stronie internetowej Rejestru Państwowego)


    Zatwierdzony do użytku przez Państwowy Komitet ds. Zdrowia i Planowanego Rodzicielstwa Chińskiej Republiki Ludowej i Chińskiej Akademii Nauk Medycznych. Jest on włączony do praktyki klinicznej w profilaktyce i leczeniu raka. Jest analogem leku Lentinan™ (Lentinan).

    Skład chemiczny substancji czynnych:
    obojętny polisacharyd: beta-D-glikan (F1o-alfa-b);
    glikan peptydowy: alfa-glikan (FA-1 alfa-alfa);
    kwaśne heteropolisacharyd Beta galaktoglikan (FA-1-alfa-beta);
    kwas nukleinowy (RNA) (FA-2-beta-beta);
    rybonukleotyd białko - białko glikanu FIII-2-p (kompleks beta (1-6), a-D-glikanów i białko) i RNA (kwas rybonukleinowy);
    obojętny polisacharyd - ksyloglikan FIV-2-beta;
    ergosterol i pirogliutaminian sodu;
    lipidy przeciwnowotworowe: 3,6% lipidów, z których 26,8% to obojętne lipidy, a 73,2% to fosfolipidy.

    Farmakodynamika:
    Działanie przeciwnowotworowe poprzez wzmocnienie mechanizmu odporności przeciwnowotworowej organizmu:
    ukierunkowana aktywacja różnych siłowników immunologicznych (zwiększona aktywność komórek NK, zwiększone wytwarzanie cytotoksycznych limfocytów T (CTL), aktywacja makrofagów);
    wzrost ich cyklu życia;
    działanie antyangiogenne - blokowanie wzrostu własnego układu krążenia guza;
    promuje penetrację komórek odpornościowych do guza, co zwiększa efektywność efektu immunologicznego;
    wzmacnianie różnych limfokin (interleukina 1, 2 i 6);
    zwiększona synteza alfa-TNF (czynnik martwicy nowotworu);
    zwiększyć wytwarzanie interferonu alfa i poprawić działanie interferonu gamma w 2-4 razy;
    wzrost produkcji perforyny;
    przywrócenie zmniejszonej reaktywności immunologicznej obserwowanej podczas napromieniania lub chemioterapii;
    przeciwdziałać depresyjnym działaniom cytostatyków na liczbę białych i czerwonych krwinek;
    z chemioterapią i radioterapią objawów, takich jak: osłabienie, anoreksja, wymioty, suchość w jamie ustnej, spontaniczne pocenie się i ból;
    immunomodulacja;
    działanie przeciwbólowe;
    właściwości przeciwzapalne;
    działanie hepatoprotekcyjne, poprawa stanu czynnościowego wątroby, zmniejszenie enzymopatii.

    Podstawowe działanie:
    Zahamuj wzrost guza, powstrzymaj rozprzestrzenianie się przerzutów, Obejmuje ono proces niszczenia i niszczy komórki nowotworowe i przerzuty, podnosi poziom odporności silnie wspiera korpus w chemioterapii i radioterapii, zmniejsza do minimum ujemne efekty chemioterapii i radioterapii, poprawia wyniki badań krwi, tłumi ból, co znacznie zwiększa żywotność akumulatora.
    Przeczytaj szczegółowo: JAK DZIAŁAĆ WYCIĄG NA DZIAŁANIE

    Dzienne dawkowanie:
    Profilaktyczne: 2 razy dziennie na 1 saszetkę przez 30-60 minut przed posiłkami
    Terapeutyczne: 2-3 razy dziennie na jedną saszetkę 30-60 minut przed posiłkiem
    Aby osiągnąć najlepsze wyniki, zaleca się zastosowanie metody "PROGMA" zgodnie z zasadami. Konieczna jest konsultacja ze specjalistą.

    Nie zaleca się przyjmowania więcej niż dwóch miesięcy z rzędu.

    Opis:
    Drobny proszek, całkowicie rozpuszczalny w wodzie. Kolor może być różny od jasnobrązowego do ciemnobrązowego.

    Metoda aplikacji:
    Wlać zawartość saszetki do szklanki z 100 ml gorącego płynu

    80 ° C woda, mieszaj, aż proszek całkowicie się rozpuści, schłodź do odpowiedniej temperatury. Pić.

    Skutki uboczne:
    Ze zwiększoną wrażliwością, w rzadkich przypadkach może powodować łagodną niestrawność. Ponadto rzadko obserwowano reakcje alergiczne, w postaci pokrzywki, na składniki ekstraktu.

    Przeciwwskazania:
    Tylko indywidualna nietolerancja.
    Ciąża, laktacja - w tych grupach nie przeprowadzono badań klinicznych.
    Nie zaleca się stosowania ekstraktu u dzieci poniżej 8 lat.

    Interakcje z innymi lekami, suplementami diety i produktami:
    Dobrze pasuje do cytostatyków. Również w terapii daje bardziej wyraźny efekt w połączeniu z ekstraktami z innych grzybów. W takim przypadku dawka ekstraktu musi być dostosowana przez specjalistę. Dobrze pasuje do innych suplementów diety.

    Warunki przechowywania:
    Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25 ° C) w oryginalnym opakowaniu.

    O mnieszefie:

    Zhejiang Fangge Pharmaceutical Co., Ltd
    QINGYUAN, CHIŃSKIE MUSHROOM CITY, NO. 1
    ŚRODOWISKO EKOLOGICZNE MIASTO CHINY,
    ZHEJIANG PROVINCE
    CHINY

    Standard produkcji i jakości: GMP (Good Manufacturing Practice)

    Promocje warunki:
    Przed użyciem skonsultuj się ze specjalistą
    Biologicznie aktywny dodatek nie jest produktem medycznym.
    Nie zawiera GMO.

    Płatność zamówień:
    - kartą kredytową, przy składaniu zamówienia na stronie
    - przelewem bankowym na nasze konto
    - gotówka w biurze (tylko w Petersburgu)
    - gotówka przy odbiorze zamówienia (tylko w Petersburgu)

    Dostawa zamówień:
    - zlecenia dla Rosji i WNP są wysyłane przez firmy kurierskie do SDEC lub EMC-Post Rosji
    - Dostawa do Petersburga realizowana jest przez własnych kurierów

    Kompletne warunki płatności i dostawy zamówień - czytaj TUTAJ.

    Średni czas dostawy wynosi 3-6 dni. Kurier przyniesie zamówienie pod wskazany adres w godzinach pracy. Śledzenie przepływu zamówień dla Rosji może być na stronach internetowych usług pocztowych. Zawsze będziesz wiedział, gdzie jest wyjazd i dowiesz się o przybliżonej dacie dostawy. W momencie otrzymania dodatkowych współpłatności nie jest wymagane.

    Agarikus

    Nazwa w języku łacińskim: Grzyb Laricis

    Synonimy: gąbka modrzewiowa, palma modrzewiowa, agaric, biała hubka

    Opis

    Skład chemiczny

    Aplikacja i historia użytkowania

    Eksport agaricus

    Rosyjskie doświadczenie z zastosowaniem gąbki modrzewiowej

    Agaricus we współczesnej medycynie

    Zastosowanie agaricus w leczeniu chorób układu oddechowego

    Zastosowanie agaricus w leczeniu zaburzeń żołądkowo-jelitowych i zaburzeń hormonalnych

    Zastosowanie Agaricus w onkologii

    Niekorzystne skutki agaricus i przeciwwskazań

    Napar z Agaricus

    Odwar z Agaricus

    Leczenie chorób

    Agaricus jest stosowany w leczeniu następujących chorób:

    Przeciwwskazania

    Wstęp Agaricus jest przeciwwskazany w:

    Przepisy 1

    Agaricus - ze zwiększoną potliwością u pacjentów z gruźlicą i gorączką

    1 łyżeczka rozgniecionego grzyba zalać 1 szklanką wrzącej wody, nalegać 8-10 godzin, odcedzić. Weź 1/3 szklanki 3 razy dziennie.

    Nalewka. Z Giardią

    1 szklanka posiekanego grzyba wlać 0,5 litra wódki, nalegać 14 dni w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsnąć, odcedzić. Weź 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie, 30 minut przed jedzeniem.

    Z gruźlicą

    1 łyżkę posiekanego grzyba wlać 300 ml. wodę, gotować ze słabym gotowaniem przez 40 minut, nalegać 2 godziny, odcedzić. Weź 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie, przed posiłkami.

    Wspólny przepis

    1 łyżkę posiekanego grzyba zalać 1,5 szklanki wody, gotować na małym ogniu przez 30 minut, nalegać 4 godziny, przecedzić. Weź 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie, przed posiłkami.

    Nalewka

    50 gram posiekanego grzyba zalać 0,5 litra wódki, nalegać w ciemnym miejscu przez 4 tygodnie, okresowo wstrząsnąć, przecedzić. Weź 30 kropli 3 razy dziennie.

    Recenzje

    16.06.16 Vlad

    Dobry czas, Julia Evgenievna!

    Zrobiłem zbiór ziół, balsamów na brzuchu, syringing i nalewkę Agaricus. Czuję się dobrze. Podczas menstruacji żołądek nie jest tak obolały jak przedtem.

    14.03.16 Irina

    Kapsuła zrobiła nalewkę, zgadzam się, pływy nie przeszkadzają, szczególnie w połączeniu z Agaricus.

    11.10.15 Elena

    Cześć Julia Evgenievna!

    Teraz akceptuję: nalewkę Czerwonej Pędzelki; zbiór ziół; wywar z Agaricus.

    Zatrzymany obolałe ramiona i nogi, aby poprawić krążenie w nogach (ciepłe stopy) i „ujrzał światło” wizja pogorszyła się, gdy czyta się w mrocznym pokoju, a teraz nie trzeba się wysilać, aby zobaczyć mały tekst na raz).

    Jestem więc wdzięczny za twoją radę. Agaricus ciągle pije, zmniejsza apetyt. Ogólnie, czuję się lepiej.

    Wielkie dzięki za rekomendacje.

    14.09.15 Irina

    Yuliya Evgenevna, witaj!

    Cieszyłem się, że otrzymałem twój list))

    Zacząłem pić Agaricus w nowym schemacie - z hukiem! Dyskomfort nie jest już odczuwalny, stolec jest normalny, nie ma objawów dyspeptycznych. Będę dalej pił dalej.

    Dziękuję za uwagę jako specjalista))

    10.08.15 Irina

    Cześć, Julia Evgenievna!

    Bardzo się cieszę, że tak szybko otrzymałem twoją odpowiedź na twój list. Agaricus już kupił. Będę pił. Jestem z Kazania i cieszę się, że nie możesz czekać na dostawę i od razu kupisz od nas zioła "Staroslav".

    Dziękuję bardzo!

    07/20/15 Elena

    Witaj, droga Julio Evgenievna!

    Zacząłem leczenie od twojej pomocy w dniu 1 grudnia 2013 r. Piła Agaricus - na noc termos i rzepień zbierania ziół, Tsetrariya, rzęsy, malina, meadowsweet, Toadflax, kwiatów czarnego bzu, knapweed) + Vitaprinol 4 kapsułki na dzień. Wypiłem wszystko, byłem zadowolony z wyników.

    Po 1 cyklu leczenia wykonałem ultradźwięki i guzek tarczycy zmniejszył się (od 1,1 do 0,8 cm).

    02.02.2014 Odpowiedziałeś i poleciłeś wypić nalewkę Molluscia pallas i zbiór ziół.

    Po drugim kursie czułem się dobrze.

    Z wielkim szacunkiem dla Ciebie i całego zespołu.

    23 maja, 15 Tatiana

    Julia Evgenievna, dzień dobry, jak się masz, mam nadzieję, że wszystko w porządku!

    Jest ci bardzo wdzięczny za wytypowane leczenie - dla mnie jest o wiele lepiej! Piję wywary, tak jak przepisałeś (od 20 kwietnia) (zamiast sauseri świadomie dodaję Agaricus), nalewki z czerwonej szczotki, macica bydlęca od 8 maja. Zrobił panchikarma 11 razy, biorę Lactone do jelit, Ginkgo biloba, topinambur, Ovesol do wątroby i codziennie piję zielone koktajle. Zaczynam pić spirulinę.

    Nie ma żadnych opóźnień, właśnie skończyłem okłady, a tym razem te bolesne są miesięczne, ale, jak poprzednio, nie ma bólu rysowania.

    Porada lekarza

    23.05.18 Lena

    Zacznij od prostych środków, które zmniejszają intensywność pływów:

    -nosić luźne ubrania

    -wsparcie w mieszkaniu, szczególnie w sypialni temperatura nie przekracza 18 stopni (klimatyzacja)

    -Nosić jednowarstwowe, najlepiej białe ubranie

    -Pij dużo czystej wody

    I rozpocznij korekcję metabolizmem tłuszczu:

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    - 50,0 gram pokruszonych korzeni zalać 500,0 ml wódki, nalegać w ciemnym miejscu przez 3 tygodnie, okresowo wstrząsnąć, przecedzić. Pij 25-30 kropli 3 razy dziennie CURS-2 miesiące.

    Root Tsimitsifugi grind - najpierw mechanicznie, a następnie młynek do kawy.

    Jedz 1,0-1,5 grama trzy razy dziennie przez 15 minut przed jedzeniem. Umyć ciepłą wodą. Stawka wynosi 1,5 miesiąca.

    3. Zbiór ziół jednocześnie

    1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

    4.Jodomarin 200. Zjedz tabletkę podczas śniadania. Stawka wynosi 1,5 miesiąca.

    ALE nadal nie można wykluczyć wzrostu czynności tarczycy. Dlatego oddaj krew do TTG i T4 St., i zacznij pić tylko jodomarin z normalnymi liczbami.

    Proszę mnie informować, GOOD LUCK!

    05/04/18 Elena

    Dzień dobry Julia Evgenievna, Dziękuję bardzo za powołanie ziół. Mam kilka pytań dotyczących leczenia. antybiotyki przestały pić w 7 dniu. I natychmiast zaczął pić nalewkę z propolisu (dobra jakość).Mozhno jeśli zamiast suchej propolis nalewki napoju? Czy mogę łączyć przepisał mieszankę ziół z metodami propolisu? Bo kupili zioła Rumianek, cudweed, kozieradki i pierwsza litera, ale nie Sinyuha i zbyt online. Co mogę zastąpić lub wyszukać niebieskawy? Chcę również połączyć Chaga. Zamówię. Chciałem powiedzieć, że ostatnim razem nie wymieniałem wszystkich chorób. Oprócz tych, o których jest napisane jest: częste zawroty głowy, wegetatywne-naczyniowego Distanov, ciśnienie 110-80, czasami 120 do 90, 100 do 80. Obawiam się, że różnica pomiędzy górnymi i dolnymi zmniejszona, ból stawów, stopniowo tracił słuch i wzrok, częste orz rocznie do 10 razy Zobacz, co jeszcze możesz potem wypić. I czy nie ma przeciwwskazań do tego, co zaczęło akceptować. Naprawdę chcę się czuć zdrowo i nie chcę tak szybko się zestarzeć. Teraz mam 50 lat. Zhelayu, ty najmilszy, niech Wszechmogący cię trzyma. Naprawdę mam nadzieję na twoją odpowiedź.

    Tak, nalewka z propolisu jest możliwa! Sinica, oprócz dobrych właściwości kojących, usuwa zgagę. Ale możesz zastąpić korzeń Waleriana, nie będzie wielkiego grzechu)). I połącz Chagę. Agarpicus, pospiesznie nazwałam świetny grzyb leczniczy Agarikus, który zaplanowałem zaraz po Chaga.

    Przedstawmy pełzające kotwice, 1 łyżkę stołową (bardzo owoc kłujący, ostrożnie!) I zacznij pić sok z marchwi 200,0 ml rano i 100,0 wieczorem. On wyczyści naczynia.

    SUKCES, Lena i przed połączeniem! :-)

    05/03/18 Yuri

    Cześć, Pomoc, proszę, porady. Co może pomóc ziołom w walce z szczeliną odbytu i hemoroidami? Bardziej martwi się pęknięcie, a nie hemoroidy (jest w początkowej fazie i prawie nie przeszkadza), a pęknięcia starych często krwawienia. Świece mogą pomóc w czasie ich aplikacji. dokończysz, aby zaakceptować, i za kilka dni znowu pęknie spękanie. Czy sobie z tym poradzą7 Dzięki!

    Przy jakimkolwiek obrażeniu, uszkodzeniu jakiegokolwiek organu, otrzymuje on funkcjonalny odpoczynek. Opatrunek jest stosowany i zaleca się, aby nie przeszkadzać. Następnie rana zostaje zaciśnięta szybko i bez komplikacji. Dlatego tak trudno jest pozbyć się szczeliny odbytu. Ale musisz się pozbyć:

    1. Maksymalnie ułatw sobie akt defekacji

    - Odżywianie ukierunkowane na codzienne lub lepsze 2 stołki o jednolitej konsystencji o bardziej płynnej konsystencji

    Buraki, rzodkiewka, rzodkiewka, kapusta, jabłka, ogórki, młoda cukinia w postaci sałatek z dużą ilością oleju roślinnego. Mięso i inne niestrawne produkty ostro ograniczają się; nie smażyć, ale piec. Wyklucz ryż, makaron, ziemniaki. Pij soki z miąższem do 1,0 litra na dzień i koniecznie zupy - chuda zupa, barszcz, sól morska. Oddzielna metoda czystej wody pitnej, dużo.

    Herbatę, kawę należy wyłączyć.

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pić 25,0-30,0 ml 4 razy dziennie. Kurs - 1 miesiąc.

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 1 łyżka. mieszaj w nocy 300,0 ml zimnej wody pitnej, rano zagotuj i nalej termos na półtorej godziny. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 1 miesiąc.

    Po wypróżnieniu należy użyć wilgotnych chusteczek, a następnie delikatnie przemyć miejsce wlewem rumianku i nałożyć olej do gotowania orzecha.

    Ropa naftowa - 3 razy dziennie, a na noc do przetwarzania pęknięcia z maścią z Mumiye:

    -5,0 gr. Mumie rozpuść się w 1 łyżeczce. wodę pitną (nie dotykaj, rozpuść się na 5 godzin), następnie żywiczną masę zmieszać z 20,0-30,0 gramów neutralnego kremu lub kurczaka lub oleju orzechowego. Aplikuj w nocy.

    Z życzeniami GOOD LUCK, przed połączeniem!

    04/18/18 Alsou

    Yulia Evgenievna, witam, mam 50 lat. Wysokość - 158 cm, waga - 68 kg W dniu 27 lutego 2017 r. Wykonano operację usunięcia pęcherzyka żółciowego (laparoskopię). Po operacji 5 miesięcy nie bolało. Przez ostatnie 9 miesięcy borykałem się z okresowym bólem. Zasadniczo po prawej stronie. Rzadko to boli po lewej stronie. Moje wyniki testu z 6 kwietnia 2018 r.:

    Analiza krwi: WBC-6,86 neu-3,73; LYM-2,23 mono-EOS-0,773; 0,071; 0,057; BaSO-RBC-4,84 HGB; HCT-132, 40,7; 84,2; MCV, MCH-27,2. MCHC-323, RDW-13,1, PLT-172, MPV-8,35;

    Analiza moczu: Nie mogę rozpoznać pisma, lekarz powiedział dobrze.

    Wynik badania ultrasonograficznego:

    Kontury wątroby są ostre. Prawy płat nie jest powiększony, grubość wynosi 114 mm.

    Lewy udział nie jest zwiększany, PZR 67 mm.

    Struktura jest jednolita, zagęszczona wzdłuż kanałów.

    Echogeniczność jest zwiększona, przewodność dźwięku jest umiarkowanie zmniejszona.

    Protokoły nie są rozszerzane.

    żyła wrotna 9 mm.

    Woreczek żółciowy został usunięty, nie ma żadnych cech.

    Trzustka nie jest powiększona, głowa ma 31 mm, ciało ma 16 mm, ogon nie jest wizualizowany (z powodu wzdęć), kontury są nierówne, rozmyte, struktura jest dyfuzyjnie niejednorodna.

    Selizenka rozmiary nie są zwiększane: 98 mm * 36mm, kontury równe, struktura jednorodna.

    Poza tym mam zaparcia, diagnozę dolichosigmy. Plecy i lewy palec lewej nogi.

    Po lewej stronie są torbiele o niewielkich rozmiarach.

    W części żeńskiej umieścili endometriozę, więc nie mogli urodzić drugiego dziecka.

    W ciągu ostatnich 2 miesięcy odzyskano 5 kg.

    Powiedz mi, co do picia, naprawdę mam nadzieję dla ciebie. Dziękuję Z poważaniem, Alsu Halimova.

    Przyczyna zaparcia w dolichosigma, wszystko inne jest podane - waga, zaburzenia hormonalne. Musimy stopniowo się ich pozbywać.

    Gdy nie ma ziół, połóż świece z gliceryną i pij do śniadania, na pusty żołądek 1 szklankę ciepłej wody; Zjedz dużo warzyw, aż duszone lub gotowane (buraki, kapusta, marchew, cukinia, dynia, itp.); wykonaj masaż brzucha i wypij mieszanki z kwaśnego mleka - jogurty, jogurt, acidophilus, fermentowane mleko, kumys, itp.

    Następnie dołączamy zioła:

    1 Agaricus Natychmiast umieścić nalewkę i pić aż do proszku:

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    -10,0 g pokrojonego grzyba wlać 500,0 ml 40% alkoholu, szczelnie zamknąć i pozostawić w ciemnym chłodnym miejscu przez 3 tygodnie Okresowo wstrząsać.

    Pij, rozcieńczając nie za dużo wody na 1 łyżeczkę. trzy razy dziennie na pusty żołądek. Dawkę można zwiększyć, wyczuwając do 1 łyżki. 3 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

    3. Zapobieganie tworzeniu się kamieni w przewodach żółciowych

    Regularny tjubazhi, jedzenie 4 razy dziennie za jednym razem i za mały, obfity napój; wykonalna aktywność fizyczna.

    Z życzeniami sukcesu, Alsou, wszystko co najlepsze!

    10.04.18 Tatiana

    Zwróciłem się już do Ciebie z pytaniem i chciałbym określić, jakie powinny być przerwy między kuracjami przyjmowania leków ziołowych? czasami zdarza się zdenerwowanie, czasami pojawia się suchość błon śluzowych, stosuję olej rokitnika. Być może doradzisz coś innego? I po drugie: Lekarz wyznaczył mnie z pomocą Calcemina, aby zapobiegać osteoporozie. Chciałbym poznać twoją opinię na temat skuteczności tego leku i czy można ją zastąpić ziołami? może po operacji wciąż potrzebuję jakichkolwiek środków zapobiegawczych? Dziękuję.

    MOJE PIERWSZE PYTANIE: 52 lata. Rok temu przeprowadzono operację usunięcia macicy z wyrostkami robaczkowymi (wielokrotna mięśniak 12 lat, krwawienie, niedokrwistość przez wiele lat), planowana operacja. Przed zabiegiem dwukrotnie usunięto polip: 12 lat przed operacją i za rok. Teraz po prawej pojawia się uczucie ciągnięcia, pojawił się w szpitalu, lekarz odpowiedział, że oni szyją. Teraz ginekolog na lutach egzaminacyjnych. Regularnie po operacji należy zdiagnozować: stan zapalny i leczyć. Uprawianie jogi przed i po operacji. Odwiedzam basen, zacząłem biegać. Krzesło jest codziennie, podążam. Chciałbym pozbyć się zapalenia i zrostów (jeden lekarz uważa, że ​​nic strasznego - leczymy, inny leczy i nie uważa za normę). W odbiorze hormonów opinia lekarzy również nie jest jednomyślna: jeden z lekarzy wyznaczył Angelika, drugi uważa, że ​​w ciągu 52 lat nie ma konieczności stosowania hormonalnej terapii zastępczej. Ja też nie chcę brać homonu, ale chciałbym poznać twoją opinię, być może z ziołami i witaminami, które wspomagają organizm. Dziękuję.

    TWOJA ODPOWIEDŹ: Odpowiedz: Hello! Dla łodyg potrzeba podstawy: pływy, suchość intymnych błon śluzowych, nerwowość, zły sen, ogólny stan depresyjny. Oznacza to, że, choć nie wszystkie, spadek poziomu estrogenów. Wygląda na to, że ich poziom był dość wysoki, jeśli nadal nie odczuwamy ich braku lub nie piszemy o nich. Odpowiedź na pytanie o zapotrzebowanie na SRT da poziom hormonów: FSH, LH, prolaktyny, testosteronu, estradiolu. Określ stawki dla menopauzy. Teraz możesz zacząć otrzymywać takie zioła: 1. Kolekcja. Korzenie: smellage - 1 łyżeczka Tribulus terrestris Saussurea ivolistny - 1 - 1 des.l. wintergrinowy rotundifolia - 2, melisa lekarska - 1,5, owoce Vitex święte - 1 łyżeczka, Sporysh - 2 Równomiernie miel trawę do 2-3 mm, korzenie i owoce do 3-5 mm, wymieszaj. - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami małymi łykami. Kurs - 1,5 miesiąca. Kwoty są określane domyślnie w łyżkach stołowych. 2. Jeśli poziom estradiolu jest niski, bezpiecznie przywiąż pszczele mleczne pszczół, najlepiej rodzimych w zamrażaniu. 3. Adhezja rozpuszcza się bardzo niechętnie. Poleciłbym kurację san kur w lokalnych ośrodkach ginekologicznych lub w uzdrowisku Belovodye. Można to zrobić w domu z tampony borowinowe Eftipeloidami używają Almag, i, oczywiście, powtórz terapii utrzymanie świece Longidaza lub streptodornazy. W takim przypadku świece wkładane są raz na 5 dni, przez dłuższy czas. W basenie, w którym łatwo jest przechłodzić organy miednicy, zamieniłbym saunę na maty z trawy z Staroslava. Haftowane w nich zioła, macica Borovaya, Red Brush) doskonale radzą sobie ze stanem zapalnym z ciągłym użyciem. Zasoby są bardzo, bardzo dużo, a hormony po prostu nie mogą znieść żadnego porównania! Mam nadzieję, że te informacje ci pomogły. Wszystko co najlepsze i jasne, aż do połączenia! Z poważaniem, Julia Evgenievna

    Jeśli zaczniesz pić pierwsza odpowiedź podaną w kolekcji i wypił go z dobrymi efektami lub średnich, i są gotowi powtórzyć him- zrobić przerwę na 2 tygodnie i powtórzyć odbiór.

    Noś luźną odzież i utrzymuj temperaturę w sypialni poniżej zwykle 3-4 stopni. Olej olejku rokitnikowego zastępuje się specjalnymi kremami-smarami (powie farmaceuta w aptece).

    Radzę, abyś zaczął brać Agaricus, żeby się wykąpał z hyzopem.

    Możesz z powodzeniem stosować witaminę E lub Aevit, pyłek pszczeli lub mleczko pszczele - wszystko zależy od stopnia zaawansowania menopauzy.

    -1 łyżeczka. zgnieciony grzyb zalać 100,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    - 1 łyżka posiekanych cholewki zioła Siksa wlać 500,0 ml wody w kole szkliwa, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu dokładnie 7 minut. Usuń, ostudzić. Trawa z bulionu nie jest czyszczona, utrzymuj bulion w lodówce. Dogodnie rano rzucić objętość około 150,0 ml, wypić 2-3 łyków z nie mniej niż 5-7 razy dziennie. Powtarzaj codziennie, aż bulion się skończy. Następnie ponownie wylej ten sam surowiec z 500,0 ml wody i gotuj podobnie. Bulion przygotowuje się w ten sposób, aż do uzyskania blado (2-3 razy), a dopiero potem użyć nowych surowców. Kurs - 4 miesiące bez przerwy.

    3. Calcemin edvans - dopóki nie zalecam, oddaj krew do witaminy d i wapnia / potasu. Wtedy zdecydujemy.

    Ale generalnie wolałbym Wigantol, spada pod językiem.

    Wszystko co najlepsze, Tatyana, aż do połączenia!

    29.03.118 Angela

    Dzień dobry, Julia E., bardzo dobre połączenia napisać o was, dziękuję, nie zaprzecza i pomogaete.u matkę w 2016 września znaleziono cr łatwy MTZ lewo z lewego oskrzela, wątroby i śledziony

    Picie Reishi, Shiitake, meytake, Trutovik, agarika, arthrodires, karditseps, a ostatnio moja mama złamała kość udową, po operacji, a następnie stwierdzono wodobrzusze, płyn gromadzi się 200-400ml, trucizny nie może trwać zbyt złe z nich, badanie krwi -ROE-35, erytrocyty-3,24, hemoglobina-95, leukocyty-15,2; bardzo proszę o pomoc i spotkanie. Moja matka ma 76 lat. Z szacunkiem dla ciebie i całego twojego personelu!

    Sympatyzuję z twoim smutkiem, Angela! Jeśli nie podchodzimy do tradycyjnych silnych trucizn, przejdźmy w drugą stronę:

    10,0 gram pokruszonego suchego korzenia zalej 0,5 litra 60% alkoholu lub apteka Herbotona i zaparzaj przez 14 dni. Pij 1 łyżkę stołową, rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, 3 razy dziennie, 30 minut po jedzeniu. Kurs - do 1-1,5 miesiąca.

    Jeśli nalewka się nie wyleje, zastąp ją wywarem z korzeni Tammus:

    - 1 łyżeczka zgniecione suche korzenie zalać 200,0 ml wrzącej wody i gotować na wolnym ogniu we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut. Usuń, nalegaj 10 minut i napręż. Pij po 1 łyżce. 3 razy dziennie, 30 minut po jedzeniu. Kurs - 3 tygodnie, przerwa 2 tygodnie i powtórzenie.

    1. 1. Drugą ważną nalewką jest Durnishnika zwykła, nazwa handlowa Adenostop. Drip 25 kropli na zbiór ziół rano i wieczorem.

    2. Zbieranie ziół jednocześnie

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

    2.1. Veroshpiron, wypij 1,3 i 5 dni w tygodniu przez 2 tabletki rano; Sobota i niedziela - czas wolny.

    2.3. Sok z buraków, pić 50,0 ml 3-4 razy dziennie, stojąc przez 1 godzinę w chłodnym miejscu. Stawka wynosi 1,5 miesiąca.

    3. Miejscowo Wraz z gromadzeniem się płynu w jamie brzusznej (wodobrzusze).

    Bandaże solne są zewnętrzne. Przygotuj odpowiednią ilość 10% roztworu soli morskiej, Standard-1: 10 (rozpuść 10,0 gr w 100,0 ml gorącej wody lub 20,0 - w 200,0 ml).

    Zwilżyć serwetkę i naprawić, nie zamykając jej nic przez 7-8 godzin. Zwilżyć, gdy wyschnie. Codziennie, 10 dni; przerwać 10 dni i powtórzyć.

    Podczas gromadzenia się płynu w opłucnej, bandaże solne są przeciwwskazane!

    Bandaże z nalewką z korzenia Tamus. Technika jest taka sama.

    4. Reżim wodny - należy ograniczyć ilość wypijanych płynów dziennie do dziennej objętości przydzielonego moczu; Zastąp chlorek potasu chlorkiem potasu i dodaj do niego pożywienie; daj mojej matce więcej pikantnych ziół (gałka muszkatołowa, oregano, kolendra, kurkuma, cynamon, świeże warzywa!

    26.03.118 Iza

    Witam, chciałem zapytać, czy jest możliwe, aby wymieszać Senna liści i kory kruszyny dla oczyszczenia jelita, i odchudzanie?) Mam tylko problem z krzesła. Nie mogę iść przez cały tydzień, przepraszam, w przeważającej części. Dlatego chciałem oczyścić jelita za pomocą tych ziół. Za odpowiedź z góry dziękuję)

    Przede wszystkim musisz zrozumieć przyczynę swoich zaparć.

    Z reguły. jest to niedobór żółci i enzymów trawiennych, nadmiar żywności "martwych" pokarmów - ravioli, vareniki, pieczenia, słodkie i tłuste; deficyt świeżych warzyw i owoców. Zacznij od dostosowania jedzenia i picia dużej ilości czystej wody.

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 200,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, stać przez 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie., Przed jedzeniem, Curs - 2 miesiące

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 1,5-2 miesięcy.

    3. Tjubazhi i masaż zhivota.

    Zapewniam cię, że nawet 50% tych zaleceń ci pomoże.

    03/22/18 Svetlana

    Mam 31 lat. Liczba znamion znacznie się zwiększa, a brodawki rosną w dużych ilościach na brzuchu szyi i pleców. Na ustach białe pryszcze na opryszczce nie są podobne. Mole wokół ciała są już bardzo z jednej strony, ponad 100 sztuk. przez ostatnią połowę roku ich liczba wzrosła trzykrotnie, a na słońcu w tym czasie nie byłem. czas zimowy. Chorób, wola guzkowego. zapalenie żołądka. Pytaj, co należy zrobić lub do jakich lekarzy się zwrócić.

    Pierwszą rzeczą do zrobienia jest wykluczenie zakażenia wirusem opryszczki zwykłej (HPV) i brodawczaka ludzkiego HPV). Nie trać czasu na identyfikację przeciwciał przeciwko tym wirusom. Natychmiast wykonaj PCR na DNA tych wirusów.

    Następnie musisz uporządkować wątrobę i całe trawienie.

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    -2 łyżki stołowe mieszaninę zalać 500,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 500,0 ml. Napój przed śniadaniem 200,0 ml., I 100,0 przed obiadem i kolacją. Kurs 2 miesiące.

    3. W przypadku znalezienia DNA wirusa konieczne jest sporządzenie nalewki z trawy przeciwwirusowej Lepidoptera kopeechnikovaya:

    Lekko posiekaj zioło i wlej 1: 5. Domagaj się 7-10 dni w ciemności, staraj się pić 15-20 kropli trzy razy dziennie. Kurs 3-4 tygodnie, przerwa 2 tygodnie i powtórzenie.

    Odżywianie jest bardzo ważne. Wybierz system odpowiedniego odżywiania dla siebie ze świeżymi, nie konserwowanymi i nierafinowanymi produktami; a jednocześnie wykluczają drożdże i wszystkie produkty z nimi, cukier biały; używaj właściwych tłuszczów o wysokiej zawartości PUFA i stosuj je poprawnie. Za 1 kg normalnej wagi przypada od 0,7-1,0 gr. dzień oleju roślinnego i zwierzęcego. Stosunek 30%: 70%. Nie bój się tłuszczu, ale nie mów; bać się spready.

    Staraj się nie smażyć, ale upiecz, gulasz, rozdrabnij świeże warzywa.

    5. Gruczoł należy zbadać. wole, to prawie zawsze niedobór jodu w pożywieniu, w terenie; lub w wyniku zaburzenia metabolizmu.

    Daj krew na hormony TTG i T4 St.

    Być może będziesz musiał dodać zioła z jodem. W międzyczasie jedz buraki, sałatę, orzechy włoskie, jarmuż w sałatce, więcej ryb z owoców morza, kalmarów itp.

    DOBRE SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

    03/20/18 Tatiana

    Dobre den.Esli może mi powiedzieć, co możemy wydać na co zioła leczyć? Dziecko ma 8 lat, często stradanm owsiki, ciągle swędzi tyłek, gryząc paznokcie spocone dłonie i stopy taaak dużo wody biegnie prosto, jeśli zacznie robić coś, takie jak lekcje pisania zrobić, to nie są wodniste pęcherzyki zaczynają przetwarzać sok z glistnika, wysycha, złamać kod na rękach staje się w szczelinach jak starzec, znowu zacząć oleju, nie wiele podań i stałej pocenie się.

    Dziecko ma odurzenie! Poza faktem, że on sam cierpi, zaraża sąsiadów w klasie, ty i wszyscy członkowie rodziny. Jaja pinworms są mocno przyklejone do wszystkich powierzchni, których dotykasz, Tanya lub syn!

    Postaw się w butach innych matek! Dziecko powinno być leczone tylko infekcyjnymi i enematycznymi lewatywami, lekami przeciw robakom, kontrolnymi odbitkami.

    Ponadto, najwyraźniej istnieją blaszki, które często manifestują się zapaleniem skóry.

    Zacznij od preparatów chorób zakaźnych i dołącz kolekcję ziół:

    -1 dess. l. zgnieciony grzyb zalać 200,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, stać przez 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. = Przed posiłkami. Kurs 2 miesiące.

    Weź równe, posiekaj.

    1 des.l. mieszaninę zalać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 200,0 ml. Pić 50,0 ml 4 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 1,5-2 miesięcy.

    Po zabiegu w mieszkaniu należy dezynfekować - wyczyścić wszystkie powierzchnie alkoholem; Zasłony i pościel na parze i taka profilaktyka odbywa się raz w tygodniu.

    Do ciebie i dziecka, aby odciąć paznokcie do zera iw nocy oprócz gęstych majtek, zamknij odbyt za pomocą wacika z nitką. Namocz go wcześniej czosnkiem lub olejem rycynowym.

    Nie zapomnij o lewatywach z czosnkiem:

    -2 goździki, aby nalegać nocy w 100,0 ml mleka.

    Procedurę należy wykonać dopiero po wypróżnieniu lub oczyszczeniu lewatywy, w przeciwnym razie roztwór leczniczy wyleje się.

    Ciepły napar w ilości 50,0 ml, aby połączyć się z gumową gruszką o tej samej pojemności i wprowadzić doodbytniczo. Po zabiegu należy utrzymać postawę kolano-kolanową przez 15 minut, aby roztwór nie wyciekł. Stawka wynosi 8-10 dziennie.

    Bądź czujny !! DOBRE SZCZĘŚCIE!

    03/19/18 Tatiana

    Cześć, droga Julio Evgenievna! Zwracając się do was o pomoc, jestem 50 lat, wysokość 1,60, waga 66 kg.Nedavno przeszedł wniosek uzi za: macica jest ustawiony prawidłowo, granice są gładkie, wyraźne kontury, kształt nieregularny, zwiększoną długość rozmiar 87mm, 85mm przód - tył, 90mmshirina. Średnia myometrium Ehogennost, ehostruktura niejednolita. Ściany przednie i tylne macicy lotsiruyuts stwardnienie tworzenie hypoechogeniczne umieszczony śródmiąższowo od 10 mm do 35 mm, ze zwiększeniem wymiarów w tsentripetalnym 16 mm i 12 mm. Endometrium wynosi 7,7 mm, granice są wyraźne. Ehostruktura nie uległa zmianie, odpowiada fazie cyklu. Jama macicy nie ulega rozszerzeniu, jest deformowana przez węzły. Szyjka macicy: ustalona, ​​wymiary 33 x 26 mm. Ehostruktura zmieniła się z powodu anogenicznych wtrętów do 5 mm. Endocervix 2mm, struktura jest jednolita. Prawy jajnik: zdefiniowane granice są gładkie, wyraźne kontury, a nie wymiary uvelichiny 22x14x20mm (ob.3,79sm3).Ehostruktura nie zmieniło. Aparat pęcherzykowy nie ulega ekspresji. Lewy jajnik: wizualizacja. Rozmiary są powiększane, kontury są wyraźne, rozmiary zwiększają się o długość 34mm, szerokość 36mm, grubość 37mm (об.2.2,42см3). Ehostruktura uległa zmianie dzięki anaehonogennemu rozmiarowi siatki 30x25mm. Aparat pęcherzykowy nie wyraża torbieli żółtego ciała?). Patologiczne formacje we wnęce małej miednicy nie są określone. Włókno miednicy małej nie ulega echokopii. Węzły chłonne małej miednicy nie są powiększone. Wolna ciecz nie została wykryta. Wniosek: Wiele mięśniaków z obecnością podśluzówkowego węzła. torbiele lewego jajnika. Lekarz oferuje bardziej odległe niż macicy. Naprawdę nie chcę się zgodzić na taką operację. Mam tylko poród, nie było aborcji. Oto moja analiza TTG - 1,57 (0,35-4,94), wolne T4 - 13,04 (9,01-19,05), wolna T3 - 3,97 (2,63 - 5,70); Anti-TPO-127,61 (

    02/28/18 Tatiana

    Dzień dobry! Mam 51 lat. Mam 22 letnią triadę astmy, alergię i polipy nosa. całoroczne alergie, co lekarze nie wiedzą, to jest oczywiste, że lek z aspirinom.Poslednie 2 lata nie brać tabletki w ogóle w remisji astmy, ale torturowany polipów. W ciągu tych lat wykonałem 18 operacji, ostatni był rok i 9 miesięcy temu. Tu i teraz, znowu przygotowuje się do operacji. Nie chcę tego robić, ale CHCĘ oddychać. Umyłem nos wodą i solą, kapałem Mumiyo i olejem z tuji. Na glistnik allergiya.Esche mają kamienie żółciowe (małe 4-2 i 2 2.4mm) też trzeba powiedzieć udalyat.Muchayus zgaga zapalenie błony śluzowej żołądka, ale przełyku. Powiedz, że możesz pić, aby powstrzymać rozwój polipów.

    Możesz spróbować, ale ryzyko wywołania alergii jest wysokie. Dlatego zawsze staraj się o każdy nowy lek, zwłaszcza trawę. Ale postawiłbym na jedzenie. Dokładniej, jego brak. Jeśli chcesz radykalnie popchnąć sprawę, zalecam wygłodzenie leczenia. Z reguły znacznie ułatwia resorpcję łagodnych guzów. Jeśli nie jest to możliwe, dieta eliminacyjna. Przeczytaj o tym, zaakceptuj to lub nie bierz go. ALE, w każdym razie, całkowicie przemyśl swój stół.

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs 2 miesiące.

    2. Zbieranie ziół do podawania doustnego

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 2 łyżki stołowe mieszanka wlać 500,0 ml zimnej wody pitnej w nocy, a rano doprowadzić do wrzenia. Potoczyć na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 5 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 500,0 ml. Pij 200 ml rano, na pusty żołądek; i 100,0 przed obiadem i kolacją. Kurs od 2 miesięcy.

    -25,0 gr. zioła zalać 250,0 oliwą lub olejem lnianym, gotować na wolnym ogniu w wrzącej łaźni wodnej przez 1 godzinę i 2 godziny, aby nalegać, szczelnie owinięte. Odcedź, przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.

    Wypij 1 łyżeczkę. w pozycji leżącej, po każdym posiłku.

    3.1. Spróbujmy Stone Oil - do płukania roztworem 1,0 gr / 1,0 litra. Płukać codziennie, używając co najmniej 70,0 ml dobrze przefiltrowanego roztworu, przeklinając 1-2 tygodnie.

    Sok z alpejskiej bulwy cyklamenowej Przed spożyciem soku, połącz 1: 2: 1 z sokiem Kalanchoe i aloesem. Drip 2-3 krople do każdego nozdrza 3-4 razy dziennie, Cursus 2 tygodnie.

    Przygotować wywar z niewielkiej ilości jednego zioła i wody, zwilżyć wywar z naturalnej tkanki i utrwalić przez godzinę na środku przedramienia. Brak zaczerwienienia, obrzęk, swędzenie - zaproszenie do bezpiecznego użytkowania i na odwrót.

    SUKCES, Tatyana i pozbycie się problemu!

    02/16/18 Olga

    Cześć. Naprawdę potrzebuję pomocy w leczeniu endometrioidalnych torbieli jajnika, ait i węzła tarczycy, zatyczek w gardle.

    29 lat, wzrost - 173, waga - 65. Ciąża, nie ma aborcji. co miesiąc zaczyna się od 13-14 lat. Do 17-18 problemów z nimi nie było. Następnie cykl zaczął pękać (do 45 dni). Przepisane diana 35. Widziałem 1,5 roku. Przenoszenie normalnie. Po pewnym czasie po anulowaniu zaczęły się problemy z cyklem, picie witamin A, E, C. Cykl nie przeszkadzał szczególnie 30-38 dni. Okresy miesiączkowania miały średnią obfitość, skrzepy, bolesne. Myślałem, że to normalne.

    Pallor, siniaki pod oczami, zmęczenie, pobudliwość nerwowa, mróz, siniaki na nogach, trochę naczyń krwionośnych. Ile lat mieszkałem z Anenheim, nie wiem, najwyraźniej - dużo. Test ucznia w ciemności przy świetle pokazuje skurcze źrenic (nadnercza?). vdd (stało się lepsze po grupie B, magnez, selen), hipotoniczne. Qigong bardzo pomógł z karkiem, minął ból głowy, zmniejszył meteozavisimost.

    Każdego dnia robię odwrócone asany, a także kilka pozycji z jogi i pilates, próbuję chodzić. Ćwiczę oddychanie, qigong.

    Teraz śpię 10-12 godzin. anemia? Czy oni też dają zioła?). Zawsze bardzo chciałem spać.

    Historia torbieli Torbiel jajnika - nawrót. Po raz pierwszy zostały one odkryte i uruchomione w 2015 roku. Endometrioza była rozległa, a w otrzewnej i na pęcherzu były zrosty. Dorastał bardzo szybko - przez 4 miesiące cysty zwiększyły się 2-krotnie. Ból z menstruacją był bardzo silny. Temperatura wynosiła około półtora roku, a ja miałem 37,2. Po operacji, 3 miesiące zolodek. Po tym cyklu cykl szybko się odbudował, był bolesny, przed co miesiąc 3-5 dni był kicz. Co 3 miesiące sprawdzał mnie lekarz prowadzący - wszystko było czyste.

    W marcu 2017 r. Cykl pomijał bardzo mocno - co miesiąc był w lutym, potem jakoś przyszedł w kwietniu z bólem. Poszedłem do uzi w czerwcu 2017 roku - na brzegu jajnika znajdowały się 3 małe cysty - 13x11, 10 i 9 mm, które po miesiącu stały się dwoma dużymi 20x13 mm i 26x17. Podczas menstruacji z oddawaniem moczu i defekacją wystąpił ból, dreszcze, biegunka. Spalanie, ból rysowania był w jajniku i całej macicy. Przez 2 tygodnie przed menstruacją doszło do ciężkiego wyczerpania i senności.

    Od lipca do listopada zacząłem leczenie:

    Serrapeptase 40 000 SPU i 120 000

    Indol-3-karbinol 1,2 g popijał wątrobę, ale wciąż widziałem

    Ekstrakt z zielonej herbaty 500 mg

    Magnez + wapń (500 mg i 1000 mg)

    Olej z Wiesiołka 1300 mg

    D-glukuran wapnia 1 g choliny + inozytolu 250 i 250 mg

    Grupa witamin B, C, A, E

    Żelazo (ferrytyna była 13, podniesiona do 40) Chaga (nalegała w termosie, pili na pusty żołądek 1 szklankę 2-3 razy dziennie)

    Wanad + chrom 1 mg i 200 μg

    Przez 3 tygodnie stosował protokół autoimmunologiczny, a następnie przeszedł na paleo dietę. Wyłączony cukier, nabiał, gluten, wszystkie zboża, przyprawy (nie jem kilku lat z powodu wzdęć). Nie jem czerwonego mięsa przez 5-7 lat. Ja jem kurczaka, indyka, w zimowym bekonie. Wcześniej gorzki nie lubił iz czarnego pieprzu puchło. Teraz jem z przyjemnością, ale głównie z gorzką mieloną papryką. Herbata, którą piję okazjonalnie zieloną, jaśminową. Kawa i alkohol nie piją.

    W lipcu-sierpniu, na samym początku śliny, wziąłem kolekcję rumianku Mamata Waleriana, więc miesiączka rozpoczęła się w ciągu 3-5 dni ze zmniejszeniem bólu i bez opóźnień. Podczas oddawania moczu i defekacji ból, dreszcze i biegunka ustały. Wyczerpanie i senność zniknęły po pobraniu żelaza. Robię świece wcześniej z miodem, teraz miód Sasher - od endometriozy, z Chaga, z kurkami. 10 dni bezpośrednio po zakończeniu miesiączki. Cykl stał się regularny - pierwszego dnia przychodzą.

    Do listopada nie było maści, co miesiąc stały się bezbolesne. Trwał 5 dni. Bulion rumiankowy Chamomile Valerian nie był akceptowany od września. W listopadzie stopniowo zaczęto dodawać produkty mleczne, jest słodki.

    Z powodów finansowych przerzuciłem się na trawę. Widziałam pierwszy tydzień Borowaja macicy 1 ch.l. szklankę wody 3 razy dziennie, w drugim tygodniu Czerwony pędzel, w trzecim tygodniu Zimolyubka.

    W listopadzie wykryto mastopatię i małą torbiel w lewej piersi (na lewym cysty jajnika). Moja klatka piersiowa nigdy się nie bolała, trochę puchnęłam.

    Zacząłem pić przełączyć słabe, Jimny, olej z nasion lnu, zielona herbata, witamina E, D. Nie pij Vitex, olej z wiesiołka dwuletniego, tauryna, glyukorat d-wapniowy. Każdego dnia kładę kapustę na piersi.

    W grudniu całkowicie zepsuł dietę, powrócił do sposobu odżywiania, które odbywało się całe moje życie wcześniej. Natychmiast zaczęły się silne bóle co miesiąc, kicz, potrzebny był wywar. Ponownie powróciłem do paleo-diety.

    W styczniu próbowałem wypić Boromusa i czerwony pędzelek - pęcherzyk żółciowy bardzo się pogorszył. Ból usunął dużo wody z cytryną i leżał w gorącej po prawej stronie. Wintering zaczął pić tydzień przed spodziewanym miesiącem (10 dni w ogóle nie piło ziół).

    W lutym był to kicz 4 dni, pił bulion, ból zmniejszył się wraz z miesiączką, ale nadal był silny. Chory tylko szyjkę macicy ze skurczami. Wcześniej ból trwał około 2 dni, teraz minęło 12 godzin. Uzi wykazał wzrost torbieli: 30x26 i 25x21. Podejrzany lekarz napisał kolejny endometrioid 10 mm. Macica i prawy jajnik są w porządku.

    Pierś stała się bardzo miękka, ale odczuwane są w niej nie bardzo gęste rzeczy. Mogą zniknąć i pojawić się przez cały dzień.

    Schemat teraz: Cetraria of Iceland - 1 łyżka. l. szklanka wody 30 minut przed jedzeniem

    Chcę dodać parmelię i cladonia. Chaga - 2-3 szklanki w ciągu dnia Sabelnik - 2 łyżeczki. na 3 szklanki wody podczas posiłków Borovaya macicy - 1 łyżka. l. do szklanki podczas jedzenia

    Angelica - 2 łyżki. l. na 3 szklanki wody po jedzeniu Zimolyubka - 1 łyżka. l. szklankę w czasie gotowania parzę razem z Borovoj macicą

    Olej z wiesiołka 3900 mg (3 tabletki dziennie z posiłkami)

    Olej z nasion lnu 3000 mg (3 tabletki dziennie z żywnością)

    Wit d - 10 000 jm (z jedzeniem)

    Dim - 250 mg (z żywnością)

    Zielona herbata 725 mg (bez jedzenia)

    Ciemna i zielona herbata skończy się w tym miesiącu

    Moje dodatkowe patologie:

    2 lata cierpiał na zapalenie gardła i zapalenie migdałków. Angina nie była, antybiotyki nie piły, bolało 3-4 razy w roku. Prawie stale czułem zimno w okolicy klatki piersiowej. Wzmógł się podczas oddzielania ropnych zatyczek. W czerwcu wypiłem 6 tabletek (3 g) Pau de Arco. Przez półtora miesiąca zapalenie gardła minęło całkowicie. Rzuciła picie z powodu bólu w wątrobie. W gardle były tylko korki i mróz. Po kilku miesiącach Chagi, mróz minął, korki wciąż tam były, tylko sześć razy w ciągu sześciu miesięcy - było lekkie zimno i kichanie. W latach 2012-14 nieżyt nosa był bardzo częsty i ciężki, ból gardła, gorączka, kaszel). Przez 12 lat, przez 4 miesiące, chorowałem co 2 tygodnie (było to związane z pracą). Było przedtem i teraz jest biała powłoka na języku, czasami jaskrawo pomarańczowa pośrodku. Z Pau de Arco przeszedł, po czym znów się pojawił. Poddał się uprawie paciorkowca, gronkowca - nic.

    5-6 lat temu znaleźli węzeł tarczycy i ait. Przeciwciała w tym czasie nie wzrosły powyżej 200, nie spadły poniżej 90, strona nie rośnie, przebicie nie wykazało niczego złego. Sprawdzane co roku. Wydaje się, że łagodna niedoczynność tarczycy była okresami. Od sierpnia 2017 r. TTG 1,94, T3 za darmo 3,8, T4 14,4. Poziom T4 przez 5 lat nie zmienił się wcale.

    W wieku 6 lat chorował na WZW typu A, bardzo go wyleczył. Do 25 lat wątroba nie sprawdzała i nie narzekała na to. Kiedy znaleźli endometriozę, sprawdziłem wątrobę. Ona i pęcherzyk żółciowy były w fatalnym stanie. zastój żółci, płatki, ogromna liczba torbieli, włosy bardzo tłuste, zaparcia 2-3 dni. Widziałem lecytynę sojową i kwas alfa-liponowy. Żółć jest znakomita, w wątrobie są 4 cysty. Wiele moli wokół ciała, zmieniają kolor, znikają i pojawiają się. Nie cierpię na zaparcia. Znalazłem cystę w nerce (zanim nigdy jej nie sprawdziłem). zapalenie pęcherza moczowego itp. nie było. Cholesterol 4.58

    Na lipiec 2017 r. Insulina na pusty żołądek 7. Przez półtora roku przed tym - 5.6. Nie było problemu z cukrem (robiłem to kilka razy w latach szkolnych). Uczucie głodu i sytości we mnie bardzo się zmienia po zmianie diety. Okresowo pomijam obiad lub nie jem 5 godzin - chcę mieć łatwy głód. Jestem pełen warzyw i owoców. Zwykłem jeść 5 razy dziennie, byłem głodny co 2-3 godziny.

    Całe życie mamy było bolesne i bardzo obfite co miesiąc. Z klatką piersiową nie było żadnych problemów. W wieku 42 lat miała torbiel endometrioidalną, chciała mieć operację, nie rosła zbytnio, została wyleczona przez biologa. Diagnoza została potwierdzona przez wielu specjalistów. Mój schemat leczenia jest bardzo podobny do niej, ale dostała specjalny żel. Nie mam tego. Na rodziców i dziadków z cukrzycą, problemy z shchitovidkoj, rak nie był i nie jest obecny. Jedna z babć nie mogła sobie wyobrazić przez długi czas, a potem dokonała wielu aborcji.

    1. Dlaczego jest tak pożądane, aby spać i co z tym zrobić?

    Mogę iść do 4 wstać o 12 i czuć się świetnie. Jeśli kładę się spać o 11-12, to o 7-8 wstaję ciężko, czasami śpię do 12 dni.

    2. Durnushnik, mlecz Pallas i GORSE sama boi się pić (są toksyczne), adaptogeny prawie wszystko nie mogę ze względu na AIT, jak lukrecja, Grzyb Reishi, Maitake, kardiseps, shiitake, agarika) zbyt boi - nie ma informacji, które mogą być tylko Chagu. Czy tak jest?

    3. Czuję, że jest mi znacznie łatwiej, ale nie ma wystarczającej liczby torbieli, aby je wyeliminować. Co muszę dodać?

    Ty, Olya, zasadniczo preferujesz suplementy diety i najwyraźniej traktuje się je zgodnie ze schematami zalecanymi przez sieciowych lekarzy. Nie zaniedbuj porady zielarzy, a masz ulepszenia! Ale są też nieporozumienia. Jednym z nich jest odrzucenie czerwonego mięsa. Ale ten rodzaj mięsa pomaga zwiększyć stężenie hemoglobiny, czasem ferrytyny.

    Drugim i najważniejszym błędnym przekonaniem nie jest adaptogens z powodu ayt.

    Nie będę się spierać, ty sam musisz przeczytać teorię rosyjskiego naukowca Lazareva o niespecyficznej odporności organizmu. I nie mylić Echinacea purpurea zakazane w chorobach reumatycznych, z adaptogenvmi- żeńszenia shenem, Rhodiola rosea, Red Brush, eleuterokok kolczasty, Maral korzenia; i tak dalej, i tak dalej.

    Praktycznie wszystkie te choroby (zapalenie kłębuszków nerkowych, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń rumieniowaty układowy, zapalenie skórno-mięśniowe, twardzina skóry) Adaptogeny przedłużyć życie osoby. Ait nigdy nie został uznany za systemową chorobę autoimmunologiczną. Ponadto poziom przeciwciał jest niski i związany z ropą w gardle. Traktuj gardło za pomocą płukanek Calendula, Sage; bakteriofag streptokokowy.

    Oto kolejne nieporozumienie. Boisz się grzybów, ale pij do Chagi. Możesz korzystać z całego spektrum grzybów, zwłaszcza z grzybów Reishi. Wspólne kąkol, Euphorbia pallas i Drac są absolutnie nieszkodliwe przy wykonywaniu dokładnej receptury. Teraz nie potrzebują ciebie, moim zdaniem. Możesz udać się do nalewki Pałacu Trzema, kończąc odbiór Indoli.

    Lub teraz użyj nalewki do użytku zewnętrznego.

    Ale głównym czynnikiem twojego wyzdrowienia jest pożywienie i styl życia.

    Chcesz spać, bo jesteś sową; albo spadłaś ferrytyna, albo wzrosły przeciwciała przeciwko TPO.

    Konieczne jest wyjaśnienie tego i dalsze uzdrawianie, po wyborze swojego głównego mentora.

    Powodzenia, Olga i wszystkiego najlepszego!

    02/05/18 Irina

    Witaj, drogi doktorze! U mojej matki zdiagnozowano przewlekłą białaczkę limfocytową B w 2014 roku. Chory choruje w którym roku. Dowiedziałem się o chorobie przez przypadek, zebrawszy się na urlopie w sanatorium (miasto Saki). W 2012 roku w ogólnym badaniu krwi leukocyty wynosiły już 34 ^ 10 ^ 9 / l. Teraz moja matka ma 77 lat. Chemioterapia nie została jeszcze wykonana, tylko obserwowana przez lekarza. KLA na 29/01/18 z: 119 g / dl hemoglobiny, leukocytów 90.79 * 10 ^ 9 / l, limfocyty 72,63 * 10 ^ 9 / l, płytki 150 ^ 10 ^ 9 / l, segmenty 5% skrobią 0 % prolimfo cytes 5% Coe 4, neutrofile 4,54 ^ 10 ^ 9 / l 9,08 monocyty * 10 ^ 9 / l, glukoza 4,62 mmol / l., kwas moczowy, 398 mmoli / litr (150 350). Na nocne poty, zmęczenie było dotkliwe swędzenie, który usuwa niektóre hormonalne (lekarz wyznaczony kroplomierz), bardzo ból pleców i kości. Od 02.07.17. US węzłów chłonnych: 1) y podżuchwowych l / w prawo i w lewo 12 * 5 mm szyjną 16 * 5 na obu stronach, gładki kontur, ostre, echogeniczności zmniejszona; 2) boczny l / y prawo do 30 * 8 mm, pozostawiony do 22 * ​​11 mm, jajowaty kształt, kontury równe, ehostruktura jednorodna; echogenność jest zwiększona, warstwa korowa jest rozcieńczona; 3) grupa pachwinowych l / R do prawej 22 x 4 mm, z lewej strony do 25 * 8 mm, jajowaty kształt konturów gładką, jednorodną ehostruktura; zwiększona echogeniczność, kora istonchen.Zaklyuchenie obraz USG szyi chłonnych łagodne powiększenie węzłów chłonnych, tłuste pachowych zanik i pachwinowe węzły chłonne. Śledziona znajduje się w normalnych granicach, okrągła izoechogeniczna formacja 14 * 9 mm o gładkich, dobrze zdefiniowanych konturach znajduje się w śledzionie. Wątroba znajduje się w normalnych granicach. CT nie zostało jeszcze wykonane. Mama wzięła nalewkę Sabelnika (korzenie), rosół z dzikiej róży i pyłek sosny. Powiedz mi, proszę, jak można podnieść poziom hemoglobiny i płytek krwi? Konsultował się z kilkoma lekarzami. Jedna mówi, najważniejsze, że nie spadają płytki krwi, a nie została powiększona śledziona, druga z leukocytów -60 ^ 10 ^ 9 / L mieć chemię delat.Sobiraemsya przejść do Moniki. Chcę opóźnić chemioterapię, bardzo martwię się o moją matkę, jak ona to wytrzyma, ponieważ wszystkie wirusowe i bakteryjne infekcje zaczynają się lgnąć. I więcej, niż można wyleczyć prędkościomierz? Pomoc, proszę. Będę wdzięczny za odpowiedź. Z góry dziękuję, a Bóg zapewni ci zdrowie! Z poważaniem, Irina.

    Myślę, że teraz konieczne jest prowadzenie aktywnej profilaktyki nawrotów. Już nie pojawiły się dojrzałe formy limfocytów i wzrosła całkowita liczba leukocytów. Postarajmy się obejść bez chemioterapii:

    1. Nalewka z korzenia Euphorbia pallas

    -20,0 gr. zmiażdżony korzeń wlać 400,0 40% alkoholu przez 2 tygodnie.

    Wstrząsnąć 1 raz w ciągu dwóch dni. Odcedzić i wypić zgodnie ze schematem "Gorka".

    Zacznij od 1 kropli 3 razy dziennie przed posiłkami, dozując za pomocą zakraplacza do oczu. Kapać w 50,0 ml wody.

    Każdego dnia musisz dodać 1 kroplę do recepcji i dotrzeć w ten sposób, aż do 20 kropli 3 razy dziennie. Rozpocznij następnego dnia, rozpocznij redukcję, usuwając 1 kroplę z każdego odbioru. Kurs kończy się 1 kroplą, trzy razy dziennie. Zrób przerwę na 14 dni, w razie potrzeby powtórz kurs.

    Przygotowując nalewkę, bez marnowania czasu, zacznij brać Agaricus:

    -1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 200,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut, stać przez 3 godziny, odcedzić. Pić 1 łyżkę 4 razy dziennie przez 15 minut przed posiłkami. Kurs 2 tygodnie.

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs od 1,5-2 miesięcy.

    2.1. Gemodietu (potrawa z wątroby, feijoa 2-3 rzeczy dziennie, Ryby morskie, orzechy włoskie, sok z granatów, marchew, buraki, pokrzywy) wyrównać z syropem aloesu z żelaza.

    Wymieszaj nalewkę korzenia Pallas Euphorbia z olejem rycynowym 1: 0,5 i dodaj 10 kropli Lymphomyosote do 50,0 ml mieszaniny.

    Zastosuj bez ciśnienia dwa razy dziennie przez 3 tygodnie i monitoruj gęstość i rozmiar węzłów chłonnych.

    Kontroluj DĄB co 14 dni!

    Mam również pytanie, czy jesteś zainteresowany leczeniem AIDS? Wszystko zależy od etapu procesu. Ale zaczynają od terapii antyretrowirusowej specjalnymi lekami.

    Wysyłajcie mi wiadomości, Ira! Twój kod to GEM, przed połączeniem!

    12/19/17 Elena

    Cześć, Dla mnie 34 lata, waga - 53 kg (zawsze było 55 kg).

    nadczynność tarczycy. Ultradźwięki: rozrost i zmiany strukturalne w tarczycy. TTG bardzo niska (wybacz lub wymówka, nie umiem precyzyjnie pisać, analizy u lekarza).

    Endokrynolog mianowany tyrosolu i Inderal, zakazane owoce morza, sól jodowana i jod zrobić oczek (choć przede wszystkim nie robić).

    Ale po zażyciu tabletek, po 10 minutach, zaczynam przepasać ból w żołądku i oddawać go. Stopniowo przestałem brać, znalazłem twoją stronę. Teraz 3 tygodnie piję Agaricus, trzy razy dziennie za 1/3 szklanki. Ataki tachykardii (150 uderzeń) ustały, ale 97-106 nadal trwa.

    Oprócz tachykardii i nieznacznego spadku masy ciała, nie ma żadnych skarg. Powiedz mi, czy mogę wziąć nalewkę korzeni białej Lapczatki po przerwie, jeśli jod jest wysoki? A może ozokeryt wpływa na zdrowie tarczycy, ponieważ pracuję w placówce medycznej, która nie ma kaptura. Zapach jest silny, zwłaszcza w lecie, ponieważ przed urządzeniem do tego miejsca wszystko było w porządku. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Do widzenia.

    Jesteś bardzo zagrożony! Agarikus Ty, najwyraźniej, z czymś pomieszanym, nie ma właściwości tyreostatycznych ani antyarytmicznych. Jeśli pozostanie tachykardia, należy wypić lek Anaprilin i zacząć od dawki 5 mg dwa razy na dobę.

    1. Rozpocznij przynajmniej odbiór Nalewka głogu krwistoczerwone, 30 kropli trzy razy dziennie, aby ustabilizować tętno 80 uderzeń na minutę, a nie więcej.

    Połącz nalewkę z anaprilinem.

    2. Rozpocznij odbiór nalewki z korzenia białej łapy, 1 łyżeczka. 2-3 razy dziennie.

    Dokładnie po 2 tygodniach oddaj krew hormonom: TTG, T4, T3, totalnemu i przeciwciałom przeciw TTG (RTG).

    Analizy trafiają w twoje ręce. Jest to możliwe w każdym opłaconym laboratorium.

    Czy pracujesz w szafce typu physio? W takim przypadku istnieje większe prawdopodobieństwo, że zostaną uszkodzone przez prądy wysokiej częstotliwości i inne procedury związane z elektroterapią.

    Lena, posłuchaj lub zapukaj do endokrynologa przynajmniej do analizy.

    12/13/17 Natalya

    Dzień dobry, ale jaką radę możesz dać kolekcji ziół do oczyszczania wątroby, jej dróg żółciowych?

    Od 2010 r. Pęcherzyk żółciowy został usunięty z powodu kamieni. Mam 41 lat. Po usunięciu okresowo pić preparaty wątroby gotowe, apteki. Z góry dzięki.

    W swoich kolekcjach wątrobowych od czasu do czasu powinien być zwyczajny Tansy, który ma najbardziej uniwersalne efekty. Czasami włącz Dymyankę i prawie zawsze - zwykłe ciasto. Zioła wątrobowe są świetne, ale są też grzyby, które raczej nie ulegną ziołom. Przeciwnie.

    - 1 łyżka. l. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut. Nalegać przez 3 godziny, odcedzić. Pij 2 łyżki. 20 minut przed posiłkiem, 4 razy dziennie. Kurs - 2 miesiące.

    Zasadniczo wystarczy, ale przy wzdęciach, niestabilnym stolcu i dyskomfortu można dołączyć niewielką opłatę:

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. Najpierw mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy. Wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 1,5 miesiąca. Zioła bez dawki należy przyjmować łyżkami.

    Będę wdzięczny za opinie!

    SUKCESY i nadchodzące!

    11/16/17 Nadzieja

    Cześć, Dla mnie 41 lat, wysokość ciała - 167 cm, waga - 93 kg.

    Poucz, proszę, jakie zioła należy podjąć, aby leczyć polip w jamie macicy. Wykonałem badania krwi na hormony płciowe i hormony tarczycy. Wszystko w granicach normy.

    Często mam katar, przewlekłe zapalenie migdałków, zapalenie gardła i zapalenie oskrzeli. Nadal u mnie vdd, zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka, choroba zwyrodnieniowa stawów, osteochondroza. Ultradźwięki narządów jamy brzusznej pokazują echogenną zawiesinę w pęcherzyku żółciowym. W związku ze zwyrodnieniem plamki żółtej.

    Jest wiele problemów, Nadia. I nie rozwiążemy wszystkich naraz, ale zaczniemy od tego ważnego, wyróżnimy go i będzie on zgodny z fito i fungoterapią.

    Aby nie kłócić się natychmiast, napiszę główne zalecenie na samym końcu listu. )))

    Ważne - to bez wątpienia odporność.

    - 10,0 g pokrojonego grzyba wlać 500,0 ml 40% alkoholu, szczelnie zamknąć i pozostawić w ciemnym chłodnym miejscu na 3 tygodnie. Okresowo wstrząsaj.

    Pij, rozcieńczając niewielką ilością wody, 1 łyżeczką. trzy razy dziennie na pusty żołądek. Dawka może być zwiększona przez dobre samopoczucie do 1 łyżki stołowej. 3 razy dziennie.

    Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. Najpierw mechanicznie, na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy. Wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 2 miesiące.

    Kwoty są określane domyślnie w łyżkach stołowych.

    - 30,0 gr suchej sproszkowanej trawy Czyściciel zalej 1,0 litra wrzącej wody, nalegaj 3 godziny, odcedź i używaj do nawadniania.

    Potrzebne jest 100,0 ml ciepłego roztworu. Zażyj wszystkie zasady, napełniając roztwór strzykawką lub gumową gruszką o objętości 200,0 ml. Połóż się w wannie, rzucając nogami na bok (w pozycji kobiety podczas porodu) i wchodź do roztworu porcjami, trzymając je przez 1-2 minuty. Po zakończeniu zabiegu namocz gazę z bawełny i odłóż na noc.

    Nawadnianie odbywa się od dowolnego dnia cyklu, 10 razy. Powtórz następny cykl.

    I co najważniejsze. Musimy starać się stopniowo pozbywać dodatkowych kilogramów. Pomoże to Agaricus, odpowiednie odżywianie i wykonalne ćwiczenia.

    11.13.17 Powieść

    Cześć. Proszę o pomoc w leczeniu mojej matki. Ma 54 lata, wzrost - 163 cm, waga - 60 kg. Historia jest taka: 2 lata temu doznała porażenia elektrycznego (220 V). Świadomość nie przegrała, nie paliły, trochę bolało jego dłonie, ale nie zdradzała wiele z tego.

    Oto najnowsze wyniki testu.

    Podstawowym Rozpoznanie: reumatoidalne zapalenie stawów, zapalenie wielostawowe, zwłaszcza wpływ na stawy rąk, stóp, kolan, staw barkowy, faza aktywna, aktywność pozycji 2 seronegatywni Faza R..

    Komplikacje: PPS 1-2 łyżki.

    Jednoczesne: włóknie miokardialne o mieszanym pochodzeniu. Tachykardia zatokowa. CH 1 łyżka.

    Dane badawcze: AD 110/70 mm Hg.

    AD 140/80 mm.ot.st.

    UAC Hb - 159; Er wynosi 5,6; L wynosi 7,3; ESR - 30 mm; e 1% n 2% przy 64% l 30% m 3%

    Poziom cukru we krwi - 4,7 mmol

    Indeks protrombiny 88%

    Ogólne. białko - 77,4 g / l; bilirubina - 13,2; VLP - 44 jednostki; tymol - 10,0; AST - 24, ALT - 29; seromucoidy - 0,234 jednostki; CRP - 24; czynnik reumatoidalny (-); mocznik - 5,5 mmol; azot mocznikowy - 2,5 mmol; pozostały azot wynosi 18,4; kreatynina (-); trombotest - 18,0; PTC - 24; RTI - 92%; APTTV - 57; fibrynogen - 3,33; fibrynogen B (-)

    OAM w 1014 solówkach; białko - cukier - acet (-); L 1-5; Ep 4-8.

    Mocz przez Nechiporenko L - 250.

    Mocz jest ujemny dla cukru.

    Cal nie został wykryty w n / g; test utlenionej krwi benzenowej ujemny 24 (2p).

    R-Scopy UCP: Płuca i serce w obrębie zmian wieku. Sines są bezpłatne. Serce jest normalne.

    R-rysunek rąk: cętkowana osteoporoza falangi palców.

    ECHO COP: jamy nie są rozszerzone. przerost mięśnia sercowego LV. FV 47% zmniejszone. tachykardia. Fibrosis MK, AK. Mały MN.

    ECG chss 75 bpm.

    Lekarze zalecają przyjmowanie Methylpred, Ibuprofen, Zolopent. Zabrał je miesiąc, a następnie anulowane, aby uniknąć zabezpieczenia. Dioscorea kaukaska nalewka trwała 2 miesiące, nalewki zespół Potentilla Mumie żywokost Inula + lapuh piołun za 2 miesiące. Przeszkadzać ból rąk i stóp, często wybielać palce u rąk i nóg. Diklofenak zastosowano maść, długie, Voltaren, Nimid, Ketonal (5%), a Apizartron Viprosal. Z ostatnich dwóch stan pogarsza, gorączka (ewentualnie trucizny reakcji) od reszty efekt jest minimalny. Proszę o poradę w trzech głównych kwestiach:

    2. Zwłóknienie zastawek serca.

    3. Naczyniak krwionośny wątroby. (Czytałem, że jest traktowane nalewką grzybów.) Co radzisz?)

    Wielkie dzięki. Czekam na wiadomość od ciebie.

    Najprawdopodobniej porażenie prądem elektrycznym nie minęło bez śladu i sprowokowało rozpad tkanki łącznej, która leży u podstaw zapalenia stawów. Dotyczyło to również zastawek serca i jest to ciągła tkanka łączna. Być może w przeszłości twoja matka często chorowała na ropne zapalenie migdałków. Czasami jest tylko jeden, po którym powstaje artretyzm, reumatyczne zapalenie serca, zapalenie nerek z wynikiem w zwłóknieniu.

    Na rzecz reumatoidalnego zapalenia stawów jednoznacznie mówią przeciwciała przeciwjądrowe, czynnik reumatoidalny; ale nie zawsze enzymy, które wyłoniły się z rozpadu tkanek, to tylko seromucoidy - 0,234 jednostki; CRP - 24. Dla nich, standardy laboratoryjne są potrzebne do oceny stopnia aktywności procesu.

    naczyniak krwionośny. Potrzebujemy jego wymiarów. Tylko duże naczyniaki krwionośne mogą pojawić się krwawienie. Naczyniak krwionośny może być przejawem endometriozy. Zapytaj swoją matkę o tym.

    Kurki to wspaniałe grzyby, smaczne i lecznicze. Ale myślę, że ich właściwości lecznicze są mocno przesadzone. Sprawdź, czy jest to możliwe tylko dla ciebie, jeśli istnieje chęć)) Nie ma dowodów statystycznych. Jednocześnie jest to dla Chaga lub Agarikus - uznanych liderów fungoterapii. Myślę, że kurki powinny być gotowane z kwaśną śmietaną i zjedzone.

    Zacznijmy od serca. Konieczne jest uspokojenie go i poprawienie działania aparatu zaworowego.

    Równomiernie miel trawę do 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, równomiernie wymieszane.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 2 miesiące.

    Kwoty są określane domyślnie w łyżkach stołowych.

    3-4 łyżki stołowe. Łyżki suchych kwiatów, kasztanowy koń rozdrobniony w proszku, zalać stopionym smaltzem lub tłuszczem z kurczaka i wymieszać. Aby stać w piekarniku w temperaturze 75 stopni przez godzinę. Schłodź i przechowuj w lodówce. Zgłaszaj się do stawów dwa razy dziennie przez 1-1,5 miesiąca.

    3. W diecie należy używać jak najwięcej cytrusów. Najlepiej jeść 1 cytrynę dziennie.

    4. Polecam pijawki na obszarze najbardziej bolesnych stawów.

    Wyjaśnimy wszystko i poprawmy kolekcję.

    09/06/17 Tatiana

    Cześć, Julia Evgenievna!

    Ponownie apeluję do ciebie, dwa lata temu twoje rekomendacje bardzo mi pomogły.

    Przeszedłem egzamin i zdałem testy, wyznaczone przez lekarza prowadzącego.

    Hormony: TTG - 2,0380 (0,3500-4,9400); FSH - 55,78 (na przykład 3,03-8,08, ovul.pick 2,55- 16,69, luteina 1,38-5,47); postmenopauza 26,72-133,41; progesteron - 0,10 (f. 0,1-0,3, luteina, 1,2-15,9, postmenopauza 0,1-0,2); estradiolu - 37,0 (77,07-921 fazie folikularnej, w połowie fazy cyklu 140-2382 faza lutealna 77,07-1145; kobiet po menopauzie - 36,7-103).

    Biochemiczne badania krwi: ALT-25 (0-34); AST - 24 (0-31); suma bilirubiny - 28,8 (5-21).

    Badania koagulologiczne: fibrynogen - 2,96 g / l (2-4); czas trombinowy - 16,7 sekundy. (13,0-21.0); Czas protrombinowy - 13,8 sekundy. (12-16); protrombina,% (według Kviku) - 90% (70-120); międzynarodowy współczynnik znormalizowany (INR) wynosi 1,07 (0,8-1,2); APTTV - 31,4 sekundy. (26-40); D-dimer - 94,00 (mniej niż 443).

    Badanie ultrasonograficzne gruczołów mlecznych: prawy gruczoł mleczny jest heterogenną strukturą, kanały mleczanowe mają 3,0 mm, rozszerzone, zwinięte; lewo gruczołu sutkowego - niejednorodna struktura, kanały mleczne 2,7 mm, rozszerzone zaciskane anehogennoe avascular masy z regulacją do 9d: 3,5h2,5 mm.

    Badanie ultrasonograficzne ginekologiczne: US-objawy okołomenopauzy.

    Naprawdę potrzebuję twojej porady i zaleceń. Być może są zioła lub zioła, dzięki którym można złagodzić objawy towarzyszące menopauzie (nagłe wahania nastroju, drażliwość, zmęczenie).

    Rozumiem, że wszystko to wiąże się z hormonami. Czy mogę przywrócić normalne tło hormonalne dzięki fitoterapii?

    Doradzić, co można zaakceptować przy mastopatii?

    Z góry dziękuję.

    Zgodnie z twoją analizą, Tanya, widzę, że lekarz będzie cię leczyć hormonami, ale jak dotąd odmówiłeś.

    Ale w ciągu miesięcy jest tylko 1-1,5 miesiąca. Dlaczego zdecydowałeś, że już się zatrzymali? pragnąc wyprzedzić wcześnie. Proszę czekać.

    W 2015 roku precedens już istniał i przemawia na korzyść przed-kulminacyjnym.

    Teraz najważniejszą rzeczą jest ustalenie diagnozy. Jeśli jest to przed-kulminacja (brak LH, bardzo ważny hormon); pływy lub pływy mogą być również spowodowane przedwczesnym wyczerpaniem jajników.

    Ale z punktem kulminacyjnym na ultradźwiękach obserwuje się 1-2-3 małe pęcherzyki, a miesięczne mogą powrócić; z wyczerpaniem mieszków - nie, a nadzieja na zwrot miesięcznika jest jeszcze mniejsza.

    Spróbuj zwrócić miesięczną puszkę, ale nie daj się ponieść, aby nie sprowokować krwawienia.

    - 30,0 gramów suchych ziół zalać 150,0 ml 60% alkoholu, dodać 2-3 pąki goździków korzennych i szczyptę ziół. Nalegać w ciemności przez 10 dni, odcedzić. Pij 15 kropli 3 razy dziennie, przed lub podczas posiłków. Kurs - 3 tygodnie. Idź do Agaricus.

    - 1 łyżka. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut. Nalegać przez 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs - 2 miesiące.

    2. Zbieranie ziół do picia.

    Równomiernie miel trawę do 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, równomiernie wymieszane.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 1,5 miesiąca.

    Kwoty są określane domyślnie w łyżkach stołowych.

    2.1. Pyłek pszczeli.

    Aby rozpuścić w języku na 1 ch.l. dwa razy dziennie przez miesiąc.

    Możliwe, że miesięcznik powróci bez stymulacji.

    Delikatnie aplikuj żel i nie martw się.

    A teraz DOBRA SZCZĘŚCIE! Aż do połączenia! :-)

    08/07/17 Giennadij

    Mam 57 lat. Waga - 90 kg, wysokość - 180 cm.

    Dręczy go obfity pot, często jak wiadro zostało oblane. Stąd ciągłe przeziębienie, niezdolność do pracy. Od dzieciństwa, problemy z układem nerwowym, przed szkołą było silnym jąkanie, wyleczony. Staram się prowadzić sportowy styl życia.

    W 2009 r. Doszło do udaru krwotocznego. Odzyskałem, biegnę, gram w siatkówkę.

    Analizy są prawidłowe, nieco zwiększone stężenie kwasu moczowego, hormony tarczycy są również prawidłowe. Spośród współistniejących chorób, małe zapalenie błony śluzowej żołądka o wysokiej kwasowości, żylaki, nadciśnienie tętnicze, rozrzutne zapalenie gruczołu krokowego.

    Z leków, które wypijam tylko Attenalol i Corinette, leczę zapalenie gruczołu krokowego Grushanka i Aspen.

    Naprawdę mam nadzieję na twoje chwasty. Dziękuję.

    Cześć, drogi Gennady!

    Myślę, że niepokoisz się przejawami menopauzy mężczyzn. Jest to tak samo prawdziwe jak samica i wiąże się ze związanym z wiekiem spadkiem poziomu testosteronu. Mężczyźni cierpią, oczywiście, rzadziej, ale nie mniej, ponieważ testosteron jest bardziej stabilnym hormonem niż estradiol, a spadek testosteronu jest bezpośrednio związany z zapaleniem gruczołu krokowego.

    Weź to spokojnie i wiedz, że wszystkie kobiece hormony powstają z męskich hormonów.

    - 1 łyżka. zgnieciony grzyb zalać 300,0 ml wody i gotować przy minimalnej gotowaniu przez 20 minut. Nalegać przez 3 godziny, odcedzić. Pij 1-2 łyżki. 4 razy dziennie. Kurs - 2 miesiące.

    Równomiernie miel trawę do 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, równomiernie wymieszane.

    - 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pij 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs 1,5-2 miesiące; Lumbago wycofuje się z kolekcji w ciągu miesiąca i wraca po 7 dniach.

    Kwoty są określane domyślnie w łyżkach stołowych.

    Wymieszaj zioła na nie więcej niż 3-4 dni, może zajść konieczność poprawienia kolekcji.

    Dwa razy w roku trzeba oddać krew do krzepnięcia - MNO, ACTTV, PI.

    3. Lokalnie. Dołącz świece dyniowe, dwa razy dziennie przez miesiąc.

    A teraz, Giennadij,

    A teraz DOBRA SZCZĘŚCIE! Aż do połączenia! :-)

    07/03/17 Dmitry

    Witaj, drogi doktorze!

    Proszę o porady, zalecenia dotyczące wyboru ziół i metod leczenia mojego zdrowia. Jestem pewien, że możesz kompetentnie odebrać opłaty, zioła za moje leczenie! Ufam tylko ziołom, nie biorę chemii.

    Moja wysokość to 186 cm, waga - 74 kg.

    Objawy zaburzeń, takie jak: wysokie ciśnienie krwi, częściej w zakresie 140-150 / 80, czasami normalnie - 130-135 / 80. Wcześniej było palpitacje serca, teraz nie oglądam zwykle, z reguły, tylko trochę podniecenia, nawet łatwego - wtedy powstaje. Stałe osłabienie, letarg, apatia pełna, bardzo silna drażliwość, nerwowość, szybki temperament, pojawia się uczucie strachu i tym podobne. Słabość fizyczna, zmniejszona siła działania i krótki stosunek seksualny. Oleisty silny łupież łojotoku?) I wypadanie włosów. Szereg różnych szamponów prawie nie pomaga, 1-2, które są czasowo usuwane, mycie ziołami nie pomaga, problem wewnętrzny musi zostać wykorzeniony. zwiększone pocenie się, głównie pachy, dłonie, na dłoniach pęknięcie i złuszczanie się dzieje Witamina a, E - pomoc). Czasami zły sen i zasypianie, no cóż, załamanie w godzinach porannych, jak czynne, ale bez siły. Naruszenie znacznego zmniejszenia pamięci, zaburzeń funkcji poznawczych, upośledzenia funkcji poznawczych. Było łamanie narządów przedsionkowych, tendencja do zaparć (stolec regularnie, czasami stolce owce), zaburzenia przewodu żołądkowo-jelitowego spęczniającego Seething), takie jak dyskinezy żółciowej, stałą chrzęst kręgosłupa i stawów. Martwisz się również chwilą - język jest zawsze z jasnożółtym wykwitkiem, pijesz żółkniecie (na przykład) - mniej płytki nazębnej. A oczy w środku mają lekko żółty odcień, wszystkie pośladki na całym ciele. Zaangażowany w sporcie przez długi czas, nie jestem zaangażowany w ciągu 2 lat, jak trudno znieść obciążenia fizycznego i był stale nękany wysypkę skórną (zaczerwienienie, skalowanie, świąd skóry) na czole, który jest dystrybuowany w twarz, jeśli nic nie zostanie zrobione. Zaczął eksperymentować, przy okazji, witamina C, witaminy B, witaminy A i E pomogły, ponieważ na dłoniach skóra stała się normalna, co gwałtownie pękło. Skóra stała się normalna, ale po chwili wszystko się powtórzyło. Oznacza to, że obciążenie fizyczne spowodowało mi to zaczerwienienie i bardzo szybko, przez kilka dni, a odporność natychmiast spowodowała niepowodzenie po treningu, prawie natychmiast, przeziębieniu bez przyczyny i przyczyny. Kiedy przestał uprawiać sport, zaczął szybko tracić na wadze. Było 97 kg, teraz 74 kg, ta chwila jest niepokojąca !! Ponieważ dużo uwagi poświęcałem sportom, zawsze wspierałem się zarówno witaminami, jak i różnymi naturalnymi środkami, jestem amatorem, ale byłem prawie jak profesjonalista. Zaczął czytać i wyjaśniać sytuację dotyczącą mojego stanu, doszedł do wniosku, że konieczne jest sprawdzenie tarczycy i tym podobne.

    Przekazał krew i OAM, hormony, amerykańskie shchitovidki (wszystko w normie lub stawce), US nadnerczy (wszystko w normie lub stawce). Przekazał analizę w codziennym moczu na bazie kortyzolu, w wyniku czego jest on podnoszony lub zwiększany! Czytaj i znalazłem wiele objawów, jest to związane ze zwiększonym poziomem kortyzolu, myśleć, i zaczerwienienie powodu, i więcej, aw rzeczywistości obciążenia fiziecheskie powodują kortyzolu, a teraz nie rób, a poziom kortyzolu nie spadnie. Nawiasem mówiąc, kiedy się poddawał, nie było żadnych zmartwień, stresu, wysiłku fizycznego i innych rzeczy, leżących na kanapie, aby nie sprowokować powstania kortyzolu. Zmierzono również temperaturę ciała (pod pachą przez 8 dni, przez 10 minut), rano w łóżku - 36,4, w dzień - 37,2, wieczorem - 37,0 (ta średnia).

    Wyniki analiz w nawiasach są normatywne. UAC i biochemia. Erytrocyty - 5,16-10 ^ 12 (3,5-5,5), hemoglobina - 156 (130-160), to sposób zawsze bardzo duża 180-190 leukocyty - 4,9 x 10 9 (4 0-9,0), ESR - 2 mm / h (2-10), płytki - 188 * 10 ^ 9 (180-320), mocznik - 2,9 mm / l (1,7-8,3), kwas moczowy - 260 mm / l, cholesterol - 3,8 mm / l (do 5,2), trigliceryna - 0,7 mm / l (0,6-2,28), kreatynina - 83 mm / l (80- 115), glukozy we krwi - 4,8 (3,9-6,4), AST - 20 jednostek / l (1-40), ALT - 21 jednostek / l (1-42).

    OAM: nie wykryto ciężaru właściwego - 1015, reakcji - 5,5, białka, bilirubiny, glukozy, acetonu.

    Ogólnie mówiąc, że krew, ten mocz, wszystko jest normalne.

    Od hormonów: ACTH - 63,06 (7,2-63,3), TSH - 2,6 mIU / ml (0,24-4,3), T3 sv - 5,01 (3,1-6,8 ) T4 wiązania - 19,24 (12-22), anty-TPO - 9,22 (0-34), aT-TG - 11,05 (0-115), w dziennej moczu kortyzolu - 1063,86 ng / dzień (380,00-940,00), codzienna diureza - 4200 ml (przy okazji, gdy się poddawałem, byłem zaskoczony, dlaczego tak wiele !! też pytanie). Renin - 0,6 ng / ml (0,5-1,9), aldosteron - 60,4 pg / ml (pozycja pionowa 25.2-392, poziomo 17,6-230,2), metanfryna - 153,5 μg / 24 godziny (25-312) na dzień. mocz, normetanfryna - 183,52 mcg / 24 h (35-445) w dziennym moczu.

    Zaraz wyjaśnię, że prowadzę zdrowy styl życia, reszta - mam aktywność w porządku, kładę się spać o czasie i budzę się o 7-8. Moc, oczywiście, tak, kompetentny, wysokiej jakości, zawsze starają się różnicować, prawie nie jeść słodyczy, kawy baaardzo rzadko herbaty 1 dziennie, sody, hamburgery i inne paskudne rzeczy nigdy spożywane.

    Uszkodzenie rdzenia kręgowego nie było poważne, ale życie rozpieszczone. Przeszedł wiele manualschikam, aż znalazł inteligentnego, który bardzo wiele pomógł przez wiele lat i wiele problemów zdrowotnych zdecydowało. Myślę, że nadal istnieją problemy z oddziałem szyjki macicy, odpowiednio, niedostatecznym krążeniem mózgowym.

    Zaraz po szpitalu poszedłem do mojej instrukcji, pomogłem bardzo dobrze, stało się znacznie lepiej.

    Od tego czasu, po około sześciu miesiącach, zacząłem regularnie używać różnych ziół i preparatów. Narkotyki przestały brać, rzadko przyjmowały nootropy (niektóre nieźle pomogły, stały się bardziej aktywne, bardziej radosne). Wziąłem wiele ziół: jarmułka, Ginkgo biloba, waleriana, Motherwort, Agaricus, Chaga, rzepik, Potentilla, mleko, Meadowsweet, list, mankietów, Badań, tymianek i inne. Wypiłem dużo różnych, bardzo dobrze pomogłem wielu ziołom, niektórzy nie zareagowali bardzo, stało się trudniej. Natychmiast wytłumaczę, że wszystkie zioła o działaniu uspokajającym, z dobrymi wpływami, z reguły prawie natychmiast przeszedł zaczerwienienie, ciśnienie jest lepsze, sen jest lepszy, ale czasami dawał ospałość i słabość. Bo sport, to jest naturalne, pili adaptegogeny - Zhen-shen (nie bardzo zbliżony), Eleuterococcus (także jakoś nie bardzo od niego). Leuzea dawały najlepszy efekt, ale nie nalewki, ale wywar. Teraz ich nie piję, nacisk zostaje podniesiony, a moje czoło staje się bardziej czerwone, gdy byłem zaręczony, wręcz przeciwnie, dawało to siłę i zaczerwienienie na czole czasami mijało! Mumiye wypił, ale od niego bardziej drażliwość, a moje rozciągi na obu ramionach płonęły jasnoróżowym kolorem, a więc są blade.

    W tym długim czasie nauczyłem się dużo o ziołach i osiągnąłem pewne wyniki, moje bicie serca jest normalne, ciśnienie jest niższe, wydaje mi się, że wątroba jest lepsza w odczuciach, po ostatnim kursie śpię i lepiej zasypiam. Znacznie zrozumiały, co najważniejsze, potężny wpływ ziół na organizm. Niemniej jednak mój kortyzol i liczne problemy, które bardzo mnie niepokoją, wymagają właściwego podejścia do selekcji traw.

    Ogromna prośba o pomoc i udzielanie rekomendacji na podstawie moich testów i symptomów! Aby dostosować pracę przysadki, tarczycy, nadnerczy, jelit, wątroby (może jest też z tego kilka powodów?), Z czego, jak rozumiem, wszystkie te problemy są zamknięte. Rozumiem, a autonomiczny układ nerwowy jest wstrząśnięty? Wszystko to rozciąga się od okresu dorastania.

    Tak, wiele pytań jest podniesionych, ale najbardziej niepokoję się ACTH i poliurią. Pozwól, że się nad tym zastanowię, a ty pójdziesz za liczbą drinków i wybranych przez kilka dni. To ważne. Biorąc pod uwagę pijaka, zmierz ilość wolnego płynu, dla zupy, weź 150-200 ml; do dekoracji - 120,0 ml. Jedz jak zwykle i staraj się monitorować ciśnienie rano i wieczorem.

    Pisz z kodem SHIELD-1 (na początku litery, przed powitaniem), Dmitrij.